27 de ani
de presa libera
Marti, Noiembrie 21, 2017 13:59 PM

Educatie

Liceul „Margareta Sterian“, singurul liceu de artă din zona sud-est cu olimpici naționali

de
Educatie  |
23.04.2014, 21:00
2285

Reușită deosebită pentru elevii Liceului de Artă „Margareta Sterian” din Buzău la faza națională a olimpiadelor școlare. Instituția

buzoiană este singura din rândul liceelor de muzică din zona sud-est care a obținut premii la olimpiadele pe țară.

Dintre cei 16 elevi buzoieni care au participat la olimpiade, nouă s-au întors cu premii: trei premii I, un premiu II, un premiu III, un premiu special și trei mențiuni. Este vorba despre Adiel Costea, clasa a VIII-a A (Premiul I la Olimpiada Națională de Interpretare Instrumentală, secția muzică instrumentală – flaut, profesor îndrumător Cornelia Zainia), Ștefan Friguras, clasa XI-a B (premiul I la Olimpiada națională de arte vizuale, arhitectură și istoria artei, secția pictură, profesor îndrumător Răzvan Mihalcea), Amalia Mititelu, clasa a XII-a B (premiul I la Olimpiada națională de arte vizuale, arhitectură și istoria artei, secția pictură ­mo­numentală, profesor îndru­mător Valeriu Șușnea), Elena Jugănaru, clasa a XI-a B (premiul I la la Olimpiada națională de arte vizuale, arhitectură și istoria artei, secția pictură monumentală, profesor îndrumător Valeriu Șușnea), Diana Ichim, clasa a IX-a A (premiul III la Premiul I la Olimpiada Națională de Interpretare Instrumentală, secția pian, profesor îndrumător Carmen Ghizdeanu), Cosmin Dinu, clasa a XII-a C (premiu special la Olimpiada Națională de Arta Actorului, profesor îndrumător Adrian Constantin), Oana Nițu, clasa a XI-a C (mențiune la Olimpiada Națională de Arta Actorului, profesor îndrumător Adrian Constantin), Alexandru Ion, clasa a VIII-a A (mențiune la Olimpiada Națională de Interpretare Instrumentală, secția muzică instrumentală-vioară, profesor îndrumător Veronica Atodiresei), Vlăduț Mihai Antonescu, clasa a XII-a D (mențiune la Olimpiada națională de arte vizuale, arhitectură și istoria artei, profesor îndrumător Cecilia Dragosin).

„Reușita este cu atât mai mare cu cât, exceptând secția intrumentală, unde elevilor li se permite să participe din clasa a III-a, la toate celelalte secții (canto, teorie muzicală, arte vizuale, arhitectură, teatru) participarea se face abia din clasa a XI-a, așadar, după zece ani de trudă și muncă asiduă, de pregătire intensă, petrecuți în Liceul de Arte <Margareta Sterian>. Rezultatele, mai bune cu fiecare an, demonstrează pasiunea, dăruirea, profesionalismul, în egală măsură ale elevilor și ale cadrelor didactice. Îi felicităm pentru performanța obținută și le dorim succes în misiunea dificilă, dar nobilă, de promovare a valorilor culturale și artistice”, a declarat Mioara Sângeorzan, directorul Liceului de Artă Buzău.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Băsescu: Pentru ieșirea Republicii Moldova din zona gri trebuie luată în considerare varianta reunificării cu România
Marti, Noiembrie 21, 2017 13:53 PM

Menținerea Republicii Moldova într-o zonă gri nu este o soluție, a declarat marți fostul președinte Traian Băsescu, lider al PMP, în opinia sa o soluție fiind varianta reîntregirii țării.

Dragnea: Aprobarea legii de achiziționare a rachetelor Patriot mută România într-un alt nivel de dotare militară
Marti, Noiembrie 21, 2017 13:50 PM

Aprobarea proiectului de lege pentru realizarea "Capabilității de apărare aeriană cu baza la sol" aferentă programului de înzestrare esențial "Sistem de rachete sol-aer cu bătaie mare (HSAM)" mută România într-un alt nivel de dotare militară, a declarat marți președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea.

