27 de ani
de presa libera
Vineri, Iunie 23, 2017 16:55 PM
dragaica

Opinii

Iordache, începutul sfârşitului lui Dragnea

de Călin BOSTAN
Opinii  |
07.02.2017, 00:00
422

   Numai un cetăţean de talia ministrului Justiţiei, cu studiile juridice încheiate la 42 de ani, poate insista în tâmpenia împachetării celebrei Ordonanţe 13/2017 într-o poleială numită proiect de lege, pe care să o vrea să o promoveze în Parlament, unde, ştie el, va trece fără probleme. Şi aceasta în condiţiile în care premierul l-a pus, deja, în mod public, în fruntea listei primei remanieri şi chiar s-a delimitat, tot public, de orice act normativ pe această temă promovat fără prealabile consultări, inclusiv cu opoziţia şi cu societatea civilă. Adică nu în stilul simulacrului organizat de Iordache înainte de noua ,,marţe neagră”. 

   Bineînţeles că Florin Iordache se bazează pe ceva. Iar acel ceva nu poate fi decât cuvântul neabătutului conducător în apărarea infractorilor cu gulere albe din sfera politicului şi criminaltăţii economice de mare anvergură, Liviu Dragnea. Categorie din care face parte, cu acte în regulă, însuşi preşedintele Partidului Social Democrat.

   Un lucru nu pare a fi înţeles – la inteligenţa lui nici nu este de mirare! – Florin Iordache. Că ţapul ispăşitor în întreaga poveste va fi el. Mai mult, că omul în care a crezut, şi dă semne că încă mai crede, Liviu Dragnea, nu se simte nici el prea bine. Mai ales după ce a văzut că vicleanul bănăţean Grindeanu i-a muşcat mâna imediat ce a avut ocazia. Şi, mai mult, că muşcătura premierului a avut un feed-back pozitiv în teritoriu. Pentru că social-democraţii cu putere de decizie din ţară şi-au manifestat, cel puţin pe parcursul zilei de sâmbătă, susţinerea făţişă faţă de guvernul condus de Sorin Grindeanu, nicidecum faţă de ,,El Lider Maximo”, faţă de pielea lui penală ori faţă de ordonanţa clocită special să-l spele. 

  Plecarea lui Iordache, care este o chestiune de zile, va fi o măsură pusă, cu bilă albă, în contul lui Grindeanu. Nicidecum într-al lui Dragnea, care degeaba se străduieşte să se alinieze vremurilor. Este începutul sfârşitului pentru liderul național social-democrat.

Comentarii

Noroc si altu'n loc ! (07 Feb, 15:15)
Boborul

Se va ridica altu' de jos , Altu' mai dragnic si mai frumos !

Raspunde
lucruri importante! (07 Feb, 21:04)
Copernicus

Mă gândesc la referendumul din 2012, când un act de voință națională și cetățenească era anulat in mod arbitrar de niște funcționărași străini de mâna a doua. E bine să te ocupi de Dragnea, de alții....nutreț bun pentru oligofreni.

Raspunde

Stiri Agerpres

Tusk/Brexit: Oferta premierului Theresa May 'riscă să agraveze situația' europenilor în Marea Britanie
Vineri, Iunie 23, 2017 16:37 PM

Propunerile premierului britanic Theresa May cu privire la drepturile cetățenilor europeni în Marea Britanie după ieșirea acestei țări din Uniunea Europeană sunt sub așteptările noastre și riscă să agraveze situația europenilor de pe teritoriul britanic, a avertizat vineri președintele Consiliului European, Donald Tusk, la finalul Summitului UE desfășurat joi și vineri la Bruxelles, potrivit AFP și DPA.

DNA: Fost director al unei școli din Neamț, trimis în judecată pentru fraudă cu fonduri europene
Vineri, Iunie 23, 2017 16:35 PM

Doru Lozincă, fost director al Grupului școlar "Ion Ionescu de la Brad" din comuna Horia, județul Neamț, a fost trimis în judecată vineri de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) pentru fraudă cu fonduri europene.

