27 de ani
de presa libera
Marti, Iunie 27, 2017 01:31 AM

Educatie

Liceul de Artă Buzău, locul I în zona de sud-est după Olimpiada Națională de Interpretare Instrumentală

de
Educatie  |
15.04.2015, 00:00
1128

     În perioada 13-15 martie s-a desfășurat, la Tulcea, Olimpiada Națională de Interpretare Instrumentală pentru clasele III-VIII, etapa zonală, la care au participat elevi din  Liceele de Artă din cele șase județe care alcătuiesc zona sud-est: Buzău, Ialomița, Brăila, Tulcea, Constanța și Giurgiu.

    Liceul de Arte „Margareta Sterian” a fost reprezentat de 18 instrumentiști însoțiți de profesorii coordonatori și a reușit performanța de a se situa pe primul loc pentru al doilea an consecutiv, surclasând celelalte licee. Victoria este cu atât mai răsunătoare cu cât, din cele 11 locuri repartizate zonei sud-est pentru etapa națională, liceul din Buzău a obținut patru locuri, depă­șind astfel Tulcea, cu trei locuri, Constanța cu trei locuri și Giurgiu cu un loc. 

    Laureații premiilor I care vor reprezenta Buzăul la Olimpiada Națională de la Suceava sunt: Albert Gugulan, clasa a III-a (pian), prof. Emilia Stelea, Roxana Elena Ghiță, clasa a VII-a (chitară), Marcu Marius Nițu, clasa a VII-a (chitară), prof. Marius Răgălie și George Daniel Stroe, clasa a VII-a (trompetă), prof. Silviu Patraș.

„Așteptarea nu a fost în zadar“

    „Așa cum ne-am obișnuit, în ultimii ani, săptămâna 6 – 10 aprilie, dedicată activităților extracurriculare, este, pentru unii, o perioadă de emoții intense, de așteptare și de bucurie întrucât sunt în plină desfă­șurare Olimpiadele Națio­na­le. Pentru elevii Liceului de Arte din Buzău emoțiile și așteptarea nu au fost în zadar, efortul lor și al cadrelor didactice a fost pe deplin răsplătit, întrucât rezultatele nu au întârziat să apară. Premiile obținute demonstrează pasiunea, dăruirea, profesionalismul, în egală măsură ale elevilor și ale cadrelor didactice. Îi felicităm pentru performanța obținută și le dorim succes în misiunea dificilă, dar nobilă, de promovare a valorilor culturale și artistice”, a declarat prof. Mioara Sângeorzan, directorul Liceului de Artă.

Premii și la pictură monumentală

    Etapa națională a olimpiadelor de artă adus celor 22 de participanți de la Liceul „Margareta Sterian” opt premii importante. Olimpiada Națio­nală de Interpretare Instrumentală s-a desfășurat, pentru clsele III-VIII, la Suceava, în perioada 6-9 aprilie, pentru clasele IX-XII, la Iași, în intervalul 3-7 aprilie, Olimpiada Națională de Arte Vizuale a avut loc la Arad, în perioada 5-9 aprilie, iar cea de Arta Actorului la Timișoara între 6 și 10 aprilie.

    Rezultatele se prezintă astfel: două premii I (Alexandru Manole, clasa a XI-a, chitară, prof. coordonator Marius Răgălie, Visarion Udatu, clasa a XI-a, arta actorului, prof. coordonatori Viorica Radu și Anda Pantiș, trei premii III ( Elena Jugănaru, clasa a XII-a, pictură monumentală, prof. coordonator Valeriu Șușnea, Marcu Nițu, clasa a VII-a, chitară, prof. coordonator Marius Răgălie, Mădălin Leonte, clasa a XII-a, muzică tradițională românea­scă, prof. coordonator Constantin Stănculeanu), două mențiuni (Albert Gugulan, clasa a III-a, pian, prof. coordonator Emilia Stelea, Ștefan Friguraș, clasa a XII-a, pictură, prof. coordonator Răzvan Mihalcea) și un premiu special (Elena Ghiță, clasa a VII-a, chitară, prof. coordonator Marius Răgălie).