Moneda națională se depreciază în raport cu euro; BNR anunță un curs record de 4,6551 lei/euro
Marti, Noiembrie 21, 2017 13:41 PM

Moneda națională a atins marți cea mai slabă cotație în raport cu euro, cursul anunțat de Banca Națională a României (BNR) fiind de 4,6551 lei pentru un euro, în creștere cu 0,82 bani (0,18%) în comparație cu valoarea din ședința precedentă, de 4,6469 lei pentru un euro.

Suceava: Cinci copii loviți de o mașină într-o stație de autobuz din localitatea Liteni
Marti, Noiembrie 21, 2017 13:38 PM

Cinci copii care se aflau într-o stație de autobuz în localitatea Liteni, din comuna Moara, au fost răniți ușor după ce un autoturism a intrat în ei, potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Suceava.

Conflict în Balcani: Procurorul TPIY aduce un omagiu supraviețuitorilor, 'adevărații eroi'
Marti, Noiembrie 21, 2017 13:31 PM

Procurorul Tribunalului Penal Internațional pentru fosta Iugoslavie (TPIY, cu sediul la Haga) Serge Brammertz a adus un omagiu luni supraviețuitorilor conflictului din Balcani veniți să depună mărturie în mai multe procese și a lansat un apel la reconciliere într-o regiune care este încă fracturată, relatează marți AFP.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
21 Nov, 10:28 Prima ,,plimbare,, deasupra Buzaului cu un avion alaturi de parasutisti !!!
Vasile Bugeac a comentat pentru articolul Români de excepţie care au promovat Buzăul / Primul general de paraşutişti, Grigore Baştan, omul care a sărit din avion cu fiul său în braţe:
In una din vizitele mele acasa (Fam.Bugeac era prietena cu Fam. Bastan )Gr. Bastan ma dat in ,prmire , cdt.de zbor ca sa vad cum se antreneaza parasutisti .Afost deosebit mai ales ca avionul era un aparat german cu 3 motoare di al doilea razboi . Nu voi uita nici-o data grija prieteneasca pe care a avuto Gr. Bastsn pentru mine !!
21 Nov, 07:55 e bine, bine, e foarte bine
bady@sula a comentat pentru articolul O fostă judecătoare la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a băgat în corzi decidenţii Prefecturii pentru un teren de 5,44 ha:
Oricum,titlul de proprietate nr.109917/20.07.2017 era un document fals.A se vedea corespondenta ulterioara emiterii acestuia,dintre OCPI Buzau si Comisaia locala Beceni.Se vede treaba ca n-o sa le mearga smecheriile cu doamna judecator Circei.
21 Nov, 07:19 4,64 mld $ patrioate ~ 1/4 din 19,95 mld $ cât a împrumutat Băse de la FMI și BM
Pixelu patriot, ca și ținătorul mâinii drepte în dreptul inimii a comentat pentru articolul Ciolacu: ,,E important ca achiziţia de rachete Patriot să treacă săptămâna asta de Parlament“:
Interesantă este metoda prin care Dragnea a intrat în clubul select al imunilor la detenție, alături de Băsescu, Tăriceanu, Ponta, Iohannis și Isărescu. Nu s-a pus niciodată problema blocării achiziției (tehnică militară de pe vremea războiului din Vietnam), amânarea adoptării proiectului de achiziție a avut doar scopul de a obține asigurări că cele două noi dosare ale lui Dragnea se vor finaliza cu achitări. Pentru acest lucru a fost nevoie de vizita fulger a secretarului de stat american, Tillerson, care să parafeze înțelegerea. Happy end. Americanii cu banii pe patrioate expirate iar Dragnea cu imunitate la pușcărie.
Dacă chiar se dorea întărirea securității naționale, de ce nu s-au achiziționat patrioate de ultimă generație precum au făcut polonezii? Este drept, prețul era dublu, dar măcar aveai garanția că în eventualitatea unui conflict, chiar făceau ceva.
Google PageRank Checker