SCM Gloria Buzău, considerată surpriza turului

2019 începe cu gânduri mari la echipa de rugby. După o primă parte a sezonului foarte bună, pe care a reuşit să o termine, din postura de nou promovată, pe locul 5, după cele patru mari forţe ale campionatului- CSM Bucureşti, Steaua Bucureşti, Timişoara Saracens şi CSM Baia Mare-, SCM Gloria îşi doreşte ca şi finalul sezonului să o găsească tot acolo. Site-ul oficial al Fe­de­raţiei, frr.ro, creditează echipa buzoiană drept surpriza turului în SuperLigă şi l-a provocat pe antrenorul Costică Merşoiu la o discuţie despre secretele acestei performanţe, dar şi des­pre planurile de viitor.

În primul rând, Merşoiu a recunoscut că impactul cu primul eşalon a fost resimţit din plin de elevii săi, cu puţine excepţii toţi debutanţi în primul eşalon, dar lucrurile au început să se regleze pe parcurs.

„A fost greu, însă toţi ne aşteptam să fie aşa, am fost realişti încă din momentul în care ne-am înscris în SuperLigă. Am pornit în acest sezon cu o echipă în care au fost foarte multe schimbări în ce priveşte jucătorii, stafful, ştiam că va fi greu să ducem fizic meciurile, să ne recuperăm repede după fiecare partidă pentru că următorul meci urma să fie şi mai puternic, mai greu, decât pe cel pe care-l disputasem. Mă bucur foarte mult că am reuşit să facem un staff bun, prin aducerea lui Mugur Preda ca antrenor, a lui Ma­rius Todosi, un kineto cu mare experienţă şi foarte apreciat de sportivi şi pe partea medicală, cooptarea în echipa noastră a doctorului Emil Cotenescu. În ce priveşte evoluţia echipei, ne-am îndeplinit obiectivul pe care ni l-am stabilit pentru prima parte a competiţiei, iar împreună cu Mugur am reuşit să construim un plan de joc care să se potrivească echipei. Într-adevăr, este mult de muncă, dar ne bucurăm că am creat un nucleu cu jucători tineri, cel mai mare fiind născut în ’93. E greu, pentru că practic totul a fost nou pentru noi, antrenorii, cât şi pentru jucători, pentru că în afară de doi, trei, care au evoluat la Iaşi în SuperLigă, nimeni nu a mai avut experienţă în această competiţie”, a declarat Merşoiu pentru frr.ro.

Mulţumiri şi nemulţumiri

Potrivit aceleiaşi surse, Costică Merşoiu a dezvăluit şi care au fost lucrurile care l-au mulţumit şi care nu, pe parcursul primei jumătăţi a campionatului. La capitolul “mulţumiri”, Merşoiu a vorbit despre sprijinul total pe care îl oferă echipei de rugby clubul şi Primăria: „Condiţiile sunt bune, nu sunt nemulţumiri, salariile s-au dat la timp, ce s-a promis s-a dat întotdeauna. Această siguranţă, până la urmă, chiar dacă vorbim şi din punct de vedere financiar, îi face pe jucători să se concentreze doar pe partea sportivă, antrenamente, pregătire, meci fără să aibă grija materială a zilei de mâine. Doresc să mulţu­mesc clubului care a sprijinit mult secţia de rugby, Consiliului Local, Primăriei că sunt alături şi ne susţin. Mai mult, cu ajutorul Primăriei, avem în derulare un proiect care implică construirea unei baze sportive moderne, unde jucăm acolo, termenul de finalizare fiind prevăzut în 2020. Vom avea absolut toate facilităţile, va fi hotel sportiv, sală de mese, sală de forţa, recuperare, tribună acoperită”. Ce l-a nemulţumit pe antrenorul Gloriei? „Lipsa de concentrare pe care am avut-o la meciurile din exterior, la Baia Mare, Timişoara, Bucureşti, atât cu Steaua, cât şi cu CSM”.

Obiectiv realist

Locul 5 la finalul turului este maximum posibil pe care îl putea realiza Gloria. În acest moment, nu se pune problema implicării în lupta pentru locurile 1-4, unde CSM Bucureşti, Steaua, Timişoara şi Baia Mare fac legea.

Dar păstrarea actualei poziţii şi la finalul sezonului este un obiectiv cât se poate de realist, în opinia antrenorului Costică Mer­şoiu: „Rămânerea în SuperLigă, să jucăm acasă semifinala în play-out şi să ajungem în meciul pentru locurile 5-6”.

DISTRIBUIȚI
loading...