După multe amânări, promisiuni şi scuze, încep, săptămâna viitoare, şi lucrările de consolidare a terasamentului care a  luat-o la vale pe DN10, la Măgura. Săptămâna viitoare. Anunţul a fost făcut marţi, în şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, de prefectul Carmen Ichim. Firma care a câştigat licitaţia organizată, potrivit responsabililor CNAIR, în procedură de urgenţă, va începe cu săpăturile pentru coloanele din beton care vor stabiliza terenul apoi se va trece la refacerea terasamentului şoselei.

Cel puţin un tronson, respectiv cel din zona Măgura – unde jumătate de şosea a luat-o la vale, iar cealaltă poate oricând să devină impracticabilă-, trebuie consolidat, fiind necesare lucrări ample.

Drumul Naţional 10 Buzău-Braşov este serios afectat în judeţul nostru de alunecările de teren provocate de topirea zăpezii şi de ploile abundente din primăvară. Pe raza judeţului Buzău, şo­seaua este afectată de alunecări de teren în 25 de puncte, în care drumul este surpat. Cele mai mari pro­bleme sunt la Măgura, unde drumul s-a prăbuşit pe sensul spre Braşov, dar şi la Siriu, pe viaductul Giurca, unde sunt impuse deja ­res­tricţii de circulaţie din cauza unei găuri în placa de beton a podului.

Celelalte puncte vulnerabile au fost identificate în zona localităţii Vipereşti. În total, şoseaua este ruptă pe o distanţă de circa 1,7 kilometri. Specialiştii apreciază că ar fi nevoie de 41 de milioane de lei pentru reparaţii. Nu se ştie deocamdată când vor începe lucrările şi în celelalte puncte.

La Măgura, alunecarea de teren a avansat atât de mult încât diferenţa de ni­vel a depăşit doi metri, iar asfaltul pe care se circulă încă este susţinut de un strat de balast care se poate destabiliza oricând. Zona respectivă a fost inspectată şi de secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Ovidiu Marcel Sîrbu, de directorul Direcţiei de Mentenanţă Drumuri Naţionale şi Autostrăzi din cadrul Companiei Naţio­nale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) Florin Dascălu şi directorul general adjunct al Direcţiei Generale Exploatare Infrastructură Rutieră din CNAIR Cristian Andrei, la solicitarea prefectului Carmen Ichim.

O şedinţă tehnică des­pre lucrările de la Măgura a fost deja stabilită pentru săptămâna viitoare la Prefectură.

DISTRIBUIȚI
loading...