27 de ani
de presa libera
Duminica, Octombrie 22, 2017 07:41 AM

Politic

Licitaţie pentru un nou operator de salubritate în Buzău?

de Călin BOSTAN
Politic  |
08.08.2017, 00:00
652

   Primăria ar putea fi obligată să rezilieze contractul cu operatorul buzoian de salubritate, susţine Consiliul Concurenţei, care a notificat  municipalitatea că trebuie să rezilieze contractul cu RER Ecologic Service, deoarece Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare a constat nereguli în modalitatea de prelungire a contractului dintre cele două părţi, contract vechi de 11 ani.

   Mai exact, societatea de salubritate a stipulat că investiţia de două milioane de euro re­prezentând construirea staţiei de sortare a deşeurilor de la Vadu Paşii, inaugurată în urmă cu trei ani, va fi amortizată în perioada acestui contract. Însă, conform calculelor specialiştilor ANRSC, amortizarea investiţiei se face însă mult mai devreme.

   “Avem o discuţie acum cu Consiliul Concurenţei, viceprimarul Ionuţ Apostu s-a dus acolo, însoţit de avocaţi şi s-a dat un termen pentru a completa toată informaţia şi vom vedea ce se va decide, iar ce se va decide, noi vom pune în aplicare, bineînţeles”, a declarat primarul Constantin Toma la finalul şedinţei extraordinare a Consiliului Local de joia trecută.

   În situaţia în care reprezentanţii Consiliului Concureneţi îşi vor menţine poziţia, atunci, administraţia locală va fi obligată să organizeze o licitaţie prin care să se stabilească  firma care se va ocupa de serviciul de salubritate în municipiu. “Cu siguranţă că vom organiza o licitaţie. A fost problema că s-a prelungit contractul cu opt ani, cred, şi nu era cazul. Dar ei, făcând investiţii foarte mari, există în contract o formulare de genul ”,  a mai spus Toma.

   Primul contract între RER Ecologic Service şi Primăria Buzău a fost încheiat în anul 2006, pentru o perioada de opt ani. În 2014, contractul a fost prelungit pe alţi patru ani, iar în 2015 s-a încheiat un al doilea act adiţional, prin care contractul se prelungea pe încă opt ani, adică până în 2026.  

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

DOCUMENTAR: 135 de ani de la moartea pictorului Ion Andreescu
Duminica, Octombrie 22, 2017 05:01 AM

Pictorul Ion Andreescu s-a născut la București, la 15/27 februarie 1850.

Baschet: Kobe Bryant "nu va merge" la Casa Albă dacă îl va invita președintele Trump
Duminica, Octombrie 22, 2017 04:01 AM

Fostul baschetbalist american Kobe Bryant "nu va merge" la Casa Albă dacă președintele SUA, Donald Trump, îl invită, a afirmat el sâmbătă, în timpul unei călătorii în Franța în legătură cu o operațiune de comunicare cu unul dintre sponsorii personali.

CITATUL ZILEI
Duminica, Octombrie 22, 2017 03:30 AM

SĂRBĂTORI RELIGIOASE - 22 octombrie
Duminica, Octombrie 22, 2017 03:19 AM

EFEMERIDE ASTRONOMICE - 22 octombrie
Duminica, Octombrie 22, 2017 03:03 AM

Este a 295-a zi a anului 2017.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
21 Oct, 00:13 Fara pile!
O.Ureche a comentat pentru articolul Concursul pentru şefia Bibliotecii Judeţene se reia, după ce ambilor candidaţi li s-au respins dosarele:
Oamenii cei mai priceputi,bine pregatiti si cu aptitudini certe trebuie sa ajunga in aceste functii!
20 Oct, 19:40 carte
nick a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari ! A fost unul din idolii tineretii mele. Din cauza unor probleme personale nu am putut participa la intalnirea de la Hasdeu. Cum pot procura 2 carti scrise de Penu. Cu multumiri !
20 Oct, 19:31 Intalnirea cu un sportiv de geniu!
Un admirator a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari pentru intreaga cariera, d-nule Penu! Imi pare rau ca nu am participat la intalnire! Mi-as fi dorit sa-l vad! Pacat insa de faptul ca terenurile de fotbal si baschet din curtea liceului Hasdeu, care odinioara erau pline, chiar si in zilele de vacanta sau weekend acum putrezesc in paragina!
Google PageRank Checker