Bătrânii așezământului de la Ulmeni al Fundației “Sfântul Sava” au fost serviți joi, 14 martie, la masa de prânz de luptătorii Serviciului pentru  Acțiuni Speciale Buzău cu o mâncare pregătită chiar de ei. De fapt, buneii s-au aflat mai toată dimineața în compania oamenilor legii. Asta pentru că polițiștii Serviciului de la Merei împreună cu șeful lor, Gabriel Pană, și cu câțiva luptători ai SAS, au mers de dimineață la bătrâni cu răsaduri oferite de  Stațiunea de Cercetare Legumicolă Buzău, pe care le-au plantat în solarul amenajat în curtea așezământului.

„Am spus că, în afară de activităţile poliţieneşti, trebuie să fim aproape şi de oamenii nevoiaşi. Au participat la această activitate 14 poliţişti. Am plantat răsaduri de varză, de salată etc. Astăzi avem această acţiune caritabilă la Căminul de Bătrâni de la Ulmeni, dar vom fi  aproape de ei şi pe parcurs, în funcţie de necesităţi”, spune şeful Secţiei Merei, cms. şef Gabriel Pană.

Câteva ore mai târziu, poliţiştilor care au plantat răsaduri li s-au alăturat luptătorii SAS ai echipei câștigătoare a concursului culinar organizat de IPJ Buzău în cinstea Zilei Poliţiei Române, competiţie care, de câţiva ani buni, face parte din calendarul activităţilor Poliţiei buzoiene devenind o tradiţie locală a oamenilor legii.

Ei au fost întâmpinați  de preotul Mihail Milea, președintele Fundației „Sfântul Sava”, care a binecuvântat mâncarea și le-a mulțumit în numele bătrânilor așezământului tuturor polițiștilor care au pregătit-o. „Din dragoste şi respect pentru dumneavoastră, au venit special să ne ofere mâncarea pregătită de ei, şi au susţinut această activitate minunată şi în grădina de zarzavat unde au plantat răsaduri ca să avem legume la vară. Le mulţumim tuturor”, a spus buneilor preotul Mihail Milea.

Cele trei echipe participante  la concurs au fost formate  din poliţişti din cadrul Poliţiei Râmnicu Sărat, o echipă din cadrul Poliţiei municipiului Buzău şi o echipă din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale.

„Doritori sunt mai mulţi, dar încercăm să păstrăm o repartizare uniformă pe toate palierele de activitate ale Poliţiei Române, astfel că avem reprezentată şi cealaltă poliţie municipală, mă refer la Râmnicu Sărat, Poliţia municipiului  Buzău, cea mai mare subunitate de la nivelul Poliţiei buzoiene, şi o structură de la reşedinţă, formată din  mascaţii buzoieni. Având în vedere caracterul activităţii, am rămas în zona de voluntariat”, a explicat modul de organizare al concursului culinar şeful organizaţia IPA Buzău cms. şef Mihai Tărtăreanu,  în calitate de coordonator al competiţiei.

Au fost voluntari în acest an în competiţia de gastronomie, agent şef principali de poliţie Emil Oprea şi Dan Olteanu, agent de poliţie Mădălina Gheorghe, poliţişti de proximitate care au reprezentat Poliţia municipiului Buzău, agent şef de poliţie Dan Carabelea, agent de poliţie Alexandra Istrate, agent şef adjunct de poliţie Simona Clinciu, care au format echipa Poliţiei din Râmnicu Sărat şi echipa SAS  formată din agent şef principal de poliţie Gheorghe Dragomir, agent de poliţie Aura Erdem şi agent de poliţie Georgian Claudiu Toader. Echipa SAS a fost cea declarată câştigătoare, dar toată mâncarea a fost apreciată de juriul format din şeful IPJ Buzău, cms. şef Laurenţiu Pantazi,  şi bucătari şefi Gili, de la Bistro Junior, şi  de la popota IPJ Buzău, Ion Camelia.

„În primul rând o să felicit organizaţia IPA, care şi în acest an, cu ocazia Zilei Poliţiei, reuşeşte şi adună poliţişti şi la alte activităţi altele de cât cele obişnuite. Felicit conducerea organizaţiei, în special pe domnul Mihai Tărtăreanu. Îi felicit pentru curaj pe toţi participanţii care au venit astăzi să ne demonstreze talentul lor culinar”, a spus şeful Poliţiei buzoiene, cms. şef Laurenţiu Pantazi.

Mâncarea de post gătită de poliţiştii buzoieni  a fost apreciată şi de buneii de la Aşezământ, care le-au urat oamenilor legii sănătate şi viaţă lungă.