27 de ani
de presa libera
Luni, Noiembrie 20, 2017 17:33 PM

Cultura

Lansare de carte, „Top T – festivalul rezistenței rock“, și concert Altar, în Cafeneaua Artiștilor

de Cristian IONESCU
Cultura  |
20.04.2017, 00:00
2191

   Seară de excepție, mâine, 21 aprilie, pentru pasionații muzicii rock din Buzău. Cafeneaua Artiștilor găzduiește, începând cu ora 20,00, un dublu eveniment: lansarea cărții „Top T Buzău – festivalul re­zis­tenței rock“ și concertul trupei Altar.

   Lansarea volumului dedicat Top T se vrea a fi o reme­mo­rare a celor mai importante momente din istoria celui mai longeviv festival rock din Ro­mânia și unul dintre marile repere ale muzicii de gen și, tot­odată, o pledoarie pentru reve­nirea festivalului în circuitul național. Festivalul a debutat în anul 1990, aducând pe scenă încă de la primele ediții mai toate numele mari din rockul românesc de atunci: Iris, Roșu și Negru, Holograf, Celelalte Cuvinte, Compact, Voltaj, Car­go, Vița de Vie, Negura Bunget, Quo Vadis, Pro Musica, Roata, Florian din Transil­vania și multe altele.

   Volumul „Top T – festivalul rezistenței rock“,  apărut în seria STRATONE, cu Nelu Stra­tone coordonator, beneficiază de un cuvânt introductiv semnat de Gabi Gomboș, plus o postfață de Florin-Silviu Ursu­lescu, doi grei ai istoriei festivalului. Structura cărții este una cumva istoricizantă: un palmares al edițiilor, un amplu interviu cu Cornel Constantinescu, Tolea Poștovei și Florin Artene, trei dintre artizanii organizatori, un capitol dedicat scenei rock buzoiene, impresii ale participanților la festival, interviuri realizate de-a lungul timpului în caietele program. De asemenea, veți regăsi și mul­te fotografii din edițiile Top T.

   Lansarea cărții se va face în prezența lui Nelu Stratone și Florin Silviu Ursulescu.

Formația Altar promite „un show pe cinste“

   Tot vineri, pe scena din Ca­feneaua Artiștilor, va concerta Altar, trupă care,  după 26 de ani de prezență în prima linie a rock-ului românesc, rămâne una dintre cele mai apreciate, populare și spectaculoase for­mații live din țară.

   Înființată în anul 1991 la Cluj-Napoca, formația Altar   s-a impus, încă de la primele apariții live, ca fiind una dintre cele mai prodigioase trupe rock din România. Promotoare a muzicii de atitudine, Altar a scris un important capitol din istoria muzicii rock românești, editând două EP-uri și cinci albume, concertând cu succes în toată țara, fiind nominalizată și desemnată în repetate rânduri de către public și presa de specialitate drept cea mai bună trupa rock românească.

   „Cei care vor alege să împărtășească cu noi experiența acestui turneu nu vor regreta. Am pregătit  un play-list consistent și un show pe cinste. Vom lua împreună Atitudine, vom spune lucrurilor pe nume Necenzurat, vom ridica pumnii  în semn de Pro­test și vom cânta  împreună Rapsodia Româneas­că, toate acestea  fiind  doar o mică parte din ceea ce se va întâmplă la concertele noastre“ au declarat cei de la Altar.   

   Pentru concertele din 2017, Altar pune în scenă „Rapsodia Românească“, un show rock modern, cu inserții electro și etno-folclorice, proiecții video dinamice, un adevărat spectacol audio-vizual de calibru internațional ce nu trebuie ratat.

   În deschiderea concertului Altar de la Buzău va concerta trupa buzoiană Outsiders.

   Prețul unui bilet la dublul eveniment din Cafeneaua Ar­tiș­tilor este de 25 lei. Pentru rezervări și bilete sunați la telefon: 0723.429.264.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Ungaria susține că se confruntă cu un 'atac frontal' din partea lui George Soros
Luni, Noiembrie 20, 2017 17:12 PM

Ungaria se confruntă cu un 'atac frontal' din partea miliardarului american George Soros, care atacă țara prin intermediul organizațiilor sale neguvernamentale și al birocraților Uniunii Europene, a declarat vicepreședintele partidului de guvernământ Fidesz, Gergely Gulyas, relatează Reuters.

