27 de ani
de presa libera
Joi, Iunie 29, 2017 01:38 AM

Sanatate

Mai mult de jumătate dintre candidaţii pentru posturile de asistenţi medicali la Spitalul Judeţean, respinşi după prima probă

de Monica BĂNICĂ
Sanatate  |
14.03.2017, 00:00
471

   Săptămâna trecută s-a desfăşurat proba scrisă a primului concurs pe 2017 pentru posturi vacante organizat de Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău şi care a adunat nu mai puţin de 237 de candidaţi, dornici să se angajeze în cea mai mare unitate sanitară din judeţ.

   Este vorba despre 43 de locuri disponibile pentru personalul medical mediu, respectiv 38 destinate asistenţilor medicali debutanţi şi cinci pentru asistenţi medicali principali. Candidaţii au la dispoziţie câte un post de asistent medical principal la secţiile ATI, Chirurgie pediatrică, Neurologie şi două la Cardiologie. De asemenea, pentru asistenţi medicali debutanţi sunt vacante cele mai multe posturi, respectiv 38, dintre care cinci la Secţia Cardiologie, câte trei la secţiile Chirurgie generală, Neurologie, Pediatrie, O.G. II, câte două la secţiile Medicină internă, Pediatrie – activitate dietetică, ORL şi O.G. I. Câte un loc este disponibil la secţiile Diabet, Urologie, Compartiment Oftalmologie, Oncologie, Cabinet Oftalmologie Ambulator Spital, Cabinet Ortopedie Ambulator Spital, Cabinet Nefrologie Ambulator Spital, Dispensar TBC Pogoanele. La Laboratorul Radiologie este disponibil câte un loc, respectiv pentru asistent medical debutant medicină generală şi asistent medical debutant radiologie.

   După ce au trecut de prima etapă a concursului, respectiv selecţia dosarelor, cei 237 de concurenţi au susţinut proba scrisă, iar rezultatele au dus la respingerea a peste jumătate dintre concurenţi, care nu au reuşit să obţină cele minimum 50 de puncte necesare promovării.

   Astfel, dacă iniţial pe cele cinci posturi vacante destinate asistenţilor medicali principali s-au înscris 18 candidaţi, după proba scrisă au mai rămas în concurs 13 concurenţi aspiranţi să facă parte din personalul medical mediu al Spitalului Judeţean. Cel mai mare număr de candidaţi respinşi după proba scrisă s-a înregistrat  în cazul celor 38 de posturi disponibile pentru asistenţi medicali debutanţi, la care lipsa de experienţă şi pregătirea precară şi-au spus cuvântul. Din 219 concurenţi, doar 96 au promovat proba scrisă şi au reuşit să obţină rezultate cu peste  50 de puncte. 

   La ultima probă, respectiv interviul, care se va desfăşura  mâine, 15 martie, se vor prezenta cei 109 concurenţi rămaşi în concurs, iar rezultatele finale vor fi afişate săptămâna viitoare, pe data de 21 martie.

   Totodată, ieri, 13 martie, alţi 331 de candidaţi au susţinut proba scrisă a concursului pentru alte 59 de posturi vacante la Spitalul Judeţean. Este vorba despre 49 de locuri disponibile pentru personalul medical auxiliar, respectiv infirmiere, îngrijitoare, brancardieri şi zece posturi vacante pentru asistenţi medicali principali şi debutanţi. Şi la acest concurs concurenţa este acerbă, existând şi 14 candidaţi pe un loc, în cazul celor trei posturi destinate brancardierilor depunându-şi dosarele 44 de candidaţi.

Comentarii

angajare la stat (14 Mar, 11:40)
max bengosu'

salariu linistit la stat asta cauta romanul ,unde-i mai bine?

Raspunde
Banii privaților tot de la stat vin (15 Mar, 08:58)
Pixelu privat

Bengosule, dacă ai avea posibilitatea să întrebi studenții din USA unde doresc să se angajeze după terminarea studiilor, ai fi surprins, n-o să găsești unul care să vrea să se angajeze în mediul privat. Tu dacă vrei la privat, n-ai decât, dar să ști că nu-ți ridică nimeni statuie.

Raspunde

Stiri Agerpres

FC Voluntari - Vorskla Poltava 1-1, în meci amical
Joi, Iunie 29, 2017 00:57 AM

Echipa de fotbal FC Voluntari a terminat la egalitate cu echipa ucraineană Vorskla Poltava, 1-1 (0-1), miercuri, într-un meci amical jucat în stagiul de pregătire din Slovenia.

Cisiordania: Un palestinian ucis după ce a deschis focul asupra soldaților israelieni
Joi, Iunie 29, 2017 00:38 AM

Un palestinian a deschis focul miercuri asupra mai multor soldați israelieni care l-au împușcat, în cursul unei operațiuni militare în orașul Hebron din Cisiordania ocupată, a anunțat armata, potrivit AFP.

UPDATE Fotbal: Chile va juca finala Cupei Confederațiilor, după ce a învins Portugalia la loviturile de departajare (GALERIE FOTO)
Miercuri, Iunie 28, 2017 23:43 PM

Selecționata de fotbal a statului Chile s-a calificat în finala Cupei Confederațiilor 2017, miercuri seara, la Kazan, după ce a învins Portugalia cu scorul de 3-0, la loviturile de departajare, în prima semifinală a competiției găzduite de Rusia.

Grecia: Manifestație a poliției interzisă la Atena
Miercuri, Iunie 28, 2017 23:39 PM

Guvernul grec a interzis miercuri o manifestație sindicală a polițiștilor prevăzută pentru joi în cartierul contestatar Exarchia din Atena, denunțând o provocare a opoziției de dreapta care, la rândul său, a acuzat lipsa siguranței publice, transmite AFP.

Tribunalul special pentru Kosovo își va începe lucrările în curând
Miercuri, Iunie 28, 2017 23:09 PM

Tribunalul special creat la Haga pentru a judeca presupusele crime de război comise în timpul conflictului din Kosovo la sfârșitul anilor 1990 va deveni operațional săptămâna viitoare, a anunțat miercuri președinta acestuia, Ekaterina Trendafilova, citată de AFP.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
28 Jun, 19:52 evaluare nationala
georgeta tufan a comentat pentru articolul Buzăul, locul III pe ţară / Cine sunt cei 24 de buzoieni care au obţinut media 10 la Evaluarea Naţională:
Felicitari! La cat mai multe asemenea rezultate!
28 Jun, 14:30 replica
Ioana. a comentat pentru articolul Ciolacu și Romașcanu, în Guvernul Tudose:
Poate faceti ceva si pentru primarii PSD din judetul Buzau care au fost executati politic si la comanda mafiei condusa tot de Bigiu si Scutaru. Sentinte judecatoresti date la comanda in cazuri fara prejudicii si fara a se lua in calcul probele aduse pentru justificare.
28 Jun, 13:08 Locomotiva-Luciu
Dima a comentat pentru articolul Promovarea Metalului a limpezit apele în privinţa barajului pentru Liga a 4-a / Locomotiva, Luciu şi Blăjani, trei echipe, două locuri:
Pescarusul Luciu a castigat cu 3-0 la masa verde.
Google PageRank Checker