Jurnalistul buzoian Sabin Orcan, directorul ,,Newsweek România”, se află pe o listă conținând zece nume de publicații sau de ziariști incomozi pe care președintele Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, i-a pus la index. Lista în cauză apare într-o postare pe Facebook a lui Sabin Orcan, intitulată ,,Cum am ajuns pe lista neagră a lui Dragnea. Și cine mai e pe ea”.

,,Prima dată când mi s-a spus asta, n-am crezut. <Te urăște rău Dragnea>, mi-a șoptit un coleg de breaslă, jurnalist tv, într-o pauză de țigară. <Cum adică să mă urască?>, am răspuns eu amuzat. <Și-a pus oamenii pe urmele tale. Asta știu sigur>, a adăugat omul.

A doua oară am auzit-o din gura unui cunoscător într-ale PSD-ului. <Ești pe lista neagră. Nu ești singur, dar ești în capul listei>, m-a asigurat cea de-a doua sursă. Și, ca să mă convingă, mi-a citat din memorie pe cine a mai pus la index <Daddy>.

În total sunt zece nume – patru publicații, plus șase jurnaliști pe persoană fizică: 1. RISE PROJECT (Mihai Munteanu & co); 2. NEWSWEEK (subsemnatul & co); 3. G4MEDIA (Dan Tăpălagă & co); 4. RECORDER (Mihai Voinea, Cristian Delcea & co); 5. Rareș Bogdan (Realitatea); 6. Liviu Avram (Adevărul); 7. Vlad Petreanu (Europa FM); 8. Moise Guran (Digi 24); 9. Andreea Pora (Revista 22); 10. Carmen Dumitrescu (Liber în Teleorman).

N-am reușit să aflu criteriile care stau la baza listei și nici în ce constă <ura> la care vom fi supuși, dar compania pare onorabilă. Cert e că, dacă Dragnea ne urăște, voi ne puteți citi/urmări cu și mai multă atenție!

P.S. Nu, celebrul cerșetor de likeuri și dolari (toxicul Mălin Bot, n.r.) nu apare pe listă. Până și oamenii lui Dragnea și-or fi dat seama că trebuie încadrat la altă categorie: ONG-uri sau partide.

P.P.S. Emilia Șercan (jurna­lista care a devoalat plagiatul din teza de doctorat a fostului ­mi­nistru al Educației Liviu ,,Genunche” Pop, n.r.) nu e pe listă, din simplul motiv că Daddy nu și-a dat doctoratul. El are alte preocupări: Teldrum, Brazilia etc.”.

Jurnalistul buzoian Sabin Orcan este directorul ,,Newsweek România”. El a condus segmentul editorial al cotidianului quality ,,România Liberă”, respectiv a coordonat toate publicațiile și site-urile trustului. Sabin Orcan are o experiență în media de 28 de ani, atât ca jurnalist de investigații, cât și ca manager de proiecte editoriale.
El și-a început cariera jurnalistică la cotidianul OPINIA, unde a lucrat în perioada 1990-2000, unde a fost redactor-șef adjunct. În același timp, a colaborat cu numeroase publicații naționale (,,Ti­nerama”, ,,Ultimul cuvânt”, ,,Ziua”), precum și cu posturile de radio ,,Europa liberă” și BBC. Între 2004 și 2008, Sabin Orcan a fost coordonator de ediții regionale la ,,Evenimentul Zilei”, iar în perioada 2008-2013 a făcut parte din conducerea trustului ,,Adevărul Holding”, mai întâi ca redactor-șef al ziarului gratuit ,,Adevărul de seară”, apoi ca prim-redactor-șef adjunct la cotidianul ,,Adevărul”. Totodată, a fost managerul de proiect al primului ziar românesc din afara țării, ,,Adevărul de Moldova”. În perioada 2013-2018, a realizatat emisiunea ,,X-press” la postul de televiziune B1 TV.

DISTRIBUIȚI
loading...