Trei dintre candidații Partidului Național Liberal la alegerile europarlamentare din 26 mai au fost marți la Buzău, pentru a prezenta, la o conferință de presă, susținută alături de președintele organizației județene, deputatul Cristi­nel Romanescu, câteva dintre punctele ofertei electorale a acestei formațiuni politice.

Astfel, Ciprian Epure, secretar general al Tineretului Național Liberal și consilier județean în Vrancea, a spus că, perso­nal, va milita pentru „proiecte dragi tinerilor, cum este digitalizarea, antreprenoriatul sau lucruri care țin de ambele domenii”: „Ne dorim ca fondurile europene să poată fi depuse de antreprenori direct pe platforme on-line. În Educație, dorim o conectivitate a tuturor universităților, digitală, dar și practică, dorim o diversificare a burselor, bursele Erasmus, care trebuie și crescute ca sume. Îmi doresc ca această echipă, și sunt sigur că este echipa câștigătoare, a Partidului Național Liberal, să ­pro­pună și să facă lucrurile așa cum și le doresc românii”, a spus Epure.

La rândul ei, Violeta Alexandru, fost director Pro Democrația și fondator al Institutului de Politici Publice, susține că procedurile de absorbție a fondurilor europene trebuie simplificate: „Am lucrat foarte mult cu administrația locală în activitatea mea, care baleia între promovarea bunei guvernări, a transparenței în administrație și o activitate de tip asistență tehnică pentru primării prin accesarea de fonduri structurale sau în organizarea internă pentru a putea face față proiectelor europene, când România era în plin proces de aderare și au venit primele fonduri europene. Din această perspectivă, și lucrând cu admi­nistrația locală, îmi este foarte ușor să țin capul sus astăzi și să vă spun cu toată seriozitatea că prezența pe lista Partidului Național Liberal a unor oameni pragmatici, care vin din admi­nistrația locală și au avut experiența unor proiecte de succes contează enorm (…) Ne ducem în Parlamentul European cu niște proiecte clare, pe care le pregătim chiar de acum, pe lângă faptul că ne-am dori ca, ­prin­tr-un efort orizontal, în toate comisiile în care vom lucra, să determinăm Parlamentul să pună presiune pe Comisia Europeană, și să simplifice procedurile de absorbție de fonduri europene”, a precizat Alexandru.

Istoricul Vlad Nistor, vicepreședinte al Partidului Național Liberal și fost director al Institutului Diplomatic Român, a argumentat de ce românii ar trebui să acorde votul PNL la alegerile din 26 mai: „Ce putem noi face în Europa și de ce ar trebui ca un cetățean interesat de viitorul României, și mai ales de prezența României în jocurile politice europene, să voteze Partidul Național Liberal? Ați văzut că PSD și ALDE se află la marginea grupurilor politice din care fac parte, ambele partide, oricât de importante ar fi, nu este săptămână în care conducerea grupului din care ele fac parte să le atragă atenția că nu mai au multe zile în familiile res­pective. Partidul Național Liberal se află în cu totul altă poziție (…) În cel mai fericit caz, PMP și UDMR pot oferi familiei politice din care fac parte, a noastră (Partidul Popular European, n.r.) cel mult câte doi deputați. Noi ne aflăm în situația în care, cu siguranță, vom oferi între opt și zece europarlamentari acum, pe 26 mai, și deci vom deveni unul dintre primele patru-cinci partide membre ale Grupului ­Po­pular European (…)  Popularii europeni vor fi cei care vor avea, cu siguranță, numărul cel mai mare de europarlamentari. Despre socialiști, după toate sondajele, se spune că vor trece pe locul trei, poate chiar patru, pentru că suveraniștii – care sunt pe cale a se constitui într-un grup – au, din nefericire pentru Europa, posibilitatea de a ajunge pe locul doi. Iar socialiștii sunt la concurență strânsă cu ecologiștii. Așa încât există toate șansele teoretice ca sociliștii nici măcar să nu mai acceadă la guvernarea Europei, să nu mai participe la constiuirea viitoarei Comisii. Din motivele pe care tocmai le-am spus, noi (popularii europeni, n.r.) vom da cu siguranță pe viitorul președinte al Comisiei Europene, colegul nostru Manfred Weber (…) Și atunci eu mă întreb: de ce un român ar vota un alt partid decât cel care, singurul partid românesc, care chiar contează în jocurile de la Bruxelles și de la Strasbourg? Este o întrebare pur retorică”, a spus Vlad Nistor.

2 COMENTARII

  1. Dacă „omul” acela se numește vlad nistor atunci nik are dreptate. Unul care a scris cu mâna lui mișelescul Tratat de prietenie cu Ukraina, semnat la Neptun în 1997 de Emil Constantinescu este într-adevăr mai tare decât decât mult mai mulți români, milioane, la un loc. A ceda fără luptă bucăți legendare din teritoriul nostru național, cu bucovinenii Cernăuților lui Aron Pumnul, Pan Halipa și Eminescu, trebuie să recunoaștem că nu e puțin lucru. Ce canalie!

  2. Pentru ca pe lista unui partid exista un om care face cat toti cei 33 pnl + 33 psd 33 usr+ 33 alde la un loc

Comments are closed.