27 de ani
de presa libera
Duminica, Aprilie 30, 2017 11:49 AM

Sanatate

Mai mult de jumătate dintre candidaţii pentru posturile de asistenţi medicali la Spitalul Judeţean, respinşi după prima probă

de Monica BĂNICĂ
Sanatate  |
14.03.2017, 00:00
390

   Săptămâna trecută s-a desfăşurat proba scrisă a primului concurs pe 2017 pentru posturi vacante organizat de Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău şi care a adunat nu mai puţin de 237 de candidaţi, dornici să se angajeze în cea mai mare unitate sanitară din judeţ.

   Este vorba despre 43 de locuri disponibile pentru personalul medical mediu, respectiv 38 destinate asistenţilor medicali debutanţi şi cinci pentru asistenţi medicali principali. Candidaţii au la dispoziţie câte un post de asistent medical principal la secţiile ATI, Chirurgie pediatrică, Neurologie şi două la Cardiologie. De asemenea, pentru asistenţi medicali debutanţi sunt vacante cele mai multe posturi, respectiv 38, dintre care cinci la Secţia Cardiologie, câte trei la secţiile Chirurgie generală, Neurologie, Pediatrie, O.G. II, câte două la secţiile Medicină internă, Pediatrie – activitate dietetică, ORL şi O.G. I. Câte un loc este disponibil la secţiile Diabet, Urologie, Compartiment Oftalmologie, Oncologie, Cabinet Oftalmologie Ambulator Spital, Cabinet Ortopedie Ambulator Spital, Cabinet Nefrologie Ambulator Spital, Dispensar TBC Pogoanele. La Laboratorul Radiologie este disponibil câte un loc, respectiv pentru asistent medical debutant medicină generală şi asistent medical debutant radiologie.

   După ce au trecut de prima etapă a concursului, respectiv selecţia dosarelor, cei 237 de concurenţi au susţinut proba scrisă, iar rezultatele au dus la respingerea a peste jumătate dintre concurenţi, care nu au reuşit să obţină cele minimum 50 de puncte necesare promovării.

   Astfel, dacă iniţial pe cele cinci posturi vacante destinate asistenţilor medicali principali s-au înscris 18 candidaţi, după proba scrisă au mai rămas în concurs 13 concurenţi aspiranţi să facă parte din personalul medical mediu al Spitalului Judeţean. Cel mai mare număr de candidaţi respinşi după proba scrisă s-a înregistrat  în cazul celor 38 de posturi disponibile pentru asistenţi medicali debutanţi, la care lipsa de experienţă şi pregătirea precară şi-au spus cuvântul. Din 219 concurenţi, doar 96 au promovat proba scrisă şi au reuşit să obţină rezultate cu peste  50 de puncte. 

   La ultima probă, respectiv interviul, care se va desfăşura  mâine, 15 martie, se vor prezenta cei 109 concurenţi rămaşi în concurs, iar rezultatele finale vor fi afişate săptămâna viitoare, pe data de 21 martie.

   Totodată, ieri, 13 martie, alţi 331 de candidaţi au susţinut proba scrisă a concursului pentru alte 59 de posturi vacante la Spitalul Judeţean. Este vorba despre 49 de locuri disponibile pentru personalul medical auxiliar, respectiv infirmiere, îngrijitoare, brancardieri şi zece posturi vacante pentru asistenţi medicali principali şi debutanţi. Şi la acest concurs concurenţa este acerbă, existând şi 14 candidaţi pe un loc, în cazul celor trei posturi destinate brancardierilor depunându-şi dosarele 44 de candidaţi.

Comentarii

angajare la stat (14 Mar, 11:40)
max bengosu'

salariu linistit la stat asta cauta romanul ,unde-i mai bine?

Raspunde
Banii privaților tot de la stat vin (15 Mar, 08:58)
Pixelu privat

Bengosule, dacă ai avea posibilitatea să întrebi studenții din USA unde doresc să se angajeze după terminarea studiilor, ai fi surprins, n-o să găsești unul care să vrea să se angajeze în mediul privat. Tu dacă vrei la privat, n-ai decât, dar să ști că nu-ți ridică nimeni statuie.

Raspunde

Stiri Agerpres

Joi, Ianuarie 01, 1970 02:00 AM

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
30 Apr, 07:37 Trădare să fie, dar să știm și noi!
Pixelu cometic a comentat pentru articolul Cum a decurs relația cu buzoienii a președintelui Consiliului Județean: întâlniri, audiențe, chermeza de 1 Decembrie și tunelul cu beculețe:
Păi organ de cercetare penală este chiar DNA-ul.
Culmea ironiei este că noi, cetățenii, suntem încă proprietari ai distribuției de apă a județului și cei numiți să administreze distribuția de apă ne impun niște tarife halucinante. Ceva de genul, angajez pe cineva să-mi muncească un teren proprietate personală iar la strângerea recoltei în afară de salariul convenit, angajatul îmi cere bani și pe propria recoltă. Simpatic, nu!
29 Apr, 22:43 Răspuns pt Valeria
Nicoleta a comentat pentru articolul Concurenții Olimpiadei Naționale de Istorie de la Buzău, vizită la Comandamentul Diviziei 2:
Olimpiada a fost o reușită excepțională. Cred că ai observat la festivitatea de deschidere diferența uriașă de valoare intre Mihaela și celălalte reprezentate de la ISJ Buzău. Cine a mai obținut de la ISJ Buzău titlu de profesoara anului? Cred cu tărie că locul Mihaelei este la conducerea ISJ Buzău.
29 Apr, 22:11 parerea mea!
Viespea buzoiana a comentat pentru articolul Cristinel Romanescu, ales președinte PNL Buzău:
"Abrudan" asta chiar este un PNL-ist ..."sadea"! "Intelectual" de ....."casa"!Pacat ca dl.Ionescu O este coleg de partid cu "abrudani" din astia in PNL.Referitor la cele prezentate de "Pixelu observator",as zice ca nu e vorba de politicieni "prosti si corupti",ci de niste TRADATORI de tara ,niste nenorociti.
Google PageRank Checker