Lucrările de consolidare şi reparare a Drumului Naţional 10, Buzău-Braşov, sunt în toi la kilometrul 26+830, unde o alunecare de teren produsă în luna martie a acestui an, ca urmare a ploilor abundente, a dus la distrugerea carosabilului pe o porţiune de câteva zeci de metri, pe sensul de mers Buzău-Braşov. Dacă vremea nu se va înrăutăţi, constructorul va preda amplasamentul mai devreme decât se aşteptau autorităţile buzoiene. 5 decembrie este termenul estimat pentru finalizarea lucrărilor, potrivit reprezentanţilor Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

La Măgura, în zona cunoscută ca Fântâna lui Mihai, se vor efectua lucrări de consolidare şi reparare constând în execuţia unui zid de sprijin din piloţi foraţi pentru stabilizarea versantului în zona alunecării de teren, execuţia de şanţuri, rigole şi drenuri şi refacerea ­caro­sabilului, acostamentului şi parapetului de protecţie în porţiunea afectată. Firma de construcţii autorizată să execute în regim de urgenţă lucrarea de la Măgura este cea care, în 2014, a realizat şi copertina de beton pentru protecţia DN 10 în amonte de barajul de la Siriu. Până acum s-a efectuat umplerea cu balast şi aducerea la cota iniţială a benzii de circulaţie surpată în primăvară şi forarea primelor găuri din cele 21 care urmează să fie executate pentru piloţii de stabilizare.

Pe durata lucrărilor, circulaţia în zonă se va desfăşura alternativ pe o singură bandă, traficul fiind dirijat cu ajutorul semafoarelor.

 

DISTRIBUIȚI
loading...