27 de ani
de presa libera
Vineri, August 18, 2017 08:05 AM

Monden

Lucia Dumitrescu, în recital la Festivalul „Trofeul tinereţii” de la Amara

de Silvia HERGHELEGIU
Monden  |
09.08.2017, 00:00
1634
  • I-a purtat noroc şi Dorei Găitanovici, care a câştigat marele trofeu

   Festivalul „Trofeul Tine­reţii” de la Amara a ajuns, anul acesta la cea de-a 50 -a ediţie, fiind singurul eveniment de acest fel din ţară care s-a desfăşurat fără întrerupere. Printre cei care au susţinut recitaluri în cadrul celui mai longeviv concurs muzical s-a numărat şi buzoianca Lucia Dumitrescu, artista promovându-şi şi ultimul single estival alături de trupa Salamandra.

    „A fost minunat să cânt şi eu în recitalul festivalului Amara50, la 11 ani de la participarea mea la acest concurs. M-am reîntâlnit cu mulţi prieteni, muzicieni de renume, alături de care m-am simţit foarte bine pe scenă şi mă bucur că festivalul este din ce în ce mai bine organizat. Felicitări primăriei şi tuturor celor implicaţi în realizarea acestui eveniment atât de frumos, care s-a difuzat în această perioadă, pe postul TVR2”,  a spus artista.

   Lucia a cântat joi, în prima seară, alături de orchestra condusă de Ionel Tudor, cu cinci dintre laureaţii ediţiilor precedente. Alţi cinci au urmat vineri. Au urcat pe scenă joi, alături de Lucia Alina Matache, Daniela Răduică, Romeo Zaharia şi Minodora Muntean, toţi aceştia interpretând fiecare câte o melodie şi vorbind despre „Amara”.  Fie­care a primit câte o distincţie din parte organizatorilor cu emblema festivalului.

   „Mulţumesc întregii orchestre conduse de Ionel Tudor şi de Andrei Tudor pentru minutele mu­zi­cale superbe petrecute pe scenă. M-am bucurat să îl revăd pe Titus Andrei (Radio România) şi pe compozitorii Adrian Romcescu, Horia Moculescu şi Viorel Gavrilă, dar m-am bucurat şi de prezenţa unui public minunat care, prin entuziasmul său şi aplauzele puternice, mi-a dat senzaţia că este mereu interesat de calitate şi de muzica 100%. S-a auzit live cu rezonanţă hit-ul Pân‘ La Soare, deci vă mulţumesc tuturor“, a mai completat Lucia Dumitrescu.

   Concursul din prima zi a festivalului a fost dedicat secţiunii Amara Junior, nou introdusă în festival anul acesta. Au participat 24 de copii şi tineri la categoriile 7-9 ani, 10-12 ani şi 13-15 ani. Copiii au ales să impresioneze juriul condus de Horia Moculescu din care au mai făcut parte Titus Andrei, Andreea Andrei, Viorel Gavrilă, Adrian Romcescu, Silvia Ionescu şi Cristian Obrejan, cu melodii diverse, de aceea ediţia aceasta a fost clasată între „diversitate şi noutate”.

Trofeul a ajuns la Buzău, prin Dora Găitanovici

   Ediţia jubiliară a celui mai longeviv festival concurs de muzică uşoară românească a fost câştigată de Ana Teodora Găi­-tanovici de 17 ani, din Buzău, cu o melodie de Anton Pan şi o creaţie proprie. Pe locul I, la ediţia 50 a Festivalului Tinereţii s-a situat Ana Maria Roşu de 21 de ani din Roman, judeţul Neamţ, zonă din care vin la Amara şi câştigă premii foarte mulţi concurenţi. Locul al doilea a fost ocupat de un foarte tânăr concurent din Călăraşi: Mihail Cosmin Adrian, de 16 ani, iar pe locul trei s-a situat Gabriel Ionuţ Cîndea, din Orăştie, de 24 de ani, absolvent de Conservator, secţia muzică religioasă. 

