27 de ani
de presa libera
Sambata, Aprilie 29, 2017 00:54 AM

Educatie

Liceul de Artă Buzău, locul I în zona de sud-est după Olimpiada Națională de Interpretare Instrumentală

de
Educatie  |
15.04.2015, 00:00
1087

     În perioada 13-15 martie s-a desfășurat, la Tulcea, Olimpiada Națională de Interpretare Instrumentală pentru clasele III-VIII, etapa zonală, la care au participat elevi din  Liceele de Artă din cele șase județe care alcătuiesc zona sud-est: Buzău, Ialomița, Brăila, Tulcea, Constanța și Giurgiu.

    Liceul de Arte „Margareta Sterian” a fost reprezentat de 18 instrumentiști însoțiți de profesorii coordonatori și a reușit performanța de a se situa pe primul loc pentru al doilea an consecutiv, surclasând celelalte licee. Victoria este cu atât mai răsunătoare cu cât, din cele 11 locuri repartizate zonei sud-est pentru etapa națională, liceul din Buzău a obținut patru locuri, depă­șind astfel Tulcea, cu trei locuri, Constanța cu trei locuri și Giurgiu cu un loc. 

    Laureații premiilor I care vor reprezenta Buzăul la Olimpiada Națională de la Suceava sunt: Albert Gugulan, clasa a III-a (pian), prof. Emilia Stelea, Roxana Elena Ghiță, clasa a VII-a (chitară), Marcu Marius Nițu, clasa a VII-a (chitară), prof. Marius Răgălie și George Daniel Stroe, clasa a VII-a (trompetă), prof. Silviu Patraș.

„Așteptarea nu a fost în zadar“

    „Așa cum ne-am obișnuit, în ultimii ani, săptămâna 6 – 10 aprilie, dedicată activităților extracurriculare, este, pentru unii, o perioadă de emoții intense, de așteptare și de bucurie întrucât sunt în plină desfă­șurare Olimpiadele Națio­na­le. Pentru elevii Liceului de Arte din Buzău emoțiile și așteptarea nu au fost în zadar, efortul lor și al cadrelor didactice a fost pe deplin răsplătit, întrucât rezultatele nu au întârziat să apară. Premiile obținute demonstrează pasiunea, dăruirea, profesionalismul, în egală măsură ale elevilor și ale cadrelor didactice. Îi felicităm pentru performanța obținută și le dorim succes în misiunea dificilă, dar nobilă, de promovare a valorilor culturale și artistice”, a declarat prof. Mioara Sângeorzan, directorul Liceului de Artă.

Premii și la pictură monumentală

    Etapa națională a olimpiadelor de artă adus celor 22 de participanți de la Liceul „Margareta Sterian” opt premii importante. Olimpiada Națio­nală de Interpretare Instrumentală s-a desfășurat, pentru clsele III-VIII, la Suceava, în perioada 6-9 aprilie, pentru clasele IX-XII, la Iași, în intervalul 3-7 aprilie, Olimpiada Națională de Arte Vizuale a avut loc la Arad, în perioada 5-9 aprilie, iar cea de Arta Actorului la Timișoara între 6 și 10 aprilie.

    Rezultatele se prezintă astfel: două premii I (Alexandru Manole, clasa a XI-a, chitară, prof. coordonator Marius Răgălie, Visarion Udatu, clasa a XI-a, arta actorului, prof. coordonatori Viorica Radu și Anda Pantiș, trei premii III ( Elena Jugănaru, clasa a XII-a, pictură monumentală, prof. coordonator Valeriu Șușnea, Marcu Nițu, clasa a VII-a, chitară, prof. coordonator Marius Răgălie, Mădălin Leonte, clasa a XII-a, muzică tradițională românea­scă, prof. coordonator Constantin Stănculeanu), două mențiuni (Albert Gugulan, clasa a III-a, pian, prof. coordonator Emilia Stelea, Ștefan Friguraș, clasa a XII-a, pictură, prof. coordonator Răzvan Mihalcea) și un premiu special (Elena Ghiță, clasa a VII-a, chitară, prof. coordonator Marius Răgălie).

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Joi, Ianuarie 01, 1970 02:00 AM

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
28 Apr, 21:47 Comentariu
Un alt cetățean! a comentat pentru articolul Înglodat în datorii la furnizori și la stat, Căminul de bătrâni de la Vintilă Vodă, în pericol iminent de desființare:
Poate să-i dea Consiliul județean oricât,tot nu va face nimic pentru că este prea comod;aveți dreptate,leafa merge,iar el abia așteaptă să se întoarcă la "căldură"de la Primărie,iar cu noi nici nu vorbește,ne ignora total;Consiliul județean știe asta?
28 Apr, 21:29 Olimpiada
Valeria a comentat pentru articolul Concurenții Olimpiadei Naționale de Istorie de la Buzău, vizită la Comandamentul Diviziei 2:
Comentariile negative aparțin celor care sperau ca Olimpiada să fie un eşec şi nu pot accepta ideea că a fost o mare reuşită.
28 Apr, 21:19 Problema este legea electorală.
Pixelu original a comentat pentru articolul Bârlă s-a cerut afară din PSD, Ciolacu îi face pe plac:
Cum să fie votul lui imitatorule? Este votul pesedeului. Era votul lui dacă era ales de electorat din postura de candidat independent, nu pe listă de partid. După ce va fi exclus din PSD și va pierde funcția de consilier are ocazia să participe la viitoarele alegeri ca independent și să nu mai rănească pe nimeni cu votul lui.
Google PageRank Checker