27 de ani
de presa libera
Duminica, Martie 26, 2017 06:28 AM

Opinii

Iordache, începutul sfârşitului lui Dragnea

de Călin BOSTAN
Opinii  |
07.02.2017, 00:00
318

   Numai un cetăţean de talia ministrului Justiţiei, cu studiile juridice încheiate la 42 de ani, poate insista în tâmpenia împachetării celebrei Ordonanţe 13/2017 într-o poleială numită proiect de lege, pe care să o vrea să o promoveze în Parlament, unde, ştie el, va trece fără probleme. Şi aceasta în condiţiile în care premierul l-a pus, deja, în mod public, în fruntea listei primei remanieri şi chiar s-a delimitat, tot public, de orice act normativ pe această temă promovat fără prealabile consultări, inclusiv cu opoziţia şi cu societatea civilă. Adică nu în stilul simulacrului organizat de Iordache înainte de noua ,,marţe neagră”. 

   Bineînţeles că Florin Iordache se bazează pe ceva. Iar acel ceva nu poate fi decât cuvântul neabătutului conducător în apărarea infractorilor cu gulere albe din sfera politicului şi criminaltăţii economice de mare anvergură, Liviu Dragnea. Categorie din care face parte, cu acte în regulă, însuşi preşedintele Partidului Social Democrat.

   Un lucru nu pare a fi înţeles – la inteligenţa lui nici nu este de mirare! – Florin Iordache. Că ţapul ispăşitor în întreaga poveste va fi el. Mai mult, că omul în care a crezut, şi dă semne că încă mai crede, Liviu Dragnea, nu se simte nici el prea bine. Mai ales după ce a văzut că vicleanul bănăţean Grindeanu i-a muşcat mâna imediat ce a avut ocazia. Şi, mai mult, că muşcătura premierului a avut un feed-back pozitiv în teritoriu. Pentru că social-democraţii cu putere de decizie din ţară şi-au manifestat, cel puţin pe parcursul zilei de sâmbătă, susţinerea făţişă faţă de guvernul condus de Sorin Grindeanu, nicidecum faţă de ,,El Lider Maximo”, faţă de pielea lui penală ori faţă de ordonanţa clocită special să-l spele. 

  Plecarea lui Iordache, care este o chestiune de zile, va fi o măsură pusă, cu bilă albă, în contul lui Grindeanu. Nicidecum într-al lui Dragnea, care degeaba se străduieşte să se alinieze vremurilor. Este începutul sfârşitului pentru liderul național social-democrat.

Comentarii

Noroc si altu'n loc ! (07 Feb, 15:15)
Boborul

Se va ridica altu' de jos , Altu' mai dragnic si mai frumos !

Raspunde
lucruri importante! (07 Feb, 21:04)
Copernicus

Mă gândesc la referendumul din 2012, când un act de voință națională și cetățenească era anulat in mod arbitrar de niște funcționărași străini de mâna a doua. E bine să te ocupi de Dragnea, de alții....nutreț bun pentru oligofreni.

Raspunde

Stiri Agerpres

Atac la Londra: Poliția britanică vrea informații suplimentare
Duminica, Martie 26, 2017 05:39 AM

Poliția britanică vrea să obțină mai multe informații pentru a stabili circumstanțele exacte în care Khalid Masood a decis să comită atentatul de la Londra, revendicat de gruparea jihadistă Stat Islamic, transmite AFP.

ZILE NAȚIONALE: Republica Populară Bangladesh
Duminica, Martie 26, 2017 05:05 AM

Republica Populară Bangladesh sărbătorește Ziua Națională la 26 martie, dată la care aniversează proclamarea independenței, în anul 1971.

Ziua internațională a luptei împotriva epilepsiei (Purple Day)
Duminica, Martie 26, 2017 04:54 AM

Ziua internațională a luptei împotriva epilepsiei, cunoscută la nivel mondial sub denumirea de Purple Day, este marcată în fiecare an pe 26 martie, vizând creșterea gradului de conștientizare la nivel mondial a bolii.

"Un binecunoscut lider terorist Al-Qaida", ucis de o lovitură americană în Afganistan (Pentagon)
Duminica, Martie 26, 2017 04:47 AM

Pentagonul a precizat sâmbătă că o lovitură a SUA în Afganistan l-a ucis în urmă cu șase zile pe un militant al grupării Al Qaida care era responsabil pentru moartea a doi membri ai serviciilor americane și acuzat pentru implicare în atacul asupra unui autobuz ce transporta echipa de cricket a statului Sri Lanka, în 2009, transmite Reuters.

DOCUMENTAR: 195 de ani de la moartea compozitorului Ludwig van Beethoven
Duminica, Martie 26, 2017 04:46 AM

Compozitorul german Ludwig van Beethoven s-a născut la Bonn, la 16 decembrie 1770.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
25 Mar, 13:09 POLITIA LOCALA
POPESCU LEONTIN a comentat pentru articolul Poliţiştii locali angajaţi ilegal, cu un pas mai aproape de concediere:
DEOARECE UNITATIILE PARTICULARE LUCREAZA CU UN TARIF FOARTE MIC PE CIND UNITATIILE DE STAT PRESTATOARE DE SERVICI LUCTREZA DUPA NORME LEGE .
25 Mar, 13:06 politia locala referitor
popescu leontin a comentat pentru articolul Poliţiştii locali angajaţi ilegal, cu un pas mai aproape de concediere:
Referitor la HAUSUL CARE EXISTA INTRE POLITIA LOCALA POLITIA NATIONALA SI DIRECTIILE PUBLICE DE PAZA ALE STATULUI SINT URMATOARELE . DATORITA UNITATIILOR DIN TARA PRIN DESFINTAREA CORPURIILOR GARDIENILOR PUBLICI SA AJUNS LA HAUS
25 Mar, 08:39 ???
Virgil a comentat pentru articolul Cum a încercat Neagu să îl execute public pe Toma, dar gloanțele l-au nimerit pe Tescaru:
Au inceput lucrarile de primavara in fata locuintei lui Neagu, la Poieni, pe banii primariei. La restul populatiei cand incepe?
Google PageRank Checker