La cerere, din nou pe scenă, la Buzău, mâine seară, începând cu ora 20,00, pe scena Sălii Mari a Consiliului Judeţean! Protagoniştii piesei de teatru “Voyeur”, interpretaţi de Tudor Aaron Istodor şi Alexandra Ioniţă,  vor spune din nou, pentru buzoieni, povestea unui psihopat care hărţuieşte femei şi care, departe de a le agresa fizic, reuşeşte să le ţină sub o continuă teroare, într-un joc al minţii care forţează toate graniţele. “Voyeur” este un spectacol despre putere şi despre capacitatea noastră de a crede în ceea ce ne dorim să vedem. Thriller psihologic dinamic, nu lipsit de umorul negru aferent care stârneşte hohote de râs în ciuda temei dramatice, piesa nu va lăsa spectatorul să se aşeze confortabil într-o situaţie prea mult timp şi, dimpotrivă, schimbă permanent datele jocului. Premisele piesei sunt răsturnate complet până la final, iar valorile absolute devin discutabile şi relative.

Maude, medicul psihiatru (Alexandra Ioniţă), este exemplul clar că, cel mai adesea, ne lăsăm influenţaţi de roluri sociale, iar Peter (Tudor Aaron Istodor), se pricepe cu desăvârşire să mimeze sentimente autentice, să pozeze, pe rând, voyeur, actor, victimă, amorez ş.a.m.d., jucându-se cu mintea medicului, ţinând discursuri carsimatice, făcând-o în repetate rânduri să nege realitatea.

„Piesa aceasta este despre vasta noastră abilitatea de a ne manipula unii pe ceilalţi. Despre darul nostru minunat de a minţi. Este despre puterea oribilă a carismei noastre. Este despre capacitatea noastră de a crede în orice adevăr, în forma în care ni se potriveşte. Este despre puterea noastră imediată de a ierta; nevoia noastră de a merge mai departe. Este despre compromis, despre dorinţa noastră de a ajunge în pat cu călăul. Este despre nelegiuirea noastră morală; pierderea instinctelor şi credinţelor noastre. Este despre capacitatea noastră de a asimila oroarea, faptul că o crimă este o crimă doar dacă ni se întâmplă nouă; nimic altceva nu ne mânie. Este despre crimele noastre oribile pe care le comitem atunci când, prin nepăsare, întoarcem pagina şi mergem mai departe”, a spus autorul, Gardner McKey.

Reamintim că, pentru rolul din spectacolul Voyeur, Tudor Aaron Istodor a luat Premiul pentru interpretare masculină la Undercloud – Festival de Teatru Independent.

Preţul biletului la categoria I va fi de 60 de lei, iar la categoria II de 50 de lei, elevii în schimb pot plăti doar 25 de lei. Spectacolul nu este recomandat minorilor sub 16 ani.

DISTRIBUIȚI
loading...