Crucea Roşie Buzău desfăşoară, începând din anul 2008, o serie de cursuri de calificare pentru asistente şi cursuri de prim-ajutor pentru personalul agenţilor economici,  preum şi pentru buzoieni care doresc o calificare. Pe de altă parte, voluntarii Crucii Roşii au mers în şcoli pentru a le transmite elevilor noţiuni elementare de prim-ajutor.

De puţin timp, Crucea Roşie Buzău şi-a preluat şi o altă obligaţie: aceea de a da o mână de ajutor şi la instruirea personalului din învăţământ, cu privire la măsurile de prim-ajutor, dar şi la cele de igienă. Pregătirea cadrelor didactice pentru acordarea primului ajutor nu este singura colaborare a Crucii Roşii cu unităţile de învăţământ buzoiene. Crucea Roşie oferă pregătire şi pentru cadrele didactice sau personal nedidactic care se ocupă de  buna derulare a programului „Cornul şi laptele”.

    „Cei care se ocupă de programul <Cornul şi laptele> în şcoli au obligaţia să fi absolvit un curs de igienă. Vreo trei şcoli au apelat deja la noi pentru pregătirea personalului. Acum avem cereri de la Şcoala Săhăteni şi Şcoala Pietroasele. Cei de la Şcoala Costeşti au spus că ar mai avea o persoană de trimis la curs, pentru că ei au mai trimis alte cinci persoane odată. De asemenea, avem solicitări şi de la şcolile Căpăţâ­neşti şi Săpoca”, a spus directorul Crucii Roşii Buzău, Floarea Bârzu.

DISTRIBUIȚI
loading...