27 de ani
de presa libera
Vineri, Aprilie 28, 2017 01:39 AM

Opinii

La vânătoare de balene albastre

de Călin BOSTAN
Opinii  |
06.04.2017, 00:00
829

   Două gaițe, mai ceva ca personajele din piesa de teatru cu același nume a lui Alexandru Kirițescu, și-au ales un ,,interval oral” și au luat la picior Capitala, la vânătoare de balene albastre. Și pentru ca spectacolul de circ să fie (aproape) complet, l-au luat cu ele pe un solist care și-a luat ca nume de scenă exact organul care îi lipsește. S-a simțit lipsa celor doi clovni din culisele emisiunii “Românii au talent”  și a lui Victor Ponta, pe post de maimuțică.

   Este vorba, bineînțeles, despre ministrul de Interne, Carmen Dan, și de primarul genaral al Capitalei, Gabriela Vrânceanu Firea Pandele, protagonistele celei mai grețoase campanii împotriva unui fenomen care, în România, este practic inexistent, și care, se va continua în acest ritm are toate șansele să înceapă să-și găsească adepți și pe plaiurile mioritice, pe principiul fructului oprit.

   Într-o primă fază, te gândești că doamna specia­listă în “intervale orale”, a cărei moment de maximă glorie a fost atunci când a indicat, în cel mai pur stil stali­nist, numele unor jurnaliști pe care i-a catalogat drept instigatori ai fenomenului #rezist, și-a găsit, în sfârșit, locul în societatea românească. La fel ca și partenera sa într-ale balenei albastre, credincioasă și adeptă a familiei tradiționale, care nu ezită însă nicio clipă să mintă de îngheață apele, așa cum a fost spălată pe creier în trustul Varanului.

   Nici pe departe, este vorba despre o perversitate fără seamăn, o manipulare care se adresează unui important segment de viitori alegători, și, cum spuneam, o acțiune fără finalitate, decât, eventual, în celălalt sens. Pentru că ar fi fost mult mai normal ca energiile dedicate acestor acțiuni să fie canalizate către conștientizarea multelor pericole care îi pândesc pe tineri și pe copii pe Internet. Sau către programe reale care să conducă la identificarea celor din aceleași categorii, cu predispoziție către automutilare sau suicid.

   Căci nu este nevoie de balena albastră pentru a cădea victimă unor nenorociți cunoscuți on-line sau pentru a-ți pune capăt zilelor. De aceea, unei asemenea campanii marca Dan-Firea nu i se poate răspunde decât printr-una similară, împortiva ciumei roșii.

Comentarii

griji (06 Apr, 09:43)
cetățean

Bravo, dle Balan! Sunteti un om curajos...putin au mai rămas! Am observat că dacă nu esti psdist te marginalizează atât de mult încât te întrebi dacă este asa..te blochează psihic cu tupeul si comentariile utopice psdiste.Nu avem nevoie de balenă albastră pt suicid...o fac oameni zi de zi din cauza condițiilor grele pe care politicienii nu le vad.Ei sunt balena rosie.Sa ia masuri împotriva lor

Raspunde
Fiecare cu balena lui (06 Apr, 13:12)
Pixelu stângaci

    Am trăit s-o aud și p-asta! Ar putea figura în capul listei ce-ar defini culmea ipocriziei. Dreptacii se tânguie că sunt marginalizați și hăituiți de pesediști asimilați automat cu ciuma roșie. Una peste alta; politicianul cu studii universitare absolvent al Institutului Pușkin din Moscova este tocmai actualul președinte interimar al dreptacilor, botoșăneanca Raluca Țurcan.
    Articolul este în principiu corect, cu obiecțiunea că cele două amazoane doar profită de pe urma mediatizării excesive. Nu există ziar, serios sau tabloid, care să nu aibă cel puțin un articol despre această cretinătate. O problemă serioasă totuși există și ea se referă la controlul parental al accesului minorilor la saituri care nu au nicio legătură cu vârsta lor. Am încremenit în momentul în care am surprins două fetițe de clasa a doua care vizionau și comentau pornete pe un smartfon. Pur și simplu m-am blocat. N-am știut cum să reacționez, cum nu știu nici acum dacă aș mai întâlni situații asemănătoare.

Raspunde

Stiri Agerpres

Joi, Ianuarie 01, 1970 02:00 AM

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
27 Apr, 21:50 OMUL POTRIVIT INTR-UN LOC POTRIVIT
Ion a comentat pentru articolul Valeriu Șușnea, în conducerea Institutului Cultural Român:
Competenta, profesionalismul, dedicarea sunt calități indiscutabile pe care un manager le poate dovedi pentru a ocupa o funcție intr-un Consiliu de conducere, cum este cel al ICR. Doresc dlui Susnea sa ne vedem, de ce nu, in poziția de reprezentant ICR pe la New York sau așa ceva. Succes si felicitări!
27 Apr, 21:31 Incotro,PNL?
Viespea buzoiana a comentat pentru articolul Cristinel Romanescu, ales președinte PNL Buzău:
Probabil ca afacerile lui Cristi Romanescu vor prospera in continuare,dar PNL-ul "se va duce de rapa".Cine crede ca Romanescu poate fi un politician care sa scoata din mocirla morala in care se afunda PNL Buzau,ori este naiv,ori este rau intentionat.Asa cum il stiu pe Cristi Romanescu,este unpolitician pentru care e valabila zicala cu "interesu poarta fesu" si implicarea sa in politica are ca unica motivatie protejarea si dezvoltarea propriilor afaceri.In mod cert,el poate fi un bun manager,dar ca politician este precum un "pui de gaina" in mijlocul unui stol de ulii.Oricum,sunt ferm convins ca PNL-ul va insemna si va conta foarte putin in politica locala,iar reanimarea si revenirea dorite se amana sine die.
27 Apr, 20:10 Felicitari primului cetatean
Alt cetatean a comentat pentru articolul Înglodat în datorii la furnizori și la stat, Căminul de bătrâni de la Vintilă Vodă, în pericol iminent de desființare:
Bravo Domnul Marinescu , in sfarsit spune cineva ceva , ca pana acum totul a fost ,,secret de stat''
Google PageRank Checker