27 de ani
de presa libera
Duminica, Martie 26, 2017 16:04 PM

Educatie

Liceul de Artă Buzău, locul I în zona de sud-est după Olimpiada Națională de Interpretare Instrumentală

de
Educatie  |
15.04.2015, 00:00
1058

     În perioada 13-15 martie s-a desfășurat, la Tulcea, Olimpiada Națională de Interpretare Instrumentală pentru clasele III-VIII, etapa zonală, la care au participat elevi din  Liceele de Artă din cele șase județe care alcătuiesc zona sud-est: Buzău, Ialomița, Brăila, Tulcea, Constanța și Giurgiu.

    Liceul de Arte „Margareta Sterian” a fost reprezentat de 18 instrumentiști însoțiți de profesorii coordonatori și a reușit performanța de a se situa pe primul loc pentru al doilea an consecutiv, surclasând celelalte licee. Victoria este cu atât mai răsunătoare cu cât, din cele 11 locuri repartizate zonei sud-est pentru etapa națională, liceul din Buzău a obținut patru locuri, depă­șind astfel Tulcea, cu trei locuri, Constanța cu trei locuri și Giurgiu cu un loc. 

    Laureații premiilor I care vor reprezenta Buzăul la Olimpiada Națională de la Suceava sunt: Albert Gugulan, clasa a III-a (pian), prof. Emilia Stelea, Roxana Elena Ghiță, clasa a VII-a (chitară), Marcu Marius Nițu, clasa a VII-a (chitară), prof. Marius Răgălie și George Daniel Stroe, clasa a VII-a (trompetă), prof. Silviu Patraș.

„Așteptarea nu a fost în zadar“

    „Așa cum ne-am obișnuit, în ultimii ani, săptămâna 6 – 10 aprilie, dedicată activităților extracurriculare, este, pentru unii, o perioadă de emoții intense, de așteptare și de bucurie întrucât sunt în plină desfă­șurare Olimpiadele Națio­na­le. Pentru elevii Liceului de Arte din Buzău emoțiile și așteptarea nu au fost în zadar, efortul lor și al cadrelor didactice a fost pe deplin răsplătit, întrucât rezultatele nu au întârziat să apară. Premiile obținute demonstrează pasiunea, dăruirea, profesionalismul, în egală măsură ale elevilor și ale cadrelor didactice. Îi felicităm pentru performanța obținută și le dorim succes în misiunea dificilă, dar nobilă, de promovare a valorilor culturale și artistice”, a declarat prof. Mioara Sângeorzan, directorul Liceului de Artă.

Premii și la pictură monumentală

    Etapa națională a olimpiadelor de artă adus celor 22 de participanți de la Liceul „Margareta Sterian” opt premii importante. Olimpiada Națio­nală de Interpretare Instrumentală s-a desfășurat, pentru clsele III-VIII, la Suceava, în perioada 6-9 aprilie, pentru clasele IX-XII, la Iași, în intervalul 3-7 aprilie, Olimpiada Națională de Arte Vizuale a avut loc la Arad, în perioada 5-9 aprilie, iar cea de Arta Actorului la Timișoara între 6 și 10 aprilie.

    Rezultatele se prezintă astfel: două premii I (Alexandru Manole, clasa a XI-a, chitară, prof. coordonator Marius Răgălie, Visarion Udatu, clasa a XI-a, arta actorului, prof. coordonatori Viorica Radu și Anda Pantiș, trei premii III ( Elena Jugănaru, clasa a XII-a, pictură monumentală, prof. coordonator Valeriu Șușnea, Marcu Nițu, clasa a VII-a, chitară, prof. coordonator Marius Răgălie, Mădălin Leonte, clasa a XII-a, muzică tradițională românea­scă, prof. coordonator Constantin Stănculeanu), două mențiuni (Albert Gugulan, clasa a III-a, pian, prof. coordonator Emilia Stelea, Ștefan Friguraș, clasa a XII-a, pictură, prof. coordonator Răzvan Mihalcea) și un premiu special (Elena Ghiță, clasa a VII-a, chitară, prof. coordonator Marius Răgălie).

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Martin Schulz respinge acuzația că și-a depășit atribuțiile în perioada când a fost președintele PE
Duminica, Martie 26, 2017 16:02 PM

Politicianul social-democrat german Martin Schulz a respins duminică acuzația că și-a depășit atribuțiile în perioada în care a deținut funcția de președinte al Parlamentului European, el susținând că acuzațiile respective sunt motivate politic, relatează DPA.

Acordul OPEC privind reducerea globală a producției de țiței ar putea fi extins până la sfârșitul anului
Duminica, Martie 26, 2017 16:01 PM

Un comitet comun al miniștrilor din Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol și din alte state producătoare din afara cartelului a recomandat extinderea cu șase luni a acordului de reducere a producției pe plan global cu 2%, se arată în proiectul comunicatului de presă văzut de Reuters.

Suedia îi va despăgubi pe transsexualii victime ale sterilizării forțate
Duminica, Martie 26, 2017 15:18 PM

Autoritățile suedeze vor plăti compensații transsexualilor, victime ale sterilizării forțate în timpul procesului de schimbare de sex, a informat Ministerul Sănătății citat de AFP.

Alba: Gălbenele, salvie și lavandă - trei culturi cu care face profit o familie din Ocna Mureș
Duminica, Martie 26, 2017 15:09 PM

Gălbenele, salvie și lavandă sunt cele trei culturi, foarte profitabile, pe care o familie din Ocna Mureș s-a axat, producția fiind valorificată la piețele săptămânale organizate în diverse orașe din Transilvania, precum și la târguri de profil.

Tăriceanu: Nu mi-am schimbat părerea; Kovesi să își dea demisia pentru încălcarea extrem de gravă a Constituției
Duminica, Martie 26, 2017 14:52 PM

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a precizat că își menține opinia că șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, ar fi trebuit să demisioneze în urma deciziei Curții Constituționale, care a constatat intervenția DNA în activitatea Executivului.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
26 Mar, 13:32 referitor
gg a comentat pentru articolul Tânărul social-democrat buzoian Alexandru Stoica, numit subsecretar de stat la Ministerul Dezvoltării:
BINE CA NU AU AJUNS ACOLO MUZGOCI SAU FLORIN CONSTANTINESCU!ASTIA SUNT DOBITOCI BINE DE TOT!
26 Mar, 13:11 Ratati
Ionut a comentat pentru articolul Beizadea de Vadu Paşii / Consilier al unui senator de Buzău şi fiu de politician, se dă victimă după ce a desfigurat o tânără în club (VIDEO):
Daca atat te a dus capul sa declari e clar. Ai iq ul unei gaini. Mai bine nu mai declarai nimic . Dar sa spui ca ea a dat cu paharul , tu te ai aparat iar cioburile sarite din mainile tale care ti acopereau fatza au desfigurat o pe aia ... cu declaratia asta insulti inteligenta politistilor si a medicilor.
25 Mar, 13:09 POLITIA LOCALA
POPESCU LEONTIN a comentat pentru articolul Poliţiştii locali angajaţi ilegal, cu un pas mai aproape de concediere:
DEOARECE UNITATIILE PARTICULARE LUCREAZA CU UN TARIF FOARTE MIC PE CIND UNITATIILE DE STAT PRESTATOARE DE SERVICI LUCTREZA DUPA NORME LEGE .
Google PageRank Checker