• Şapte suflete au rămas fără casă în 2016, chiar de Paşte, în urmă unui incendiu

Trăiesc într-un cătun uitat de lume, în Terca, comuna Lopătari, departe de civilizaţia urbană, iar drumul până la ei pare că nu duce nicăieri, drum greu practicabil, mai ales în condiţii de ploaie sau zăpadă. I-a descoperit însă o asociaţie caritabilă din Capitală acum mai bine de doi ani, iar de atunci îi ajută ori de câte ori este nevoie. ,,Până în primăvară anului 2016 (mai exact a treia zi de Paşte), locuiau în casă lor: mică şi modestă. În acea zi, în jurul orei 6.00 dimineaţă, tatăl s-a trezit într-un nor de fum gros în casă. A reuşit doar să-şi mai salveze copiii şi soţia, care dormeau toţi. Din bunurile din casă nu au mai putut salva nimic. Casa a ars cu toată agoniseala lor. Soţul, tatăl copiilor – lucrează la un atelier de prelucrare a lemnului, la 50 km de casă. Pleacă luni dimineaţă şi se întoarce vineri seară, iar sâmbătă mai merge la lucru <cu ziua> pe la vecini. Vara le este mai uşor pentru că şi soţia lui mai merge la lucru tot <cu ziua>, dar iarna este cumplit. Sunt într-un cătun uitat de lume, departe de civilizaţia urbană, iar până la ei drumul pare că nu duce nicăieri, este un drum greu practicabil, mai ales în condiţii de ploaie sau zăpadă. Cu toate acestea, cele două fetiţe mai mari (13 şi 16 ani), merg la şcoală şi au rezultate bune. Cei trei frăţiori mai mici sunt încă la grădiniţă, dar în curând vor începe şi ei şcoala.

Au nevoie de o căsuţă decentă, cu trei dormitoare, în care copiii să-şi poată face temele, să-şi continue şcoala, să poată duce o viaţă puţin mai bună”, este mesajul cu care o asociaţie înfiinţată în anul 2016 în Bucureşti, Altruist, cu sco­pul de a oferi o şansă la o viaţă normală copiilor din familii cu situaţie materială precară, în special din mediul rural, încearcă să strângă banii necesari pentru a construi o casă pentru aceşti cinci copii. De fapt, acesta este şi motto-ul proiectului derulat de asociaţie în acest sens – ,,O casă pentru cinci copii” pentru susţinerea căruia în dată de 26 septembrie, la Hard Rock Café Bucharest, va avea loc un concert caritabil al trupei Jukebox. Pentru asta sunt necesari până în 10.000 de euro, iar casa poate fi gata în două luni, astfel încât familia să poată petrece Crăciunul în condiţîi omeneşti. Evenimentul de suţinere a proiectului este mediatizat pe site-ul asociaţiei dar şi de membrii trupei, pe pagină acesteia de Facebook.

,,De ce vrem să-i ajutăm:

  • Pentru că, deşi sunt plini de nevoi, îşi cresc copiii cum pot, nu i-au abandonat.
  • Pentru că, de câte ori i-au vizitat cei de la Asociaţia Altruist, mama fie făcea mâncare, fie spală rufele în curte sau era la lucru la o vecină, iar pe soţul dumneaei l-am găsit acasă doar de Crăciun. În rest era plecat la lucru.
  • Sunt oameni buni, oameni simpli, cărora nimeni nu le-a întins o mâna de ajutor şi care îşi cresc copiii cu bun simt, cu educaţie sănătoasă, cu respect pentru cei din jur.

Locul pe care a fost casă lor, măsoară 12 metri lungime şi 7 metri lăţime. Au curent electric. Pentru a-i ajută cu construcţia unei căsuţe, avem nevoie de materiale: ciment, fier beton, BCA, agregate (nisip etc), rigips, plăci OSB, acoperiş (tablă), instalaţie electrică (cabluri, prize, întrerupătoare, corpuri de iluminat), parchet, vopsea lavabilă. Încălzirea este posibilă doar cu sobe cu lemne.

Am contactat o echipa de constructori, care ne-au estimat un cost de 8-10.000 euro (inclusiv manoperă). Termenul de execuţie pri­mit, a fost de maxim două luni. Cu siguranţă, cel mai frumos Crăciun din viaţă lor, ar putea fi cel de anul acesta, dacă am reuşi împreună să strângem banii necesari pentru această construcţie.

