27 de ani
de presa libera
Duminica, Martie 26, 2017 06:30 AM

Educatie

Liceul Teoretic din Pătârlagele şi Colegiul Hasdeu rămân cu acelaşi număr de clase după intervenţia unui secretar de stat

de Cristian IONESCU
Educatie  |
14.03.2017, 00:00
4976

   S-a modificat schimbarea! Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Buzău a revenit asupra deciziei de a reduce numărul de clase la Liceul „Radu Vlădescu” din Pătârlagele. Soluţia se pare că a venit de la Ministerul Edu­caţiei, mai exact de la buzoianul Gabriel Ispas, care ocupă funcţia de secretar de stat.

   La începutul anului, conducerea IŞJ Buzău a decis să desfiinţeze o clasă de a IX-a din cadrul liceului teoretic din Pătârlagele. Decizia a vizat şi alte licee, cum ar fi Colegiul Hasdeu şi Colegiul Eminescu, şi s-a impus, spun cei din IŞJ, ca urmare a directivelor de la Ministerul Educaţiei, care a solicitat reducerea claselor de a IX-a în baza studiilor demografice ce au arătat o diminuare semnificativă a numărului de elevi care termină clasa a VIII-a. Hotărârea Inspectoratului Şcolar a creat însă, un adevărat scandal. Părinţi şi profesori din Pătârlagele au protestat, spunând că doar trei clase de a IX-a sunt insuficiente pentru elevii din zonă, care riscau să caute alternativă la licee situate la o distanţă prea mare. Se pare că de aceeaşi părere au fost şi cei din Ministerul Educaţiei, care, culmea! solicitaseră astfel de măsuri în toată ţara.

   „Domnul secretar de stat Gabriel Ispas ne-a oferit o soluţie. Mai exact ne-a spus să facem o solicitare către Ministerul Educaţiei pentru a suplimenta o clasă la Liceul «Radu Vlădescu> din Pătârlagele. Urmează să primim aprobarea zilele acestea. Noi nu puteam lua decizia asta, pentru că Mi­nisterul Educaţiei nu ne-ar fi aprobat planul de şcolarizare dacă nu făceam reduceri”, a declarat inspectorul general al IŞJ Buzău, Florina Stoian.

O clasă mai puţin la Liceul Sportiv

   Nici la Colegiul Hasdeu nu se va mai desfiinţa o clasă de a IX-a şi asta pentru că s-a găsit o soluţie şi în acest caz. Mai exact, în acord cu reprezentanţii Ministerului Educaţiei, s-a hotărât reducerea unei clase de mate-info de la Liceul cu Program Sportiv pentru ca astfel cel mai titrat colegiu din Buzău să funcţioneze în continuare cu acelaşi număr de clase de a IX-a.

   Potrivit datelor IŞJ, la nivelul judeţului Buzău în urmă cu zece ani erau înregistraţi 5.500 de elevi de clasa a VIII-a, iar acum sunt doar 3.800 de elevi.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Atac la Londra: Poliția britanică vrea informații suplimentare
Duminica, Martie 26, 2017 05:39 AM

Poliția britanică vrea să obțină mai multe informații pentru a stabili circumstanțele exacte în care Khalid Masood a decis să comită atentatul de la Londra, revendicat de gruparea jihadistă Stat Islamic, transmite AFP.

ZILE NAȚIONALE: Republica Populară Bangladesh
Duminica, Martie 26, 2017 05:05 AM

Republica Populară Bangladesh sărbătorește Ziua Națională la 26 martie, dată la care aniversează proclamarea independenței, în anul 1971.

Ziua internațională a luptei împotriva epilepsiei (Purple Day)
Duminica, Martie 26, 2017 04:54 AM

Ziua internațională a luptei împotriva epilepsiei, cunoscută la nivel mondial sub denumirea de Purple Day, este marcată în fiecare an pe 26 martie, vizând creșterea gradului de conștientizare la nivel mondial a bolii.

"Un binecunoscut lider terorist Al-Qaida", ucis de o lovitură americană în Afganistan (Pentagon)
Duminica, Martie 26, 2017 04:47 AM

Pentagonul a precizat sâmbătă că o lovitură a SUA în Afganistan l-a ucis în urmă cu șase zile pe un militant al grupării Al Qaida care era responsabil pentru moartea a doi membri ai serviciilor americane și acuzat pentru implicare în atacul asupra unui autobuz ce transporta echipa de cricket a statului Sri Lanka, în 2009, transmite Reuters.

DOCUMENTAR: 195 de ani de la moartea compozitorului Ludwig van Beethoven
Duminica, Martie 26, 2017 04:46 AM

Compozitorul german Ludwig van Beethoven s-a născut la Bonn, la 16 decembrie 1770.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
25 Mar, 13:09 POLITIA LOCALA
POPESCU LEONTIN a comentat pentru articolul Poliţiştii locali angajaţi ilegal, cu un pas mai aproape de concediere:
DEOARECE UNITATIILE PARTICULARE LUCREAZA CU UN TARIF FOARTE MIC PE CIND UNITATIILE DE STAT PRESTATOARE DE SERVICI LUCTREZA DUPA NORME LEGE .
25 Mar, 13:06 politia locala referitor
popescu leontin a comentat pentru articolul Poliţiştii locali angajaţi ilegal, cu un pas mai aproape de concediere:
Referitor la HAUSUL CARE EXISTA INTRE POLITIA LOCALA POLITIA NATIONALA SI DIRECTIILE PUBLICE DE PAZA ALE STATULUI SINT URMATOARELE . DATORITA UNITATIILOR DIN TARA PRIN DESFINTAREA CORPURIILOR GARDIENILOR PUBLICI SA AJUNS LA HAUS
25 Mar, 08:39 ???
Virgil a comentat pentru articolul Cum a încercat Neagu să îl execute public pe Toma, dar gloanțele l-au nimerit pe Tescaru:
Au inceput lucrarile de primavara in fata locuintei lui Neagu, la Poieni, pe banii primariei. La restul populatiei cand incepe?
Google PageRank Checker