27 de ani
de presa libera
Joi, August 17, 2017 16:45 PM

Educatie

Liceul de Artă Buzău, locul I în zona de sud-est după Olimpiada Națională de Interpretare Instrumentală

de
Educatie  |
15.04.2015, 00:00
1159

     În perioada 13-15 martie s-a desfășurat, la Tulcea, Olimpiada Națională de Interpretare Instrumentală pentru clasele III-VIII, etapa zonală, la care au participat elevi din  Liceele de Artă din cele șase județe care alcătuiesc zona sud-est: Buzău, Ialomița, Brăila, Tulcea, Constanța și Giurgiu.

    Liceul de Arte „Margareta Sterian” a fost reprezentat de 18 instrumentiști însoțiți de profesorii coordonatori și a reușit performanța de a se situa pe primul loc pentru al doilea an consecutiv, surclasând celelalte licee. Victoria este cu atât mai răsunătoare cu cât, din cele 11 locuri repartizate zonei sud-est pentru etapa națională, liceul din Buzău a obținut patru locuri, depă­șind astfel Tulcea, cu trei locuri, Constanța cu trei locuri și Giurgiu cu un loc. 

    Laureații premiilor I care vor reprezenta Buzăul la Olimpiada Națională de la Suceava sunt: Albert Gugulan, clasa a III-a (pian), prof. Emilia Stelea, Roxana Elena Ghiță, clasa a VII-a (chitară), Marcu Marius Nițu, clasa a VII-a (chitară), prof. Marius Răgălie și George Daniel Stroe, clasa a VII-a (trompetă), prof. Silviu Patraș.

„Așteptarea nu a fost în zadar“

    „Așa cum ne-am obișnuit, în ultimii ani, săptămâna 6 – 10 aprilie, dedicată activităților extracurriculare, este, pentru unii, o perioadă de emoții intense, de așteptare și de bucurie întrucât sunt în plină desfă­șurare Olimpiadele Națio­na­le. Pentru elevii Liceului de Arte din Buzău emoțiile și așteptarea nu au fost în zadar, efortul lor și al cadrelor didactice a fost pe deplin răsplătit, întrucât rezultatele nu au întârziat să apară. Premiile obținute demonstrează pasiunea, dăruirea, profesionalismul, în egală măsură ale elevilor și ale cadrelor didactice. Îi felicităm pentru performanța obținută și le dorim succes în misiunea dificilă, dar nobilă, de promovare a valorilor culturale și artistice”, a declarat prof. Mioara Sângeorzan, directorul Liceului de Artă.

Premii și la pictură monumentală

    Etapa națională a olimpiadelor de artă adus celor 22 de participanți de la Liceul „Margareta Sterian” opt premii importante. Olimpiada Națio­nală de Interpretare Instrumentală s-a desfășurat, pentru clsele III-VIII, la Suceava, în perioada 6-9 aprilie, pentru clasele IX-XII, la Iași, în intervalul 3-7 aprilie, Olimpiada Națională de Arte Vizuale a avut loc la Arad, în perioada 5-9 aprilie, iar cea de Arta Actorului la Timișoara între 6 și 10 aprilie.

    Rezultatele se prezintă astfel: două premii I (Alexandru Manole, clasa a XI-a, chitară, prof. coordonator Marius Răgălie, Visarion Udatu, clasa a XI-a, arta actorului, prof. coordonatori Viorica Radu și Anda Pantiș, trei premii III ( Elena Jugănaru, clasa a XII-a, pictură monumentală, prof. coordonator Valeriu Șușnea, Marcu Nițu, clasa a VII-a, chitară, prof. coordonator Marius Răgălie, Mădălin Leonte, clasa a XII-a, muzică tradițională românea­scă, prof. coordonator Constantin Stănculeanu), două mențiuni (Albert Gugulan, clasa a III-a, pian, prof. coordonator Emilia Stelea, Ștefan Friguraș, clasa a XII-a, pictură, prof. coordonator Răzvan Mihalcea) și un premiu special (Elena Ghiță, clasa a VII-a, chitară, prof. coordonator Marius Răgălie).

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Producția de porumb a României ar urma să scadă cu 4% anul acesta din cauza caniculei
Joi, August 17, 2017 16:37 PM

Producția de porumb a României ar urma să scadă cu 4% anul acesta din cauza temperaturilor extrem de ridicate de la mijlocul lunii iulie înregistrate în vestul și sud-vestul țării, chiar dacă suprafața cultivată a fost mai mare comparativ cu anul trecut, se arată într-un raport al firmei de consultanță UkrAgroConsult.

Procurorii au deschis un dosar penal în cazul femeii care s-a aruncat în fața trenului
Joi, August 17, 2017 16:34 PM

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov au deschis un dosar penal în cazul femeii care s-a aruncat în fața trenului împreună cu cei trei copii ai săi.

Martin (FAPT): Apartamentele de vacanță au adus un plus de 40% în structura de cazare de pe Litoral, în ultimii ani
Joi, August 17, 2017 16:23 PM

Turiștii români preferă tot mai mult apartamentele de vacanță în detrimentul hotelurilor de două și trei stele, iar aceste noi locuri au adus un plus de 40% în structura de cazare de pe Litoral, în special în stațiunile Mamaia și Năvodari, deși acestea nu sunt cuprinse în nicio statistică, susține Corina Martin, președintele Federației Asociațiilor de Promovare Turistică din România (FAPT).

INHGA: Cod galben de inundații pe râul Olt, pe raza județelor Covasna, Harghita și Brașov, până la ora 21:00
Joi, August 17, 2017 16:00 PM

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, joi, o atenționare Cod galben de inundații, valabilă în următoarele cinci ore, în bazinul hidrografic Olt.

Doi reprezentanți ai asociațiilor de pacienți vor face parte din Comisia Națională de Bioetică a Medicamentului
Joi, August 17, 2017 15:59 PM

Doi reprezentanți ai asociațiilor de pacienți vor face parte din Comisia Națională de Bioetică a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale, potrivit unei decizii luate joi la o dezbatere care a avut loc la Ministerul Sănătății.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
17 Aug, 16:42 Ne-a învățat
Gică a comentat pentru articolul A murit fostul prim-secretar de Buzău Tudor Postelnicu, ,,dobitocul“ care a condus Securitatea comunistă:
Ne-a învățat să bem țuica bună din păhărele făcute din ardei și petrecea cu lăutari pe muzică bună...Dumnezeu să-l ierte că a avut dreptate..
17 Aug, 16:33 Cel mai frumos
Gică contra a comentat pentru articolul În ce ritm trebuie amenjate parcări în municipiu pentru a face faţă exploziei numărului maşinilor second hand înmatriculate în ultimele luni:
Cel mai frumos loc de parcare este pe str. Transilvaniei în zona magazinelor en gros...N-are cine să gândească pozitiv în legătură cu parcările din municipiu. De luat bani se pricep și copiii mici bronzați.De geaba v-ați plimbat prin Europa guvernanților municipali!!!
17 Aug, 15:51 Traian
Ilie a comentat pentru articolul A murit fostul prim-secretar de Buzău Tudor Postelnicu, ,,dobitocul“ care a condus Securitatea comunistă:
Incepand cu1975 a fost primsecretar la buzau, pana atunci a fost Ion Sarbu !!
Google PageRank Checker