27 de ani
de presa libera
Duminica, Octombrie 22, 2017 05:37 AM

Educatie

Luna aceasta, tinerii AuGust de studenție! Vă așteptăm la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați

Educatie  |
11.08.2017, 00:00
2441

   Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, cea mai prestigioasă universitate de stat din sud-estul României, evaluată de ARACIS cu grad ridicat de încredere, are disponibile, după prima sesiune de admitere, 434 de locuri disponibile la buget şi 947 cu taxă. Spre deosebire de prima sesiune, admiterea se va face pe bază de dosar, cu două excepţii  – Facultatea de Arte şi Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, la care candidaţii vor susţine probe de aptitudini eliminatorii, în zilele de 12 şi 13 septembrie.

   La Facultatea de Inginerie sunt scoase la concurs 126 de locuri la buget şi 134 cu taxă, la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor, sunt disponibile 83 de locuri la buget şi 107 cu taxă, la Facultatea de Inginerie şi Agronomie Brăila, sunt 68 la buget şi 48 cu taxă, la Facultatea de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică şi Electronică, sunt 47 la buget şi 110 cu taxă, la Facultatea de Ştiinţe şi Mediu, 46 la buget şi 40 cu taxă, la Facultatea de Arte, sunt disponibile cinci locuri la buget şi 12 cu taxă, la Facultatea de Arhitectură Navală sunt 24 de locuri la buget și 2 cu taxă, la Facultatea de Litere sunt disponibile 24 de locuri la buget și 220 cu taxă, iar la Facultatea de Istorie, Filosofie și Teologie sunt disponibile 10 locuri la buget și 161 la taxă. În cadrul a două facultăți se organizează concurs doar pentru locurile cu taxă, cele la buget fiind deja ocupate din prima sesiune. Este vorba despre Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor, cu 60 de locuri la taxă şi Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, cu 53 de locuri la taxă. Taxa de înscriere este de 150 lei/facultate.

   În momentul depunerii, dosarul trebuie să fie complet și să conțină Diploma de bacalaureat în original. Pe 14 și 15 septembrie vor avea loc redistribuirile finale și afișarea rezultatelor.

   Taxele de şcolarizare la cele 11 facultăţi care au locuri disponibile variază între 2.700 și 3.200 de lei pe an.

   Pentru toate facultățile la care mai sunt locuri disponibile, înscrierile se fac la sediul central al Universității, pe strada Domnească, nr. 47, la Comisia Centrală de Admitere.

   Programul înscrierilor este de luni până vineri, între orele 9.00 și 14.00.

   Taxa de înscriere este de 150 lei/facultate. Informații suplimentare puteți afla accesând site-ul www.admitere.ugal.ro.

De ce să alegi Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați?

   Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați dispune de 11 cămine studențești, cu o capacitate totală de peste 3.000 de locuri, însă cel mai important lucru este acela că niciun student nu rămâne necazat. În ultimii ani, toate căminele au fost modernizate, iar procedura de cazare este minuțios programată, astfel încât viitorii studenți să nu-și irosească timpul stând la cozi interminabile. Regia de cămin este de 110 lei pe lună pentru studenții la buget și ajunge până la 218 lei pentru cei care obțin locuri cu taxă.

   Studenții universității primesc burse şi alte forme de sprijin material. Este bine de știut faptul că acestea se acordă tuturor studenţilor de la învăţământul cu frecvenţă, indiferent de forma de finanţare (buget sau taxă), pe baza criteriilor prevăzute într-o metodologie care se găsește pe site-ul www.ugal.ro, în limita fondurilor repartizate şi numai celor care bifează toate activitățile universitare.

   Un alt aspect important al vieții studențești îl reprezintă mobilitățile. Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați are peste 220 de acorduri Erasmus încheiate cu universități din toată lumea. Obiectivul principal al acestui program este de a îmbunătăți șansele de angajare ale tinerilor prin dobândirea de competențe suplimentare apreciate de angajatori, precum și îmbunătățirea competențelor lingvistice. Anual, în jur de 60 de studenți de la universitatea de stat din Galați pleacă în stagii de pregătire, fie pentru studiu, fie pentru practică. Bursele sunt destul de consistente, ele putând ajunge chiar și la 700 de euro pe lună în cazul studenților care aleg o mobilitate de practică. 

   Odată ajuns student la Galați, te poți înscrie într-una dintre organizațiile care apără interesele studențești. Este vorba despre Liga Studenților din Galați, care numără peste 5.000 de membri, și AIESEC, o organizație mai mică, dar la fel de activă. Liga Studenților are anual tot felul de activități interactive, în care încearcă să implice cât mai mulți studenți. 

Comentarii

Contractul de studii (11 Aug, 18:03)
Ana

Buna ziua stie cineva cand trebuie semnat contractul de studii si cand trebuie sa ma duc pentru repartizarea in camin ?

Raspunde
Facultate (13 Aug, 11:12)
Concurs

Da,si facultatea de matematica e fff buna la Universitatea Galați Vezi lista de absolvenți ..,

Raspunde

Stiri Agerpres

DOCUMENTAR: 135 de ani de la moartea pictorului Ion Andreescu
Duminica, Octombrie 22, 2017 05:01 AM

Pictorul Ion Andreescu s-a născut la București, la 15/27 februarie 1850.

Baschet: Kobe Bryant "nu va merge" la Casa Albă dacă îl va invita președintele Trump
Duminica, Octombrie 22, 2017 04:01 AM

Fostul baschetbalist american Kobe Bryant "nu va merge" la Casa Albă dacă președintele SUA, Donald Trump, îl invită, a afirmat el sâmbătă, în timpul unei călătorii în Franța în legătură cu o operațiune de comunicare cu unul dintre sponsorii personali.

CITATUL ZILEI
Duminica, Octombrie 22, 2017 03:30 AM

SĂRBĂTORI RELIGIOASE - 22 octombrie
Duminica, Octombrie 22, 2017 03:19 AM

EFEMERIDE ASTRONOMICE - 22 octombrie
Duminica, Octombrie 22, 2017 03:03 AM

Este a 295-a zi a anului 2017.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
21 Oct, 00:13 Fara pile!
O.Ureche a comentat pentru articolul Concursul pentru şefia Bibliotecii Judeţene se reia, după ce ambilor candidaţi li s-au respins dosarele:
Oamenii cei mai priceputi,bine pregatiti si cu aptitudini certe trebuie sa ajunga in aceste functii!
20 Oct, 19:40 carte
nick a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari ! A fost unul din idolii tineretii mele. Din cauza unor probleme personale nu am putut participa la intalnirea de la Hasdeu. Cum pot procura 2 carti scrise de Penu. Cu multumiri !
20 Oct, 19:31 Intalnirea cu un sportiv de geniu!
Un admirator a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari pentru intreaga cariera, d-nule Penu! Imi pare rau ca nu am participat la intalnire! Mi-as fi dorit sa-l vad! Pacat insa de faptul ca terenurile de fotbal si baschet din curtea liceului Hasdeu, care odinioara erau pline, chiar si in zilele de vacanta sau weekend acum putrezesc in paragina!
Google PageRank Checker