27 de ani
de presa libera
Duminica, Iulie 23, 2017 17:44 PM
albosmart

Opinii

La vânătoare de balene albastre

de Călin BOSTAN
Opinii  |
06.04.2017, 00:00
1953

   Două gaițe, mai ceva ca personajele din piesa de teatru cu același nume a lui Alexandru Kirițescu, și-au ales un ,,interval oral” și au luat la picior Capitala, la vânătoare de balene albastre. Și pentru ca spectacolul de circ să fie (aproape) complet, l-au luat cu ele pe un solist care și-a luat ca nume de scenă exact organul care îi lipsește. S-a simțit lipsa celor doi clovni din culisele emisiunii “Românii au talent”  și a lui Victor Ponta, pe post de maimuțică.

   Este vorba, bineînțeles, despre ministrul de Interne, Carmen Dan, și de primarul genaral al Capitalei, Gabriela Vrânceanu Firea Pandele, protagonistele celei mai grețoase campanii împotriva unui fenomen care, în România, este practic inexistent, și care, se va continua în acest ritm are toate șansele să înceapă să-și găsească adepți și pe plaiurile mioritice, pe principiul fructului oprit.

   Într-o primă fază, te gândești că doamna specia­listă în “intervale orale”, a cărei moment de maximă glorie a fost atunci când a indicat, în cel mai pur stil stali­nist, numele unor jurnaliști pe care i-a catalogat drept instigatori ai fenomenului #rezist, și-a găsit, în sfârșit, locul în societatea românească. La fel ca și partenera sa într-ale balenei albastre, credincioasă și adeptă a familiei tradiționale, care nu ezită însă nicio clipă să mintă de îngheață apele, așa cum a fost spălată pe creier în trustul Varanului.

   Nici pe departe, este vorba despre o perversitate fără seamăn, o manipulare care se adresează unui important segment de viitori alegători, și, cum spuneam, o acțiune fără finalitate, decât, eventual, în celălalt sens. Pentru că ar fi fost mult mai normal ca energiile dedicate acestor acțiuni să fie canalizate către conștientizarea multelor pericole care îi pândesc pe tineri și pe copii pe Internet. Sau către programe reale care să conducă la identificarea celor din aceleași categorii, cu predispoziție către automutilare sau suicid.

   Căci nu este nevoie de balena albastră pentru a cădea victimă unor nenorociți cunoscuți on-line sau pentru a-ți pune capăt zilelor. De aceea, unei asemenea campanii marca Dan-Firea nu i se poate răspunde decât printr-una similară, împortiva ciumei roșii.

Comentarii

griji (06 Apr, 09:43)
cetățean

Bravo, dle Balan! Sunteti un om curajos...putin au mai rămas! Am observat că dacă nu esti psdist te marginalizează atât de mult încât te întrebi dacă este asa..te blochează psihic cu tupeul si comentariile utopice psdiste.Nu avem nevoie de balenă albastră pt suicid...o fac oameni zi de zi din cauza condițiilor grele pe care politicienii nu le vad.Ei sunt balena rosie.Sa ia masuri împotriva lor

Raspunde
Fiecare cu balena lui (06 Apr, 13:12)
Pixelu stângaci

    Am trăit s-o aud și p-asta! Ar putea figura în capul listei ce-ar defini culmea ipocriziei. Dreptacii se tânguie că sunt marginalizați și hăituiți de pesediști asimilați automat cu ciuma roșie. Una peste alta; politicianul cu studii universitare absolvent al Institutului Pușkin din Moscova este tocmai actualul președinte interimar al dreptacilor, botoșăneanca Raluca Țurcan.
    Articolul este în principiu corect, cu obiecțiunea că cele două amazoane doar profită de pe urma mediatizării excesive. Nu există ziar, serios sau tabloid, care să nu aibă cel puțin un articol despre această cretinătate. O problemă serioasă totuși există și ea se referă la controlul parental al accesului minorilor la saituri care nu au nicio legătură cu vârsta lor. Am încremenit în momentul în care am surprins două fetițe de clasa a doua care vizionau și comentau pornete pe un smartfon. Pur și simplu m-am blocat. N-am știut cum să reacționez, cum nu știu nici acum dacă aș mai întâlni situații asemănătoare.

