• Gloria, fără riscuri inutile la Dorohoi

Noiembrie este o lună extrem de importantă pentru fotbaliştii Gloriei, care nu trebuie să facă niciun pas greşit în ultimele etape din tur, pentru a purta, apoi, din primăvară, asaltul final pentru promovarea în Liga a 2-a. Vineri după-amiază, echipa din Crâng evoluează la Dorohoi, împotriva formaţiei FC Botoşani 2, iar partida, deşi nu pare la prima vedere, se anunţă una cu multe riscuri pentru elevii lui George Timiş.

În aceste jocuri, cu formaţiile-satelit ale unor prim-divizionare, există oricând posibilitatea ca pe teren să se afle jucători importanţi, cu experienţa primului eşalon, pe care gruparea „mamă” să-i direcţioneze către echipa secundă. Nici FC Botoşani 2, cu siguranţă, nu va face excepţie.

Formaţia moldoveană, înscrisă în ultimul moment în Liga a 3-a, după retragerea din campionat a celor de la Gauss, a început modest sezonul, dar, după acomodarea de rigoare, nu mai este echipa dinaninte învinsă.

Evident, graţie valorii şi experienţei superioare, Gloria este mare favorită, dar ştie şi că trebuie să trateze jocul cu maximă seriozitate pentru a elimina posibilitatea unei surprize neplăcute.

METALUL BUZĂU – SPORTING LIEŞTI, sâmbătă, ora 14,00

Metalul este singura echipa buzoiană care evoluează în această etapă pe teren propriu. Sâmbătă, pe terenul sintetic, este aşteptată vizita gălăţenilor de la Sporting Lieşti, una dintre formaţiile bune ale seriei.

Neînvinsă de trei etape, în care a obţinut 7 puncte din 9 posibile, Metalul îşi doreşte să prelungească această serie foarte bună cu încă o victorie, mai ales că va evolua apoi la Galaţi, împotriva Oţelului, într-un meci de o dificultate ­ma­ximă.

BUCOVINA RĂDĂUŢI – CSM RM. SĂRAT, sâmbătă, ora 14,00

Deplasare foarte grea pentru râmniceni, în fieful ocupantei celui de-al treilea loc pe podiumul seriei, Bucovina Rădăuţi. Antrenată de fostul internaţional Dorin Goian, echipa suceveană nu prea obişnuieşte să cedeze puncte pe propriul teren şi produce un fotbal de calitate, lucru de care s-au convins, etapa trecută, şi cei de la Gloria.

Deşi nu traversează o perioadă prea bună, cu două eşecuri la rând în faţa rivalelor din judeţ, CSM are şansa ei la Răduţi, şansă ce trebuie jucată până la capăt.

Liga a 3-a, Seria I, Etapa a 11-a, program:

 • vineri, ora 14,00:

FC Botoşani 2 – SCM Gloria Buzău

 • sâmbătă, ora 14,00:

Bucovina Rădăuţi – CSM Rm. Sărat

Şomuz Fălticeni – CSM Ceahlăul

CSM Focşani – Sănătatea Darabani

Foresta Suceava – CSM Paşcani

KSE Tg. Secuiesc – SC Oţelul Galaţi

Metalul Buzău – ­Spor­ting Lieşti

Partida Ştiinţa Miroslava – CSM Roman nu a fost programată, echipa din Roman anunţându-şi retragerea din campionat

Clasament

 1. SC Oţelul 23 p.
 2. SCM GLORIA 23 p.
 3. Rădăuţi 19 p.
 4. Miroslava 19 p.
 5. KSE Tg. Secuiesc 15 p.
 6. Suceava 15 p.
 7. CSM Focşani 15 p.
 8. Lieşti 14 p.
 9. CSM Ceahlăul 13 p.
 10. METALUL 12 p.
 11. CSM RM. SĂRAT 9 p.
 12. Fălticeni 7 p.
 13. FC Botoşani 2 6 p.
 14. Darabani 6 p.
 15. Paşcani 4 p.
 16. CSM Roman 3 p.