PNL Sector 5: Un an de administrație PSD în Sectorul 5 - cronica unui dezastru anunțat
Vineri, Iunie 23, 2017 16:25 PM

PNL Sector 5 consideră că un an de administrație PSD în această zonă administrativă înseamnă "cronica unui dezastru anunțat".

Primarul sectorului 2 intenționează să construiască zece parcări supraetajate
Vineri, Iunie 23, 2017 16:18 PM

Primarul Sectorului 2, Mihai Mugur Toader, a declarat, vineri, cu ocazia prezentării bilanțului după un an de mandat, că în perioada următoare vor fi realizate studiile de fezabilitate pentru construirea a zece parcări supraetajate.

Donald Trump, deranjat de relația apropiată dintre Robert Mueller și James Comey
Vineri, Iunie 23, 2017 16:08 PM

Președintele american Donald Trump a afirmat, într-un interviu pentru Fox News difuzat vineri, că este deranjat de relația dintre Robert Mueller, procurorul special însărcinat cu ancheta privind ingerința Rusiei în alegerile din noiembrie, și fostul director FBI, James Comey, informează The Hill.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
23 Jun, 14:04 directori
prof a comentat pentru articolul Peste 70 de posturi de directori de școli, scoase la concurs la Buzău:
dar la sc 3 ramnic? se va incrie cineva? au proiecte , au fonduri, si-au luat masini.... E de luat in calcul: bani multi la gratis, fara ore fara rezultate... viata frumoasa
23 Jun, 13:01 Sunteți nebuni?Sunteți analfabeți cu toții? Opriți-vă!
George Călinescu a comentat pentru articolul Buzoianca Ramona Neculae dedică al treilea volum viitorului ei copil:
Doamnelor, domnilor, e de două ori trist ce se întâmplă. Odată că o grafomană agramată se închipuie creator de literatură și nu se mai oprește din producția de maculatură de o impostură incalificabilă. Dar asta ar fi, până la urmă, damblaua ei și nu ar trebui să ne vexeze inconștiența cu care această veleitară alterează ierarhia valorilor estetice și insultă spiritul public. Mai de condamnat sunt însă „lăudătorii”, organizatorii de așa zise lansări, gazdele iresponsabile, cadre didactice care deschid larg ușile școlilor spre a oferi elevilor veritabile antimodele de o monstruoasă lipsă de cultură și de îndemânare în mânuirea limbii române în scris.
23 Jun, 12:17 Încă-s treaz!...
Unu' a comentat pentru articolul Actuala dilemă a cetăţeanului (ne)turmentat:
Apreciez răspunsul, chiar dacă argumentele, și pe cale de consecință concluziile, sunt discutabile. Ghilimelele nu sugerează un citat decât dacă este indicată sursa. Bun, să presupunem că sunt atât de ignorant într-ale literaturii încât n-am auzit de Caragiale. Am auzit doar că, prin redacții, i se spunea "Moș Virgulă". Deci Caragiale nu putea să facă rabat niciodată de la corectitudinea gramaticală. Doar că multe s-au schimbat într-ale gramaticii în ultima sută (și ceva...) de ani. De acord, păstrăm cuvintele autorului, pentru a păstra parfumul epocii, sau licențele poetice ("Cobori în jos Luceafăr blând..."), dar nici la Caragiale, nici la Eminescu, sau la oricare alt autor nu păstrăm ortografia originală, dacă Onor' Academia a schimbat regulile. Chiar dacă Eminescu și Caragiale (de care, din câte ați remarcat, nu am prea auzit) au scris cu apostrof, noi folosim cratima. Deci, din punctul meu ignorant de vedere, a păstra o ortografie desuetă, fără a accentua, prin indicarea sursei, că doriți un anumit parfum antebelic, constituie o eroare. Părerea mea!...
Google PageRank Checker