27 de ani
de presa libera
Vineri, Aprilie 28, 2017 01:37 AM

Cultura

Lansare de carte, „Top T – festivalul rezistenței rock“, și concert Altar, în Cafeneaua Artiștilor

de Cristian IONESCU
Cultura  |
20.04.2017, 00:00
1094

   Seară de excepție, mâine, 21 aprilie, pentru pasionații muzicii rock din Buzău. Cafeneaua Artiștilor găzduiește, începând cu ora 20,00, un dublu eveniment: lansarea cărții „Top T Buzău – festivalul re­zis­tenței rock“ și concertul trupei Altar.

   Lansarea volumului dedicat Top T se vrea a fi o reme­mo­rare a celor mai importante momente din istoria celui mai longeviv festival rock din Ro­mânia și unul dintre marile repere ale muzicii de gen și, tot­odată, o pledoarie pentru reve­nirea festivalului în circuitul național. Festivalul a debutat în anul 1990, aducând pe scenă încă de la primele ediții mai toate numele mari din rockul românesc de atunci: Iris, Roșu și Negru, Holograf, Celelalte Cuvinte, Compact, Voltaj, Car­go, Vița de Vie, Negura Bunget, Quo Vadis, Pro Musica, Roata, Florian din Transil­vania și multe altele.

   Volumul „Top T – festivalul rezistenței rock“,  apărut în seria STRATONE, cu Nelu Stra­tone coordonator, beneficiază de un cuvânt introductiv semnat de Gabi Gomboș, plus o postfață de Florin-Silviu Ursu­lescu, doi grei ai istoriei festivalului. Structura cărții este una cumva istoricizantă: un palmares al edițiilor, un amplu interviu cu Cornel Constantinescu, Tolea Poștovei și Florin Artene, trei dintre artizanii organizatori, un capitol dedicat scenei rock buzoiene, impresii ale participanților la festival, interviuri realizate de-a lungul timpului în caietele program. De asemenea, veți regăsi și mul­te fotografii din edițiile Top T.

   Lansarea cărții se va face în prezența lui Nelu Stratone și Florin Silviu Ursulescu.

Formația Altar promite „un show pe cinste“

   Tot vineri, pe scena din Ca­feneaua Artiștilor, va concerta Altar, trupă care,  după 26 de ani de prezență în prima linie a rock-ului românesc, rămâne una dintre cele mai apreciate, populare și spectaculoase for­mații live din țară.

   Înființată în anul 1991 la Cluj-Napoca, formația Altar   s-a impus, încă de la primele apariții live, ca fiind una dintre cele mai prodigioase trupe rock din România. Promotoare a muzicii de atitudine, Altar a scris un important capitol din istoria muzicii rock românești, editând două EP-uri și cinci albume, concertând cu succes în toată țara, fiind nominalizată și desemnată în repetate rânduri de către public și presa de specialitate drept cea mai bună trupa rock românească.

   „Cei care vor alege să împărtășească cu noi experiența acestui turneu nu vor regreta. Am pregătit  un play-list consistent și un show pe cinste. Vom lua împreună Atitudine, vom spune lucrurilor pe nume Necenzurat, vom ridica pumnii  în semn de Pro­test și vom cânta  împreună Rapsodia Româneas­că, toate acestea  fiind  doar o mică parte din ceea ce se va întâmplă la concertele noastre“ au declarat cei de la Altar.   

   Pentru concertele din 2017, Altar pune în scenă „Rapsodia Românească“, un show rock modern, cu inserții electro și etno-folclorice, proiecții video dinamice, un adevărat spectacol audio-vizual de calibru internațional ce nu trebuie ratat.

   În deschiderea concertului Altar de la Buzău va concerta trupa buzoiană Outsiders.

   Prețul unui bilet la dublul eveniment din Cafeneaua Ar­tiș­tilor este de 25 lei. Pentru rezervări și bilete sunați la telefon: 0723.429.264.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Joi, Ianuarie 01, 1970 02:00 AM

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
27 Apr, 21:50 OMUL POTRIVIT INTR-UN LOC POTRIVIT
Ion a comentat pentru articolul Valeriu Șușnea, în conducerea Institutului Cultural Român:
Competenta, profesionalismul, dedicarea sunt calități indiscutabile pe care un manager le poate dovedi pentru a ocupa o funcție intr-un Consiliu de conducere, cum este cel al ICR. Doresc dlui Susnea sa ne vedem, de ce nu, in poziția de reprezentant ICR pe la New York sau așa ceva. Succes si felicitări!
27 Apr, 21:31 Incotro,PNL?
Viespea buzoiana a comentat pentru articolul Cristinel Romanescu, ales președinte PNL Buzău:
Probabil ca afacerile lui Cristi Romanescu vor prospera in continuare,dar PNL-ul "se va duce de rapa".Cine crede ca Romanescu poate fi un politician care sa scoata din mocirla morala in care se afunda PNL Buzau,ori este naiv,ori este rau intentionat.Asa cum il stiu pe Cristi Romanescu,este unpolitician pentru care e valabila zicala cu "interesu poarta fesu" si implicarea sa in politica are ca unica motivatie protejarea si dezvoltarea propriilor afaceri.In mod cert,el poate fi un bun manager,dar ca politician este precum un "pui de gaina" in mijlocul unui stol de ulii.Oricum,sunt ferm convins ca PNL-ul va insemna si va conta foarte putin in politica locala,iar reanimarea si revenirea dorite se amana sine die.
27 Apr, 20:10 Felicitari primului cetatean
Alt cetatean a comentat pentru articolul Înglodat în datorii la furnizori și la stat, Căminul de bătrâni de la Vintilă Vodă, în pericol iminent de desființare:
Bravo Domnul Marinescu , in sfarsit spune cineva ceva , ca pana acum totul a fost ,,secret de stat''
Google PageRank Checker