27 de ani
de presa libera
Duminica, Octombrie 22, 2017 16:33 PM

Educatie

Liceul de Artă Buzău, locul I în zona de sud-est după Olimpiada Națională de Interpretare Instrumentală

de
Educatie  |
15.04.2015, 00:00
1203

     În perioada 13-15 martie s-a desfășurat, la Tulcea, Olimpiada Națională de Interpretare Instrumentală pentru clasele III-VIII, etapa zonală, la care au participat elevi din  Liceele de Artă din cele șase județe care alcătuiesc zona sud-est: Buzău, Ialomița, Brăila, Tulcea, Constanța și Giurgiu.

    Liceul de Arte „Margareta Sterian” a fost reprezentat de 18 instrumentiști însoțiți de profesorii coordonatori și a reușit performanța de a se situa pe primul loc pentru al doilea an consecutiv, surclasând celelalte licee. Victoria este cu atât mai răsunătoare cu cât, din cele 11 locuri repartizate zonei sud-est pentru etapa națională, liceul din Buzău a obținut patru locuri, depă­șind astfel Tulcea, cu trei locuri, Constanța cu trei locuri și Giurgiu cu un loc. 

    Laureații premiilor I care vor reprezenta Buzăul la Olimpiada Națională de la Suceava sunt: Albert Gugulan, clasa a III-a (pian), prof. Emilia Stelea, Roxana Elena Ghiță, clasa a VII-a (chitară), Marcu Marius Nițu, clasa a VII-a (chitară), prof. Marius Răgălie și George Daniel Stroe, clasa a VII-a (trompetă), prof. Silviu Patraș.

„Așteptarea nu a fost în zadar“

    „Așa cum ne-am obișnuit, în ultimii ani, săptămâna 6 – 10 aprilie, dedicată activităților extracurriculare, este, pentru unii, o perioadă de emoții intense, de așteptare și de bucurie întrucât sunt în plină desfă­șurare Olimpiadele Națio­na­le. Pentru elevii Liceului de Arte din Buzău emoțiile și așteptarea nu au fost în zadar, efortul lor și al cadrelor didactice a fost pe deplin răsplătit, întrucât rezultatele nu au întârziat să apară. Premiile obținute demonstrează pasiunea, dăruirea, profesionalismul, în egală măsură ale elevilor și ale cadrelor didactice. Îi felicităm pentru performanța obținută și le dorim succes în misiunea dificilă, dar nobilă, de promovare a valorilor culturale și artistice”, a declarat prof. Mioara Sângeorzan, directorul Liceului de Artă.

Premii și la pictură monumentală

    Etapa națională a olimpiadelor de artă adus celor 22 de participanți de la Liceul „Margareta Sterian” opt premii importante. Olimpiada Națio­nală de Interpretare Instrumentală s-a desfășurat, pentru clsele III-VIII, la Suceava, în perioada 6-9 aprilie, pentru clasele IX-XII, la Iași, în intervalul 3-7 aprilie, Olimpiada Națională de Arte Vizuale a avut loc la Arad, în perioada 5-9 aprilie, iar cea de Arta Actorului la Timișoara între 6 și 10 aprilie.

    Rezultatele se prezintă astfel: două premii I (Alexandru Manole, clasa a XI-a, chitară, prof. coordonator Marius Răgălie, Visarion Udatu, clasa a XI-a, arta actorului, prof. coordonatori Viorica Radu și Anda Pantiș, trei premii III ( Elena Jugănaru, clasa a XII-a, pictură monumentală, prof. coordonator Valeriu Șușnea, Marcu Nițu, clasa a VII-a, chitară, prof. coordonator Marius Răgălie, Mădălin Leonte, clasa a XII-a, muzică tradițională românea­scă, prof. coordonator Constantin Stănculeanu), două mențiuni (Albert Gugulan, clasa a III-a, pian, prof. coordonator Emilia Stelea, Ștefan Friguraș, clasa a XII-a, pictură, prof. coordonator Răzvan Mihalcea) și un premiu special (Elena Ghiță, clasa a VII-a, chitară, prof. coordonator Marius Răgălie).

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Inflamația "antrenează" pielea pentru o însănătoșire mai rapidă (studiu)
Duminica, Octombrie 22, 2017 16:18 PM

Procesele inflamatorii cutanate "antrenează" pielea pentru a se putea însănătoși mai repede în urma unor eventuale leziuni, potrivit unui studiu publicat de revista Nature și citat de EFE.

Regele Mihai continuă să fie sub supravegherea medicilor, urmând tratamentul obișnuit
Duminica, Octombrie 22, 2017 16:07 PM

Regele Mihai continuă să fie sub supravegherea permanentă a medicilor, urmând tratamentul obișnuit, a informat Casa Regală.

Pilotul care a aterizat forțat cu avionul lângă Vințu de Jos a murit
Duminica, Octombrie 22, 2017 16:00 PM

Pilotul care a aterizat forțat sâmbătă cu un avion de agrement de mici dimensiuni în zona localității Vințu de Jos a murit duminică, la o clinică din Târgu Mureș.

Moscova denunță "bombardamentele barbare" de la Raqqa, comparându-le cu cele asupra Dresdei din 1945
Duminica, Octombrie 22, 2017 15:53 PM

Rusia a denunțat vehement duminică "bombardamentele barbare" ale coaliției conduse de SUA asupra orașului Raqqa - fief al grupării jihadiste Statul Islamic în Siria cucerit în această săptămână - care au făcut "mii" de victime civile și care, potrivit ei, amintesc de bombardamentele aliaților asupra orașului german Dresda, în februarie 1945, relatează AFP.

Deputatul PNL Florin Roman: În rândul întâi trebuie să stea cei care aduc voturi PNL
Duminica, Octombrie 22, 2017 15:27 PM

O țară ca afară va exista atunci când va exista un comportament ca afară, iar în rândul întâi în PNL trebuie să stea cei care aduc voturi partidului, a declarat, duminică, deputatul liberal Florin Roman.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
21 Oct, 00:13 Fara pile!
O.Ureche a comentat pentru articolul Concursul pentru şefia Bibliotecii Judeţene se reia, după ce ambilor candidaţi li s-au respins dosarele:
Oamenii cei mai priceputi,bine pregatiti si cu aptitudini certe trebuie sa ajunga in aceste functii!
20 Oct, 19:40 carte
nick a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari ! A fost unul din idolii tineretii mele. Din cauza unor probleme personale nu am putut participa la intalnirea de la Hasdeu. Cum pot procura 2 carti scrise de Penu. Cu multumiri !
20 Oct, 19:31 Intalnirea cu un sportiv de geniu!
Un admirator a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari pentru intreaga cariera, d-nule Penu! Imi pare rau ca nu am participat la intalnire! Mi-as fi dorit sa-l vad! Pacat insa de faptul ca terenurile de fotbal si baschet din curtea liceului Hasdeu, care odinioara erau pline, chiar si in zilele de vacanta sau weekend acum putrezesc in paragina!
Google PageRank Checker