Disputa dintre sindicaliștii din învățământul buzoian și reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) s-a lăsat astăzi cu demisia unui lider de sindicat. Este vorba despre liderul profesorilor de la Școala 15 „George Emil Palade”, unul dintre cele mai puternice nuclee ale mișcării sindicale din învățământul buzoian.

Potrivit liderul SÎP Buzău Ion Dobre, demisia vine cel mai probabil ca urmare a modificării atitudinii profesorilor din Școala 15 în urma presiunilor oficialilor din Inspectoratul Școlar.

Reamintim că astăzi profesorii din toată țara au anunțat că vor boicota simularea Evaluării Naționale ca formă de protest față de problemele salariale. La Buzău, și-au anunțat disponibilitatea de a boicota simularea 80% dintre membrii de sindicat. Potrivit liderilor profesorilor buzoieni, la scurt timp reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean au făcut presiuni pe directorii de școli să găsească soluții pentru a convinge profesorii.

„Nu am vorbit încă cu doamna lider de sindicat de la Școala 15, dar din câte știu, cel mai probabil, a demisionat după ce colegii săi care au semnat pentru proteste și-au modificat poziția. Este vorba despre o modificare de atitudine, cel mai probabil, în urma presiunilor”, a declarat liderul SÎP Buzău Ion Dobre.

În această dimineață, singura instituție de învățământ în care nu începuse simularea la Evaluarea Națională, ca urmare a protestelor, a fost Liceul pentru Deficienți de Vedere. Lucrurile s-au modificat însă în urmă cu puțin timp. Potrivit sindicaliștilor, acest lucru s-a întâmplat ca urmare a prezenței inspectorului de specialitate în școală, lucru considerat nepotrivit de către liderul SÎP Buzău.

Contactată telefonic, șefa Inspectoratului Școlar Buzău a declarat:

„Nu am nicio problemă cu decizia profesorilor de a protesta. E dreptul lor. Inspectoratul Școlar are treaba lui de a organiza evaluarea, sindicatul are treaba lui a organiza lupta sindicală. La Liceul pentru Deficienți de Vedere, într-adevăr, nu s-a început astăzi simularea din cauza boicotului profesorilor. Așa cum era normal, inspectorul de specialitate a mers acolo să vadă cum stă situația. Erau cinci elevi, doi absenți, iar informaticianul care face parte din alt sindicat a acceptat să descarce subiectele. Profesorii au refuzat să participe, dar profesoara de română de acolo a acceptat să dezbată cu copii subiectele. Fiind nevăzători, ei lucrează în sistemul Braille, iar noi nu avem evaluatori acum. Voi vedea mâine ce voi face, poate voi apela la evaluatori din alt județ. Precizez că nu am făcut niciun fel de presiune asupra directorilor de școli în legătură cu organizarea acestei evaluări. I-am întrebat dacă se poate derula evaluarea, să știu dacă este cazul să aducem profesori din alte școli, și mi-au spus că da”, a declarat inspectorul general al IȘJ Buzău, Florina Stoian.

5 COMENTARII

  1. „Pete de rugina” pe ‘”pactul de oțel” dintre inspectorat si sindicat?…O reeditare a circului confruntarii din 2010?…Deja nu-i mai crede nimeni pe amandoi…Go home!

  2. A făcut bine că a demisionat, că altfel rămânea fără ore suplimentare și nu mai prindea gradație niciodată. Doar noi știm cate acte false și-a pus la ultima gradație! Sper să-i urmeze exemplu și alții!

    • Stiti macar numele liderului de sindicat din Sc.15? Despre ce ore suplimentare este vorba? Este invatatoare…deci nu se pune problema orelor suplimentare. Vorbiti in cunostinta de cauza!

  3. Nu mai mintiti oamenii!!!! Nu s-a facut nicio presiune…dar profesorii sunt mai oameni si s-au gandit la copii. In afara de o gluma de tabel ce a intreprins SIP? Pana azi nu am avut o pozitie a SIP, in conditiile in care vineri am intrebat ce facem daca am semnat tabelul. ESTI UN MINCINOS SI O MIZERIE care mananca banii profesorilor. ISJ doar s-a informat de prezenta membrilor si supraveghetorilor.De vina sunt directorii care nu au coloana vertebrala…inainte de a fi sefi sunt profesori. Dar SIP-ul ce a facut?NIMIC! Personal acuz ISJ ca a fortat derularea cursurilor saptamana trecuta cand le-a fortat mana directorilor sa tina scolile deschisesi….unii colegi s-au dus la scoala si au ramas pe acolo ca nu au mai putut sa se intoarca acasa la familie. Rusine slugolilor care conduc invatamantul buzoian. Unde este sindicatul?Stie doar sa paseze responsabilitatea.

Comments are closed.