La numai 36 de ani, Iustin Paraschiv are spiritul antreprenorial in ADN. A preluat afacerile familiei, inca din timpul facultatii, iar viziunea sa in domeniul agro-zootehnic au transformat Carmistin si Avicarvil in business-uri profitabile, ale caror cifre de afaceri cresc simtitor in fiecare an.

Astazi, dupa 18 ani de munca asidua, alaturi de familie, a devenit “Cel mai tanar milionar” din Romania, ce detine afaceri cu de peste 120 de milioane de euro.

Cum a inceput viata de antreprenor pentru Iustin Paraschiv

Totul a luat nastere in anii 2000, pe cand era student, iar in vacantii parintii i-au cerut ajutorul. Curand avea sa afle ca firma avea mari dificultati in procurarea materiei prime si isi aminteste ca, pentru inceput, a gasit solutia salvatoare in importurile de carne.

Desi inceputurile au fost grele, Iustin Paraschiv nu s-a dat batut. Usor, usor, a inceput sa se familiarizeze cu secretele afacerii de familie, cu legislatia pentru importuri, iar la doar 1 an a stabilit cu parintii ca este timpul sa isi inceapa propria afacere.

Astfel, in 2005, a facut primul milion de euro, bani pe care i-a reinvestit in business. Prima firma infiintata de Iustin Paraschiv a fost Carmistin, care se ocupa cu importurile de carne. Apoi a dezvoltat Pajo Holding, ce reuneste diviziile de cultivare a terenurilor, cresterea taurinelor, o fabrica de furaje la Ramnicu Valcea si exportul de animale vii. In 2010 extinderea s-a inlantuit, holding-ul completandu-si activitatile cu linia de pesticide si ingrasaminte.

In anii ce au urmat, Iustin Paraschiv a dezvoltat o alta arie de afaceri – Arvical – dupa ce a preluat, cu 6 milioane de euro, Avicola Oltchim, in anul 2006. Aceasta afacere a fost un “veritabil cosmar”, mai ales ca s-a vazut in postura de a gasi oameni, dupa ce mai bine de trei sferturi dintre angajati si-au dat demisia odata cu preluarea companiei de catre Iustin Paraschiv.

 

Anii ce au urmat au fost dovada ca antreprenoriatul in randul tinerilor este o sansa de afirmare. Iustin Paraschiv, prin munca, viziune si spirit antreprenorial a dovedit ca nu exista limite atunci cand iti doresti sa faci lucruri bune, indiferent de volumul de munca.

 

Si pentru asta, astazi este considerat “Cel mai tanar antreprenor” din Romania, ale carui afaceri depasesc 120 de milioane de euro.

 

 

 

 

 

 

DISTRIBUIȚI
loading...