27 de ani
de presa libera
Sambata, Aprilie 29, 2017 00:40 AM

Educatie

Liceul Teoretic din Pătârlagele şi Colegiul Hasdeu rămân cu acelaşi număr de clase după intervenţia unui secretar de stat

de Cristian IONESCU
Educatie  |
14.03.2017, 00:00
5063

   S-a modificat schimbarea! Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Buzău a revenit asupra deciziei de a reduce numărul de clase la Liceul „Radu Vlădescu” din Pătârlagele. Soluţia se pare că a venit de la Ministerul Edu­caţiei, mai exact de la buzoianul Gabriel Ispas, care ocupă funcţia de secretar de stat.

   La începutul anului, conducerea IŞJ Buzău a decis să desfiinţeze o clasă de a IX-a din cadrul liceului teoretic din Pătârlagele. Decizia a vizat şi alte licee, cum ar fi Colegiul Hasdeu şi Colegiul Eminescu, şi s-a impus, spun cei din IŞJ, ca urmare a directivelor de la Ministerul Educaţiei, care a solicitat reducerea claselor de a IX-a în baza studiilor demografice ce au arătat o diminuare semnificativă a numărului de elevi care termină clasa a VIII-a. Hotărârea Inspectoratului Şcolar a creat însă, un adevărat scandal. Părinţi şi profesori din Pătârlagele au protestat, spunând că doar trei clase de a IX-a sunt insuficiente pentru elevii din zonă, care riscau să caute alternativă la licee situate la o distanţă prea mare. Se pare că de aceeaşi părere au fost şi cei din Ministerul Educaţiei, care, culmea! solicitaseră astfel de măsuri în toată ţara.

   „Domnul secretar de stat Gabriel Ispas ne-a oferit o soluţie. Mai exact ne-a spus să facem o solicitare către Ministerul Educaţiei pentru a suplimenta o clasă la Liceul «Radu Vlădescu> din Pătârlagele. Urmează să primim aprobarea zilele acestea. Noi nu puteam lua decizia asta, pentru că Mi­nisterul Educaţiei nu ne-ar fi aprobat planul de şcolarizare dacă nu făceam reduceri”, a declarat inspectorul general al IŞJ Buzău, Florina Stoian.

O clasă mai puţin la Liceul Sportiv

   Nici la Colegiul Hasdeu nu se va mai desfiinţa o clasă de a IX-a şi asta pentru că s-a găsit o soluţie şi în acest caz. Mai exact, în acord cu reprezentanţii Ministerului Educaţiei, s-a hotărât reducerea unei clase de mate-info de la Liceul cu Program Sportiv pentru ca astfel cel mai titrat colegiu din Buzău să funcţioneze în continuare cu acelaşi număr de clase de a IX-a.

   Potrivit datelor IŞJ, la nivelul judeţului Buzău în urmă cu zece ani erau înregistraţi 5.500 de elevi de clasa a VIII-a, iar acum sunt doar 3.800 de elevi.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Joi, Ianuarie 01, 1970 02:00 AM

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
28 Apr, 21:47 Comentariu
Un alt cetățean! a comentat pentru articolul Înglodat în datorii la furnizori și la stat, Căminul de bătrâni de la Vintilă Vodă, în pericol iminent de desființare:
Poate să-i dea Consiliul județean oricât,tot nu va face nimic pentru că este prea comod;aveți dreptate,leafa merge,iar el abia așteaptă să se întoarcă la "căldură"de la Primărie,iar cu noi nici nu vorbește,ne ignora total;Consiliul județean știe asta?
28 Apr, 21:29 Olimpiada
Valeria a comentat pentru articolul Concurenții Olimpiadei Naționale de Istorie de la Buzău, vizită la Comandamentul Diviziei 2:
Comentariile negative aparțin celor care sperau ca Olimpiada să fie un eşec şi nu pot accepta ideea că a fost o mare reuşită.
28 Apr, 21:19 Problema este legea electorală.
Pixelu original a comentat pentru articolul Bârlă s-a cerut afară din PSD, Ciolacu îi face pe plac:
Cum să fie votul lui imitatorule? Este votul pesedeului. Era votul lui dacă era ales de electorat din postura de candidat independent, nu pe listă de partid. După ce va fi exclus din PSD și va pierde funcția de consilier are ocazia să participe la viitoarele alegeri ca independent și să nu mai rănească pe nimeni cu votul lui.
Google PageRank Checker