27 de ani
de presa libera
Joi, Noiembrie 23, 2017 16:36 PM

Educatie

Liliana Șova, șefa Serviciului Salarizare din IȘJ Buzău, trimisă în judecată pentru luare de mită

de Cristian IONESCU
Educatie  |
23.08.2017, 11:14
4106

        Potrivit unui comunicat emis de Direcția Generală Anticorupție (DGA) Buzău, un angajat al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Buzău a fost trimis, marți, în judecată pentru fapte de corupție. Este vorba despre Liliana Șova, şefă a Serviciului Salarizare din IȘJ Buzău, acuzată de polițiștii DGA că a primit bani, bunuri sau alte foloase de la mai mulți candidaţi pentru a le „aranja” ocuparea posturilor scoase la concurs de inspectorat. În rechizitoriu, procurorii de la Parchetul Tribunalului Buzău susțin că şefa Serviciului Salarizare le-a trimis o fișă de post falsificată care a fost semnată și ștampilată de însăși șefa IȘJ Buzău.

          Redăm comunicatul DGA Buzău:

   „Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că în perioada septembrie – noiembrie 2014, inculpata a primit, în mod repetat, de la reprezentanţii unor unităţi şcolare din județul Buzău, bani şi diferite foloase necuvenite în legătură cu exercitarea atribuţiilor de serviciu referitoare la verificarea şi avizarea situațiilor de încadrare/normare a personalului didactic şi nedidactic din cadrul unor unităţi de învățământ.

   De asemenea, a mai rezultat faptul că, în contextul solicitării Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău de predare a fişei sale de post, sub pretextul că nu se mai găseşte ultima sa fişă de post, în perioada 07 – 09.11.2016, a determinat-o pe S.F., să avizeze prin semnătură şi stampilă o fişă de post, despre care i-a lăsat impresia că include toate atribuţiile sale de serviciu, pe care însă, în prealabil, a falsificat-o prin eliminarea unora dintre aceste atribuţii, după care a depus fişa postului astfel modificată la secretariatul instituţiei pentru a fi transmisă organelor judiciare”.

Comentarii

pe cand si ceilalti (23 Aug, 12:02)
inv buzoian

inspectorii, metodistii, functionarii.... toti iau mita: la inspectiile de acordare a gradelor/titularizare (sunt vedete - se lasa adusi cu masini personale, primesc pachete, chiar si bani), nu pleaca din controale fara pachete, le primesc chiar si in ISJ...POATE TOATE SE VOR OPRI - E UN INCEPUT!

Raspunde
Interesant (23 Aug, 14:37)
S.F.

S.F. este Stoian Florina? Ea a "avizat prin semnătura și ștampila" ca primarul? A avut "impresia" ca sunt trecute "toate atribuțiile"? Sova și Stoian sunt bune prietene. Cred ca "impresia" a fost bazată pe aceasta relație de prietenie.

Raspunde
inv (23 Aug, 15:01)
dreptate

Toate inspectiile la clasa sunt aranjate cu cadouri, mese, toti iau mita metodistii, inspectorii. Cum va explicati ca o profesoara de matematica dintr-un sat uitat de lume unde elevii de cls aVIII a la capacitate nu promoveaza nici unul ea, promoveaza inspectia la clasa, la un liceu din Buzau cu nota 10...Rusine inspectoratului si celor ce au asistat la ora....

Raspunde
Sova (23 Aug, 15:52)
Morfolescu

Dumnezeule,ce se intampla ?A mai picat o pila a fostului primar Marcu (cel cu arcu).Daca vreti sa aveti dovezi concludente despre coruptia din I.S.J. cereti desfasuratorul telefonelor date de acesta la Inspectorat catre F.S.,L.S. si nu numai.Sunt convins ca nu se vrea .

Raspunde
Fisa postului !? (23 Aug, 16:13)
Avertizor de integritate

Aceasta doamna " taie si spanzura'' in ISJ Buzau de foarte multi ani.Felicitari celui care a avut curajul sa o denunte!Daca veti cauta la celalalt parchet(pe N.Balcescu) e posibil sa descoperiti intr-un dosar clasat in 2016 o alta fisa a postului "putin" falsificata la initiativa acestei doamne.Poate nu -i ajungea salariul..."saraca" de ea ,poate cei care ofereau mita erau foarte insistenti ,cine stie?!?!Oare d-na general nu a stiut ce se intampla in "ograda proprie''?Din pacate si complicitatea la anumite fapte se pedepseste.

Raspunde
Deranj mare (23 Aug, 18:24)
Janin

Uşurel cu pianul pe scări... !

Raspunde
Wow (24 Aug, 00:43)
Sova

Și uite așa încet încet de deschise cutia Pandorei....dar de fata doamnei ...ce puteți spune???Cum obține prima postul unde dorește , prezentandu-se la ex de suplinire și având cele mai bune ore...Acum este in CCC ...verificați va rog orele de la Sc.Lipia.Costesti.Merei sunt scoase la concurs???nnnnnuuuii!!! Le ia din nou când revine la catedra.....eeeee...cine răspunde? Câți prof.de info au luat aceste ore in ședință și au fost obligați ulterior sa renunțe la ele pt. că erau ocupate de fata șefei...

