Instanța supremă a anunțat că Liviu Dragea a fost condamnat la trei ani și jumătate închisoare cu executare, în dosarul privind angajările fictive la Direcția de Protecție a Copilului Teleorman. Sentința este definitivă. Din acest moment, liderul PSD trebuie să se predea autorităților pentru a merge la penitenciar.

Acuzațiile DNA

Liviu Dragnea a fost acuzat că, în calitate de președinte al Consiliului Județean Teleorman (2000-2012), respectiv de președinte al PSD Teleorman, i-ar fi determinat pe șefii Direcției de Protecție a Copilului Teleorman să le angajeze fictiv și să le mențină în funcții pe două membre PSD: Adriana Botorogeanu (51 de ani) și Anisa-Niculina Stoica (46 de ani). Pentru că pesedistele nu au dat în toți anii în care au fost angajatele Direcției nicio zi pe la birou, deși aveau contract de muncă în regulă, statul a fost prejudiciat cu 108.612 de lei, reprezentând drepturi salariale încasate necuvenit, arată procurorii.

„Timp de 8 ani și jumătate și 4 ani și jumătate, nimeni nu a văzut că cele două secretare lipseau de la muncă? În condițiile în care dacă alți funcționari lipseau 10 minute erau sancționați!”, spunea procurorul DNA, la ultimul termen din proces, pe 20 mai.

Condamnat și în prima instanță

Liviu Dragnea a fost condamnat în primă instanță la 3 ani și șase luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu. Șeful pesediștilor a fost achitat pentru infracțiunea de fals intelectual. Pedeapsa primită joi se contopește cu cea primită cu suspendare în dosarul Referendumului, iar Liviu Dragnea trebuie să execute pedeapsa cea mai grea.

  • Fosta şefă a DGASPC Teleorman, Floarea Alesu, a fost condamnată la trei ani şi şapte luni de închisoare cu executare.
  • Olguţa Şefu, fost director executiv adjunct DGASPC Teleorman, a primit trei ani de închisoare pentru abuz în serviciu, un an de închisoare pentru fals intelectual. După contopire, sentinţa este de trei ani închisoare cu suspendare.
  • Ionel Marineci, fost şef serviciu în cadrul DGASPC Teleorman, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu.
  • Rodica Miloși, fost director economic la DGASPC Teleorman, a primit 3 ani cu suspendare
  • În cazul Bombonicăi Prodana, fosta soție a lui Liviu Dragnea, procesul penal a încetat. Aceasta are doar de plătit o sancțiune administrativă de 1.000 de lei.
  • Constantin Claudiu Balaban, fost șef al Complexului de servicii destinate copilului și familiei din  Alexandria, a fost condamnat la 3 ani cu suspendare pentru abuz în serviciu și fals intelectual.
  • Nicușor Gheorghe, fost șef al Serviciului Administrativ, Patrimoniu, Tehnic, Aprovizionare, a primit 1 an închisoare cu suspendare pentru fals intelectual și abuz în serviciu.
  • Anisa Niculina Stoica, una dintre cele angajate fictiv la Direcția Copilului, care lucra de fapt la PSD, a fost condamnată la 1 an cu suspendare pentru fals intelectual și abuz în serviciu. Aceasta este una dintre cele care au recunoscut faptele.

 

DISTRIBUIȚI
loading...

2 COMENTARII

  1. Asta inseamna ca psd va da presedintele, cu Dragnea nu putea era tras în jos. Psd va urca mult veți vedea

  2. Livache, spunea deunăzi că ”nu vrea să plece din această viață și din această funcție ca un prost ”… chiar mi se pare că a plecat ca un prost.

Comments are closed.