Nu ne mai miră aproape deloc lipsa de implicare și profesionalism a autorităților, și totuși, doamnelor și domnilor ocupanți ai fotoliilor Consiliului Județean, cum ați procedat când ați decis ce alimente se vor distribui copiilor noștri în școli?

Acest program este, în principiu, bun. El reprezintă pentru unii copii singura masă de care au parte în prima parte a zilei. Ne întrebăm însă cât v-ați implicat pentru ca această gustare să fie una sănătoasă și hrănitoare. Dumneavoastră ați gustat vreodată aceste produse, v-au plăcut? Ați consultat asociațiile de părinți din școli sau ați vrut doar să bifați o obligație de serviciu?

Ca adulți ar trebui să fim responsabili în privința alimentelor pe care le oferim copiilor noștri.

Cât se aloca unui deținut pentru același tip de gustare? Răspunsul este: 3,76 lei. Unui copil care merge la scoala cât îi asigură statul? Doar 2,05 lei. Guvernanților li se se pare normal acest lucru?

Cum stimulăm un copil dintr-un mediu defavorizat să vină la școală? Cum îi ajutăm pe ceilalți copii să beneficieze de o gustare sănătoasă, care să le furnizeze energia necesară până la ora când ajung acasă?

De ce produsele distribuite trebuie să parcurgă 400 km de la Turda la Buzău? Știți dumneavoastră, stimați consilieri, că produsele proaspete (care nu conțin conservanți) nu își păstrează calitățile nutriționale după un anumit timp? Știți că sunt zile când cornurile ajung mucegăite sau uscate? Există și interese ascunse ale acestor decizii?

În județul Buzău avem produse alimentare de foarte bună calitate și foarte gustoase. Ar trebui să dăm copiilor aceste alimente autohtone, dând în același timp un impuls producătorilor locali.

Programul „Cornul și laptele” trebuie să continue, dar cu mai mult profesionalism și responsabilitate în derularea lui! Este vorba despre copiii noștri, viitorul acestei țări!

Să facem să fim fericiți în România!

Voie bună!

(Text susținut de Uniunea Salvați România – organizația județeană Buzău)

DISTRIBUIȚI
loading...