27 de ani
de presa libera
Duminica, Martie 26, 2017 16:08 PM

Monden

Jazz la dublu, joi, la Buzău / Trio Gomez şi reputatul Emil Bîzgă, două concerte, în aceeaşi zi

de Silvia HERGHELEGIU
Monden  |
15.03.2017, 00:00
1480

   Primăvara se numără florile, dar şi concertele, iar buzoienii se pot declara norocoşi în această săptămână, pentru că au parte de două evenimente pe acelaşi gen muzica­l- jazzul, în aceiaşi zi, joi, 16 martie.

   Primul se va desfăşura la Centrul Cultural „Al. Marghi­loman” în parteneriat cu Centrul Cultural UNESCO „Ionel Perlea” şi Liceul de Arte „Ionel Perlea” şi se intitulează Concert Educativ Jazz Trio GOMEZ, fiind programat de la ora 14,00. Evenimentul beneficiază de o introducere succintă în istoria acestui gen muzical, moment prezentat de prof. Adrian Voicu. Activitatea trio-ului se desfăşoară fără întrerupere, participând la numeroase evenimente, atât în Buzău cât şi în Slobozia, cu foarte multe repetiţii. Trio-ul a mai cântat la Buzău la vernisajul „Peretele Posibil, 13 Închipuiri”, al artistului Ştefan Daniel Lăzărescu, în toamna anului trecut.

   „Scopul activităţii de joi este de a informa membrii comunităţii despre istoria muzicii Jazz în principal. Cât despre concertul de muzică în sine, acesta va avea o distribuţie specială, la flaut va fi Irina Dăscăloiu, la pian Valentin Vardianu, chitară bass Oana Vardianu, în colaborare cu profesor Adrian Voicu care, după fiecare piesă interpretată, va face o mică prezentare legată de compozitorul interpretat“, a declarat Adriana Stuparu, purtătorul de cuvânt al Centrului Cultural „Al. Marghiloman”.

Unul din cei mai buni trompetişti români, la Casa Berarilor

   Tot joi, dar de la ora 20,00, Casa Berarilor găzduieşte concertul lui Emil Bîzgă, artist consacrat şi în ţară şi în afara graniţelor. Pe scenă vor urca Nicolae Tănase (clarinet), Ma­rian Bîzgă (saxofon, violă), Cătălin Petrache (pian), Cătălin Răsvan (contrabas), Laurenţiu Ştefan (tobe).

   Considerat unul dintre cei mai buni trompetişti români, Emil Bîzgă s-a născut pe 23 iunie 1971, la Iaşi, într-o familie de muzicieni. Şi-a desăvârşit studiile muzicale în Bucureşti, la Conservator, locul în care a descoperit şi pasiunea pentru jazz. Cu un master în trompetă clasică la Malmo, Suedia, trompetă de jazz la Hanovra, Germania, şi Artist Diploma Rutgers University din New Jersey, Emil Bîzgă a colaborat îndeaproape cu artişti de renume, precum Hakan Hardenberger şi Wynton Marsalis, care i-au definitivat stilul şi tehnica muzicală şi i-au incitat curiozitatea de a îmbina diverse categorii muzicale – mu­zica clasică, jazzul sau folclorul balcanic-, reuşind să aducă un element de noutate în arena muzicală internaţională.

   Evoluând pe marile scene ale lumii, Bîzgă este „unul dintre cei mai originali şi dinamici trompetişti care au apărut pe scena jazz-ului în ultimele decenii”.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Martin Schulz respinge acuzația că și-a depășit atribuțiile în perioada când a fost președintele PE
Duminica, Martie 26, 2017 16:02 PM

Politicianul social-democrat german Martin Schulz a respins duminică acuzația că și-a depășit atribuțiile în perioada în care a deținut funcția de președinte al Parlamentului European, el susținând că acuzațiile respective sunt motivate politic, relatează DPA.

Acordul OPEC privind reducerea globală a producției de țiței ar putea fi extins până la sfârșitul anului
Duminica, Martie 26, 2017 16:01 PM

Un comitet comun al miniștrilor din Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol și din alte state producătoare din afara cartelului a recomandat extinderea cu șase luni a acordului de reducere a producției pe plan global cu 2%, se arată în proiectul comunicatului de presă văzut de Reuters.

Suedia îi va despăgubi pe transsexualii victime ale sterilizării forțate
Duminica, Martie 26, 2017 15:18 PM

Autoritățile suedeze vor plăti compensații transsexualilor, victime ale sterilizării forțate în timpul procesului de schimbare de sex, a informat Ministerul Sănătății citat de AFP.

Alba: Gălbenele, salvie și lavandă - trei culturi cu care face profit o familie din Ocna Mureș
Duminica, Martie 26, 2017 15:09 PM

Gălbenele, salvie și lavandă sunt cele trei culturi, foarte profitabile, pe care o familie din Ocna Mureș s-a axat, producția fiind valorificată la piețele săptămânale organizate în diverse orașe din Transilvania, precum și la târguri de profil.

Tăriceanu: Nu mi-am schimbat părerea; Kovesi să își dea demisia pentru încălcarea extrem de gravă a Constituției
Duminica, Martie 26, 2017 14:52 PM

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a precizat că își menține opinia că șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, ar fi trebuit să demisioneze în urma deciziei Curții Constituționale, care a constatat intervenția DNA în activitatea Executivului.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
26 Mar, 13:32 referitor
gg a comentat pentru articolul Tânărul social-democrat buzoian Alexandru Stoica, numit subsecretar de stat la Ministerul Dezvoltării:
BINE CA NU AU AJUNS ACOLO MUZGOCI SAU FLORIN CONSTANTINESCU!ASTIA SUNT DOBITOCI BINE DE TOT!
26 Mar, 13:11 Ratati
Ionut a comentat pentru articolul Beizadea de Vadu Paşii / Consilier al unui senator de Buzău şi fiu de politician, se dă victimă după ce a desfigurat o tânără în club (VIDEO):
Daca atat te a dus capul sa declari e clar. Ai iq ul unei gaini. Mai bine nu mai declarai nimic . Dar sa spui ca ea a dat cu paharul , tu te ai aparat iar cioburile sarite din mainile tale care ti acopereau fatza au desfigurat o pe aia ... cu declaratia asta insulti inteligenta politistilor si a medicilor.
25 Mar, 13:09 POLITIA LOCALA
POPESCU LEONTIN a comentat pentru articolul Poliţiştii locali angajaţi ilegal, cu un pas mai aproape de concediere:
DEOARECE UNITATIILE PARTICULARE LUCREAZA CU UN TARIF FOARTE MIC PE CIND UNITATIILE DE STAT PRESTATOARE DE SERVICI LUCTREZA DUPA NORME LEGE .
Google PageRank Checker