Fostul comandant al Diviziei 2 Infanterie „Getica” Petrică-Lucian Foca, general cu trei stele pensionar, va fi numit, în scurt timp, subprefect. În acest moment, generalul Foca este angajat al Consiliului Judeţean Buzău, pe funcţia publică de execuţie de „consilier clasa I, gradul profesional superior” în cadrul Serviciului achiziţii şi contracte, Compartimentul achiziţii publice. El ocupă acest post în urma unui concurs, la care a fost singurul candidat, în cadrul căruia a obţinut 89,67 puncte la proba scrisă, şi 100 de puncte la proba interviului.

Anterior acestei poziţii, generalul (r) Petrică-Lucian Foca a fost, din luna septembrie 2017 şi până la sfârşitul lunii ianuarie 2018, consilier de stat în cadrul aparatului propriu de lucru al fostului premier Mihai Tudose. Generalul Petrică-Lucian Foca (58 de ani) s-a pensionat din Armată la sfârşitul lunii august2017, preşedintele Klaus Iohannis semnând atunci şi decretul privind înaintarea sa în gradul de general-locotenent cu trei stele, la trecerea în rezervă.

Foca a condus în ultimii ani Divizia 2 Infanterie „Getica“, iar din luna mai 2017 fusese avansat în funcţia de comandant al Forţelor Întrunite din cadrul Statului Major General. Retragerea lui Foca din Ministerul Apărării Naţionale a venit la doar trei luni după preluarea de către acesta a conducerii Comandamentului Forţelor Întrunite.

Specializat în operaţii speciale, paraşutist şi antrenat pentru misiuni în spatele liniilor de luptă, generalul Foca a fost primul comandant al Brigăzii de Informaţii, structură importantă în interiorul Direcţiei Generale de Informaţii a Apărării. Militarii subordonaţi generalului Foca s-au remarcat în Afganistan şi Irak în misiuni de tip humint, sigint, geoint-imint. Lucian Foca s-a născut pe 24 august 1960, în Sinaia. Este absolvent al Liceului Militar „Ştefan cel Mare“ Câmpulung Moldovenesc şi al Şcolii Militare de Ofiţeri Activi „Nicolae Bălcescu” din Sibiu. Între 1988 şi 1990, a urmat cursurile Academiei de înalte Studii Militare, Facultatea de Arme Întrunite. În perioada 2000-2004 a fost comandant al Detaşamentului şi Batalionului de Informaţii Militare, iar între anii 2010-2014, comandant al Brigăzii de Informaţii Militare „Mareşal Alexandru Averescu”. Din 2014 a condus, vreme de trei ani, Divizia 2 Infanterie „Getica”.

Numirea lui Foca în funcţia de subprefect poate fi considerată o sclipire a actualului guvern, dat fiind că pune capăt unei lungi perioade în care jocurile de la Casa Albă au fost făcute de fostul prefect Maria Buleandră – condamnată de instanţa de fond la 5 ani şi 6 luni închisoare cu executare, pentru instigare la infracţiunea continuată de abuz în serviciu -, atât din respectiva funcţie cât şi din cea de şef la “Legalitate”, ori prin intermediul partenerului, subprefect Sorin Gheorghe.

DISTRIBUIȚI
loading...

15 COMENTARII

  1. Rusine sa-i fie cu pensia lui de general nu trebuia sa-si manjeasca mâinile.Dar asta e tara in care trăim tinerii sa nu aiba loc de munca iar nesimtitii cu pensii de zeci de mii de lei sa se angajeze la stat du-te mai generale la privat nu la șpagă in consiliul județean.Dar cand te angajezi pe pile normal sa dai zeciuiala inapoi,Rusine sa-ti fie faci haina militară de rusine

  2. Nici Moș Teacă nu era vreun simțit! Armata lui „bese-n cisme” a fost recrutată politic așa că pupincurismul reprezintă una din „calitățile” necesare pentru postul de SUPTprefect cum remarcă unu. În toate partidele colcăe importul de rezerviști . Banu la ban trage! Dacă altul mai bun nu-i ! Ce să-i faci? N-ai ce-i face!! Vai de lume și de viață!!

  3. Rusine ! Daca-i valoros sa vina in mediul privat !
    Daca are coloana vertebrala , renunta la slugarnicia fata de analfabetii PSD !

  4. Rusine sa-i fie domnului general. Are pensie foarte mare. Nu stiu cei mai trebuie. Daca este capabil de munca sa-si arate cunostintele la privat.

  5. SA SE DUCA ACASA ARE PENSIE MILITARA IA SI SALARIU MARE,,,UN AMARIT DE COPIL CARE INVATA SI TERMINA O FACULTATE IL TRIMITETI LA CAPSUNI IN SPANIA CA IN ROMANIA NU MAI ESTE LOC…PROSTII MUNCESC IN STRAINATATE SI TRIMIT ACASA BANI SA CREASCA CONSUMUL INTERN SI SA PLATIM SALARII MARI UNORA…NU AM NIMIC CU OMUL ACESTA…AM CU SISTEMUL…. PACAT PACAT.

  6. Altul mai prost, mai pupincurist și obedient nu gaseau?O nulitate care s-a ridicat prin multe lucruri, mai putin pe merit.

  7. Din câte știu actualul supt prefect are examen pe post, din greșeală, evident dar are așa că ……… va trebui avansat pentru vacantarea postului . Sau nu ?

Comments are closed.