• Artista a absolvit recent Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti

Talentul muzical se combină perfect cu studiul în familia Răduţă. Urmând modelul surorii mai mari, Tatiana, artista buzoiană Loredana Răduţă a trecut vara aceasta prin emoţiile examenul de licenţă  la Universitatea Naţio­nală de Muzică din Bucureşti, Specializarea Pedagogie ­Mu­zicală.

Loredana Răduţă şi-a pregătit luni de zile cu multă ­res­ponsabilitate lucrarea de absolvire, iar potrivit spuselor sale, emoţiile au început să apară abia în ultima săptămână de cursuri, atunci când a rea­lizat cât de repede au trecut anii de facultate şi că urmează să se încheie încă un capitol din viaţa ei, poate cel mai frumos de până acum.

„O lucrare care a constat doar în cercetare de teren“

„Lucrarea mea de licenţă a fost una în care am ales să scriu despre obiceiurile de nuntă din judeţul Buzău. A fost o lucrare care a constat doar în cercetare de teren. În această lucrare se regăsesc informaţiile pe care le-am aflat din interviurile realizate cu bătrâni şi cu lăutari, din  casete video, dar şi unele transcrieri ale unor obiceiuri practicate la nuntă. Pe prezentarea lucrării am obţinut nota 10 şi ţin minte că în ziua absolvirii emoţiile au fost foarte mari, poate cele mai mari din viaţa mea, însă au fost alături de mine familia şi prietenii apropiaţi şi asta a transformat-o în cea mai reuşită zi!”, a spus artista.

Dacă la prezentarea lucrării a obţinut nota 10, la proba scrisă Loredana a fost punctată cu 9,62, ceea ce i-a adus o medie de licenţă mai mult decât onorantă, media 9,81.

„În septembrie mă aşteaptă un nou examen“ 

După asemenea emoţii şi o reuşită pe măsură, planurile de vacanţă ale Loredanei au fost trecute pe plan secund, pentru că artista buzoiană a avut nevoie de timp să îşi încarce bateriile. Astfel, a ales să îşi petreacă vacanţa acasă la Buzău, cu cei dragi.

„Profit de timpul liber pe care îl am acum, deoarece într-o lună, mai exact din toamnă, o iau de la capăt. În luna septembrie mă aşteaptă un nou examen, cel de admitere la Master, tot în cadrul Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, aşa că <respirăm> şi mai studiem puţin, ca să revenim acasă şi să insuflăm dragostea pentru muzică, cu toate <actele> la pachet!”, a mai declarat Loredana Răduţă.

Artista buzoiană a urmat cursurile Liceului de Artă „Margareta Sterian” şi este solistă de muzică populară în cadrul Ansamblului Folcloric „Plaiurile Mioriţei” din Buzău. Loredana este sora mai mică a Tatianei Răduţă, una dintre cele mai apreciate voci ale muzicii populare buzoiene şi profesor la Şcoala Populară de Arte.

DISTRIBUIȚI
loading...

1 COMENTARIU

Comments are closed.