27 de ani
de presa libera
Duminica, Octombrie 22, 2017 16:26 PM

Sanatate

Mai mult de jumătate dintre candidaţii pentru posturile de asistenţi medicali la Spitalul Judeţean, respinşi după prima probă

de Monica BĂNICĂ
Sanatate  |
14.03.2017, 00:00
567

   Săptămâna trecută s-a desfăşurat proba scrisă a primului concurs pe 2017 pentru posturi vacante organizat de Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău şi care a adunat nu mai puţin de 237 de candidaţi, dornici să se angajeze în cea mai mare unitate sanitară din judeţ.

   Este vorba despre 43 de locuri disponibile pentru personalul medical mediu, respectiv 38 destinate asistenţilor medicali debutanţi şi cinci pentru asistenţi medicali principali. Candidaţii au la dispoziţie câte un post de asistent medical principal la secţiile ATI, Chirurgie pediatrică, Neurologie şi două la Cardiologie. De asemenea, pentru asistenţi medicali debutanţi sunt vacante cele mai multe posturi, respectiv 38, dintre care cinci la Secţia Cardiologie, câte trei la secţiile Chirurgie generală, Neurologie, Pediatrie, O.G. II, câte două la secţiile Medicină internă, Pediatrie – activitate dietetică, ORL şi O.G. I. Câte un loc este disponibil la secţiile Diabet, Urologie, Compartiment Oftalmologie, Oncologie, Cabinet Oftalmologie Ambulator Spital, Cabinet Ortopedie Ambulator Spital, Cabinet Nefrologie Ambulator Spital, Dispensar TBC Pogoanele. La Laboratorul Radiologie este disponibil câte un loc, respectiv pentru asistent medical debutant medicină generală şi asistent medical debutant radiologie.

   După ce au trecut de prima etapă a concursului, respectiv selecţia dosarelor, cei 237 de concurenţi au susţinut proba scrisă, iar rezultatele au dus la respingerea a peste jumătate dintre concurenţi, care nu au reuşit să obţină cele minimum 50 de puncte necesare promovării.

   Astfel, dacă iniţial pe cele cinci posturi vacante destinate asistenţilor medicali principali s-au înscris 18 candidaţi, după proba scrisă au mai rămas în concurs 13 concurenţi aspiranţi să facă parte din personalul medical mediu al Spitalului Judeţean. Cel mai mare număr de candidaţi respinşi după proba scrisă s-a înregistrat  în cazul celor 38 de posturi disponibile pentru asistenţi medicali debutanţi, la care lipsa de experienţă şi pregătirea precară şi-au spus cuvântul. Din 219 concurenţi, doar 96 au promovat proba scrisă şi au reuşit să obţină rezultate cu peste  50 de puncte. 

   La ultima probă, respectiv interviul, care se va desfăşura  mâine, 15 martie, se vor prezenta cei 109 concurenţi rămaşi în concurs, iar rezultatele finale vor fi afişate săptămâna viitoare, pe data de 21 martie.

   Totodată, ieri, 13 martie, alţi 331 de candidaţi au susţinut proba scrisă a concursului pentru alte 59 de posturi vacante la Spitalul Judeţean. Este vorba despre 49 de locuri disponibile pentru personalul medical auxiliar, respectiv infirmiere, îngrijitoare, brancardieri şi zece posturi vacante pentru asistenţi medicali principali şi debutanţi. Şi la acest concurs concurenţa este acerbă, existând şi 14 candidaţi pe un loc, în cazul celor trei posturi destinate brancardierilor depunându-şi dosarele 44 de candidaţi.

Comentarii

angajare la stat (14 Mar, 11:40)
max bengosu'

salariu linistit la stat asta cauta romanul ,unde-i mai bine?

Raspunde
Banii privaților tot de la stat vin (15 Mar, 08:58)
Pixelu privat

Bengosule, dacă ai avea posibilitatea să întrebi studenții din USA unde doresc să se angajeze după terminarea studiilor, ai fi surprins, n-o să găsești unul care să vrea să se angajeze în mediul privat. Tu dacă vrei la privat, n-ai decât, dar să ști că nu-ți ridică nimeni statuie.

Raspunde

Stiri Agerpres

Inflamația "antrenează" pielea pentru o însănătoșire mai rapidă (studiu)
Duminica, Octombrie 22, 2017 16:18 PM

Procesele inflamatorii cutanate "antrenează" pielea pentru a se putea însănătoși mai repede în urma unor eventuale leziuni, potrivit unui studiu publicat de revista Nature și citat de EFE.

Regele Mihai continuă să fie sub supravegherea medicilor, urmând tratamentul obișnuit
Duminica, Octombrie 22, 2017 16:07 PM

Regele Mihai continuă să fie sub supravegherea permanentă a medicilor, urmând tratamentul obișnuit, a informat Casa Regală.

Pilotul care a aterizat forțat cu avionul lângă Vințu de Jos a murit
Duminica, Octombrie 22, 2017 16:00 PM

Pilotul care a aterizat forțat sâmbătă cu un avion de agrement de mici dimensiuni în zona localității Vințu de Jos a murit duminică, la o clinică din Târgu Mureș.

Moscova denunță "bombardamentele barbare" de la Raqqa, comparându-le cu cele asupra Dresdei din 1945
Duminica, Octombrie 22, 2017 15:53 PM

Rusia a denunțat vehement duminică "bombardamentele barbare" ale coaliției conduse de SUA asupra orașului Raqqa - fief al grupării jihadiste Statul Islamic în Siria cucerit în această săptămână - care au făcut "mii" de victime civile și care, potrivit ei, amintesc de bombardamentele aliaților asupra orașului german Dresda, în februarie 1945, relatează AFP.

Deputatul PNL Florin Roman: În rândul întâi trebuie să stea cei care aduc voturi PNL
Duminica, Octombrie 22, 2017 15:27 PM

O țară ca afară va exista atunci când va exista un comportament ca afară, iar în rândul întâi în PNL trebuie să stea cei care aduc voturi partidului, a declarat, duminică, deputatul liberal Florin Roman.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
21 Oct, 00:13 Fara pile!
O.Ureche a comentat pentru articolul Concursul pentru şefia Bibliotecii Judeţene se reia, după ce ambilor candidaţi li s-au respins dosarele:
Oamenii cei mai priceputi,bine pregatiti si cu aptitudini certe trebuie sa ajunga in aceste functii!
20 Oct, 19:40 carte
nick a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari ! A fost unul din idolii tineretii mele. Din cauza unor probleme personale nu am putut participa la intalnirea de la Hasdeu. Cum pot procura 2 carti scrise de Penu. Cu multumiri !
20 Oct, 19:31 Intalnirea cu un sportiv de geniu!
Un admirator a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari pentru intreaga cariera, d-nule Penu! Imi pare rau ca nu am participat la intalnire! Mi-as fi dorit sa-l vad! Pacat insa de faptul ca terenurile de fotbal si baschet din curtea liceului Hasdeu, care odinioara erau pline, chiar si in zilele de vacanta sau weekend acum putrezesc in paragina!
Google PageRank Checker