Este unul dintre cei mai importanți muzicieni buzoieni, artistul care a cuce­rit întreaga lume cu piesa „Say something”. Laurențiu Cazan a fost, totodată, un mare admirator al regretatei buzoience Mihaela Runceanu. Cei doi au avut o relație profesională specială, artista motivându-l la fiecare pas pe Laurențiu în proiectele sale muzicale.

„I-am mărturisit că mă voi însura cu ea când voi crește! Mă privea că pe un puști”, a declarat în urmă cu ceva timp pentru presa centrală Laurențiu Cazan despre marea artistă.

Compozitorul și interpretul buzoian a recunoscut că a avut o relație extrem de specială cu Mihaela. „Mă suna mereu, mă întreba ce am mai compus, mă ambiționa, zicându-mi <Laurențiu, tu vei ajunge mare!>. Asemenea greie­rașului din Pinocchio, devenise pentru mine o a două conștiință… artistică. Eram îndrăgostit de ea, vrăjit ­deo­potrivă de frumusețea-i desăvărșită și de farmecul pe care-l degaja ca artistă. I-am și mărturisit că mă voi însura cu ea când voi crește”, a dezvăluit Laurențiu Cazan în interviul pentru Jurnalul Național.

„Îmi spunea: <Lasă, Laurențiu, tu să compui cât mai bine, după aia mai vedem noi>”

Artistul a mai adăugat că Mihaela îi promitea după fiecare compoziție că vor lucra împreună și este sigur că, dacă mai trăia, buzoianca ar fi înregistrat și acum piese cu el.

„Mă privea ca pe un puști ce eram, zâmbea și-mi zicea: <Lasă, Laurențiu, tu să compui cât mai bine, după aia mai vedem noi>. Dacă ar fi trăit, cu siguranță am fi înregistrat niște melodii împreună. Am un cântec pe care doresc să-l dedic memoriei ei, pentru că i se potrivește foarte mult: <Și iarăși voi zbura>: <În noapte voi plânge/În zori voi învinge/Cu iubirea mea/În noapte voi plânge /În zori voi învinge/Și iarăși voi zbura”. E bine că pot vorbi despre Mihaela plângând și zâmbind, în același timp”, a mai mărtu­risit Laurențiu Cazan.

Reamintim că celebra cântăreața Mihaela Run­ceanu a fost asasinată, la ora 1.00 dimineața, în garsoniera sa din București, pe 1 noiembrie 1989, la vârsta de 34 de ani, de Daniel Cosmin Ștefănescu, o cunoștință de-a sa, care a furat mai multe bunuri din locuința.

DISTRIBUIȚI
loading...