La 159 de ani de la Unirea Principatelor Române, în România încă sunt 2.418 unităţi şcolare cu grupurile sanitare în exterior, a scris ministrul Educaţiei, Liviu Pop, pe pagina sa oficială de Facebook. Acesta a mai precizat că, prin programul de guvernare PSD-ALDE, în cel mult trei ani, autorităţile locale, judeţene şi centrale vor face ca toate unităţile şcolare din România să aibă condiţii decente pentru educaţia elevilor şi preşcolarilor.

Pop şi-a argumentat afirmaţiile cu o listă în care apar unităţile şcolare, grupate pe judeţe, unde elevii merg la toaleta din fundul curţii. Judeţul Buzău  figurează pe această listă cu nu mai puţin de 59 de unităţi de învăţământ care se află în această situaţie.

,,La 159 de ani de la Unirea Principatelor Române, avem 2.418 unităţi şcolare cu grupurile sanitare în exterior. Prin programul de guvernare PSD-ALDE, în cel mult 3 ani, autorităţile locale, judeţene şi centrale vor face ca toate unităţile şcolare din România să aibă condiţii decente pentru educaţia elevilor şi preşcola­rilor”, este postarea ministrului Educaţiei de pe Facebook.

Semnalul ministrului Pop nu este însă o noutate, atât timp cât, la fiecare debut de an şcolar, inspectorii sanitari verifică toate unităţile de învăţământ, controale care au rezultate asemănătoare an de an: în multe dintre localităţile judeţului încă mai există şcoli care au grup sanitar în exterior. Şi explicaţiile autorităţilor locale, care gestionează unităţile de învăţământ şcolar şi preşcolar din punct de vedere al investiţiilor, este aceeaşi: lipsa banilor.

DISTRIBUIȚI
loading...

2 COMENTARII

  1. Spre surprinderea multora, forma ,,genunche” se afla in DEX. Cautati pe Google.
    Cat despre WC-urile din fundul curtii, acelea se afla acolo inca din 1989. Problema este ca abia in ultimul an s-a observat aceasta minune……..[Markus]

  2. N-ar fi o problemă că WC-urile sunt în fundul curții. Au apă curentă, sunt încălzite, dețin coșuri de gunoi, au prosoape de unică folosință, hârtie igienică și săpun? Municipiul Buzău are și el un WC în centru orașului, o emblemă a mizeriei, lipsei de civilizație , un factor de risc pentru sănătate ce nu se poate compara nici măcar cu unul de pe autostrăzile Europei. Atunci de ce să ne mai mirăm. Civilizația, igiena, ordinea și crățenia sunt sinergice întot locul!!Dar nu se vrea!

Comments are closed.