27 de ani
de presa libera
Marti, Noiembrie 21, 2017 14:00 PM

Educatie

Liceul de Artă, locul II pe judeţ în topul şcolilor cu cei mai mulţi olimpici

de
Educatie  |
17.04.2013, 21:00
2505

Conducerea instituţiei le-a oferit elevilor olimpici, marţi, un tort cu dedicaţie

O zi dedicată olimpicilor. Asta şi-a propus marţi condu­cerea Liceului de Artă Buzău care, în urma rezultatelor deosebite înregistrate de elevii instituţiei la olimpiade a organizat o altfel de festivitate.

Cei 25 de liceeni care s-au întors cu premii şi diplome, alături de cadrele didactice care i-au pregătit, au luat parte la o discuţie liberă despre cum li s-a părut faza naţională a olimpiadelor, care sunt dezavantajele pe care le resimt venind dintr-un oraş mic, iar, la final, directorul Mioara ­Sân­georzan le-a oferit cadou un tort.

„A fost o discuţie liberă în cadrul căreia fiecare şi-a exprimat emoţiile, experienţa... De exemplu, unii au vorbit despre dezavantajele de a veni dintr-un oraş mic, lucru care se vede în momentul în care te confrunţi cu elevi proveniţi din oraşe care sunt mari centre universitare. Instrumentiştii noş­trii au avut de înfruntat liceeni care au ocazia de a se pregăti în cadrul unor filarmonici din oraşele lor. Cu toate acestea, liceenii noştrii s-au ambiţionat, şi sunt mândră să spun că au obţinut cele mai bune rezultate din ultimii ani. De remarcat că vorbim despre două premii I la faza naţională, unul la arhitectură (Diana Râmniceanu, pregătită de prof. Cecilia Dragosin) şi altul la artă monumentală (Amalia Mititelu, pregătită de prof. Valeriu Şuşnea)”, a declarat Mioara Sângeorzan, directorul Liceului de Artă.

 

O buzoiancă admisă la Arhitectură fără examen

 

De remarcat este faptul că unul dintre olimpicii Liceului de Artă a reuşit, graţie notei obţinute la olimpiadă, să câştige dreptul de a fi admisă la facultate fără a mai da examen. Este vorba despre Diana Râmniceanu, clasa a XII-a D, câştigătoarea Premiului I la Olimpiada de Arhitectură. Potrivit reprezentanţilor liceului, este pentru prima dată în istoria instituţiei când un elev beneficiază de o asemenea recunoaştere din partea unei universităţi.

O altă premieră pentru Liceul de Artă „Margareta Sterian” se referă la poziţia pe care instituţia de învăţământ o ocupă în clasamentul liceelor buzoiene, în funcţie de rezultatele obţinute la faza naţională a olimpiadelor.

„Pe siteul Inspectoratului Şcolar este prezentat acest top. Pe primul loc se regăseşte Colegiul HASDEU, cu 30 de premii, iar pe locul al II-lea suntem noi, cu 8 premii şi menţiuni. Din acest clasament fac parte 17 instituţii de învăţământ din judeţ”, a mai declarat Mioara Sângeorzan.   

 

 

PREMII OBŢINUTE LA OLIMPIADELE NAŢIONALE DE ELEVII LICEULUI DE ARTE „MARGARETA STERIAN" BUZĂU

ÎN ANUL ŞCOLAR 2012-2013

 

 

PREMII OBŢINUTE LA OLIMPIADA ZONALĂ DE MUZICĂ

DE ELEVII LICEULUI DE ARTE „MARGARETA STERIAN“ BUZĂU - BRĂILA 2013

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Băsescu: Pentru ieșirea Republicii Moldova din zona gri trebuie luată în considerare varianta reunificării cu România
Marti, Noiembrie 21, 2017 13:53 PM

Menținerea Republicii Moldova într-o zonă gri nu este o soluție, a declarat marți fostul președinte Traian Băsescu, lider al PMP, în opinia sa o soluție fiind varianta reîntregirii țării.

