27 de ani
de presa libera
Luni, Iunie 26, 2017 03:02 AM

Educatie

Liceul de Artă, locul II pe judeţ în topul şcolilor cu cei mai mulţi olimpici

de
Educatie  |
17.04.2013, 21:00
2370

Conducerea instituţiei le-a oferit elevilor olimpici, marţi, un tort cu dedicaţie

O zi dedicată olimpicilor. Asta şi-a propus marţi condu­cerea Liceului de Artă Buzău care, în urma rezultatelor deosebite înregistrate de elevii instituţiei la olimpiade a organizat o altfel de festivitate.

Cei 25 de liceeni care s-au întors cu premii şi diplome, alături de cadrele didactice care i-au pregătit, au luat parte la o discuţie liberă despre cum li s-a părut faza naţională a olimpiadelor, care sunt dezavantajele pe care le resimt venind dintr-un oraş mic, iar, la final, directorul Mioara ­Sân­georzan le-a oferit cadou un tort.

„A fost o discuţie liberă în cadrul căreia fiecare şi-a exprimat emoţiile, experienţa... De exemplu, unii au vorbit despre dezavantajele de a veni dintr-un oraş mic, lucru care se vede în momentul în care te confrunţi cu elevi proveniţi din oraşe care sunt mari centre universitare. Instrumentiştii noş­trii au avut de înfruntat liceeni care au ocazia de a se pregăti în cadrul unor filarmonici din oraşele lor. Cu toate acestea, liceenii noştrii s-au ambiţionat, şi sunt mândră să spun că au obţinut cele mai bune rezultate din ultimii ani. De remarcat că vorbim despre două premii I la faza naţională, unul la arhitectură (Diana Râmniceanu, pregătită de prof. Cecilia Dragosin) şi altul la artă monumentală (Amalia Mititelu, pregătită de prof. Valeriu Şuşnea)”, a declarat Mioara Sângeorzan, directorul Liceului de Artă.

 

O buzoiancă admisă la Arhitectură fără examen

 

De remarcat este faptul că unul dintre olimpicii Liceului de Artă a reuşit, graţie notei obţinute la olimpiadă, să câştige dreptul de a fi admisă la facultate fără a mai da examen. Este vorba despre Diana Râmniceanu, clasa a XII-a D, câştigătoarea Premiului I la Olimpiada de Arhitectură. Potrivit reprezentanţilor liceului, este pentru prima dată în istoria instituţiei când un elev beneficiază de o asemenea recunoaştere din partea unei universităţi.

O altă premieră pentru Liceul de Artă „Margareta Sterian” se referă la poziţia pe care instituţia de învăţământ o ocupă în clasamentul liceelor buzoiene, în funcţie de rezultatele obţinute la faza naţională a olimpiadelor.

„Pe siteul Inspectoratului Şcolar este prezentat acest top. Pe primul loc se regăseşte Colegiul HASDEU, cu 30 de premii, iar pe locul al II-lea suntem noi, cu 8 premii şi menţiuni. Din acest clasament fac parte 17 instituţii de învăţământ din judeţ”, a mai declarat Mioara Sângeorzan.   

 

 

PREMII OBŢINUTE LA OLIMPIADELE NAŢIONALE DE ELEVII LICEULUI DE ARTE „MARGARETA STERIAN" BUZĂU

ÎN ANUL ŞCOLAR 2012-2013

 

 

PREMII OBŢINUTE LA OLIMPIADA ZONALĂ DE MUZICĂ

DE ELEVII LICEULUI DE ARTE „MARGARETA STERIAN“ BUZĂU - BRĂILA 2013

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Venezuela: 376 de jurnaliști agresați în manifestații
Luni, Iunie 26, 2017 00:49 AM

Principalul sindicat al jurnaliștilor din Venezuela a informat duminică despre agresiuni asupra a 376 de reporteri de la declanșarea, la 1 aprilie, a manifestațiilor împotriva președintelui socialist Nicolas Maduro, transmite AFP.

UPDATE Columbia: Naufragiul unui vas cu aproximativ 150 de pasageri (armata aerului); cel puțin trei morți și 30 de dispăruți
Luni, Iunie 26, 2017 00:31 AM

Naufragiul în Columbia al unei ambarcațiuni cu aproximativ 150 de pasageri a făcut cel puțin trei morți și 30 de dispăruți în apele lacului El Penol din Guatape, un sit vizitat de foarte mulți turiști situat în nord-vestul țării, a anunțat poliția locală, potrivit AFP.

Fotbal: Florin Prunea - La CSM Poli Iași a avut loc o implozie, în două zile au dispărut jucătorii
Luni, Iunie 26, 2017 00:10 AM

Fostul președinte al clubului CSM Poli Iași, Florin Prunea, a declarat, duminică seara, că la gruparea moldoveană a avut loc "o implozie", după plecarea sa fiind îndepărtați aproape toți jucătorii din lot, în locul lor fiind aduși cu precădere fotbaliști străini.

Marea Britanie: 60 de clădiri de locuit încalcă normele antiincendiu
Duminica, Iunie 25, 2017 23:49 PM

Guvernul britanic a anunțat duminică după-amiază că 60 de imobile au fost identificate ca încălcând normele de securitate, în timp ce autoritățile s-au mobilizat pentru a evacua locatarii de teama unei noi tragedii după incendiul devastator de la Grenfell Tower din Londra, relatează AFP.

Fotbal: Marius Măldărășanu - Am înțeles că suporterii sunt dezbinați, nu știu cât va dura până va renaște Rapidul
Duminica, Iunie 25, 2017 23:46 PM

Fostul fotbalist Marius Măldărășanu a declarat, duminică, la finalul turneului old boys organizat cu ocazia aniversării a 94 de ani de la înființarea clubului Rapid, că suporterii giuleșteni sunt dezbinați și din acest motiv nu știe cât mai dura până când va renaște formația alb-vișinie, al cărei faliment a fost declarat anul trecut.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
25 Jun, 21:06 Adevarata drama
mihalcea florina a comentat pentru articolul UPDATE Cardiologul Adrian Negoiță, găsit decedat, sâmbătă dimineață, la locuința de la munte:
Dumnezeu sa-l odihneasca in PACE!
25 Jun, 21:02 Romania intre doi "ticalosi "
Chiriac Cristina a comentat pentru articolul România, între doi „ticăloși“ *):
Sunt de acord ca amandoi sunt niste ticalosi ,ca Romania nu va deveni un stat de drept atata timp cat cei doi o vor conduce.....e pacat de romanii care nu sunt informati si voteaza cu ei in speranta ca va fi mai bine.
25 Jun, 16:25 funcția de dr
ilie a comentat pentru articolul Peste 70 de posturi de directori de școli, scoase la concurs la Buzău:
La mine la scoală directorul nu stie sa trimită un mail, sa facă un tabel, mereu e reclamat....si nimic..nimic ..si multe alte simplitati si incapacitatidin partea lui...colegii, nimic si ei..nu spun, bineînțeles . NIMIC!de teama răzbunării acestuia.Dar ei nu intelleg ca nu are ce sa le facă.Cât sa fii de indiferent?!
Google PageRank Checker