Buzoianul Adrian Fetecău se întoarce acasă pentru a-şi lansa volumul „Tenisul, sportul inventat de diavol”. Evenimentul va avea loc marţi, 22 mai, ora 13,00, în amfiteatrul Colegiului Hasdeu, colegiul pe care cunoscutul jurnalist sportiv şi umorist l-a absolvit în 1976.

Este o carte cu şi despre tenis, scrisă de Adrian Fetecău, jurnalistul de la Radio România Actualităţi. Ajuns la şase decenii de viaţă, Fetecău îşi povesteşte, practic, drumul plin de hăţişuri şi de obstacole pentru a ajunge sus cu fiica sa, Irina Fetecău (21 de ani), care a câştigat titlul naţional la simplu în 2016.

Adrian este tatăl unei tinere şi talentate jucătoare de tenis, care a devenit de curând profesionistă. Irina Fetecău ocupă în prezent locul 468 în ierarhia mondială în proba de simplu, având un turneu individual câştigat la Cairo, competiţie cu premii în valoare de 15.000 de dolari americani, şi alte cinci finale ITF disputate. Ea este membră a unui club profesionist din Germania, acolo unde se şi antrenează.

Despre infernul din tenisul „mic”

„Toată lumea vorbeşte în această perioadă despre marile succese ale Simonei Halep, dar şi despre marile ei realizări… materiale. Cu alte cuvinte, iubitorii sportului, şi poate, nu numai ei, şi-au format o părere despre lumea tenisului de <la vârf>. Puţini ştiu însă cum este <la bază>, acolo unde doritorii de glorie şi de bani îşi pregătesc ascensiunea”, a declarat Adrian Fetecău pentru Gazeta Sporturilor.

Fondatorul Grupului VOUĂ explică faptul că din lumea tenisului „mic”, un infern, evadează doar cei puternici din punct de vedere mental. Adrian Fetecău îşi sprijină afirmaţiile pe experienţa sa de tată de jucătoare profesionistă, vorbind cu sinceritate despre toate „caznele” trăite pe lângă terenul de tenis timp de mai bine de 16 ani.