27 de ani
de presa libera
Duminica, Octombrie 22, 2017 16:37 PM

Educatie

Liceul Teoretic din Pătârlagele şi Colegiul Hasdeu rămân cu acelaşi număr de clase după intervenţia unui secretar de stat

de Cristian IONESCU
Educatie  |
14.03.2017, 00:00
5315

   S-a modificat schimbarea! Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Buzău a revenit asupra deciziei de a reduce numărul de clase la Liceul „Radu Vlădescu” din Pătârlagele. Soluţia se pare că a venit de la Ministerul Edu­caţiei, mai exact de la buzoianul Gabriel Ispas, care ocupă funcţia de secretar de stat.

   La începutul anului, conducerea IŞJ Buzău a decis să desfiinţeze o clasă de a IX-a din cadrul liceului teoretic din Pătârlagele. Decizia a vizat şi alte licee, cum ar fi Colegiul Hasdeu şi Colegiul Eminescu, şi s-a impus, spun cei din IŞJ, ca urmare a directivelor de la Ministerul Educaţiei, care a solicitat reducerea claselor de a IX-a în baza studiilor demografice ce au arătat o diminuare semnificativă a numărului de elevi care termină clasa a VIII-a. Hotărârea Inspectoratului Şcolar a creat însă, un adevărat scandal. Părinţi şi profesori din Pătârlagele au protestat, spunând că doar trei clase de a IX-a sunt insuficiente pentru elevii din zonă, care riscau să caute alternativă la licee situate la o distanţă prea mare. Se pare că de aceeaşi părere au fost şi cei din Ministerul Educaţiei, care, culmea! solicitaseră astfel de măsuri în toată ţara.

   „Domnul secretar de stat Gabriel Ispas ne-a oferit o soluţie. Mai exact ne-a spus să facem o solicitare către Ministerul Educaţiei pentru a suplimenta o clasă la Liceul «Radu Vlădescu> din Pătârlagele. Urmează să primim aprobarea zilele acestea. Noi nu puteam lua decizia asta, pentru că Mi­nisterul Educaţiei nu ne-ar fi aprobat planul de şcolarizare dacă nu făceam reduceri”, a declarat inspectorul general al IŞJ Buzău, Florina Stoian.

O clasă mai puţin la Liceul Sportiv

   Nici la Colegiul Hasdeu nu se va mai desfiinţa o clasă de a IX-a şi asta pentru că s-a găsit o soluţie şi în acest caz. Mai exact, în acord cu reprezentanţii Ministerului Educaţiei, s-a hotărât reducerea unei clase de mate-info de la Liceul cu Program Sportiv pentru ca astfel cel mai titrat colegiu din Buzău să funcţioneze în continuare cu acelaşi număr de clase de a IX-a.

   Potrivit datelor IŞJ, la nivelul judeţului Buzău în urmă cu zece ani erau înregistraţi 5.500 de elevi de clasa a VIII-a, iar acum sunt doar 3.800 de elevi.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Alegeri parlamentare anticipate în Japonia: Victorie detașată a premierului Shinzo Abe (sondaje)
Duminica, Octombrie 22, 2017 16:28 PM

Premierul japonez conservator Shinzo Abe a repurtat o victorie detașată în alegerile legislative anticipate, potrivit primelor sondaje, câștigând astfel pariul său de a obține un nou mandat în fruntea celei de-a treia economii mondiale, pe fondul amenințărilor nord-coreene, relatează AFP.

Inflamația "antrenează" pielea pentru o însănătoșire mai rapidă (studiu)
Duminica, Octombrie 22, 2017 16:18 PM

Procesele inflamatorii cutanate "antrenează" pielea pentru a se putea însănătoși mai repede în urma unor eventuale leziuni, potrivit unui studiu publicat de revista Nature și citat de EFE.

Regele Mihai continuă să fie sub supravegherea medicilor, urmând tratamentul obișnuit
Duminica, Octombrie 22, 2017 16:07 PM

Regele Mihai continuă să fie sub supravegherea permanentă a medicilor, urmând tratamentul obișnuit, a informat Casa Regală.

Pilotul care a aterizat forțat cu avionul lângă Vințu de Jos a murit
Duminica, Octombrie 22, 2017 16:00 PM

Pilotul care a aterizat forțat sâmbătă cu un avion de agrement de mici dimensiuni în zona localității Vințu de Jos a murit duminică, la o clinică din Târgu Mureș.

Moscova denunță "bombardamentele barbare" de la Raqqa, comparându-le cu cele asupra Dresdei din 1945
Duminica, Octombrie 22, 2017 15:53 PM

Rusia a denunțat vehement duminică "bombardamentele barbare" ale coaliției conduse de SUA asupra orașului Raqqa - fief al grupării jihadiste Statul Islamic în Siria cucerit în această săptămână - care au făcut "mii" de victime civile și care, potrivit ei, amintesc de bombardamentele aliaților asupra orașului german Dresda, în februarie 1945, relatează AFP.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
22 Oct, 16:24 Sigur
Eu a comentat pentru articolul Catedrala Arhiepiscopală prădată de hoți:
Sigur e unul școlit la pușcăriile țării, trăit în mizerie, eliberat înainte de termen și care are ceva habar de furtul bine acoperit...
21 Oct, 00:13 Fara pile!
O.Ureche a comentat pentru articolul Concursul pentru şefia Bibliotecii Judeţene se reia, după ce ambilor candidaţi li s-au respins dosarele:
Oamenii cei mai priceputi,bine pregatiti si cu aptitudini certe trebuie sa ajunga in aceste functii!
20 Oct, 19:40 carte
nick a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari ! A fost unul din idolii tineretii mele. Din cauza unor probleme personale nu am putut participa la intalnirea de la Hasdeu. Cum pot procura 2 carti scrise de Penu. Cu multumiri !
Google PageRank Checker