27 de ani
de presa libera
Vineri, August 18, 2017 08:09 AM

Politic

Licitaţie pentru un nou operator de salubritate în Buzău?

de Călin BOSTAN
Politic  |
08.08.2017, 00:00
548

   Primăria ar putea fi obligată să rezilieze contractul cu operatorul buzoian de salubritate, susţine Consiliul Concurenţei, care a notificat  municipalitatea că trebuie să rezilieze contractul cu RER Ecologic Service, deoarece Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare a constat nereguli în modalitatea de prelungire a contractului dintre cele două părţi, contract vechi de 11 ani.

   Mai exact, societatea de salubritate a stipulat că investiţia de două milioane de euro re­prezentând construirea staţiei de sortare a deşeurilor de la Vadu Paşii, inaugurată în urmă cu trei ani, va fi amortizată în perioada acestui contract. Însă, conform calculelor specialiştilor ANRSC, amortizarea investiţiei se face însă mult mai devreme.

   “Avem o discuţie acum cu Consiliul Concurenţei, viceprimarul Ionuţ Apostu s-a dus acolo, însoţit de avocaţi şi s-a dat un termen pentru a completa toată informaţia şi vom vedea ce se va decide, iar ce se va decide, noi vom pune în aplicare, bineînţeles”, a declarat primarul Constantin Toma la finalul şedinţei extraordinare a Consiliului Local de joia trecută.

   În situaţia în care reprezentanţii Consiliului Concureneţi îşi vor menţine poziţia, atunci, administraţia locală va fi obligată să organizeze o licitaţie prin care să se stabilească  firma care se va ocupa de serviciul de salubritate în municipiu. “Cu siguranţă că vom organiza o licitaţie. A fost problema că s-a prelungit contractul cu opt ani, cred, şi nu era cazul. Dar ei, făcând investiţii foarte mari, există în contract o formulare de genul ”,  a mai spus Toma.

   Primul contract între RER Ecologic Service şi Primăria Buzău a fost încheiat în anul 2006, pentru o perioada de opt ani. În 2014, contractul a fost prelungit pe alţi patru ani, iar în 2015 s-a încheiat un al doilea act adiţional, prin care contractul se prelungea pe încă opt ani, adică până în 2026.  

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Aretha Franklin vrea să deschidă "un mic club" la Detroit
Vineri, August 18, 2017 07:51 AM

Legenda muzicii soul Aretha Franklin, care a anunțat la începutul anului că se retrage, se gândește serios să deschidă un club de noapte la Detroit, unde ar putea "cânta din când în când", a declarat artista ziarului local Detroit Free Press citat de AFP.

Un nou film din seria 'Star Wars', dedicat lui Obi-Wan Kenobi, este în pregătire (presă)
Vineri, August 18, 2017 07:34 AM

Regizorul Stephen Daldry, cunoscut pentru filmul 'Billy Elliot', ar urma să realizeze viitorul lungmetraj din seria 'Star Wars' care îl va avea ca erou pe maestrul Jedi Obi-Wan Kenobi, a anunțat joi publicația Hollywood Reporter citată de AFP.

ALERTĂ UPDATE MAE: O a doua victimă de cetățenie română rănită în Barcelona; a fost transportată la spital, starea sa fiind stabilă
Vineri, August 18, 2017 07:15 AM

O a doua victimă de cetățenie română a fost identificată printre persoanele rănite în urma atacului terorist din Barcelona, potrivit ultimelor informații obținute de către Ambasada României la Madrid și Consulatul General al României la Barcelona.

Doi clujeni străbat cu bicicletele 1.800 de km pentru a organiza o tabără pentru copiii cu probleme grave de sănătate
Vineri, August 18, 2017 07:02 AM

Doi clujeni vor pedala 1.800 de kilometri, prin cinci țări, până pe vârful Mont Blanc, pentru a strânge bani pentru organizarea unei tabere dedicate copiilor cu diferite boli grave.

VACANȚA DE VARĂ ÎN IMAGINI
Vineri, August 18, 2017 07:00 AM

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
18 Aug, 07:35 Cifre goale
Pixelu observator a comentat pentru articolul Cum vede vicepremierul Marcel Ciolacu creşterea economică a României, care se împiedică în ruinele infrastructurii:
Numai că statisticile astea sunt făcute la grămadă. Nu sunt defalcate. Ce creștere a avut capitalul străin și ce creștere a avut capitalul autohton? Mă tem că doar capitalul străin a înregistrat creștere economică. Dezvoltarea pe baza investițiilor străine este o iluzie. Pentru simplul fapt că nu este treaba lui. Treaba lui este să facă profit și să-l împartă acționarilor. Nu există în lume vreun exemplu de țară acum dezvoltată care să se fi dezvoltat numai prin investiții străine. Creșterea asta nu este un lucru rău dar nu în folosul românilor. Cum nu este nici trecerea CAS-ului și CASS-ului de la angajator la angajat. Va genera scăderea veniturilor salariaților și un cadou neașteptat pentru capital.
17 Aug, 23:34 kioveanu
john a comentat pentru articolul A murit fostul prim-secretar de Buzău Tudor Postelnicu, ,,dobitocul“ care a condus Securitatea comunistă:
I l-a aruncat pe nicu Ceausescu in bratele kiovencei!Dragoste si recompense pe bune!
17 Aug, 17:50 lsfjsal;
klgfjd a comentat pentru articolul Registrul Auto Român lucrează cu publicul vineri, cu program prelungit, şi sâmbătă, pentru recuperarea zilei libere de luni:
si cine "s a programat"? sambata ca sa lucreze si ai nostri bugetari?
Google PageRank Checker