27 de ani
de presa libera
Marti, Octombrie 24, 2017 08:43 AM

Politic

Mărturii ale noilor parlamentari de Buzău după depunerea jurământului

de Călin BOSTAN
Politic  |
23.12.2016, 00:00
888

   Moment solemn şi în premieră pentru opt dintre cei zece parlamentari de Buzău aleşi la scrutinul din 11 decembrie, depunerea jurământului de credinţă ca senator sau ­de­­pu­tat al României a constituit un bun prilej pentru o parte dintre aceştia să îl împărtăşească pu­blic pe paginile personale de pe reţeaua de socializare Facebook, pagini pe care, în timpul campaniei electorale, cei zece aleşi au cerut votul buzoienilor.

   Deputatul Cristinel Romanescu (PNL) a postat textul jurământului de credinţă: ,,Eu, Cristinel Romanescu, deputat ales în circumscripţia 10, Buzău, jur credinţă Patriei mele, România! Jur să respect Constituţia şi legile ţării! Jur să apăr democraţia, drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor, suveranitatea, independenţa şi integritatea te­ritorială a României! Jur să-mi îndeplinesc cu onoare şi fidelitate mandatul încredinţat de popor! Aşa să-mi ajute Dumnezeu!”.

 

   Deputatul Marcel Ciolacu (PSD), aflat la al doilea mandat, a anunţat nu doar depunerea jurământului, ci şi realegerea sa ca secretar al Camerei: ,,Alături de colegii mei, am depus «Jurământul de credinţă faţă de ţară şi popor> în cadrul şedinţei solemne de plen a Camerei Deputaţilor. În cadrul şedinţei de plen a Camerei Deputaţilor a fost ales noul Birou Permanent din această sesiune ordinară. Mulţumesc colegilor ­de­putaţi pentru propunere şi pentru încrederea acordată, prin votul pe care mi l-au dat în ve­derea obţinerii unui nou mandat de Secretar. Activităţile noastre vor continua, astfel încât mâine, în prima parte a zilei, să fie constituite şi comisiile parlamentare”.