Prin ordin al ministrului Agriculturii au fost aprobată, în cadrul Agenției Naționale a Zonei Montane, amplasarea centrelor regionale de dezvoltare montană și județele arondate acestora, precum și amplasarea oficiilor de dezvoltare montană și unitățile administrativ-teritoriale arondate.

Astfel, Buzăul este arondat, alături de județele Covasna și Vrancea,  Centrului Regional nr. 7 cu sediul la Nistorești (Vrancea). La Nehoiu va funcționa un oficiu de dezvoltare montană, căruia îi sunt arondate comunele Bisoca, Bozioru, Brăești, Buda, Calvini, Cănești, Cătina, Chiliile, Chiojdu, Cislău, Colți, Cozieni, Gura Teghii, Lopătari, Măgura, Mânzălești, Odăile, Pănătău, Pardoși, Sărulești, Scoțoasa, Siriu, Valea Salciei, Vintilă Vodă și Viperești, precum și orașele Nehoiu și Pătârlagele.

Oficiile de dezvoltare montană vor da consultanță fermierilor din zona arondată și le vor pune la dispoziție proiecte-tip prin care aceștia să-și poată face diverse proiecte, cum ar fi centre de colectare a laptelui, centre de abatorizare și procesare primară a cărnii, a lânii, stâne montane și centre de colectare a fructelor de pădure și a plantelor medicinale în zona montană.

DISTRIBUIȚI
loading...