27 de ani
de presa libera
Duminica, Iulie 23, 2017 17:46 PM
albosmart

Cultura

Lansare de carte, „Top T – festivalul rezistenței rock“, și concert Altar, în Cafeneaua Artiștilor

de Cristian IONESCU
Cultura  |
20.04.2017, 00:00
2130

   Seară de excepție, mâine, 21 aprilie, pentru pasionații muzicii rock din Buzău. Cafeneaua Artiștilor găzduiește, începând cu ora 20,00, un dublu eveniment: lansarea cărții „Top T Buzău – festivalul re­zis­tenței rock“ și concertul trupei Altar.

   Lansarea volumului dedicat Top T se vrea a fi o reme­mo­rare a celor mai importante momente din istoria celui mai longeviv festival rock din Ro­mânia și unul dintre marile repere ale muzicii de gen și, tot­odată, o pledoarie pentru reve­nirea festivalului în circuitul național. Festivalul a debutat în anul 1990, aducând pe scenă încă de la primele ediții mai toate numele mari din rockul românesc de atunci: Iris, Roșu și Negru, Holograf, Celelalte Cuvinte, Compact, Voltaj, Car­go, Vița de Vie, Negura Bunget, Quo Vadis, Pro Musica, Roata, Florian din Transil­vania și multe altele.

   Volumul „Top T – festivalul rezistenței rock“,  apărut în seria STRATONE, cu Nelu Stra­tone coordonator, beneficiază de un cuvânt introductiv semnat de Gabi Gomboș, plus o postfață de Florin-Silviu Ursu­lescu, doi grei ai istoriei festivalului. Structura cărții este una cumva istoricizantă: un palmares al edițiilor, un amplu interviu cu Cornel Constantinescu, Tolea Poștovei și Florin Artene, trei dintre artizanii organizatori, un capitol dedicat scenei rock buzoiene, impresii ale participanților la festival, interviuri realizate de-a lungul timpului în caietele program. De asemenea, veți regăsi și mul­te fotografii din edițiile Top T.

   Lansarea cărții se va face în prezența lui Nelu Stratone și Florin Silviu Ursulescu.

Formația Altar promite „un show pe cinste“

   Tot vineri, pe scena din Ca­feneaua Artiștilor, va concerta Altar, trupă care,  după 26 de ani de prezență în prima linie a rock-ului românesc, rămâne una dintre cele mai apreciate, populare și spectaculoase for­mații live din țară.

   Înființată în anul 1991 la Cluj-Napoca, formația Altar   s-a impus, încă de la primele apariții live, ca fiind una dintre cele mai prodigioase trupe rock din România. Promotoare a muzicii de atitudine, Altar a scris un important capitol din istoria muzicii rock românești, editând două EP-uri și cinci albume, concertând cu succes în toată țara, fiind nominalizată și desemnată în repetate rânduri de către public și presa de specialitate drept cea mai bună trupa rock românească.

   „Cei care vor alege să împărtășească cu noi experiența acestui turneu nu vor regreta. Am pregătit  un play-list consistent și un show pe cinste. Vom lua împreună Atitudine, vom spune lucrurilor pe nume Necenzurat, vom ridica pumnii  în semn de Pro­test și vom cânta  împreună Rapsodia Româneas­că, toate acestea  fiind  doar o mică parte din ceea ce se va întâmplă la concertele noastre“ au declarat cei de la Altar.   

   Pentru concertele din 2017, Altar pune în scenă „Rapsodia Românească“, un show rock modern, cu inserții electro și etno-folclorice, proiecții video dinamice, un adevărat spectacol audio-vizual de calibru internațional ce nu trebuie ratat.

   În deschiderea concertului Altar de la Buzău va concerta trupa buzoiană Outsiders.

   Prețul unui bilet la dublul eveniment din Cafeneaua Ar­tiș­tilor este de 25 lei. Pentru rezervări și bilete sunați la telefon: 0723.429.264.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Managerul Arhiepiscopiei Tomisului și un director din RATB, arestați preventiv
Duminica, Iulie 23, 2017 17:33 PM

Managerul Arhiepiscopiei Tomisului, Popa Gabriel, directorul de achiziții din RATB, Florin Badiu, și Constantin-Cosmin Coman au fost arestați preventiv pentru 30 de zile de magistrații Tribunalului Ilfov în dosarul în care sunt acuzați de evaziune fiscală. Decizia nu este definitivă.

