27 de ani
de presa libera
Sambata, Aprilie 29, 2017 00:50 AM

Monden

Jazz la dublu, joi, la Buzău / Trio Gomez şi reputatul Emil Bîzgă, două concerte, în aceeaşi zi

de Silvia HERGHELEGIU
Monden  |
15.03.2017, 00:00
1571

   Primăvara se numără florile, dar şi concertele, iar buzoienii se pot declara norocoşi în această săptămână, pentru că au parte de două evenimente pe acelaşi gen muzica­l- jazzul, în aceiaşi zi, joi, 16 martie.

   Primul se va desfăşura la Centrul Cultural „Al. Marghi­loman” în parteneriat cu Centrul Cultural UNESCO „Ionel Perlea” şi Liceul de Arte „Ionel Perlea” şi se intitulează Concert Educativ Jazz Trio GOMEZ, fiind programat de la ora 14,00. Evenimentul beneficiază de o introducere succintă în istoria acestui gen muzical, moment prezentat de prof. Adrian Voicu. Activitatea trio-ului se desfăşoară fără întrerupere, participând la numeroase evenimente, atât în Buzău cât şi în Slobozia, cu foarte multe repetiţii. Trio-ul a mai cântat la Buzău la vernisajul „Peretele Posibil, 13 Închipuiri”, al artistului Ştefan Daniel Lăzărescu, în toamna anului trecut.

   „Scopul activităţii de joi este de a informa membrii comunităţii despre istoria muzicii Jazz în principal. Cât despre concertul de muzică în sine, acesta va avea o distribuţie specială, la flaut va fi Irina Dăscăloiu, la pian Valentin Vardianu, chitară bass Oana Vardianu, în colaborare cu profesor Adrian Voicu care, după fiecare piesă interpretată, va face o mică prezentare legată de compozitorul interpretat“, a declarat Adriana Stuparu, purtătorul de cuvânt al Centrului Cultural „Al. Marghiloman”.

Unul din cei mai buni trompetişti români, la Casa Berarilor

   Tot joi, dar de la ora 20,00, Casa Berarilor găzduieşte concertul lui Emil Bîzgă, artist consacrat şi în ţară şi în afara graniţelor. Pe scenă vor urca Nicolae Tănase (clarinet), Ma­rian Bîzgă (saxofon, violă), Cătălin Petrache (pian), Cătălin Răsvan (contrabas), Laurenţiu Ştefan (tobe).

   Considerat unul dintre cei mai buni trompetişti români, Emil Bîzgă s-a născut pe 23 iunie 1971, la Iaşi, într-o familie de muzicieni. Şi-a desăvârşit studiile muzicale în Bucureşti, la Conservator, locul în care a descoperit şi pasiunea pentru jazz. Cu un master în trompetă clasică la Malmo, Suedia, trompetă de jazz la Hanovra, Germania, şi Artist Diploma Rutgers University din New Jersey, Emil Bîzgă a colaborat îndeaproape cu artişti de renume, precum Hakan Hardenberger şi Wynton Marsalis, care i-au definitivat stilul şi tehnica muzicală şi i-au incitat curiozitatea de a îmbina diverse categorii muzicale – mu­zica clasică, jazzul sau folclorul balcanic-, reuşind să aducă un element de noutate în arena muzicală internaţională.

   Evoluând pe marile scene ale lumii, Bîzgă este „unul dintre cei mai originali şi dinamici trompetişti care au apărut pe scena jazz-ului în ultimele decenii”.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Joi, Ianuarie 01, 1970 02:00 AM

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
28 Apr, 21:47 Comentariu
Un alt cetățean! a comentat pentru articolul Înglodat în datorii la furnizori și la stat, Căminul de bătrâni de la Vintilă Vodă, în pericol iminent de desființare:
Poate să-i dea Consiliul județean oricât,tot nu va face nimic pentru că este prea comod;aveți dreptate,leafa merge,iar el abia așteaptă să se întoarcă la "căldură"de la Primărie,iar cu noi nici nu vorbește,ne ignora total;Consiliul județean știe asta?
28 Apr, 21:29 Olimpiada
Valeria a comentat pentru articolul Concurenții Olimpiadei Naționale de Istorie de la Buzău, vizită la Comandamentul Diviziei 2:
Comentariile negative aparțin celor care sperau ca Olimpiada să fie un eşec şi nu pot accepta ideea că a fost o mare reuşită.
28 Apr, 21:19 Problema este legea electorală.
Pixelu original a comentat pentru articolul Bârlă s-a cerut afară din PSD, Ciolacu îi face pe plac:
Cum să fie votul lui imitatorule? Este votul pesedeului. Era votul lui dacă era ales de electorat din postura de candidat independent, nu pe listă de partid. După ce va fi exclus din PSD și va pierde funcția de consilier are ocazia să participe la viitoarele alegeri ca independent și să nu mai rănească pe nimeni cu votul lui.
Google PageRank Checker