27 de ani
de presa libera
Vineri, Martie 24, 2017 06:11 AM

Educatie

Liceul „Margareta Sterian“, singurul liceu de artă din zona sud-est cu olimpici naționali

de
Educatie  |
23.04.2014, 21:00
2071

Reușită deosebită pentru elevii Liceului de Artă „Margareta Sterian” din Buzău la faza națională a olimpiadelor școlare. Instituția

buzoiană este singura din rândul liceelor de muzică din zona sud-est care a obținut premii la olimpiadele pe țară.

Dintre cei 16 elevi buzoieni care au participat la olimpiade, nouă s-au întors cu premii: trei premii I, un premiu II, un premiu III, un premiu special și trei mențiuni. Este vorba despre Adiel Costea, clasa a VIII-a A (Premiul I la Olimpiada Națională de Interpretare Instrumentală, secția muzică instrumentală – flaut, profesor îndrumător Cornelia Zainia), Ștefan Friguras, clasa XI-a B (premiul I la Olimpiada națională de arte vizuale, arhitectură și istoria artei, secția pictură, profesor îndrumător Răzvan Mihalcea), Amalia Mititelu, clasa a XII-a B (premiul I la Olimpiada națională de arte vizuale, arhitectură și istoria artei, secția pictură ­mo­numentală, profesor îndru­mător Valeriu Șușnea), Elena Jugănaru, clasa a XI-a B (premiul I la la Olimpiada națională de arte vizuale, arhitectură și istoria artei, secția pictură monumentală, profesor îndrumător Valeriu Șușnea), Diana Ichim, clasa a IX-a A (premiul III la Premiul I la Olimpiada Națională de Interpretare Instrumentală, secția pian, profesor îndrumător Carmen Ghizdeanu), Cosmin Dinu, clasa a XII-a C (premiu special la Olimpiada Națională de Arta Actorului, profesor îndrumător Adrian Constantin), Oana Nițu, clasa a XI-a C (mențiune la Olimpiada Națională de Arta Actorului, profesor îndrumător Adrian Constantin), Alexandru Ion, clasa a VIII-a A (mențiune la Olimpiada Națională de Interpretare Instrumentală, secția muzică instrumentală-vioară, profesor îndrumător Veronica Atodiresei), Vlăduț Mihai Antonescu, clasa a XII-a D (mențiune la Olimpiada națională de arte vizuale, arhitectură și istoria artei, profesor îndrumător Cecilia Dragosin).

„Reușita este cu atât mai mare cu cât, exceptând secția intrumentală, unde elevilor li se permite să participe din clasa a III-a, la toate celelalte secții (canto, teorie muzicală, arte vizuale, arhitectură, teatru) participarea se face abia din clasa a XI-a, așadar, după zece ani de trudă și muncă asiduă, de pregătire intensă, petrecuți în Liceul de Arte <Margareta Sterian>. Rezultatele, mai bune cu fiecare an, demonstrează pasiunea, dăruirea, profesionalismul, în egală măsură ale elevilor și ale cadrelor didactice. Îi felicităm pentru performanța obținută și le dorim succes în misiunea dificilă, dar nobilă, de promovare a valorilor culturale și artistice”, a declarat Mioara Sângeorzan, directorul Liceului de Artă Buzău.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

DESTINAȚII DE WEEKEND - sfârșit de săptămână în București și în țară (evenimente culturale)
Vineri, Martie 24, 2017 04:16 AM

Muzeul Național de Istorie a României (MNIR) expune, în perioada 24 martie - 23 aprilie 2017, în cadrul seriei "Exponatul lunii", un lot de podoabe preistorice deosebite, recent intrate în colecțiile sale.

Ziua mondială de luptă împotriva tuberculozei (TBC)
Vineri, Martie 24, 2017 04:00 AM

Ziua mondială de luptă împotriva tuberculozei (TBC), marcată la 24 martie, evidențiază momentul din 1882, când Robert Koch a informat oficial comunitatea științifică internațională că a descoperit bacilul TBC.

Franța: Candidatul Francois Fillon îl acuză pe președintele Francois Hollande de complot împotriva sa
Vineri, Martie 24, 2017 03:36 AM

Candidatul la președinție Francois Fillon l-a acuzat joi pe președintele Franței, Francois Hollande, de implicare într-un presupus complot guvernamental pentru scurgerea de informații către presă, cu scopul de a-i anula șansele de a fi ales, transmite Reuters.

CITATUL ZILEI
Vineri, Martie 24, 2017 03:30 AM

SĂRBĂTORI RELIGIOASE - 24 martie
Vineri, Martie 24, 2017 03:15 AM

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
23 Mar, 22:01 H
Scoala gimnaziala caldarasti a comentat pentru articolul EXCLUSIV/Schimbări importante la conducerea mai multor licee din Buzău:
Au mare dreptate in privinta scolii Caldarasti, este mare dezastru. Copii pleaca de la ore, Tipa si se dezbraca si fac mare galagie in scoala...Este sub orice critica. Carte nu se face cum trebuie...politia nu face nimic.
23 Mar, 21:54 Condoleanțe
Flori Tănăsescu a comentat pentru articolul S-a stins jurnalista buzoiană Simona Catrina:
Dumnezeu sa o ierte,
23 Mar, 21:08 @ funcționarul stresat
Pixelu cometic a comentat pentru articolul Grindeanu s-a ținut de cuvânt / Corpul de control al premierului a descins la Compania de Apă:
La cât de stresat ești nici măcar n-ai sesizat că mă doare la bască și de Tomiță și de PSD. Ce mă doare este faptul că vin străinii, cu discursul lor ipocrit, chipurile să mă fericească cu eficiența și productivitatea lor băgându-mi adânc mâna în buzunar. Accept să mă fure români de-ai mei, de ... nu te poți pune curmeziș geneticii, dar să vină francezii să mă fure pozând în neprihăniți este prea de tot! Chiar astăzi a apărut în presă că icoana băncilor, la care ne închinăm, ING, este cercetată la ea acasă pentru corupție și spălare de bani. Ce mă mai doare este faptul că DNA-ul, sub lozinca anticorupției, protejează firmele străine din România, altfel nu se poate explica de ce DNA dă iama doar printre români, străinii lipsesc, deși, 70-80% din achizițiile publice, obiectul principal al dosarelor DNA, sunt derulate cu străini și nu cu români.
Google PageRank Checker