Mai este o săptămână până la încheierea primei etapa a procedurii de înscrieri în învățământul primar, iar reprezentanții Inspectoratului Școlar Ju­dețean (IȘJ) Buzău vorbesc despre numărul de locuri ocupate.

Astfel, au fost deja înregistrate solicitări pentru mai mult de jumătate din locurile disponibile în județul Buzău. Termenul limită de înscrieri în prima etapă este 22 martie. În prima săptămână de la startul depunerii cererilor, peste 1.800 de formulare au fost înregistrate la secretariatele școlilor din județ.

„La step-by-step avem deja o depășire de 19 locuri”

„Avem validate un număr de 1.826 de cereri. Trebuie să ținem cont că prima etapă a procedurii de înscrieri durează până în data de 22 martie. Dintre aceste cereri, 1.417 sunt în învățământul tradițional, 164 sunt solicitări la învățământul step-by-step, și 245 la învățământul simultan. În urma centra­lizării, am constatat că pentru învățământul tradițio­nal mai avem neocupate 900 de locuri, 146 de locuri în învățământul simultan, iar la step-by-step avem o depășire de 19 locuri”, a declarat, pentru Campus Tv inspectorul general adjunct al IȘJ Buzău Nela Wamsiedel.

La nivelul județului, pentru clasa pregătitoare sunt alocate aproape 3.400 de locuri, iar în școlile unde numărul cererilor îl depă­șește pe cel al locurilor disponibile, vor fi aplicate criteriile de departajare din metodologie, dar și cele speciale aprobate de fiecare unitate de învățământ.

„Suntem hotărâți să nu mai suplimentăm numărul de locuri, și anume 25, așa cum prevede legea. Totuși, fiecare unitate de învă­țământ, prin propria procedură va aplica criterii de departajare, care ne-am asigurat să nu fie discri­minatorii, astfel încât, copiii care nu pot fi încadrați în învățământul step-by-step vor fi primiți în învățământul de masă”, a mai declarat pentru aceeași sursă Nela Wamsidel.

DISTRIBUIȚI
loading...