Marea Britanie are nevoie de un acord de tranziție cu UE care să se încheie înainte de alegerile din 2022
Duminica, Iulie 23, 2017 16:47 PM

Ministrul britanic al comerțului Liam Fox a afirmat că susține un acord de tranziție care să înlesnească ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, dar acesta ar trebui să se încheie înainte de următoarele alegeri din 2022, relatează Reuters.

Galați: Rezervorul de apă al fabricii de conserve din Tecuci a cedat și a avariat 20 de autovehicule, o hală și anexe
Duminica, Iulie 23, 2017 16:40 PM

Rezervorul de apă de 1.000 metri cubi aparținând fabricii de conserve din Tecuci a cedat sâmbătă seara, iar valul de apă a avariat 18 mașini și două TIR-uri, a inundat o hală și mai multe anexe ale societății comerciale, a declarat duminică purtătorul de cuvânt al ISU Galați, Cătălin Sion.

Europarlamentarul Daniel Buda: Standardele duble de calitate - o problemă ignorată de Guvernul PSD; solicit implicarea premierului
Duminica, Iulie 23, 2017 16:28 PM

Europarlamentarul PNL Daniel Buda solicită premierului Mihai Tudose și ministrului Agriculturii, Petre Daea, să își unească eforturile cu liderii țărilor din grupul de la Vișegrad pentru demersuri la Comisia Europeană, astfel încât să se evite standardele duble de calitate la alimentele comercializate, menționând că, în caz contrar, actualul Guvern acceptă ca România să devină "groapa de gunoi a Europei".

Papa face apel la "moderație și dialog" după evenimentele violente din Ierusalim
Duminica, Iulie 23, 2017 16:23 PM

Papa Francisc și-a exprimat, duminică, "îngrijorarea" față de evenimentele violente din ultimele zile din Ierusalim și a făcut un apel la dialog și moderație pentru restabilirii păcii.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
23 Jul, 16:52 Admitere
Observator a comentat pentru articolul Cinci licee din Buzău unde anul acesta s-a intrat cu media 2:
Păcat ce elevii de 1 si 2 se orientează catre liceu si nu se duc la sc.profesionala de învețe o meserie!BIne daca au noroc la bac ei vor fi viitorul de maine ca doar avem atâtea exemple!
23 Jul, 11:44 Directori
Sile a comentat pentru articolul A doua oară cu noroc pentru cele patru directoare buzoiene de şcoli care au picat concursul în guvernarea trecută:
Cum să nu existe PNL, însuși inspectoarea generală e pusă de PNL cică a luat ,,concursul,, și la cât de mari sunt salariile de director 5000 Ron net cel puțin, bani pe care mulți nu îi merită ar trebui să meargă bine școlile dar ce să meargă când vine directoare o fosta care nu o interesează de școală pt ca nu e de acolo, o adjuncta care e PNL-istã și care sta numa prin tribunale cu procese de executare silită, vine în fuste mini la vârsta pe care o are, stã tot timpul pe laptop la ore cicã se informeazã face trei lulele pe zi și copii mulțumiți cã ei nu știu cât ar trebui ei sã facã și sã învețe, a fost sancționată cu ceva ani în urma de CA-ul școlii dar dir de atunci care a luat acum concursul nu a știut cum să facă motivarea faptei și ISJ-ul a anulat tot, repet fapta a existat doar ca nu s-a descris așa cum cere legea, și acum amândouă să conducă școala Grebănu, cum credeți ca va fi?, It will rain with accusations and no one will not do anything for school, sin.
23 Jul, 08:30 Primarie
Nehoianu a comentat pentru articolul Comuna Chiojdu, oficial, fără primar ales:
Doamna prefect pe la Nehoiu de ce nu treceti? Sa vedeti aici nereguli.Functionari publici cu dosare penale,care lucreaza in primarie.Vedeti ce afaceri deruleaza prin primarie primarul,vicele,Muzgoci,domnisoara Tanta,Gabi Stan,Moise Adrian.
Google PageRank Checker