27 de ani
de presa libera
Duminica, Octombrie 22, 2017 05:45 AM

Monden

Jazz la dublu, joi, la Buzău / Trio Gomez şi reputatul Emil Bîzgă, două concerte, în aceeaşi zi

de Silvia HERGHELEGIU
Monden  |
15.03.2017, 00:00
1817

   Primăvara se numără florile, dar şi concertele, iar buzoienii se pot declara norocoşi în această săptămână, pentru că au parte de două evenimente pe acelaşi gen muzica­l- jazzul, în aceiaşi zi, joi, 16 martie.

   Primul se va desfăşura la Centrul Cultural „Al. Marghi­loman” în parteneriat cu Centrul Cultural UNESCO „Ionel Perlea” şi Liceul de Arte „Ionel Perlea” şi se intitulează Concert Educativ Jazz Trio GOMEZ, fiind programat de la ora 14,00. Evenimentul beneficiază de o introducere succintă în istoria acestui gen muzical, moment prezentat de prof. Adrian Voicu. Activitatea trio-ului se desfăşoară fără întrerupere, participând la numeroase evenimente, atât în Buzău cât şi în Slobozia, cu foarte multe repetiţii. Trio-ul a mai cântat la Buzău la vernisajul „Peretele Posibil, 13 Închipuiri”, al artistului Ştefan Daniel Lăzărescu, în toamna anului trecut.

   „Scopul activităţii de joi este de a informa membrii comunităţii despre istoria muzicii Jazz în principal. Cât despre concertul de muzică în sine, acesta va avea o distribuţie specială, la flaut va fi Irina Dăscăloiu, la pian Valentin Vardianu, chitară bass Oana Vardianu, în colaborare cu profesor Adrian Voicu care, după fiecare piesă interpretată, va face o mică prezentare legată de compozitorul interpretat“, a declarat Adriana Stuparu, purtătorul de cuvânt al Centrului Cultural „Al. Marghiloman”.

Unul din cei mai buni trompetişti români, la Casa Berarilor

   Tot joi, dar de la ora 20,00, Casa Berarilor găzduieşte concertul lui Emil Bîzgă, artist consacrat şi în ţară şi în afara graniţelor. Pe scenă vor urca Nicolae Tănase (clarinet), Ma­rian Bîzgă (saxofon, violă), Cătălin Petrache (pian), Cătălin Răsvan (contrabas), Laurenţiu Ştefan (tobe).

   Considerat unul dintre cei mai buni trompetişti români, Emil Bîzgă s-a născut pe 23 iunie 1971, la Iaşi, într-o familie de muzicieni. Şi-a desăvârşit studiile muzicale în Bucureşti, la Conservator, locul în care a descoperit şi pasiunea pentru jazz. Cu un master în trompetă clasică la Malmo, Suedia, trompetă de jazz la Hanovra, Germania, şi Artist Diploma Rutgers University din New Jersey, Emil Bîzgă a colaborat îndeaproape cu artişti de renume, precum Hakan Hardenberger şi Wynton Marsalis, care i-au definitivat stilul şi tehnica muzicală şi i-au incitat curiozitatea de a îmbina diverse categorii muzicale – mu­zica clasică, jazzul sau folclorul balcanic-, reuşind să aducă un element de noutate în arena muzicală internaţională.

   Evoluând pe marile scene ale lumii, Bîzgă este „unul dintre cei mai originali şi dinamici trompetişti care au apărut pe scena jazz-ului în ultimele decenii”.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

DOCUMENTAR: 135 de ani de la moartea pictorului Ion Andreescu
Duminica, Octombrie 22, 2017 05:01 AM

Pictorul Ion Andreescu s-a născut la București, la 15/27 februarie 1850.

Baschet: Kobe Bryant "nu va merge" la Casa Albă dacă îl va invita președintele Trump
Duminica, Octombrie 22, 2017 04:01 AM

Fostul baschetbalist american Kobe Bryant "nu va merge" la Casa Albă dacă președintele SUA, Donald Trump, îl invită, a afirmat el sâmbătă, în timpul unei călătorii în Franța în legătură cu o operațiune de comunicare cu unul dintre sponsorii personali.

CITATUL ZILEI
Duminica, Octombrie 22, 2017 03:30 AM

SĂRBĂTORI RELIGIOASE - 22 octombrie
Duminica, Octombrie 22, 2017 03:19 AM

EFEMERIDE ASTRONOMICE - 22 octombrie
Duminica, Octombrie 22, 2017 03:03 AM

Este a 295-a zi a anului 2017.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
21 Oct, 00:13 Fara pile!
O.Ureche a comentat pentru articolul Concursul pentru şefia Bibliotecii Judeţene se reia, după ce ambilor candidaţi li s-au respins dosarele:
Oamenii cei mai priceputi,bine pregatiti si cu aptitudini certe trebuie sa ajunga in aceste functii!
20 Oct, 19:40 carte
nick a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari ! A fost unul din idolii tineretii mele. Din cauza unor probleme personale nu am putut participa la intalnirea de la Hasdeu. Cum pot procura 2 carti scrise de Penu. Cu multumiri !
20 Oct, 19:31 Intalnirea cu un sportiv de geniu!
Un admirator a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari pentru intreaga cariera, d-nule Penu! Imi pare rau ca nu am participat la intalnire! Mi-as fi dorit sa-l vad! Pacat insa de faptul ca terenurile de fotbal si baschet din curtea liceului Hasdeu, care odinioara erau pline, chiar si in zilele de vacanta sau weekend acum putrezesc in paragina!
Google PageRank Checker