27 de ani
de presa libera
Luni, Iunie 26, 2017 03:02 AM

Educatie

Liceul „Margareta Sterian“, singurul liceu de artă din zona sud-est cu olimpici naționali

de
Educatie  |
23.04.2014, 21:00
2180

Reușită deosebită pentru elevii Liceului de Artă „Margareta Sterian” din Buzău la faza națională a olimpiadelor școlare. Instituția

buzoiană este singura din rândul liceelor de muzică din zona sud-est care a obținut premii la olimpiadele pe țară.

Dintre cei 16 elevi buzoieni care au participat la olimpiade, nouă s-au întors cu premii: trei premii I, un premiu II, un premiu III, un premiu special și trei mențiuni. Este vorba despre Adiel Costea, clasa a VIII-a A (Premiul I la Olimpiada Națională de Interpretare Instrumentală, secția muzică instrumentală – flaut, profesor îndrumător Cornelia Zainia), Ștefan Friguras, clasa XI-a B (premiul I la Olimpiada națională de arte vizuale, arhitectură și istoria artei, secția pictură, profesor îndrumător Răzvan Mihalcea), Amalia Mititelu, clasa a XII-a B (premiul I la Olimpiada națională de arte vizuale, arhitectură și istoria artei, secția pictură ­mo­numentală, profesor îndru­mător Valeriu Șușnea), Elena Jugănaru, clasa a XI-a B (premiul I la la Olimpiada națională de arte vizuale, arhitectură și istoria artei, secția pictură monumentală, profesor îndrumător Valeriu Șușnea), Diana Ichim, clasa a IX-a A (premiul III la Premiul I la Olimpiada Națională de Interpretare Instrumentală, secția pian, profesor îndrumător Carmen Ghizdeanu), Cosmin Dinu, clasa a XII-a C (premiu special la Olimpiada Națională de Arta Actorului, profesor îndrumător Adrian Constantin), Oana Nițu, clasa a XI-a C (mențiune la Olimpiada Națională de Arta Actorului, profesor îndrumător Adrian Constantin), Alexandru Ion, clasa a VIII-a A (mențiune la Olimpiada Națională de Interpretare Instrumentală, secția muzică instrumentală-vioară, profesor îndrumător Veronica Atodiresei), Vlăduț Mihai Antonescu, clasa a XII-a D (mențiune la Olimpiada națională de arte vizuale, arhitectură și istoria artei, profesor îndrumător Cecilia Dragosin).

„Reușita este cu atât mai mare cu cât, exceptând secția intrumentală, unde elevilor li se permite să participe din clasa a III-a, la toate celelalte secții (canto, teorie muzicală, arte vizuale, arhitectură, teatru) participarea se face abia din clasa a XI-a, așadar, după zece ani de trudă și muncă asiduă, de pregătire intensă, petrecuți în Liceul de Arte <Margareta Sterian>. Rezultatele, mai bune cu fiecare an, demonstrează pasiunea, dăruirea, profesionalismul, în egală măsură ale elevilor și ale cadrelor didactice. Îi felicităm pentru performanța obținută și le dorim succes în misiunea dificilă, dar nobilă, de promovare a valorilor culturale și artistice”, a declarat Mioara Sângeorzan, directorul Liceului de Artă Buzău.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Venezuela: 376 de jurnaliști agresați în manifestații
Luni, Iunie 26, 2017 00:49 AM

Principalul sindicat al jurnaliștilor din Venezuela a informat duminică despre agresiuni asupra a 376 de reporteri de la declanșarea, la 1 aprilie, a manifestațiilor împotriva președintelui socialist Nicolas Maduro, transmite AFP.

UPDATE Columbia: Naufragiul unui vas cu aproximativ 150 de pasageri (armata aerului); cel puțin trei morți și 30 de dispăruți
Luni, Iunie 26, 2017 00:31 AM

Naufragiul în Columbia al unei ambarcațiuni cu aproximativ 150 de pasageri a făcut cel puțin trei morți și 30 de dispăruți în apele lacului El Penol din Guatape, un sit vizitat de foarte mulți turiști situat în nord-vestul țării, a anunțat poliția locală, potrivit AFP.

Fotbal: Florin Prunea - La CSM Poli Iași a avut loc o implozie, în două zile au dispărut jucătorii
Luni, Iunie 26, 2017 00:10 AM

Fostul președinte al clubului CSM Poli Iași, Florin Prunea, a declarat, duminică seara, că la gruparea moldoveană a avut loc "o implozie", după plecarea sa fiind îndepărtați aproape toți jucătorii din lot, în locul lor fiind aduși cu precădere fotbaliști străini.

Marea Britanie: 60 de clădiri de locuit încalcă normele antiincendiu
Duminica, Iunie 25, 2017 23:49 PM

Guvernul britanic a anunțat duminică după-amiază că 60 de imobile au fost identificate ca încălcând normele de securitate, în timp ce autoritățile s-au mobilizat pentru a evacua locatarii de teama unei noi tragedii după incendiul devastator de la Grenfell Tower din Londra, relatează AFP.

Fotbal: Marius Măldărășanu - Am înțeles că suporterii sunt dezbinați, nu știu cât va dura până va renaște Rapidul
Duminica, Iunie 25, 2017 23:46 PM

Fostul fotbalist Marius Măldărășanu a declarat, duminică, la finalul turneului old boys organizat cu ocazia aniversării a 94 de ani de la înființarea clubului Rapid, că suporterii giuleșteni sunt dezbinați și din acest motiv nu știe cât mai dura până când va renaște formația alb-vișinie, al cărei faliment a fost declarat anul trecut.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
25 Jun, 21:06 Adevarata drama
mihalcea florina a comentat pentru articolul UPDATE Cardiologul Adrian Negoiță, găsit decedat, sâmbătă dimineață, la locuința de la munte:
Dumnezeu sa-l odihneasca in PACE!
25 Jun, 21:02 Romania intre doi "ticalosi "
Chiriac Cristina a comentat pentru articolul România, între doi „ticăloși“ *):
Sunt de acord ca amandoi sunt niste ticalosi ,ca Romania nu va deveni un stat de drept atata timp cat cei doi o vor conduce.....e pacat de romanii care nu sunt informati si voteaza cu ei in speranta ca va fi mai bine.
25 Jun, 16:25 funcția de dr
ilie a comentat pentru articolul Peste 70 de posturi de directori de școli, scoase la concurs la Buzău:
La mine la scoală directorul nu stie sa trimită un mail, sa facă un tabel, mereu e reclamat....si nimic..nimic ..si multe alte simplitati si incapacitatidin partea lui...colegii, nimic si ei..nu spun, bineînțeles . NIMIC!de teama răzbunării acestuia.Dar ei nu intelleg ca nu are ce sa le facă.Cât sa fii de indiferent?!
Google PageRank Checker