27 de ani
de presa libera
Duminica, Octombrie 22, 2017 07:40 AM

Politic

Lovitură de măciucă în capul lui Tescaru şi al lui Neagu / Vicepremierul Ciolacu: „Cer Consiliului Judeţean şi Companiei de Apă preț zero la apa meteorică în Buzău şi Râmnic”

de Călin BOSTAN
Politic  |
09.08.2017, 00:00
1342

   O nouă intervenţie a liderului organizaţiei judeţene a Partidului Social Democrat, vicepremierul Marcel Ciolacu, în războiul dintre municipalitatea buzoiană, pe de o parte, şi Compania de Apă, respectiv Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Buzău 2008”, condusă de preşedintele Consiliului Judeţean, Petre Emanoil Neagu, de cealaltă. Astfel,  Ciolacu, solicită ADI „Buzău 2008” să elimine costurile pe care cetăţenii din municipiile Buzău şi Râmnicu Sărat le plătesc pentru apa meteorică, şi să aprobe scăderea cu 30 la sută, a preţului pe care agenţii economici trebuie să-l plătească pentru colectarea apei meteorice.

   „Sunt două măsuri desprinse din concluziile unui studiu comandat de municipalitate la începutul anului şi care a fost între timp finalizat. Aşa cum m-am zbătut ca Buzăul să primească fonduri pentru finanţarea proiectelor de dezvoltare locală, îmi doresc acum ca oamenii din Buzău şi Râmnicu Sărat să plătească facturi mai mici la întreţinere, prin eliminarea costurilor legate de apa meteorică. De asemenea, este o măsură care va sprijini şi va încuraja şi consumatorii agenţi economici”, spune, prin intermediul unui comunicat de presă, Marcel Ciolacu.

   În acest sens, vicepremierul a solicitat Consiliului Judeţean Buzău şi Companiei de Apă Buzău convocarea de urgenţă a Adunării Ge­ne­rale a Acţionarilor ADI „Buzău 2008” pentru formalizarea legală a acestor măsuri: „Mă aştept ca aceste lucruri să fie duse la îndeplinire cât mai repede de factorii responsabili. Cetăţenii din Buzău şi Râmnicu-Sărat au dreptul la apă mai ieftină şi la servicii de calitate din partea autorităţilor locale”, a mai spus deputatul social-democrat Marcel Ciolacu, vicepremier şi preşedinte al PSD Buzău.

   Fără îndoială, intervenţia lui Marcel Ciolacu va pune capăt sprijinului cvasi-necondiţionat pe care preşedintele Consiliului Judeţean îl dă directorului Companiei de Apă. Aceasta pentru că, din acest moment, Petre Emanoil Neagu nu mai are posibilitatea să-i determine pe primarii unităţilor administrativ-teritoriale membre ale Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Bu­zău 2008” să voteze după bunul plac al lui Ionel Tescaru, dat fiind că orice gest contrar ordinului primit din partea preşedintelui PSD Buzău poate fi taxat drept încălcare a disciplinei de partid, cu consecinţe care pot merge până la retragerea sprijinului politic. 

Comentarii

circuri (09 Aug, 08:04)
loredana

M AM SARURAT DE BATAIA DE JOC ASUPRA NOASTRA A LUI TESCARU SI NEAGU,IMI VINE SA PLEC DIN BUZAU

Raspunde
caragiale (09 Aug, 10:16)
max bengosu'

las-o jos ca macane ,doar pt fraieri ,,un om de bine care vrea sa ajute platnicu'" mistocareala a la ciolacu,frate-su unde lucreaza?toata gasca de la neagu unde lucreaza?

Raspunde

Stiri Agerpres

DOCUMENTAR: 135 de ani de la moartea pictorului Ion Andreescu
Duminica, Octombrie 22, 2017 05:01 AM

Pictorul Ion Andreescu s-a născut la București, la 15/27 februarie 1850.

Baschet: Kobe Bryant "nu va merge" la Casa Albă dacă îl va invita președintele Trump
Duminica, Octombrie 22, 2017 04:01 AM

Fostul baschetbalist american Kobe Bryant "nu va merge" la Casa Albă dacă președintele SUA, Donald Trump, îl invită, a afirmat el sâmbătă, în timpul unei călătorii în Franța în legătură cu o operațiune de comunicare cu unul dintre sponsorii personali.

CITATUL ZILEI
Duminica, Octombrie 22, 2017 03:30 AM

SĂRBĂTORI RELIGIOASE - 22 octombrie
Duminica, Octombrie 22, 2017 03:19 AM

EFEMERIDE ASTRONOMICE - 22 octombrie
Duminica, Octombrie 22, 2017 03:03 AM

Este a 295-a zi a anului 2017.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
21 Oct, 00:13 Fara pile!
O.Ureche a comentat pentru articolul Concursul pentru şefia Bibliotecii Judeţene se reia, după ce ambilor candidaţi li s-au respins dosarele:
Oamenii cei mai priceputi,bine pregatiti si cu aptitudini certe trebuie sa ajunga in aceste functii!
20 Oct, 19:40 carte
nick a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari ! A fost unul din idolii tineretii mele. Din cauza unor probleme personale nu am putut participa la intalnirea de la Hasdeu. Cum pot procura 2 carti scrise de Penu. Cu multumiri !
20 Oct, 19:31 Intalnirea cu un sportiv de geniu!
Un admirator a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari pentru intreaga cariera, d-nule Penu! Imi pare rau ca nu am participat la intalnire! Mi-as fi dorit sa-l vad! Pacat insa de faptul ca terenurile de fotbal si baschet din curtea liceului Hasdeu, care odinioara erau pline, chiar si in zilele de vacanta sau weekend acum putrezesc in paragina!
Google PageRank Checker