27 de ani
de presa libera
Luni, Noiembrie 20, 2017 17:35 PM

Opinii

La vânătoare de balene albastre

de Călin BOSTAN
Opinii  |
06.04.2017, 00:00
2056

   Două gaițe, mai ceva ca personajele din piesa de teatru cu același nume a lui Alexandru Kirițescu, și-au ales un ,,interval oral” și au luat la picior Capitala, la vânătoare de balene albastre. Și pentru ca spectacolul de circ să fie (aproape) complet, l-au luat cu ele pe un solist care și-a luat ca nume de scenă exact organul care îi lipsește. S-a simțit lipsa celor doi clovni din culisele emisiunii “Românii au talent”  și a lui Victor Ponta, pe post de maimuțică.

   Este vorba, bineînțeles, despre ministrul de Interne, Carmen Dan, și de primarul genaral al Capitalei, Gabriela Vrânceanu Firea Pandele, protagonistele celei mai grețoase campanii împotriva unui fenomen care, în România, este practic inexistent, și care, se va continua în acest ritm are toate șansele să înceapă să-și găsească adepți și pe plaiurile mioritice, pe principiul fructului oprit.

   Într-o primă fază, te gândești că doamna specia­listă în “intervale orale”, a cărei moment de maximă glorie a fost atunci când a indicat, în cel mai pur stil stali­nist, numele unor jurnaliști pe care i-a catalogat drept instigatori ai fenomenului #rezist, și-a găsit, în sfârșit, locul în societatea românească. La fel ca și partenera sa într-ale balenei albastre, credincioasă și adeptă a familiei tradiționale, care nu ezită însă nicio clipă să mintă de îngheață apele, așa cum a fost spălată pe creier în trustul Varanului.

   Nici pe departe, este vorba despre o perversitate fără seamăn, o manipulare care se adresează unui important segment de viitori alegători, și, cum spuneam, o acțiune fără finalitate, decât, eventual, în celălalt sens. Pentru că ar fi fost mult mai normal ca energiile dedicate acestor acțiuni să fie canalizate către conștientizarea multelor pericole care îi pândesc pe tineri și pe copii pe Internet. Sau către programe reale care să conducă la identificarea celor din aceleași categorii, cu predispoziție către automutilare sau suicid.

   Căci nu este nevoie de balena albastră pentru a cădea victimă unor nenorociți cunoscuți on-line sau pentru a-ți pune capăt zilelor. De aceea, unei asemenea campanii marca Dan-Firea nu i se poate răspunde decât printr-una similară, împortiva ciumei roșii.

Comentarii

griji (06 Apr, 09:43)
cetățean

Bravo, dle Balan! Sunteti un om curajos...putin au mai rămas! Am observat că dacă nu esti psdist te marginalizează atât de mult încât te întrebi dacă este asa..te blochează psihic cu tupeul si comentariile utopice psdiste.Nu avem nevoie de balenă albastră pt suicid...o fac oameni zi de zi din cauza condițiilor grele pe care politicienii nu le vad.Ei sunt balena rosie.Sa ia masuri împotriva lor

Raspunde
Fiecare cu balena lui (06 Apr, 13:12)
Pixelu stângaci

    Am trăit s-o aud și p-asta! Ar putea figura în capul listei ce-ar defini culmea ipocriziei. Dreptacii se tânguie că sunt marginalizați și hăituiți de pesediști asimilați automat cu ciuma roșie. Una peste alta; politicianul cu studii universitare absolvent al Institutului Pușkin din Moscova este tocmai actualul președinte interimar al dreptacilor, botoșăneanca Raluca Țurcan.
    Articolul este în principiu corect, cu obiecțiunea că cele două amazoane doar profită de pe urma mediatizării excesive. Nu există ziar, serios sau tabloid, care să nu aibă cel puțin un articol despre această cretinătate. O problemă serioasă totuși există și ea se referă la controlul parental al accesului minorilor la saituri care nu au nicio legătură cu vârsta lor. Am încremenit în momentul în care am surprins două fetițe de clasa a doua care vizionau și comentau pornete pe un smartfon. Pur și simplu m-am blocat. N-am știut cum să reacționez, cum nu știu nici acum dacă aș mai întâlni situații asemănătoare.

Raspunde

Stiri Agerpres

Ungaria susține că se confruntă cu un 'atac frontal' din partea lui George Soros
Luni, Noiembrie 20, 2017 17:12 PM

Ungaria se confruntă cu un 'atac frontal' din partea miliardarului american George Soros, care atacă țara prin intermediul organizațiilor sale neguvernamentale și al birocraților Uniunii Europene, a declarat vicepreședintele partidului de guvernământ Fidesz, Gergely Gulyas, relatează Reuters.

