27 de ani
de presa libera
Duminica, August 20, 2017 22:19 PM

Sanatate

Mai mult de jumătate dintre candidaţii pentru posturile de asistenţi medicali la Spitalul Judeţean, respinşi după prima probă

de Monica BĂNICĂ
Sanatate  |
14.03.2017, 00:00
522

   Săptămâna trecută s-a desfăşurat proba scrisă a primului concurs pe 2017 pentru posturi vacante organizat de Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău şi care a adunat nu mai puţin de 237 de candidaţi, dornici să se angajeze în cea mai mare unitate sanitară din judeţ.

   Este vorba despre 43 de locuri disponibile pentru personalul medical mediu, respectiv 38 destinate asistenţilor medicali debutanţi şi cinci pentru asistenţi medicali principali. Candidaţii au la dispoziţie câte un post de asistent medical principal la secţiile ATI, Chirurgie pediatrică, Neurologie şi două la Cardiologie. De asemenea, pentru asistenţi medicali debutanţi sunt vacante cele mai multe posturi, respectiv 38, dintre care cinci la Secţia Cardiologie, câte trei la secţiile Chirurgie generală, Neurologie, Pediatrie, O.G. II, câte două la secţiile Medicină internă, Pediatrie – activitate dietetică, ORL şi O.G. I. Câte un loc este disponibil la secţiile Diabet, Urologie, Compartiment Oftalmologie, Oncologie, Cabinet Oftalmologie Ambulator Spital, Cabinet Ortopedie Ambulator Spital, Cabinet Nefrologie Ambulator Spital, Dispensar TBC Pogoanele. La Laboratorul Radiologie este disponibil câte un loc, respectiv pentru asistent medical debutant medicină generală şi asistent medical debutant radiologie.

   După ce au trecut de prima etapă a concursului, respectiv selecţia dosarelor, cei 237 de concurenţi au susţinut proba scrisă, iar rezultatele au dus la respingerea a peste jumătate dintre concurenţi, care nu au reuşit să obţină cele minimum 50 de puncte necesare promovării.

   Astfel, dacă iniţial pe cele cinci posturi vacante destinate asistenţilor medicali principali s-au înscris 18 candidaţi, după proba scrisă au mai rămas în concurs 13 concurenţi aspiranţi să facă parte din personalul medical mediu al Spitalului Judeţean. Cel mai mare număr de candidaţi respinşi după proba scrisă s-a înregistrat  în cazul celor 38 de posturi disponibile pentru asistenţi medicali debutanţi, la care lipsa de experienţă şi pregătirea precară şi-au spus cuvântul. Din 219 concurenţi, doar 96 au promovat proba scrisă şi au reuşit să obţină rezultate cu peste  50 de puncte. 

   La ultima probă, respectiv interviul, care se va desfăşura  mâine, 15 martie, se vor prezenta cei 109 concurenţi rămaşi în concurs, iar rezultatele finale vor fi afişate săptămâna viitoare, pe data de 21 martie.

   Totodată, ieri, 13 martie, alţi 331 de candidaţi au susţinut proba scrisă a concursului pentru alte 59 de posturi vacante la Spitalul Judeţean. Este vorba despre 49 de locuri disponibile pentru personalul medical auxiliar, respectiv infirmiere, îngrijitoare, brancardieri şi zece posturi vacante pentru asistenţi medicali principali şi debutanţi. Şi la acest concurs concurenţa este acerbă, existând şi 14 candidaţi pe un loc, în cazul celor trei posturi destinate brancardierilor depunându-şi dosarele 44 de candidaţi.

Comentarii

angajare la stat (14 Mar, 11:40)
max bengosu'

salariu linistit la stat asta cauta romanul ,unde-i mai bine?

Raspunde
Banii privaților tot de la stat vin (15 Mar, 08:58)
Pixelu privat

Bengosule, dacă ai avea posibilitatea să întrebi studenții din USA unde doresc să se angajeze după terminarea studiilor, ai fi surprins, n-o să găsești unul care să vrea să se angajeze în mediul privat. Tu dacă vrei la privat, n-ai decât, dar să ști că nu-ți ridică nimeni statuie.