Plenul a aprobat ca legile cu incidență asupra Justiției să fie modificate numai în comisia specială condusă de Iordache
Luni, Noiembrie 20, 2017 17:10 PM

Plenul comun al Parlamentului a aprobat luni, cu 198 de voturi "pentru" și 119 "împotrivă", modificarea regulamentului Comisiei speciale privind sistematizarea, unificarea și asigurarea stabilității legislației în domeniul Justiției, astfel încât actele normative cu incidență asupra Justiției să fie modificate numai în această comisie.

CEPCB: Situația consumului de antibiotice la nivelul UE plasează România pe locul al patrulea, în scădere față de 2016
Luni, Noiembrie 20, 2017 17:09 PM

Situația consumului de antibiotice la nivelul UE plasează România pe locul al patrulea, în scădere față de anul precedent cu zece procente, însă situația rămâne "gravă" deoarece continuă creșterea rapidă a consumului de antibiotice de rezervă, care ar trebui să fie prescrise în ultimă instanță, se arată într-un studiu realizat de Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor, prezentat luni de prof. dr. Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie.

Circul Inimii, cel mai apreciat circ contemporan din Europa prezintă spectacolul "Limits", la Timișoara
Luni, Noiembrie 20, 2017 17:06 PM

Timișoara Capitală Culturală Europeană (TCCE) 2021 lansează circul contemporan, ca alternativă la spectacolele stradale care vor împânzi orașul, compania Cirkus Cirkor (Circul Inimii), cel mai apreciat circ contemporan din Europa, urmând să susțină, miercuri, reprezentația piesei "Limits", care abordează tema refugiaților.

Hunedoara: Microbuz cu pasageri implicat într-un accident în apropiere de Petroșani
Luni, Noiembrie 20, 2017 17:01 PM

Trei persoane au fost rănite luni după-amiază, într-un accident de circulație care a avut loc pe DN 66, în zona Peștera Bolii, la intrare în Petroșani, în urma unei tamponări dintre un autoturism și microbuz cu opt pasageri la bord, victimele fiind transportate la spital pentru îngrijiri medicale.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
20 Nov, 13:38 nu cred
vasile a comentat pentru articolul Fostul senator de Buzău Teodorovici, printre martorii care au confirmat că Tel Drum este firma lui Dragnea:
Nu cred că se va finaliza dosarul Tel Drum. Dacă legea a fost făcută în așa fel încât eu să am o firmă și nimeni să nu știe că e a mea , cal care a gândit-o e consultant în Sicilia probabil. Camora și Nașul rămân fraeri pe lângă legiuitorii noștri. „Unde lucrezi?”-La tel drum! -„ce-i aia?”-o firmă care umblă Teleleu și face drumuri. „aha și cui e?”-a lui Teleleu Tănase! „cine-i ăla?” -nu se știe!!!
19 Nov, 13:34 observator
ionescu o. a comentat pentru articolul Toma: ,,Guvernul să desfiinţeze Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici, un primar nu are nicio putere în realitate, doar în teorie“:
Observator pe naiba! Pus doar pe șicane de postac. E limpede că „nu vede pădurea din cauza copacilor”.N-ai cu cine să limpezești ceva din pricina tendințelor oportuniste...
19 Nov, 13:30 vin
ionescu o. a comentat pentru articolul S-a încheiat competiția pentru stabilirea județului-pilot / Buzăul va fi primul județ complet digitalizat la nivel școlar:
Nu e un zvon ci un proiect. Îngijorarea profesorilor e maximă...Unul-de educație fizică-se întreba cum va face sport cu tableta-n mână. Altul-diriginte- se plânge că n-are unde să le depoziteze în clase. Un profesor de matematică era fericit:„eu pot preda și face exerciții la tabletă, de acasă. Cineva -administratorul unei școli-s-a hotărît să se reprofileze pe depanare tablete.Informaticianul din altă unitate bănuie că tabletele nu vor fi de calitate și nici leptopurile. Un părinte era mânios :„Adică nu-i deajuns că fi-miu stă toată ziua acasă cu nasul în calculator, să-i văd și la școală?”O mămică zglobie a întrebat directoarea unei școli: „Da de jucat se vor mai juca elevii ăștia?”Oricum vor nu vor unii , VIN TABLETELE ȘI LEPTOPURILE!!! Să nu vă bateți pe ele...
Google PageRank Checker