Liceul Pedagogic „Spiru Haret” din Buzău a primit, din partea Ministerului Educaţiei, titlul de „Colegiu Naţional”. Potrivit directorului Cristina Iacob, ordinul de ministru a sosit joi pe adresa instituţiei de învăţământ, ca urmare a solicitării făcute de condu­cerea liceului la finalul anului trecut. Reamintim că anul acesta Liceul Pedagogic a sărbătorit împlinirea a 180 de ani de învăţământ pedagogic la Buzău.

„Sunt foarte emoţio­nată. Anul acesta am avut o dublă sărbătoare: mai întâi împlinirea a 180 de ani şi acum obţinerea titlului de <Colegiu Naţional>. Este o încununare a rezultatelor noastre din ultimii zece ani. În portofoliul pe care l-am prezentat au fost incluse activităţile noastre din ultimii zece ani, rezultatele la Bacalaureat, Evaluare Naţională, activităţile profesorilor. În decembrie 2017 am făcut o solicitare către  Consiliului Local, apoi Inspectoratul Şcolar a făcut o evaluare şi acum am pri­mit din partea Ministerului ­Edu­caţiei răspunsul afirmativ. De astăzi suntem Colegiul Naţional Pedagogic <Spiru Haret>”, a declarat pentru OPINIA directorul Cristina Iacob.

Odată cu noua titulatură, instituţia de învăţământ buzoiană va avea şi câteva avantaje.

„Pentru a obţine acest ­tit­lu trebuie să ai învăţământ pe două niveluri, iar noi avem chiar pe patru: învăţământ preşcolar, primar, gimnazial, şi liceal, acesta din urmă având atât filieră teoretică, cât şi vocaţională. Dincolo de confirmarea calităţi învăţământului, acest titlu avantajează şi bugetul instituţiei. Este vorba despre finanţarea per capita. Chiar dacă nu este o diferenţă foarte mare din punct de vedere financiar, pentru noi este importantă pentru că avem practică pedagogică şi ne încadrăm greu în buget”, a mai declarat Cristina Iacob.

DISTRIBUIȚI
loading...