Raspunde

Stiri Agerpres

Managerul Arhiepiscopiei Tomisului și un director din RATB, arestați preventiv
Duminica, Iulie 23, 2017 17:33 PM

Managerul Arhiepiscopiei Tomisului, Popa Gabriel, directorul de achiziții din RATB, Florin Badiu, și Constantin-Cosmin Coman au fost arestați preventiv pentru 30 de zile de magistrații Tribunalului Ilfov în dosarul în care sunt acuzați de evaziune fiscală. Decizia nu este definitivă.

Marea Britanie are nevoie de un acord de tranziție cu UE care să se încheie înainte de alegerile din 2022
Duminica, Iulie 23, 2017 16:47 PM

Ministrul britanic al comerțului Liam Fox a afirmat că susține un acord de tranziție care să înlesnească ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, dar acesta ar trebui să se încheie înainte de următoarele alegeri din 2022, relatează Reuters.

Galați: Rezervorul de apă al fabricii de conserve din Tecuci a cedat și a avariat 20 de autovehicule, o hală și anexe
Duminica, Iulie 23, 2017 16:40 PM

Rezervorul de apă de 1.000 metri cubi aparținând fabricii de conserve din Tecuci a cedat sâmbătă seara, iar valul de apă a avariat 18 mașini și două TIR-uri, a inundat o hală și mai multe anexe ale societății comerciale, a declarat duminică purtătorul de cuvânt al ISU Galați, Cătălin Sion.

Europarlamentarul Daniel Buda: Standardele duble de calitate - o problemă ignorată de Guvernul PSD; solicit implicarea premierului
Duminica, Iulie 23, 2017 16:28 PM

Europarlamentarul PNL Daniel Buda solicită premierului Mihai Tudose și ministrului Agriculturii, Petre Daea, să își unească eforturile cu liderii țărilor din grupul de la Vișegrad pentru demersuri la Comisia Europeană, astfel încât să se evite standardele duble de calitate la alimentele comercializate, menționând că, în caz contrar, actualul Guvern acceptă ca România să devină "groapa de gunoi a Europei".

Papa face apel la "moderație și dialog" după evenimentele violente din Ierusalim
Duminica, Iulie 23, 2017 16:23 PM

Papa Francisc și-a exprimat, duminică, "îngrijorarea" față de evenimentele violente din ultimele zile din Ierusalim și a făcut un apel la dialog și moderație pentru restabilirii păcii.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
23 Jul, 16:52 Admitere
Observator a comentat pentru articolul Cinci licee din Buzău unde anul acesta s-a intrat cu media 2:
Păcat ce elevii de 1 si 2 se orientează catre liceu si nu se duc la sc.profesionala de învețe o meserie!BIne daca au noroc la bac ei vor fi viitorul de maine ca doar avem atâtea exemple!
23 Jul, 11:44 Directori
Sile a comentat pentru articolul A doua oară cu noroc pentru cele patru directoare buzoiene de şcoli care au picat concursul în guvernarea trecută:
Cum să nu existe PNL, însuși inspectoarea generală e pusă de PNL cică a luat ,,concursul,, și la cât de mari sunt salariile de director 5000 Ron net cel puțin, bani pe care mulți nu îi merită ar trebui să meargă bine școlile dar ce să meargă când vine directoare o fosta care nu o interesează de școală pt ca nu e de acolo, o adjuncta care e PNL-istã și care sta numa prin tribunale cu procese de executare silită, vine în fuste mini la vârsta pe care o are, stã tot timpul pe laptop la ore cicã se informeazã face trei lulele pe zi și copii mulțumiți cã ei nu știu cât ar trebui ei sã facã și sã învețe, a fost sancționată cu ceva ani în urma de CA-ul școlii dar dir de atunci care a luat acum concursul nu a știut cum să facă motivarea faptei și ISJ-ul a anulat tot, repet fapta a existat doar ca nu s-a descris așa cum cere legea, și acum amândouă să conducă școala Grebănu, cum credeți ca va fi?, It will rain with accusations and no one will not do anything for school, sin.
23 Jul, 08:30 Primarie
Nehoianu a comentat pentru articolul Comuna Chiojdu, oficial, fără primar ales:
Doamna prefect pe la Nehoiu de ce nu treceti? Sa vedeti aici nereguli.Functionari publici cu dosare penale,care lucreaza in primarie.Vedeti ce afaceri deruleaza prin primarie primarul,vicele,Muzgoci,domnisoara Tanta,Gabi Stan,Moise Adrian.
Google PageRank Checker