27 de ani
de presa libera
Duminica, Octombrie 22, 2017 05:38 AM

Monden

Lucia Dumitrescu, în recital la Festivalul „Trofeul tinereţii” de la Amara

de Silvia HERGHELEGIU
Monden  |
09.08.2017, 00:00
1721
  • I-a purtat noroc şi Dorei Găitanovici, care a câştigat marele trofeu

   Festivalul „Trofeul Tine­reţii” de la Amara a ajuns, anul acesta la cea de-a 50 -a ediţie, fiind singurul eveniment de acest fel din ţară care s-a desfăşurat fără întrerupere. Printre cei care au susţinut recitaluri în cadrul celui mai longeviv concurs muzical s-a numărat şi buzoianca Lucia Dumitrescu, artista promovându-şi şi ultimul single estival alături de trupa Salamandra.

    „A fost minunat să cânt şi eu în recitalul festivalului Amara50, la 11 ani de la participarea mea la acest concurs. M-am reîntâlnit cu mulţi prieteni, muzicieni de renume, alături de care m-am simţit foarte bine pe scenă şi mă bucur că festivalul este din ce în ce mai bine organizat. Felicitări primăriei şi tuturor celor implicaţi în realizarea acestui eveniment atât de frumos, care s-a difuzat în această perioadă, pe postul TVR2”,  a spus artista.

   Lucia a cântat joi, în prima seară, alături de orchestra condusă de Ionel Tudor, cu cinci dintre laureaţii ediţiilor precedente. Alţi cinci au urmat vineri. Au urcat pe scenă joi, alături de Lucia Alina Matache, Daniela Răduică, Romeo Zaharia şi Minodora Muntean, toţi aceştia interpretând fiecare câte o melodie şi vorbind despre „Amara”.  Fie­care a primit câte o distincţie din parte organizatorilor cu emblema festivalului.

   „Mulţumesc întregii orchestre conduse de Ionel Tudor şi de Andrei Tudor pentru minutele mu­zi­cale superbe petrecute pe scenă. M-am bucurat să îl revăd pe Titus Andrei (Radio România) şi pe compozitorii Adrian Romcescu, Horia Moculescu şi Viorel Gavrilă, dar m-am bucurat şi de prezenţa unui public minunat care, prin entuziasmul său şi aplauzele puternice, mi-a dat senzaţia că este mereu interesat de calitate şi de muzica 100%. S-a auzit live cu rezonanţă hit-ul Pân‘ La Soare, deci vă mulţumesc tuturor“, a mai completat Lucia Dumitrescu.

   Concursul din prima zi a festivalului a fost dedicat secţiunii Amara Junior, nou introdusă în festival anul acesta. Au participat 24 de copii şi tineri la categoriile 7-9 ani, 10-12 ani şi 13-15 ani. Copiii au ales să impresioneze juriul condus de Horia Moculescu din care au mai făcut parte Titus Andrei, Andreea Andrei, Viorel Gavrilă, Adrian Romcescu, Silvia Ionescu şi Cristian Obrejan, cu melodii diverse, de aceea ediţia aceasta a fost clasată între „diversitate şi noutate”.

Trofeul a ajuns la Buzău, prin Dora Găitanovici

   Ediţia jubiliară a celui mai longeviv festival concurs de muzică uşoară românească a fost câştigată de Ana Teodora Găi­-tanovici de 17 ani, din Buzău, cu o melodie de Anton Pan şi o creaţie proprie. Pe locul I, la ediţia 50 a Festivalului Tinereţii s-a situat Ana Maria Roşu de 21 de ani din Roman, judeţul Neamţ, zonă din care vin la Amara şi câştigă premii foarte mulţi concurenţi. Locul al doilea a fost ocupat de un foarte tânăr concurent din Călăraşi: Mihail Cosmin Adrian, de 16 ani, iar pe locul trei s-a situat Gabriel Ionuţ Cîndea, din Orăştie, de 24 de ani, absolvent de Conservator, secţia muzică religioasă. 

   În palmaresul ediţiei jubiliare s-au înscris şi concurenţi din Ialomiţa. Mălina Paraschiv a obţinut premiul de popularitate, iar Robert Iosifescu menţiune.

   S-a cântat de la Moculescu „Salcia” sau „Fântânile albastre”, de la Aura Urziceanu „Dor de viaţă”, de la Ovidiu Anton „Moment of silence” (o interpretare feminină!), de la Al. Wilmany „De ar fi să vii” sau de la Marius Țeicu „O portocală”. Nu puţini dintre copiii participanţi au ales să intre în concurs cu piese de factură etno, astfel că au fost ascultate celebrele teme „Constantine, Constantine”, „Mociriţa” sau „Ro­mânia“.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

DOCUMENTAR: 135 de ani de la moartea pictorului Ion Andreescu
Duminica, Octombrie 22, 2017 05:01 AM

Pictorul Ion Andreescu s-a născut la București, la 15/27 februarie 1850.

Baschet: Kobe Bryant "nu va merge" la Casa Albă dacă îl va invita președintele Trump
Duminica, Octombrie 22, 2017 04:01 AM

Fostul baschetbalist american Kobe Bryant "nu va merge" la Casa Albă dacă președintele SUA, Donald Trump, îl invită, a afirmat el sâmbătă, în timpul unei călătorii în Franța în legătură cu o operațiune de comunicare cu unul dintre sponsorii personali.

CITATUL ZILEI
Duminica, Octombrie 22, 2017 03:30 AM

SĂRBĂTORI RELIGIOASE - 22 octombrie
Duminica, Octombrie 22, 2017 03:19 AM

EFEMERIDE ASTRONOMICE - 22 octombrie
Duminica, Octombrie 22, 2017 03:03 AM

Este a 295-a zi a anului 2017.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
21 Oct, 00:13 Fara pile!
O.Ureche a comentat pentru articolul Concursul pentru şefia Bibliotecii Judeţene se reia, după ce ambilor candidaţi li s-au respins dosarele:
Oamenii cei mai priceputi,bine pregatiti si cu aptitudini certe trebuie sa ajunga in aceste functii!
20 Oct, 19:40 carte
nick a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari ! A fost unul din idolii tineretii mele. Din cauza unor probleme personale nu am putut participa la intalnirea de la Hasdeu. Cum pot procura 2 carti scrise de Penu. Cu multumiri !
20 Oct, 19:31 Intalnirea cu un sportiv de geniu!
Un admirator a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari pentru intreaga cariera, d-nule Penu! Imi pare rau ca nu am participat la intalnire! Mi-as fi dorit sa-l vad! Pacat insa de faptul ca terenurile de fotbal si baschet din curtea liceului Hasdeu, care odinioara erau pline, chiar si in zilele de vacanta sau weekend acum putrezesc in paragina!
Google PageRank Checker