Reprezentanţii Ministerului Educaţiei au anunţat, în cadrul videoconferinţei cu inspectoratele şcolare din ţară, că liceele cu profil agricol vor intra sub coordonarea Ministerului Agriculturii.

„Se va realiza un transfer în ceea ce priveşte liceele agricole. Este vorba despre o dublă finanţare: ele vor fi în subordinea Ministerului Educaţiei şi coordonate, pe partea practică, de Ministerul Agriculturii. Noi avem la Buzău Colegiul Agricol <Dr. C. Angelescu> şi mai avem clase cu profil <veterinar> la Liceul <Victor Frunză”> din Rm. Sărat. În ceea ce priveşte coordonarea acestor licee de către Ministerul Agriculturii, cel mai probabil, va fi vorba despre susţinerea terenurilor sau a fermelor pe care unităţile de învăţământ încă le au în administrare la momentul respectiv. Este vorba despre acele loturi unde elevii fac practica agricolă”, a declarat inspectorul general adjunct al IŞJ Buzău Daniela Palcău.

La rândul său, senatorul care a iniţiat acest proiect de lege spune că această decizie îi va ajuta pe absolvenţi să se angajeze în domeniul în care s-au specializat.

„Astfel, creşte capacitatea Ministerului Agriculturii, prin intermediul instituţiilor descentralizate la nivel judeţean, de a se implica mai intens în asigurarea bazei materiale, a modului de desfăşurare a activităţilor practice, în identificarea necesităţilor pieţei de muncă locale, fapt ce va asigura un grad sporit de adaptare şi o încadrare mai facilă a absolvenţilor acestor licee pe piaţa muncii”, a declarat senatorul PSD Ioan Stan, cel care a iniţiat proiectul de lege.