Plenul a aprobat ca legile cu incidență asupra Justiției să fie modificate numai în comisia specială condusă de Iordache
Luni, Noiembrie 20, 2017 17:10 PM

Plenul comun al Parlamentului a aprobat luni, cu 198 de voturi "pentru" și 119 "împotrivă", modificarea regulamentului Comisiei speciale privind sistematizarea, unificarea și asigurarea stabilității legislației în domeniul Justiției, astfel încât actele normative cu incidență asupra Justiției să fie modificate numai în această comisie.

CEPCB: Situația consumului de antibiotice la nivelul UE plasează România pe locul al patrulea, în scădere față de 2016
Luni, Noiembrie 20, 2017 17:09 PM

Situația consumului de antibiotice la nivelul UE plasează România pe locul al patrulea, în scădere față de anul precedent cu zece procente, însă situația rămâne "gravă" deoarece continuă creșterea rapidă a consumului de antibiotice de rezervă, care ar trebui să fie prescrise în ultimă instanță, se arată într-un studiu realizat de Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor, prezentat luni de prof. dr. Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie.

Circul Inimii, cel mai apreciat circ contemporan din Europa prezintă spectacolul "Limits", la Timișoara
Luni, Noiembrie 20, 2017 17:06 PM

Timișoara Capitală Culturală Europeană (TCCE) 2021 lansează circul contemporan, ca alternativă la spectacolele stradale care vor împânzi orașul, compania Cirkus Cirkor (Circul Inimii), cel mai apreciat circ contemporan din Europa, urmând să susțină, miercuri, reprezentația piesei "Limits", care abordează tema refugiaților.

Hunedoara: Microbuz cu pasageri implicat într-un accident în apropiere de Petroșani
Luni, Noiembrie 20, 2017 17:01 PM

Trei persoane au fost rănite luni după-amiază, într-un accident de circulație care a avut loc pe DN 66, în zona Peștera Bolii, la intrare în Petroșani, în urma unei tamponări dintre un autoturism și microbuz cu opt pasageri la bord, victimele fiind transportate la spital pentru îngrijiri medicale.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
20 Nov, 13:38 nu cred
vasile a comentat pentru articolul Fostul senator de Buzău Teodorovici, printre martorii care au confirmat că Tel Drum este firma lui Dragnea:
Nu cred că se va finaliza dosarul Tel Drum. Dacă legea a fost făcută în așa fel încât eu să am o firmă și nimeni să nu știe că e a mea , cal care a gândit-o e consultant în Sicilia probabil. Camora și Nașul rămân fraeri pe lângă legiuitorii noștri. „Unde lucrezi?”-La tel drum! -„ce-i aia?”-o firmă care umblă Teleleu și face drumuri. „aha și cui e?”-a lui Teleleu Tănase! „cine-i ăla?” -nu se știe!!!
19 Nov, 13:34 observator
ionescu o. a comentat pentru articolul Toma: ,,Guvernul să desfiinţeze Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici, un primar nu are nicio putere în realitate, doar în teorie“:
Observator pe naiba! Pus doar pe șicane de postac. E limpede că „nu vede pădurea din cauza copacilor”.N-ai cu cine să limpezești ceva din pricina tendințelor oportuniste...
19 Nov, 13:30 vin
ionescu o. a comentat pentru articolul S-a încheiat competiția pentru stabilirea județului-pilot / Buzăul va fi primul județ complet digitalizat la nivel școlar:
Nu e un zvon ci un proiect. Îngijorarea profesorilor e maximă...Unul-de educație fizică-se întreba cum va face sport cu tableta-n mână. Altul-diriginte- se plânge că n-are unde să le depoziteze în clase. Un profesor de matematică era fericit:„eu pot preda și face exerciții la tabletă, de acasă. Cineva -administratorul unei școli-s-a hotărît să se reprofileze pe depanare tablete.Informaticianul din altă unitate bănuie că tabletele nu vor fi de calitate și nici leptopurile. Un părinte era mânios :„Adică nu-i deajuns că fi-miu stă toată ziua acasă cu nasul în calculator, să-i văd și la școală?”O mămică zglobie a întrebat directoarea unei școli: „Da de jucat se vor mai juca elevii ăștia?”Oricum vor nu vor unii , VIN TABLETELE ȘI LEPTOPURILE!!! Să nu vă bateți pe ele...
Google PageRank Checker