27 de ani
de presa libera
Vineri, August 18, 2017 08:10 AM

Politic

Lovitură de măciucă în capul lui Tescaru şi al lui Neagu / Vicepremierul Ciolacu: „Cer Consiliului Judeţean şi Companiei de Apă preț zero la apa meteorică în Buzău şi Râmnic”

de Călin BOSTAN
Politic  |
09.08.2017, 00:00
1266

   O nouă intervenţie a liderului organizaţiei judeţene a Partidului Social Democrat, vicepremierul Marcel Ciolacu, în războiul dintre municipalitatea buzoiană, pe de o parte, şi Compania de Apă, respectiv Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Buzău 2008”, condusă de preşedintele Consiliului Judeţean, Petre Emanoil Neagu, de cealaltă. Astfel,  Ciolacu, solicită ADI „Buzău 2008” să elimine costurile pe care cetăţenii din municipiile Buzău şi Râmnicu Sărat le plătesc pentru apa meteorică, şi să aprobe scăderea cu 30 la sută, a preţului pe care agenţii economici trebuie să-l plătească pentru colectarea apei meteorice.

   „Sunt două măsuri desprinse din concluziile unui studiu comandat de municipalitate la începutul anului şi care a fost între timp finalizat. Aşa cum m-am zbătut ca Buzăul să primească fonduri pentru finanţarea proiectelor de dezvoltare locală, îmi doresc acum ca oamenii din Buzău şi Râmnicu Sărat să plătească facturi mai mici la întreţinere, prin eliminarea costurilor legate de apa meteorică. De asemenea, este o măsură care va sprijini şi va încuraja şi consumatorii agenţi economici”, spune, prin intermediul unui comunicat de presă, Marcel Ciolacu.

   În acest sens, vicepremierul a solicitat Consiliului Judeţean Buzău şi Companiei de Apă Buzău convocarea de urgenţă a Adunării Ge­ne­rale a Acţionarilor ADI „Buzău 2008” pentru formalizarea legală a acestor măsuri: „Mă aştept ca aceste lucruri să fie duse la îndeplinire cât mai repede de factorii responsabili. Cetăţenii din Buzău şi Râmnicu-Sărat au dreptul la apă mai ieftină şi la servicii de calitate din partea autorităţilor locale”, a mai spus deputatul social-democrat Marcel Ciolacu, vicepremier şi preşedinte al PSD Buzău.

   Fără îndoială, intervenţia lui Marcel Ciolacu va pune capăt sprijinului cvasi-necondiţionat pe care preşedintele Consiliului Judeţean îl dă directorului Companiei de Apă. Aceasta pentru că, din acest moment, Petre Emanoil Neagu nu mai are posibilitatea să-i determine pe primarii unităţilor administrativ-teritoriale membre ale Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Bu­zău 2008” să voteze după bunul plac al lui Ionel Tescaru, dat fiind că orice gest contrar ordinului primit din partea preşedintelui PSD Buzău poate fi taxat drept încălcare a disciplinei de partid, cu consecinţe care pot merge până la retragerea sprijinului politic. 

Comentarii

circuri (09 Aug, 08:04)
loredana

M AM SARURAT DE BATAIA DE JOC ASUPRA NOASTRA A LUI TESCARU SI NEAGU,IMI VINE SA PLEC DIN BUZAU

Raspunde
caragiale (09 Aug, 10:16)
max bengosu'

las-o jos ca macane ,doar pt fraieri ,,un om de bine care vrea sa ajute platnicu'" mistocareala a la ciolacu,frate-su unde lucreaza?toata gasca de la neagu unde lucreaza?

Raspunde

Stiri Agerpres

Aretha Franklin vrea să deschidă "un mic club" la Detroit
Vineri, August 18, 2017 07:51 AM

Legenda muzicii soul Aretha Franklin, care a anunțat la începutul anului că se retrage, se gândește serios să deschidă un club de noapte la Detroit, unde ar putea "cânta din când în când", a declarat artista ziarului local Detroit Free Press citat de AFP.

Un nou film din seria 'Star Wars', dedicat lui Obi-Wan Kenobi, este în pregătire (presă)
Vineri, August 18, 2017 07:34 AM

Regizorul Stephen Daldry, cunoscut pentru filmul 'Billy Elliot', ar urma să realizeze viitorul lungmetraj din seria 'Star Wars' care îl va avea ca erou pe maestrul Jedi Obi-Wan Kenobi, a anunțat joi publicația Hollywood Reporter citată de AFP.

ALERTĂ UPDATE MAE: O a doua victimă de cetățenie română rănită în Barcelona; a fost transportată la spital, starea sa fiind stabilă
Vineri, August 18, 2017 07:15 AM

O a doua victimă de cetățenie română a fost identificată printre persoanele rănite în urma atacului terorist din Barcelona, potrivit ultimelor informații obținute de către Ambasada României la Madrid și Consulatul General al României la Barcelona.

Doi clujeni străbat cu bicicletele 1.800 de km pentru a organiza o tabără pentru copiii cu probleme grave de sănătate
Vineri, August 18, 2017 07:02 AM

Doi clujeni vor pedala 1.800 de kilometri, prin cinci țări, până pe vârful Mont Blanc, pentru a strânge bani pentru organizarea unei tabere dedicate copiilor cu diferite boli grave.

VACANȚA DE VARĂ ÎN IMAGINI
Vineri, August 18, 2017 07:00 AM

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
18 Aug, 07:35 Cifre goale
Pixelu observator a comentat pentru articolul Cum vede vicepremierul Marcel Ciolacu creşterea economică a României, care se împiedică în ruinele infrastructurii:
Numai că statisticile astea sunt făcute la grămadă. Nu sunt defalcate. Ce creștere a avut capitalul străin și ce creștere a avut capitalul autohton? Mă tem că doar capitalul străin a înregistrat creștere economică. Dezvoltarea pe baza investițiilor străine este o iluzie. Pentru simplul fapt că nu este treaba lui. Treaba lui este să facă profit și să-l împartă acționarilor. Nu există în lume vreun exemplu de țară acum dezvoltată care să se fi dezvoltat numai prin investiții străine. Creșterea asta nu este un lucru rău dar nu în folosul românilor. Cum nu este nici trecerea CAS-ului și CASS-ului de la angajator la angajat. Va genera scăderea veniturilor salariaților și un cadou neașteptat pentru capital.
17 Aug, 23:34 kioveanu
john a comentat pentru articolul A murit fostul prim-secretar de Buzău Tudor Postelnicu, ,,dobitocul“ care a condus Securitatea comunistă:
I l-a aruncat pe nicu Ceausescu in bratele kiovencei!Dragoste si recompense pe bune!
17 Aug, 17:50 lsfjsal;
klgfjd a comentat pentru articolul Registrul Auto Român lucrează cu publicul vineri, cu program prelungit, şi sâmbătă, pentru recuperarea zilei libere de luni:
si cine "s a programat"? sambata ca sa lucreze si ai nostri bugetari?
Google PageRank Checker