Raspunde
INVATAMANT (24 Aug, 14:16)
CADRU DIDACTIC

NU CREDEȚI CĂ AR TREBUI SĂ NE PREOCUPE ÎNCEPUTUL ANULUI ȘCOLAR ȘI SĂ LĂSĂM PE CEI ABILITAȚI SĂ-ȘI FACĂ TREABA!

Raspunde
sfidare (24 Aug, 17:43)
Vivi Chivu

Asa cum si-au facut-o in cazul fraudelor de la bac-ul din 2013, soldate cu diplome false, cu studenti poate.Acolo n-a fost fals si uz de fals, cu luare de mita? Dosarul , peste care s-a asezat praful zace uitat intr-un sertar, si toti sunt bine mersi pe functii, prospera si calatoresc, pentru ca nu exista vreo culpa ! Rusine celor ce ne privesc in ochi de pe ecranele tv, sfidandu-ne pe bani europeni, fara pic de jena ! acest caz, cu implicatii sociale mai grave si mai profundeparchetul tace! Si tace in ciuda evidentelor, aprobelor! Parchetul Buzau, se aude? DIICOT, se aude? A fost un grup infractional organizat, aici !

Raspunde
Bau (24 Aug, 20:23)
Sila

Cred ca ar tb sa fie luat toți inspectorii scolari la puricat.........dar pe bine.. ...nu asa de ochii lumii....cu siguranta s-ar mai gasi ceva........apropo de bacul ala masluit prin 2013....2014.....nu se mai aude nimic....se zicea ca sunt dovezi solide....lucrari sustrase.....modificate.....etc....

Raspunde
dosar 2013 (25 Aug, 02:11)
cristina draghici

Sunt de toate, si din toate la dosar , dar mai exista ceva cu mult mai important intr-o tara ca Romania : lantul slabiciunilor ! Asta nu inseamna ca el e vesnic si indestructibil !

Raspunde

Stiri Agerpres

Ministrul pentru Românii de Pretutindeni a vorbit cu ambasadorul Italiei despre cazul româncei sechestrate
Joi, Noiembrie 23, 2017 16:27 PM

Ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Andreea Păstîrnac, a vorbit, joi, cu ambasadorul Italiei, Marco Giungi, despre cazul româncei sechestrate timp de 10 ani în peninsulă, anunță un comunicat al ministerului, transmis AGERPRES.

Cătălin Ivan: Există un grup în PSD, tot mai mare, care lucrează la un nou proiect
Joi, Noiembrie 23, 2017 16:25 PM

Grupul de social-democrați care lucrează în prezent la un nou proiect pentru PSD își va face publice ideile la începutul anului viitor, a declarat joi europarlamentarul Cătălin Ivan.

Rugby: Cel puțin o treime din membrii Consiliului federației internaționale de resort vor fi femei
Joi, Noiembrie 23, 2017 16:23 PM

Cel puțin o treime din membrii Consiliului federației internaționale de resort vor fi femei, începând de anul viitor, a anunțat joi conducerea World Rugby (WR), care a menționat că dorește să acționeze în continuare pentru egalitatea de gen la toate nivelurile organizației.

Dragnea anunță că nu va accepta invitația președintelui Iohannis de 1 Decembrie
Joi, Noiembrie 23, 2017 16:23 PM

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a anunțat, joi, că nu va accepta invitația președintelui Klaus Iohannis la parada de 1 Decembrie, dar că va fi prezent la un alt eveniment dedicat Zilei Naționale.

Dragnea, despre moțiune: Ne-am îngrijit să avem colegi în sală, ca să le asigurăm cvorum
Joi, Noiembrie 23, 2017 16:22 PM

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a apreciat, joi, că textul moțiunii de cenzură a fost "plin de invective, de minciună" și a adăugat că parlamentarii PSD au fost prezenți în sală pentru a asigura cvorumul necesar.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
23 Nov, 11:46 si-a vazut sacii-ncaruta
Muzgoci fripturistul a comentat pentru articolul Social-democratul Doru Muzgoci părăsește Consiliul Județean:
Se vorbeste despre o euglena care s-a tarat toata viata sa-i fie cald lui si numai lui.A plecat sa distruga si Patarlagele precum a facut cu Nehoiu.Apropo;a inceput sa functioneze central din Nehoiu?
23 Nov, 11:28 De ce?
sorin a comentat pentru articolul Social-democratul Doru Muzgoci părăsește Consiliul Județean:
StimATA REDACTIE A ZIARULUI de ce nu mai postati comentariile la articolul de mai sus? A telefonat MUZGOCI sau dl.Ciolacu sa nu mai postati.Chiar daca nu mai postati,lumea stie cine este domnul Muzgoci.Dl Muzgoci=superficial,impostor .
23 Nov, 10:24 IMPOSTOR
NEHOIANUL a comentat pentru articolul Social-democratul Doru Muzgoci părăsește Consiliul Județean:
Da paraseste functia de consilier judetean,deoarece vrea sa ajunga dir.la ITM-BUZAU.Sa angajat la primarie la PATARLAGELE sa poata primi calitatea de functionar public.Referitor la spagile care le lua la PDL NEHOIU este perfect adevarat.
Google PageRank Checker