   În palmaresul ediţiei jubiliare s-au înscris şi concurenţi din Ialomiţa. Mălina Paraschiv a obţinut premiul de popularitate, iar Robert Iosifescu menţiune.

   S-a cântat de la Moculescu „Salcia” sau „Fântânile albastre”, de la Aura Urziceanu „Dor de viaţă”, de la Ovidiu Anton „Moment of silence” (o interpretare feminină!), de la Al. Wilmany „De ar fi să vii” sau de la Marius Țeicu „O portocală”. Nu puţini dintre copiii participanţi au ales să intre în concurs cu piese de factură etno, astfel că au fost ascultate celebrele teme „Constantine, Constantine”, „Mociriţa” sau „Ro­mânia“.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Aretha Franklin vrea să deschidă "un mic club" la Detroit
Vineri, August 18, 2017 07:51 AM

Legenda muzicii soul Aretha Franklin, care a anunțat la începutul anului că se retrage, se gândește serios să deschidă un club de noapte la Detroit, unde ar putea "cânta din când în când", a declarat artista ziarului local Detroit Free Press citat de AFP.

Un nou film din seria 'Star Wars', dedicat lui Obi-Wan Kenobi, este în pregătire (presă)
Vineri, August 18, 2017 07:34 AM

Regizorul Stephen Daldry, cunoscut pentru filmul 'Billy Elliot', ar urma să realizeze viitorul lungmetraj din seria 'Star Wars' care îl va avea ca erou pe maestrul Jedi Obi-Wan Kenobi, a anunțat joi publicația Hollywood Reporter citată de AFP.

ALERTĂ UPDATE MAE: O a doua victimă de cetățenie română rănită în Barcelona; a fost transportată la spital, starea sa fiind stabilă
Vineri, August 18, 2017 07:15 AM

O a doua victimă de cetățenie română a fost identificată printre persoanele rănite în urma atacului terorist din Barcelona, potrivit ultimelor informații obținute de către Ambasada României la Madrid și Consulatul General al României la Barcelona.

Doi clujeni străbat cu bicicletele 1.800 de km pentru a organiza o tabără pentru copiii cu probleme grave de sănătate
Vineri, August 18, 2017 07:02 AM

Doi clujeni vor pedala 1.800 de kilometri, prin cinci țări, până pe vârful Mont Blanc, pentru a strânge bani pentru organizarea unei tabere dedicate copiilor cu diferite boli grave.

VACANȚA DE VARĂ ÎN IMAGINI
Vineri, August 18, 2017 07:00 AM

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
18 Aug, 07:35 Cifre goale
Pixelu observator a comentat pentru articolul Cum vede vicepremierul Marcel Ciolacu creşterea economică a României, care se împiedică în ruinele infrastructurii:
Numai că statisticile astea sunt făcute la grămadă. Nu sunt defalcate. Ce creștere a avut capitalul străin și ce creștere a avut capitalul autohton? Mă tem că doar capitalul străin a înregistrat creștere economică. Dezvoltarea pe baza investițiilor străine este o iluzie. Pentru simplul fapt că nu este treaba lui. Treaba lui este să facă profit și să-l împartă acționarilor. Nu există în lume vreun exemplu de țară acum dezvoltată care să se fi dezvoltat numai prin investiții străine. Creșterea asta nu este un lucru rău dar nu în folosul românilor. Cum nu este nici trecerea CAS-ului și CASS-ului de la angajator la angajat. Va genera scăderea veniturilor salariaților și un cadou neașteptat pentru capital.
17 Aug, 23:34 kioveanu
john a comentat pentru articolul A murit fostul prim-secretar de Buzău Tudor Postelnicu, ,,dobitocul“ care a condus Securitatea comunistă:
I l-a aruncat pe nicu Ceausescu in bratele kiovencei!Dragoste si recompense pe bune!
17 Aug, 17:50 lsfjsal;
klgfjd a comentat pentru articolul Registrul Auto Român lucrează cu publicul vineri, cu program prelungit, şi sâmbătă, pentru recuperarea zilei libere de luni:
si cine "s a programat"? sambata ca sa lucreze si ai nostri bugetari?
Google PageRank Checker