27 de ani
de presa libera
Duminica, Octombrie 22, 2017 05:37 AM

Educatie

Liviu Pop la Buzău: “Aproape 25 de milioane lei sunt alocaţi pentru tipărirea manualelor”

de Călin BOSTAN
Educatie  |
07.08.2017, 00:00
937

   Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a anunţat, miercuri, la Buzău, că aproape 25 de milioane de lei sunt alocaţi pentru tipărirea manualelor în acest an, apreciind că, la începutul anului şcolar, toţi elevii vor avea pe bănci manualele necesare, întrucât aşa prevede legea.

   Prezent la Buzău pentru a participa la deschiderea lucrărilor Adunării Generale a Consiliului Naţional al Elevilor, ministrul Liviu Pop a declarat că, la începutul anului şcolar, pe data de 11 septembrie, toţi elevii vor avea pe bănci manuale gratuite, pentru că aşa prevede legea. „Eu nu cred că cineva poate glumi cu legea. Legea conferă elevului dreptul de a avea manuale gratuite şi toţi copiii vor avea pe bănci manuale. Licitaţia pentru clasa a V-a este încă în desfăşurare, termenul fiind 7 august. |n ceea ce înseamnă retipărirea pentru învăţământul primar şi liceal, avem toate manualele asigurate în Inspectoratele Şcolare Judeţene şi ele urmează să ajungă în şcoli”, a declarat ministrul Educaţiei.

   Acesta a precizat că un eventual manual de Educaţie Fizică ar putea fi tipărit pentru elevii de gimnaziu care practică un sport de performanţă şi care sunt în jur de 1.200-1.300, subliniind că ministerul pe care îl conduce va cheltui în acest an pe manuale aproximativ 25 de milioane de lei: „Avem 1.200-1.300 de elevi în clasa a V-a care practică diverse sporturi de performanţă. Pentru aceşti elevi se poate constitui manualul, pentru că aşa scrie în lege. Sunt foarte, foarte puţini. Avem în clasa a V-a 178.000 de copii şi doar 1.200 fac sport. Aproape 25 de milioane de lei avem alocaţi pentru tipărirea manualelor şi important e ca editurile să îşi facă treaba, inclusiv Editura Didactică şi Pedagogică, şi aştept şi eu un răspuns de ce nu au depus manuale la toate disciplinele prevăzute în planul cadru”, a mai declarat ministrul Educaţiei Naţionale, Liviu Pop.

Comentarii

decont (08 Aug, 20:35)
naveta

Poate schimbu ceva si la decontul navetei cadrelor didactice.Vechea lege era mult mai explicita.Nu putem sa facem naveta luandu-ne banii de pâine.Suntem săraci, noi profesorii,nu vorbesc despre snobism,abia ne ajunge salariul de pe-o lună pe alta cu plăti facturi su alte cheltuieli.Profesorii dacă nu ar exista nu ar mai fi nimeni educat si va bateti joc de ei.Schimbati ceva si pentru noi.

Raspunde
hip (13 Aug, 15:06)
pop

Scoate din sistem profii cu 253si directorii fără concurs si vom avea un învățământ performant.Totul prin concurs si transfer, titularizare, detașări, directori etc.Succes.Un părinte care vede ca profesorii doar isi iau leafa.Va rog frumos ,dl.Pop!Dacă se poate si invatatoarele care intre timp au devenit prof .

Raspunde

Stiri Agerpres

DOCUMENTAR: 135 de ani de la moartea pictorului Ion Andreescu
Duminica, Octombrie 22, 2017 05:01 AM

Pictorul Ion Andreescu s-a născut la București, la 15/27 februarie 1850.

Baschet: Kobe Bryant "nu va merge" la Casa Albă dacă îl va invita președintele Trump
Duminica, Octombrie 22, 2017 04:01 AM

Fostul baschetbalist american Kobe Bryant "nu va merge" la Casa Albă dacă președintele SUA, Donald Trump, îl invită, a afirmat el sâmbătă, în timpul unei călătorii în Franța în legătură cu o operațiune de comunicare cu unul dintre sponsorii personali.

CITATUL ZILEI
Duminica, Octombrie 22, 2017 03:30 AM

SĂRBĂTORI RELIGIOASE - 22 octombrie
Duminica, Octombrie 22, 2017 03:19 AM

EFEMERIDE ASTRONOMICE - 22 octombrie
Duminica, Octombrie 22, 2017 03:03 AM

Este a 295-a zi a anului 2017.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
21 Oct, 00:13 Fara pile!
O.Ureche a comentat pentru articolul Concursul pentru şefia Bibliotecii Judeţene se reia, după ce ambilor candidaţi li s-au respins dosarele:
Oamenii cei mai priceputi,bine pregatiti si cu aptitudini certe trebuie sa ajunga in aceste functii!
20 Oct, 19:40 carte
nick a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari ! A fost unul din idolii tineretii mele. Din cauza unor probleme personale nu am putut participa la intalnirea de la Hasdeu. Cum pot procura 2 carti scrise de Penu. Cu multumiri !
20 Oct, 19:31 Intalnirea cu un sportiv de geniu!
Un admirator a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari pentru intreaga cariera, d-nule Penu! Imi pare rau ca nu am participat la intalnire! Mi-as fi dorit sa-l vad! Pacat insa de faptul ca terenurile de fotbal si baschet din curtea liceului Hasdeu, care odinioara erau pline, chiar si in zilele de vacanta sau weekend acum putrezesc in paragina!
Google PageRank Checker