Raspunde

Stiri Agerpres

ALERTĂ Simona Halep a pierdut finala turneului de la Cincinnati (WTA) și a ratat șansa de a deveni lider mondial
Duminica, August 20, 2017 22:06 PM

Jucătoarea română de tenis Simona Halep a fost învinsă fără drept de apel de spaniola Garbine Muguruza, cu 6-1, 6-0, duminică, în finala turneului WTA de la Cincinnati, dotat cu premii totale de de 2.536.154 dolari, și a ratat o nouă șansă de a deveni lider mondial.

A murit Jerry Lewis. Umoristul și actorul american avea 91 de ani
Duminica, August 20, 2017 21:42 PM

Actorul american Jerry Lewis a murit duminică, din cauze naturale, în locuința sa din Las Vegas, a anunțat revista Variety, citată de AFP. Familia a confirmat pentru Reuters declarația agentului actorului.

Președintele palestinian Abbas afirmă că a încercat fără succes să reia cooperarea cu Israelul în domeniul securității
Duminica, August 20, 2017 21:23 PM

Președintele Autorității Palestiniene, Mahmoud Abbas, le-a declarat duminică unor deputați israelieni din opoziție că a încercat să reia colaborarea cu Israelul în domeniul securității, dar nu a primit niciun răspuns, informează Reuters.

Tudose: Corpul de control al premierului va face o analiză la TAROM; trebuie să meargă pe profit
Duminica, August 20, 2017 21:20 PM

Corpul de control al premierului va efectua o analiză la TAROM, este companie națională care trebuie să intre pe profit, nu va fi nici închisă, nici vândută, a declarat prim-ministrul Mihai Tudose, duminică, la Antena 3.

Ana Bogdan, calificată pe tabloul principal la New Haven (WTA)
Duminica, August 20, 2017 21:18 PM

Jucătoarea română de tenis Ana Bogdan s-a calificat pe tabloul principal de simplu al turneului WTA de la New Haven (Connecticut), dotat cu premii totale de 710.900 dolari, duminică, după ce a învins-o pe Katerina Bondarenko (Ucraina), cu 6-2, 6-2, în ultimul tur al fazei preliminare.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
20 Aug, 21:38 Noaptea ca hoții
ionescu o. a comentat pentru articolul Florina Stoian, revocată prin fax de ministrul Educației:
Vineri, sfârșit de săptămână, sosește faxul cu pricina. Mai era puțin și se înnopta. Noaptea ca hoții!!! Rămâne un logan valabil. Despre neobrăzare, nesimțire și impostură e mult de spus. Asta face PSD-ul din 1995 când au fost încălcate în picioare toate concursurile și s-a instalat domnia bunului plac. Și alții când au venit la putere le-au urmat exemplul. Constat cu regret că mentalitățile comuniste domină în continuare învățământul. Impostura de asemenea. Un cadru didactic nu are justificare să se ascundă sub protecția anonimatului atunci când are ceva de spus. Din această pricină nu se sinchisește nici un fir de păr de la PSD. Pe mine mă bate gândul-pentru că tot sunt în București-să-mi pun o placă de gât și să dau o fugă până în strada ministerului în semn de protest. Din lista de comentatori mai vine cineva cu mine???
20 Aug, 20:52 SENATOAREA
cineva a comentat pentru articolul Florina Stoian, revocată prin fax de ministrul Educației:
Ce spune doamna senator S...L.. despre aceasta revocare. Stie ceva sau nu?
20 Aug, 20:25 Schimbarea II
Prof. a comentat pentru articolul Florina Stoian, revocată prin fax de ministrul Educației:
1. dupa cum se observa pentru articolele privind invatamantul apar cele mai multe comentarii! de ce oare..? 2.Doamna Inspector General a mai fost schimbata odata pentru Management defectuos, revenita dupa un timp politic. Cel mai bine s-ar prezenta la catedra pentru perfectionare!
Google PageRank Checker