27 de ani
de presa libera
Duminica, Martie 26, 2017 16:02 PM

Sanatate

Mai mult de jumătate dintre candidaţii pentru posturile de asistenţi medicali la Spitalul Judeţean, respinşi după prima probă

de Monica BĂNICĂ
Sanatate  |
14.03.2017, 00:00
323

   Săptămâna trecută s-a desfăşurat proba scrisă a primului concurs pe 2017 pentru posturi vacante organizat de Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău şi care a adunat nu mai puţin de 237 de candidaţi, dornici să se angajeze în cea mai mare unitate sanitară din judeţ.

   Este vorba despre 43 de locuri disponibile pentru personalul medical mediu, respectiv 38 destinate asistenţilor medicali debutanţi şi cinci pentru asistenţi medicali principali. Candidaţii au la dispoziţie câte un post de asistent medical principal la secţiile ATI, Chirurgie pediatrică, Neurologie şi două la Cardiologie. De asemenea, pentru asistenţi medicali debutanţi sunt vacante cele mai multe posturi, respectiv 38, dintre care cinci la Secţia Cardiologie, câte trei la secţiile Chirurgie generală, Neurologie, Pediatrie, O.G. II, câte două la secţiile Medicină internă, Pediatrie – activitate dietetică, ORL şi O.G. I. Câte un loc este disponibil la secţiile Diabet, Urologie, Compartiment Oftalmologie, Oncologie, Cabinet Oftalmologie Ambulator Spital, Cabinet Ortopedie Ambulator Spital, Cabinet Nefrologie Ambulator Spital, Dispensar TBC Pogoanele. La Laboratorul Radiologie este disponibil câte un loc, respectiv pentru asistent medical debutant medicină generală şi asistent medical debutant radiologie.

   După ce au trecut de prima etapă a concursului, respectiv selecţia dosarelor, cei 237 de concurenţi au susţinut proba scrisă, iar rezultatele au dus la respingerea a peste jumătate dintre concurenţi, care nu au reuşit să obţină cele minimum 50 de puncte necesare promovării.

   Astfel, dacă iniţial pe cele cinci posturi vacante destinate asistenţilor medicali principali s-au înscris 18 candidaţi, după proba scrisă au mai rămas în concurs 13 concurenţi aspiranţi să facă parte din personalul medical mediu al Spitalului Judeţean. Cel mai mare număr de candidaţi respinşi după proba scrisă s-a înregistrat  în cazul celor 38 de posturi disponibile pentru asistenţi medicali debutanţi, la care lipsa de experienţă şi pregătirea precară şi-au spus cuvântul. Din 219 concurenţi, doar 96 au promovat proba scrisă şi au reuşit să obţină rezultate cu peste  50 de puncte. 

   La ultima probă, respectiv interviul, care se va desfăşura  mâine, 15 martie, se vor prezenta cei 109 concurenţi rămaşi în concurs, iar rezultatele finale vor fi afişate săptămâna viitoare, pe data de 21 martie.

   Totodată, ieri, 13 martie, alţi 331 de candidaţi au susţinut proba scrisă a concursului pentru alte 59 de posturi vacante la Spitalul Judeţean. Este vorba despre 49 de locuri disponibile pentru personalul medical auxiliar, respectiv infirmiere, îngrijitoare, brancardieri şi zece posturi vacante pentru asistenţi medicali principali şi debutanţi. Şi la acest concurs concurenţa este acerbă, existând şi 14 candidaţi pe un loc, în cazul celor trei posturi destinate brancardierilor depunându-şi dosarele 44 de candidaţi.

Comentarii

angajare la stat (14 Mar, 11:40)
max bengosu'

salariu linistit la stat asta cauta romanul ,unde-i mai bine?

Raspunde
Banii privaților tot de la stat vin (15 Mar, 08:58)
Pixelu privat

Bengosule, dacă ai avea posibilitatea să întrebi studenții din USA unde doresc să se angajeze după terminarea studiilor, ai fi surprins, n-o să găsești unul care să vrea să se angajeze în mediul privat. Tu dacă vrei la privat, n-ai decât, dar să ști că nu-ți ridică nimeni statuie.

Raspunde

Stiri Agerpres

Acordul OPEC privind reducerea globală a producției de țiței ar putea fi extins până la sfârșitul anului
Duminica, Martie 26, 2017 16:01 PM

Un comitet comun al miniștrilor din Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol și din alte state producătoare din afara cartelului a recomandat extinderea cu șase luni a acordului de reducere a producției pe plan global cu 2%, se arată în proiectul comunicatului de presă văzut de Reuters.

Suedia îi va despăgubi pe transsexualii victime ale sterilizării forțate
Duminica, Martie 26, 2017 15:18 PM

Autoritățile suedeze vor plăti compensații transsexualilor, victime ale sterilizării forțate în timpul procesului de schimbare de sex, a informat Ministerul Sănătății citat de AFP.

Alba: Gălbenele, salvie și lavandă - trei culturi cu care face profit o familie din Ocna Mureș
Duminica, Martie 26, 2017 15:09 PM

Gălbenele, salvie și lavandă sunt cele trei culturi, foarte profitabile, pe care o familie din Ocna Mureș s-a axat, producția fiind valorificată la piețele săptămânale organizate în diverse orașe din Transilvania, precum și la târguri de profil.

Tăriceanu: Nu mi-am schimbat părerea; Kovesi să își dea demisia pentru încălcarea extrem de gravă a Constituției
Duminica, Martie 26, 2017 14:52 PM

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a precizat că își menține opinia că șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, ar fi trebuit să demisioneze în urma deciziei Curții Constituționale, care a constatat intervenția DNA în activitatea Executivului.

Rusia: Poliția l-a reținut pe opozantul Alexei Navalnâi, care a lansat un apel la manifestații anticorupție
Duminica, Martie 26, 2017 14:49 PM

Poliția rusă l-a reținut duminică, la Moscova, pe opozantul Alexei Navalnâi, în contextul desfășurării în mai multe orașe din Rusia a unor manifestații anticorupție în pofida faptului că în majoritatea cazurilor autoritățile locale nu au autorizat acestor proteste, transmite Reuters.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
26 Mar, 13:32 referitor
gg a comentat pentru articolul Tânărul social-democrat buzoian Alexandru Stoica, numit subsecretar de stat la Ministerul Dezvoltării:
BINE CA NU AU AJUNS ACOLO MUZGOCI SAU FLORIN CONSTANTINESCU!ASTIA SUNT DOBITOCI BINE DE TOT!
26 Mar, 13:11 Ratati
Ionut a comentat pentru articolul Beizadea de Vadu Paşii / Consilier al unui senator de Buzău şi fiu de politician, se dă victimă după ce a desfigurat o tânără în club (VIDEO):
Daca atat te a dus capul sa declari e clar. Ai iq ul unei gaini. Mai bine nu mai declarai nimic . Dar sa spui ca ea a dat cu paharul , tu te ai aparat iar cioburile sarite din mainile tale care ti acopereau fatza au desfigurat o pe aia ... cu declaratia asta insulti inteligenta politistilor si a medicilor.
25 Mar, 13:09 POLITIA LOCALA
POPESCU LEONTIN a comentat pentru articolul Poliţiştii locali angajaţi ilegal, cu un pas mai aproape de concediere:
DEOARECE UNITATIILE PARTICULARE LUCREAZA CU UN TARIF FOARTE MIC PE CIND UNITATIILE DE STAT PRESTATOARE DE SERVICI LUCTREZA DUPA NORME LEGE .
Google PageRank Checker