Dragnea: Aprobarea legii de achiziționare a rachetelor Patriot mută România într-un alt nivel de dotare militară
Marti, Noiembrie 21, 2017 13:50 PM

Aprobarea proiectului de lege pentru realizarea "Capabilității de apărare aeriană cu baza la sol" aferentă programului de înzestrare esențial "Sistem de rachete sol-aer cu bătaie mare (HSAM)" mută România într-un alt nivel de dotare militară, a declarat marți președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea.

Moneda națională se depreciază în raport cu euro; BNR anunță un curs record de 4,6551 lei/euro
Marti, Noiembrie 21, 2017 13:41 PM

Moneda națională a atins marți cea mai slabă cotație în raport cu euro, cursul anunțat de Banca Națională a României (BNR) fiind de 4,6551 lei pentru un euro, în creștere cu 0,82 bani (0,18%) în comparație cu valoarea din ședința precedentă, de 4,6469 lei pentru un euro.

Suceava: Cinci copii loviți de o mașină într-o stație de autobuz din localitatea Liteni
Marti, Noiembrie 21, 2017 13:38 PM

Cinci copii care se aflau într-o stație de autobuz în localitatea Liteni, din comuna Moara, au fost răniți ușor după ce un autoturism a intrat în ei, potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Suceava.

Conflict în Balcani: Procurorul TPIY aduce un omagiu supraviețuitorilor, 'adevărații eroi'
Marti, Noiembrie 21, 2017 13:31 PM

Procurorul Tribunalului Penal Internațional pentru fosta Iugoslavie (TPIY, cu sediul la Haga) Serge Brammertz a adus un omagiu luni supraviețuitorilor conflictului din Balcani veniți să depună mărturie în mai multe procese și a lansat un apel la reconciliere într-o regiune care este încă fracturată, relatează marți AFP.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
21 Nov, 10:28 Prima ,,plimbare,, deasupra Buzaului cu un avion alaturi de parasutisti !!!
Vasile Bugeac a comentat pentru articolul Români de excepţie care au promovat Buzăul / Primul general de paraşutişti, Grigore Baştan, omul care a sărit din avion cu fiul său în braţe:
In una din vizitele mele acasa (Fam.Bugeac era prietena cu Fam. Bastan )Gr. Bastan ma dat in ,prmire , cdt.de zbor ca sa vad cum se antreneaza parasutisti .Afost deosebit mai ales ca avionul era un aparat german cu 3 motoare di al doilea razboi . Nu voi uita nici-o data grija prieteneasca pe care a avuto Gr. Bastsn pentru mine !!
21 Nov, 07:55 e bine, bine, e foarte bine
bady@sula a comentat pentru articolul O fostă judecătoare la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a băgat în corzi decidenţii Prefecturii pentru un teren de 5,44 ha:
Oricum,titlul de proprietate nr.109917/20.07.2017 era un document fals.A se vedea corespondenta ulterioara emiterii acestuia,dintre OCPI Buzau si Comisaia locala Beceni.Se vede treaba ca n-o sa le mearga smecheriile cu doamna judecator Circei.
21 Nov, 07:19 4,64 mld $ patrioate ~ 1/4 din 19,95 mld $ cât a împrumutat Băse de la FMI și BM
Pixelu patriot, ca și ținătorul mâinii drepte în dreptul inimii a comentat pentru articolul Ciolacu: ,,E important ca achiziţia de rachete Patriot să treacă săptămâna asta de Parlament“:
Interesantă este metoda prin care Dragnea a intrat în clubul select al imunilor la detenție, alături de Băsescu, Tăriceanu, Ponta, Iohannis și Isărescu. Nu s-a pus niciodată problema blocării achiziției (tehnică militară de pe vremea războiului din Vietnam), amânarea adoptării proiectului de achiziție a avut doar scopul de a obține asigurări că cele două noi dosare ale lui Dragnea se vor finaliza cu achitări. Pentru acest lucru a fost nevoie de vizita fulger a secretarului de stat american, Tillerson, care să parafeze înțelegerea. Happy end. Americanii cu banii pe patrioate expirate iar Dragnea cu imunitate la pușcărie.
Dacă chiar se dorea întărirea securității naționale, de ce nu s-au achiziționat patrioate de ultimă generație precum au făcut polonezii? Este drept, prețul era dublu, dar măcar aveai garanția că în eventualitatea unui conflict, chiar făceau ceva.
Google PageRank Checker