27 de ani
de presa libera
Sambata, Aprilie 29, 2017 00:42 AM

Opinii

Iordache, începutul sfârşitului lui Dragnea

de Călin BOSTAN
Opinii  |
07.02.2017, 00:00
352

   Numai un cetăţean de talia ministrului Justiţiei, cu studiile juridice încheiate la 42 de ani, poate insista în tâmpenia împachetării celebrei Ordonanţe 13/2017 într-o poleială numită proiect de lege, pe care să o vrea să o promoveze în Parlament, unde, ştie el, va trece fără probleme. Şi aceasta în condiţiile în care premierul l-a pus, deja, în mod public, în fruntea listei primei remanieri şi chiar s-a delimitat, tot public, de orice act normativ pe această temă promovat fără prealabile consultări, inclusiv cu opoziţia şi cu societatea civilă. Adică nu în stilul simulacrului organizat de Iordache înainte de noua ,,marţe neagră”. 

   Bineînţeles că Florin Iordache se bazează pe ceva. Iar acel ceva nu poate fi decât cuvântul neabătutului conducător în apărarea infractorilor cu gulere albe din sfera politicului şi criminaltăţii economice de mare anvergură, Liviu Dragnea. Categorie din care face parte, cu acte în regulă, însuşi preşedintele Partidului Social Democrat.

   Un lucru nu pare a fi înţeles – la inteligenţa lui nici nu este de mirare! – Florin Iordache. Că ţapul ispăşitor în întreaga poveste va fi el. Mai mult, că omul în care a crezut, şi dă semne că încă mai crede, Liviu Dragnea, nu se simte nici el prea bine. Mai ales după ce a văzut că vicleanul bănăţean Grindeanu i-a muşcat mâna imediat ce a avut ocazia. Şi, mai mult, că muşcătura premierului a avut un feed-back pozitiv în teritoriu. Pentru că social-democraţii cu putere de decizie din ţară şi-au manifestat, cel puţin pe parcursul zilei de sâmbătă, susţinerea făţişă faţă de guvernul condus de Sorin Grindeanu, nicidecum faţă de ,,El Lider Maximo”, faţă de pielea lui penală ori faţă de ordonanţa clocită special să-l spele. 

  Plecarea lui Iordache, care este o chestiune de zile, va fi o măsură pusă, cu bilă albă, în contul lui Grindeanu. Nicidecum într-al lui Dragnea, care degeaba se străduieşte să se alinieze vremurilor. Este începutul sfârşitului pentru liderul național social-democrat.

Comentarii

Noroc si altu'n loc ! (07 Feb, 15:15)
Boborul

Se va ridica altu' de jos , Altu' mai dragnic si mai frumos !

Raspunde
lucruri importante! (07 Feb, 21:04)
Copernicus

Mă gândesc la referendumul din 2012, când un act de voință națională și cetățenească era anulat in mod arbitrar de niște funcționărași străini de mâna a doua. E bine să te ocupi de Dragnea, de alții....nutreț bun pentru oligofreni.

Raspunde

Stiri Agerpres

Joi, Ianuarie 01, 1970 02:00 AM

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
28 Apr, 21:47 Comentariu
Un alt cetățean! a comentat pentru articolul Înglodat în datorii la furnizori și la stat, Căminul de bătrâni de la Vintilă Vodă, în pericol iminent de desființare:
Poate să-i dea Consiliul județean oricât,tot nu va face nimic pentru că este prea comod;aveți dreptate,leafa merge,iar el abia așteaptă să se întoarcă la "căldură"de la Primărie,iar cu noi nici nu vorbește,ne ignora total;Consiliul județean știe asta?
28 Apr, 21:29 Olimpiada
Valeria a comentat pentru articolul Concurenții Olimpiadei Naționale de Istorie de la Buzău, vizită la Comandamentul Diviziei 2:
Comentariile negative aparțin celor care sperau ca Olimpiada să fie un eşec şi nu pot accepta ideea că a fost o mare reuşită.
28 Apr, 21:19 Problema este legea electorală.
Pixelu original a comentat pentru articolul Bârlă s-a cerut afară din PSD, Ciolacu îi face pe plac:
Cum să fie votul lui imitatorule? Este votul pesedeului. Era votul lui dacă era ales de electorat din postura de candidat independent, nu pe listă de partid. După ce va fi exclus din PSD și va pierde funcția de consilier are ocazia să participe la viitoarele alegeri ca independent și să nu mai rănească pe nimeni cu votul lui.
Google PageRank Checker