27 de ani
de presa libera
Vineri, Martie 24, 2017 06:11 AM

Educatie

Liceul de Artă, locul II pe judeţ în topul şcolilor cu cei mai mulţi olimpici

de
Educatie  |
17.04.2013, 21:00
2289

Conducerea instituţiei le-a oferit elevilor olimpici, marţi, un tort cu dedicaţie

O zi dedicată olimpicilor. Asta şi-a propus marţi condu­cerea Liceului de Artă Buzău care, în urma rezultatelor deosebite înregistrate de elevii instituţiei la olimpiade a organizat o altfel de festivitate.

Cei 25 de liceeni care s-au întors cu premii şi diplome, alături de cadrele didactice care i-au pregătit, au luat parte la o discuţie liberă despre cum li s-a părut faza naţională a olimpiadelor, care sunt dezavantajele pe care le resimt venind dintr-un oraş mic, iar, la final, directorul Mioara ­Sân­georzan le-a oferit cadou un tort.

„A fost o discuţie liberă în cadrul căreia fiecare şi-a exprimat emoţiile, experienţa... De exemplu, unii au vorbit despre dezavantajele de a veni dintr-un oraş mic, lucru care se vede în momentul în care te confrunţi cu elevi proveniţi din oraşe care sunt mari centre universitare. Instrumentiştii noş­trii au avut de înfruntat liceeni care au ocazia de a se pregăti în cadrul unor filarmonici din oraşele lor. Cu toate acestea, liceenii noştrii s-au ambiţionat, şi sunt mândră să spun că au obţinut cele mai bune rezultate din ultimii ani. De remarcat că vorbim despre două premii I la faza naţională, unul la arhitectură (Diana Râmniceanu, pregătită de prof. Cecilia Dragosin) şi altul la artă monumentală (Amalia Mititelu, pregătită de prof. Valeriu Şuşnea)”, a declarat Mioara Sângeorzan, directorul Liceului de Artă.

 

O buzoiancă admisă la Arhitectură fără examen

 

De remarcat este faptul că unul dintre olimpicii Liceului de Artă a reuşit, graţie notei obţinute la olimpiadă, să câştige dreptul de a fi admisă la facultate fără a mai da examen. Este vorba despre Diana Râmniceanu, clasa a XII-a D, câştigătoarea Premiului I la Olimpiada de Arhitectură. Potrivit reprezentanţilor liceului, este pentru prima dată în istoria instituţiei când un elev beneficiază de o asemenea recunoaştere din partea unei universităţi.

O altă premieră pentru Liceul de Artă „Margareta Sterian” se referă la poziţia pe care instituţia de învăţământ o ocupă în clasamentul liceelor buzoiene, în funcţie de rezultatele obţinute la faza naţională a olimpiadelor.

„Pe siteul Inspectoratului Şcolar este prezentat acest top. Pe primul loc se regăseşte Colegiul HASDEU, cu 30 de premii, iar pe locul al II-lea suntem noi, cu 8 premii şi menţiuni. Din acest clasament fac parte 17 instituţii de învăţământ din judeţ”, a mai declarat Mioara Sângeorzan.   

 

 

PREMII OBŢINUTE LA OLIMPIADELE NAŢIONALE DE ELEVII LICEULUI DE ARTE „MARGARETA STERIAN" BUZĂU

ÎN ANUL ŞCOLAR 2012-2013

 

 

PREMII OBŢINUTE LA OLIMPIADA ZONALĂ DE MUZICĂ

DE ELEVII LICEULUI DE ARTE „MARGARETA STERIAN“ BUZĂU - BRĂILA 2013

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

DESTINAȚII DE WEEKEND - sfârșit de săptămână în București și în țară (evenimente culturale)
Vineri, Martie 24, 2017 04:16 AM

Muzeul Național de Istorie a României (MNIR) expune, în perioada 24 martie - 23 aprilie 2017, în cadrul seriei "Exponatul lunii", un lot de podoabe preistorice deosebite, recent intrate în colecțiile sale.

Ziua mondială de luptă împotriva tuberculozei (TBC)
Vineri, Martie 24, 2017 04:00 AM

Ziua mondială de luptă împotriva tuberculozei (TBC), marcată la 24 martie, evidențiază momentul din 1882, când Robert Koch a informat oficial comunitatea științifică internațională că a descoperit bacilul TBC.

Franța: Candidatul Francois Fillon îl acuză pe președintele Francois Hollande de complot împotriva sa
Vineri, Martie 24, 2017 03:36 AM

Candidatul la președinție Francois Fillon l-a acuzat joi pe președintele Franței, Francois Hollande, de implicare într-un presupus complot guvernamental pentru scurgerea de informații către presă, cu scopul de a-i anula șansele de a fi ales, transmite Reuters.

CITATUL ZILEI
Vineri, Martie 24, 2017 03:30 AM

SĂRBĂTORI RELIGIOASE - 24 martie
Vineri, Martie 24, 2017 03:15 AM

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
23 Mar, 22:01 H
Scoala gimnaziala caldarasti a comentat pentru articolul EXCLUSIV/Schimbări importante la conducerea mai multor licee din Buzău:
Au mare dreptate in privinta scolii Caldarasti, este mare dezastru. Copii pleaca de la ore, Tipa si se dezbraca si fac mare galagie in scoala...Este sub orice critica. Carte nu se face cum trebuie...politia nu face nimic.
23 Mar, 21:54 Condoleanțe
Flori Tănăsescu a comentat pentru articolul S-a stins jurnalista buzoiană Simona Catrina:
Dumnezeu sa o ierte,
23 Mar, 21:08 @ funcționarul stresat
Pixelu cometic a comentat pentru articolul Grindeanu s-a ținut de cuvânt / Corpul de control al premierului a descins la Compania de Apă:
La cât de stresat ești nici măcar n-ai sesizat că mă doare la bască și de Tomiță și de PSD. Ce mă doare este faptul că vin străinii, cu discursul lor ipocrit, chipurile să mă fericească cu eficiența și productivitatea lor băgându-mi adânc mâna în buzunar. Accept să mă fure români de-ai mei, de ... nu te poți pune curmeziș geneticii, dar să vină francezii să mă fure pozând în neprihăniți este prea de tot! Chiar astăzi a apărut în presă că icoana băncilor, la care ne închinăm, ING, este cercetată la ea acasă pentru corupție și spălare de bani. Ce mă mai doare este faptul că DNA-ul, sub lozinca anticorupției, protejează firmele străine din România, altfel nu se poate explica de ce DNA dă iama doar printre români, străinii lipsesc, deși, 70-80% din achizițiile publice, obiectul principal al dosarelor DNA, sunt derulate cu străini și nu cu români.
Google PageRank Checker