Un nou concept expozițional pe simezele Mu­zeului Județean. Buzoianul Vladimir Păun propune pu­blicului o expoziție de pictură și grafică realizată sub forma unei conexiuni între creațiile sale și ale regretatului artist plastic Liusic Vrapciu. Inițiativa expoziției „Conexiuni în Brahma” aparține lui Vladimir Păun, absolvent al Liceului de Arte „Margareta Sterian” și al Facultății de Arhitectură, care încearcă să readucă în atenția publicului tânăr lucrările cunoscutului artist dispărut în anul 1993.

„Vreau să aduc în atenția publică un artist care nu mai există, ca o formă de respect pentru oamenii care au făcut artă în Buzău. Ta­blourile pe care le prezint eu în această expoziție sunt inspirate din creațiile lui Liusic Vrapciu, fiind stimulate de creațiile lui și stimulate de universul creației lui. Vor fi prezentate lucrări ale lui Liusic Vrapciu aflate în colecția Muzeului Județean și din colecțiile private, alături de lucrări realizate de mine. Mi-aș dori ca inițiativa mea să fie dusă mai departe și de alți artiști contemporani pentru a scoate la lumină creațiile unor artiști plastici care au trăit în perioada comunistă, care nu aveau ocazia să călătorească, să viziteze, așa cum putem face noi, marile muzee ale lumii. Vreau să mulțumesc conducerii Muzeului Județean pentru deschiderea de care a dat dovadă în fața propunerii mele de a organiza această expoziție”, a declarat Vladimir Păun.

Vernisajul expoziției „Conexiuni în Brahma” va avea loc miercuri, 15 mai, orele 14,00, la Muzeul Ju­dețean. Curatorul expoziției este lector univ. dr. Ion Anghel.

 

DISTRIBUIȚI
loading...