27 de ani
de presa libera
Vineri, August 18, 2017 08:06 AM

Educatie

Liviu Pop la Buzău: “Aproape 25 de milioane lei sunt alocaţi pentru tipărirea manualelor”

de Călin BOSTAN
Educatie  |
07.08.2017, 00:00
727

   Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a anunţat, miercuri, la Buzău, că aproape 25 de milioane de lei sunt alocaţi pentru tipărirea manualelor în acest an, apreciind că, la începutul anului şcolar, toţi elevii vor avea pe bănci manualele necesare, întrucât aşa prevede legea.

   Prezent la Buzău pentru a participa la deschiderea lucrărilor Adunării Generale a Consiliului Naţional al Elevilor, ministrul Liviu Pop a declarat că, la începutul anului şcolar, pe data de 11 septembrie, toţi elevii vor avea pe bănci manuale gratuite, pentru că aşa prevede legea. „Eu nu cred că cineva poate glumi cu legea. Legea conferă elevului dreptul de a avea manuale gratuite şi toţi copiii vor avea pe bănci manuale. Licitaţia pentru clasa a V-a este încă în desfăşurare, termenul fiind 7 august. |n ceea ce înseamnă retipărirea pentru învăţământul primar şi liceal, avem toate manualele asigurate în Inspectoratele Şcolare Judeţene şi ele urmează să ajungă în şcoli”, a declarat ministrul Educaţiei.

   Acesta a precizat că un eventual manual de Educaţie Fizică ar putea fi tipărit pentru elevii de gimnaziu care practică un sport de performanţă şi care sunt în jur de 1.200-1.300, subliniind că ministerul pe care îl conduce va cheltui în acest an pe manuale aproximativ 25 de milioane de lei: „Avem 1.200-1.300 de elevi în clasa a V-a care practică diverse sporturi de performanţă. Pentru aceşti elevi se poate constitui manualul, pentru că aşa scrie în lege. Sunt foarte, foarte puţini. Avem în clasa a V-a 178.000 de copii şi doar 1.200 fac sport. Aproape 25 de milioane de lei avem alocaţi pentru tipărirea manualelor şi important e ca editurile să îşi facă treaba, inclusiv Editura Didactică şi Pedagogică, şi aştept şi eu un răspuns de ce nu au depus manuale la toate disciplinele prevăzute în planul cadru”, a mai declarat ministrul Educaţiei Naţionale, Liviu Pop.

Comentarii

decont (08 Aug, 20:35)
naveta

Poate schimbu ceva si la decontul navetei cadrelor didactice.Vechea lege era mult mai explicita.Nu putem sa facem naveta luandu-ne banii de pâine.Suntem săraci, noi profesorii,nu vorbesc despre snobism,abia ne ajunge salariul de pe-o lună pe alta cu plăti facturi su alte cheltuieli.Profesorii dacă nu ar exista nu ar mai fi nimeni educat si va bateti joc de ei.Schimbati ceva si pentru noi.

Raspunde
hip (13 Aug, 15:06)
pop

Scoate din sistem profii cu 253si directorii fără concurs si vom avea un învățământ performant.Totul prin concurs si transfer, titularizare, detașări, directori etc.Succes.Un părinte care vede ca profesorii doar isi iau leafa.Va rog frumos ,dl.Pop!Dacă se poate si invatatoarele care intre timp au devenit prof .

Raspunde

Stiri Agerpres

Aretha Franklin vrea să deschidă "un mic club" la Detroit
Vineri, August 18, 2017 07:51 AM

Legenda muzicii soul Aretha Franklin, care a anunțat la începutul anului că se retrage, se gândește serios să deschidă un club de noapte la Detroit, unde ar putea "cânta din când în când", a declarat artista ziarului local Detroit Free Press citat de AFP.

Un nou film din seria 'Star Wars', dedicat lui Obi-Wan Kenobi, este în pregătire (presă)
Vineri, August 18, 2017 07:34 AM

Regizorul Stephen Daldry, cunoscut pentru filmul 'Billy Elliot', ar urma să realizeze viitorul lungmetraj din seria 'Star Wars' care îl va avea ca erou pe maestrul Jedi Obi-Wan Kenobi, a anunțat joi publicația Hollywood Reporter citată de AFP.

ALERTĂ UPDATE MAE: O a doua victimă de cetățenie română rănită în Barcelona; a fost transportată la spital, starea sa fiind stabilă
Vineri, August 18, 2017 07:15 AM

O a doua victimă de cetățenie română a fost identificată printre persoanele rănite în urma atacului terorist din Barcelona, potrivit ultimelor informații obținute de către Ambasada României la Madrid și Consulatul General al României la Barcelona.

Doi clujeni străbat cu bicicletele 1.800 de km pentru a organiza o tabără pentru copiii cu probleme grave de sănătate
Vineri, August 18, 2017 07:02 AM

Doi clujeni vor pedala 1.800 de kilometri, prin cinci țări, până pe vârful Mont Blanc, pentru a strânge bani pentru organizarea unei tabere dedicate copiilor cu diferite boli grave.

VACANȚA DE VARĂ ÎN IMAGINI
Vineri, August 18, 2017 07:00 AM

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
18 Aug, 07:35 Cifre goale
Pixelu observator a comentat pentru articolul Cum vede vicepremierul Marcel Ciolacu creşterea economică a României, care se împiedică în ruinele infrastructurii:
Numai că statisticile astea sunt făcute la grămadă. Nu sunt defalcate. Ce creștere a avut capitalul străin și ce creștere a avut capitalul autohton? Mă tem că doar capitalul străin a înregistrat creștere economică. Dezvoltarea pe baza investițiilor străine este o iluzie. Pentru simplul fapt că nu este treaba lui. Treaba lui este să facă profit și să-l împartă acționarilor. Nu există în lume vreun exemplu de țară acum dezvoltată care să se fi dezvoltat numai prin investiții străine. Creșterea asta nu este un lucru rău dar nu în folosul românilor. Cum nu este nici trecerea CAS-ului și CASS-ului de la angajator la angajat. Va genera scăderea veniturilor salariaților și un cadou neașteptat pentru capital.
17 Aug, 23:34 kioveanu
john a comentat pentru articolul A murit fostul prim-secretar de Buzău Tudor Postelnicu, ,,dobitocul“ care a condus Securitatea comunistă:
I l-a aruncat pe nicu Ceausescu in bratele kiovencei!Dragoste si recompense pe bune!
17 Aug, 17:50 lsfjsal;
klgfjd a comentat pentru articolul Registrul Auto Român lucrează cu publicul vineri, cu program prelungit, şi sâmbătă, pentru recuperarea zilei libere de luni:
si cine "s a programat"? sambata ca sa lucreze si ai nostri bugetari?
Google PageRank Checker