27 de ani
de presa libera
Vineri, August 18, 2017 08:10 AM

Sport

La capătul unui sezon de vis/Atleta Marina Baboi, cea mai rapidă şi cea mai medaliată din România!

de Andreea STROE
Sport  |
08.08.2017, 00:00
10365

   Anul atletic al alergătorilor de pistă s-a încheiat oficial, consfinţind un lucru de care suflarea sportivă buzoiană ar trebui să fie mândră: cea mai rapidă sprinteră din România în 2017 este buzoianca Marina Andreea Baboi! De asemenea, ea este şi cea mai medaliată atletă din România în acest an: 17 medalii, din care 16 de aur şi una de argint!

  Marina Andreea Baboi a devenit, în week-endul trecut, dublă campioană naţională a junioarelor 1, în finala Campionatului Naţional de atletism rezervat acestei categorii de vârstă, competiţie desfăşurată pe Stadionul de Atletism ,,Iolanda Balaş” din Capitală. Legitimată la LPS Buzău şi CSA Steaua Bucureşti, elevă a profesorilor Doina Voinea şi Gabriel Nicolau, atleta noastră a cucerit aurul în probele de 100 m plat şi 200 m plat, ajungând la un total de 30 de titluri naţionale cucerite în carieră!

   Este a cincea oară în acest an când Marina Baboi realizează cel puţin o dublă de aur, de patru ori într-o finală de Campionat Naţional şi o dată la Campionatul Balcanic U20. După dubla de aur  60 m – 4 x 400 m din finala seniorilor şi tineretului “Cupa de cristal”, din sezonul de sală, a urmat dubla 100 m - 200 m de la finala Campionatelor Naţionale {colare, apoi careul de aur 100 m – 200 m – 4 x 100 m şi 4 x 400 m de la finala naţională a seniorilor şi tineretului în aer liber, imediat tripla de aur balcanică 100 m – 200 m – 4 x 100 m la Campionatul Balcanic U20 şi, acum, dubla “aurită” 100 m – 200

Recorduri pe bandă rulantă

   2017 a fost un an fabulos pentru Marina: de patru ori campioană balcanică, de 12 ori campioană naţională, de trei ori semifinalistă europeană, deţi­nătoare a recordului campionatelor balcanice indoor U20 în proba de 60 m plat, campioană internaţională a României în proba de 100 m plat, un an în care a alergat cei mai buni timpi din carieră în absolut toate probele la care a concurat – 60 m, 100 m, 200 m, 4 x 100 m şi 4 x 400 m. Marina Baboi este lidera naţională absolută a sprinterelor în proba de 100 m plat, lidera naţională cu ştafetele de 4 x 400 m şi 4 x 100 m şi lidera naţională U23 şi U20 în probele de 60 m şi 200 m plat!

   Naţionalele de juniori I de la sfârşitul săptămânii trecute au pus capăt sezonului pentru Marina Baboi, care a intrat într-o vacanţă binemeritată până pe 15 septembrie, când îşi va relua pregătirile pentru sezonul 2018, anul următor aducându-i atletei noastre şi cel mai important examen al vieţii, Bacalaureatul. 

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Aretha Franklin vrea să deschidă "un mic club" la Detroit
Vineri, August 18, 2017 07:51 AM

Legenda muzicii soul Aretha Franklin, care a anunțat la începutul anului că se retrage, se gândește serios să deschidă un club de noapte la Detroit, unde ar putea "cânta din când în când", a declarat artista ziarului local Detroit Free Press citat de AFP.

Un nou film din seria 'Star Wars', dedicat lui Obi-Wan Kenobi, este în pregătire (presă)
Vineri, August 18, 2017 07:34 AM

Regizorul Stephen Daldry, cunoscut pentru filmul 'Billy Elliot', ar urma să realizeze viitorul lungmetraj din seria 'Star Wars' care îl va avea ca erou pe maestrul Jedi Obi-Wan Kenobi, a anunțat joi publicația Hollywood Reporter citată de AFP.

ALERTĂ UPDATE MAE: O a doua victimă de cetățenie română rănită în Barcelona; a fost transportată la spital, starea sa fiind stabilă
Vineri, August 18, 2017 07:15 AM

O a doua victimă de cetățenie română a fost identificată printre persoanele rănite în urma atacului terorist din Barcelona, potrivit ultimelor informații obținute de către Ambasada României la Madrid și Consulatul General al României la Barcelona.

Doi clujeni străbat cu bicicletele 1.800 de km pentru a organiza o tabără pentru copiii cu probleme grave de sănătate
Vineri, August 18, 2017 07:02 AM

Doi clujeni vor pedala 1.800 de kilometri, prin cinci țări, până pe vârful Mont Blanc, pentru a strânge bani pentru organizarea unei tabere dedicate copiilor cu diferite boli grave.

VACANȚA DE VARĂ ÎN IMAGINI
Vineri, August 18, 2017 07:00 AM

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
18 Aug, 07:35 Cifre goale
Pixelu observator a comentat pentru articolul Cum vede vicepremierul Marcel Ciolacu creşterea economică a României, care se împiedică în ruinele infrastructurii:
Numai că statisticile astea sunt făcute la grămadă. Nu sunt defalcate. Ce creștere a avut capitalul străin și ce creștere a avut capitalul autohton? Mă tem că doar capitalul străin a înregistrat creștere economică. Dezvoltarea pe baza investițiilor străine este o iluzie. Pentru simplul fapt că nu este treaba lui. Treaba lui este să facă profit și să-l împartă acționarilor. Nu există în lume vreun exemplu de țară acum dezvoltată care să se fi dezvoltat numai prin investiții străine. Creșterea asta nu este un lucru rău dar nu în folosul românilor. Cum nu este nici trecerea CAS-ului și CASS-ului de la angajator la angajat. Va genera scăderea veniturilor salariaților și un cadou neașteptat pentru capital.
17 Aug, 23:34 kioveanu
john a comentat pentru articolul A murit fostul prim-secretar de Buzău Tudor Postelnicu, ,,dobitocul“ care a condus Securitatea comunistă:
I l-a aruncat pe nicu Ceausescu in bratele kiovencei!Dragoste si recompense pe bune!
17 Aug, 17:50 lsfjsal;
klgfjd a comentat pentru articolul Registrul Auto Român lucrează cu publicul vineri, cu program prelungit, şi sâmbătă, pentru recuperarea zilei libere de luni:
si cine "s a programat"? sambata ca sa lucreze si ai nostri bugetari?
Google PageRank Checker