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Rețelele sociale se aliază împotriva terorismului
Marti, Iunie 27, 2017 01:19 AM

Corporațiile care domină rețelele sociale - Facebook, YouTube (proprietate a Google), Twitter și Microsoft - au anunțat luni formarea unui grup de lucru la nivel mondial pentru eliminarea conținutului online cu caracter terorist, informează Reuters.

NK Celje - FC Viitorul 2-3, în meci amical
Marti, Iunie 27, 2017 00:22 AM

FC Viitorul Constanța a învins formația NK Celje cu scorul de 3-2 (2-1), luni seara, pe ''Petrol Arena'' din Celje, într-un meci amical susținut în stagiul de pregătire din Slovenia, potrivit site-ului campioanei României la fotbal.

Rugby: Internaționalul Luke Samoa, pus pe lista de transferuri de CSM Știința Baia Mare
Marti, Iunie 27, 2017 00:18 AM

Conducerea administrativă a echipei de rugby CSM Știința Baia Mare, a decis să renunțe la serviciile fundașului de origine neozeelandeză Alex Giovanni Luke Samoa, a anunțat vicecampioana României pa pagina sa de Facebook.

Bistrița-Năsăud: Zeci de case afectate de grindină, copaci căzuți și mașini distruse, în urma unei vijelii
Luni, Iunie 26, 2017 23:41 PM

Comunele Mărișelu și Lechința au fost afectate, luni seara, de o vijelie puternică însoțită de grindină, care a afectat zeci de case, a distrus mașini și a pus la pământ mai mulți copaci.

Argentinianul Culio a revenit la CFR Cluj
Luni, Iunie 26, 2017 23:31 PM

Echipa de fotbal CFR Cluj a oficializat, luni, revenirea mijlocașului argentinian Juan Emmanuel Culio la formația din Gruia, a anunțat clubul pe pagina sa de Facebook.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
26 Jun, 23:04 noutati
titular a comentat pentru articolul Peste 70 de posturi de directori de școli, scoase la concurs la Buzău:
Ce bine, unii au aflat de unde se porneste caculatorul. Pinguinul loveste din nou sub centura, atat poate trebuie sa intelegeti.
26 Jun, 22:55 frustratul de Berca
alt prof titular a comentat pentru articolul Peste 70 de posturi de directori de școli, scoase la concurs la Buzău:
Așa spun si despre mine numai minciuni : ca nu m.au vrut colegii sa le fiu sef , ca fostul primar mi.a cumpărat scoala si ca ma comportam ca pe tarlaua mea , ca elevii ziceau despre scoala ca este Jilava, ca nu ma ocup de fata mea si de aceea am dat.o la pregătire, ca nu am ce face acasa si imi fac conturi false pe facebook ( gen Luminita Begu) pentru ai jigni pe colegi si pe elevi. Numai răutăți. Lista ar continua dar vă mai zic si data viitoare. Eu inca mai vreau sa fiu director, dar nu ma mai vrea nimeni, nici chiar ISJ.ul. Și poate de aceea zice lumea ca eu atac pe unul , pe altul . Dar nu e adevărat. Sufletul meu e curat!
26 Jun, 22:53 Berca
Titular a comentat pentru articolul Peste 70 de posturi de directori de școli, scoase la concurs la Buzău:
Aceasta mizerie fara de margini nu va lua sfasit pana cand acest cercopitec repetent si securist pe nume marcu secondat de catelusul lui dinu nu va iesi odata la pensie...astia doi nu au facut altceva decat sa reclame, toata viata, sa se ascunda in spatele unor postari cu nume false, conturi de fb pe care scriu agramat si sa improaste cu mocirla... nu ca ar fi prea doxati, fie vorba intre noi...doar Dumnezeu, de care nu le e frica, ii poate opri.
Google PageRank Checker