Vino la concertul Jukebox For Life, din 26 septembrie 2018, la Hard Rock Café şi susţine şi tu, alături de noi: „O casă pentru cinci copii”. “

Biletele la concert, sub formă de donaţii, au preţuri între 30 şi 50 lei, iar toate încasările din vânza­rea acestora vor fi donate către Asociaţia Altruist.

Biletele pot fi găsite în format electronic pe www.iabilet.ro şi în reţeaua fizică iabilet.ro: Magazinele Flanco, Metrou Unirii 1, lângă casă de bilete Metrorex, Magazinul ­Mu­zică, Expirat Halele Carol (în intervalul orar: 18.00-22.00), Magazinele IQ BOX – Telekom, Cafe Deko, Club Vintage, Club Quantic, Agenţiile Perfect Tour, Ma­gazinele Uman, pe terminalele self-service ZebraPay din toată ţară şi la Hard Rock Cafe.

De asemenea, donaţii se pot face şi direct în contul asociaţiei Altruist, cu menţiunea: ,,O casă pentru cinci copii” ASOCIAŢIA ALTRUIST, cont: RO41BTRLRONCRT0391287801 deschis la Banca Transilvania.

Mama a încercat să-şi ia viaţă, doborâtă de boală şi greutăţi

Asociaţia Altruist a cunoscut cele şapte suflete în 2017, cu ocazia acţiunii ,,Poveste de 1 iunie”. Au revenit la ei în august 2017, la trei zile după ce mama încercase să-şi ia viaţa, spânzurându-se. Au găsit-o copiii şi au salvat-o. Avea încă semnele încercării ei, pe gât. Au întrebat-o de ce a vrut să facă asta: ,,pentru că nu mai pot. Sunt bolnavă, copiii au multe nevoi, casă nu mai avem, nu mai vreau să trăiesc”, a spus femeia.

De Crăciun 2017 i-au vizitat din nou. Era un ger năprasnic. Stăteau toţi în micul lor adăpost şi în afară de căldură nu aveau altceva în ,,casă”. Nimic nu prevestea apropierea Crăciu­nului. Prietenii de la Asociaţia Altruist au fost singurii care le-au deschis uşa şi le-au umplut masă de ­ali­mente şi jucării.

Au revenit la ei şi în 2018, de 1 iunie. I-au întrebat dacă i-a mai vizitat cineva: NIMENI, au răspuns.

Despre Jukebox & Bella Santiago
Jukebox este una dintre cele mai populare, versatile şi longevive trupe pop rock, funk, rock and roll, pop, retro şi fusion din România. Cu aproape 20 ani de activitate şi peste 2000 concerte, Jukebox a devenit una dintre cele mai apreciate trupe de muzică live din România.
Până în prezent, Jukebox a lansat trei albume şi alte 10 single-uri. În februarie 2017, trupa s-a îmbogăţit cu o voce excepţională şi o apariţie exotică, filipineză Bella Santiago, nouă solistă Jukebox, şi a lansat “Vocea Ta” şi “Auzi Cum Bate”, noile piese având succes atât în ţară, cât şi peste hotare.
Trupa, în frunte cu simpaticul Alex Vasilache, este foarte cunoscută şi pentru prezenţa în emisiunea “Cronica Cârco­taşilor”, timp de 10 ani, dar şi pentru participarea la numeroase festivaluri şi concursuri (Eurovision 2005, Festival Mamaia 2009, X Factor 2015, Eurovision 2016, Te Cunosc de Undeva 2017, Eurovision 2018).
Toate concertele marca “Jukebox” sunt “ediţie specială” iar veselia, carismă, autenticitatea şi experienţa muzicienilor completează un show live de excepţie, în permanentă interacţiune cu cel mai important membru al trupei Jukebox: publicul! Cele mai cunoscute hituri internaţionale, adaptările originale ale unor piese româneşti, alături de piesele originale Jukebox şi improvizaţiile  muzicale spontane, fac deliciul unor concerte memorabile, cu doze uriaşe de emoţie şi energie pozitivă.

 

 

DISTRIBUIȚI
loading...