Cupa României de Freestyle Kickboxing, desfășurată la Buzău, sâmbăta trecută, i-a oferit lui Valentin Cosmin Danciu, sportiv în vârstă de 17 ani, posibilitatea obținerii a șase medalii (două locuri I, trei locuri II și un loc III).

Chiar dacă a început practicarea artelor marțiale relativ târziu, la 15 ani, a intrat în prima competiție după mai puțin de un an de practică, în septembrie 2016. De atunci și până acum a strâns în palmaresul său un număr impresionant de 47 de medalii (22 locuri I, 22 locuri II, 3 locuri III), 41 dintre ele fiind obținute doar în acest an.

Probele la care a participat Cosmin în competițiile de freestyle kickboxing au fost Freestyle Ligh, Freestyle Kick, Freestyle K-1 Light, Freestyle Ligh categoria următoare de greutate, Freestyle Kick categoria următoare de greutate, Freestyle K-1 Light categoria următoare de greutate.

Prin reușitele sportivului său, a realizat o performanță remarcabilă și profesorul Marian Minea, care se ocupă de pregătirea lui Valentin Cosmin Danciu din noiembrie 2015. Profesor de educație fizică și sport, antrenor de culturism/fitness, instructor de arte marțiale de contact – kick box, centură neagră 2 dan – freestyle kickboxing, Marian Minea este președintele Asociației Clubul Sportiv Fight. Obiectivul principal este acum acela de a-l duce pe sportivul său la Campionatul Mondial de anul viitor.

De menționat este și faptul că numărul mare de medalii obținute în 2017 face ca buzoianul să fie un candidat serios pentru titlul de „Sportivul Anului”, care se acordă anual de către Federația Română de Freestyle Kickboxing.

DISTRIBUIȚI
loading...