27 de ani
de presa libera
Sambata, Octombrie 21, 2017 22:36 PM

Opinii

Iordache, începutul sfârşitului lui Dragnea

de Călin BOSTAN
Opinii  |
07.02.2017, 00:00
519

   Numai un cetăţean de talia ministrului Justiţiei, cu studiile juridice încheiate la 42 de ani, poate insista în tâmpenia împachetării celebrei Ordonanţe 13/2017 într-o poleială numită proiect de lege, pe care să o vrea să o promoveze în Parlament, unde, ştie el, va trece fără probleme. Şi aceasta în condiţiile în care premierul l-a pus, deja, în mod public, în fruntea listei primei remanieri şi chiar s-a delimitat, tot public, de orice act normativ pe această temă promovat fără prealabile consultări, inclusiv cu opoziţia şi cu societatea civilă. Adică nu în stilul simulacrului organizat de Iordache înainte de noua ,,marţe neagră”. 

   Bineînţeles că Florin Iordache se bazează pe ceva. Iar acel ceva nu poate fi decât cuvântul neabătutului conducător în apărarea infractorilor cu gulere albe din sfera politicului şi criminaltăţii economice de mare anvergură, Liviu Dragnea. Categorie din care face parte, cu acte în regulă, însuşi preşedintele Partidului Social Democrat.

   Un lucru nu pare a fi înţeles – la inteligenţa lui nici nu este de mirare! – Florin Iordache. Că ţapul ispăşitor în întreaga poveste va fi el. Mai mult, că omul în care a crezut, şi dă semne că încă mai crede, Liviu Dragnea, nu se simte nici el prea bine. Mai ales după ce a văzut că vicleanul bănăţean Grindeanu i-a muşcat mâna imediat ce a avut ocazia. Şi, mai mult, că muşcătura premierului a avut un feed-back pozitiv în teritoriu. Pentru că social-democraţii cu putere de decizie din ţară şi-au manifestat, cel puţin pe parcursul zilei de sâmbătă, susţinerea făţişă faţă de guvernul condus de Sorin Grindeanu, nicidecum faţă de ,,El Lider Maximo”, faţă de pielea lui penală ori faţă de ordonanţa clocită special să-l spele. 

  Plecarea lui Iordache, care este o chestiune de zile, va fi o măsură pusă, cu bilă albă, în contul lui Grindeanu. Nicidecum într-al lui Dragnea, care degeaba se străduieşte să se alinieze vremurilor. Este începutul sfârşitului pentru liderul național social-democrat.

Comentarii

Noroc si altu'n loc ! (07 Feb, 15:15)
Boborul

Se va ridica altu' de jos , Altu' mai dragnic si mai frumos !

Raspunde
lucruri importante! (07 Feb, 21:04)
Copernicus

Mă gândesc la referendumul din 2012, când un act de voință națională și cetățenească era anulat in mod arbitrar de niște funcționărași străini de mâna a doua. E bine să te ocupi de Dragnea, de alții....nutreț bun pentru oligofreni.

Raspunde

Stiri Agerpres

Mureș: Membrii Ștafetei Invictus au ținut un moment de reculegere la mormântul unui ofițer ucis în Afganistan
Sambata, Octombrie 21, 2017 22:14 PM

Membrii Ștafetei Veteranilor Invictus 2017 de pe traseul galben, care au parcurs sâmbătă, în alergare și pe bicicletă, distanța de 55 de kilometri între Sighișoara și Târgu Mureș, au depus flori și au ținut un moment de reculegere la mormântul maiorului post-mortem Tiberius-Marcel Petre, ucis într-un schimb de focuri, pe 3 aprilie 2009, în Afganistan.

Sibiu: Iosif Demian a obținut cu filmul "Baloane de curcubeu" premiul de excelență la Festivalul Astra Film
Sambata, Octombrie 21, 2017 21:26 PM

Cineastul român Iosif Demian, stabilit în Australia, a obținut sâmbătă seara premiul de excelență la Festivalul Astra Film, cu "Baloane de curcubeu", o creație cinematografică lansată după 35 de ani la festivalul de la Sibiu.

Simona Halep, despre Turneul Campioanelor - Fiecare meci va fi ca o finală
Sambata, Octombrie 21, 2017 20:46 PM

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul unu mondial, a declarat, sâmbătă, la Singapore, că fiecare meci de la Turneul Campioanelor va fi ca o finală, potrivit site-ului WTA.

Protest în Piața Universității pentru legalizarea parteneriatului civil
Sambata, Octombrie 21, 2017 20:43 PM

Asociația MozaiQ a organizat, sâmbătă, în Piața Universității din Capitală, un protest pentru a cere legalizarea parteneriatului civil în România.

UPDATE Manifestație cu sute de mii de persoane la Barcelona, în frunte cu liderul catalan Carles Puigdemont (GALERIE FOTO)
Sambata, Octombrie 21, 2017 20:20 PM

Sute de mii de manifestanți catalani, în frunte cu liderul separatist Carles Puigdemont, au umplut sâmbătă centrul Barcelonei pentru a cere independența după ce guvernul central a solicitat destituirea executivului catalan, relatează AFP.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
21 Oct, 00:13 Fara pile!
O.Ureche a comentat pentru articolul Concursul pentru şefia Bibliotecii Judeţene se reia, după ce ambilor candidaţi li s-au respins dosarele:
Oamenii cei mai priceputi,bine pregatiti si cu aptitudini certe trebuie sa ajunga in aceste functii!
20 Oct, 19:40 carte
nick a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari ! A fost unul din idolii tineretii mele. Din cauza unor probleme personale nu am putut participa la intalnirea de la Hasdeu. Cum pot procura 2 carti scrise de Penu. Cu multumiri !
20 Oct, 19:31 Intalnirea cu un sportiv de geniu!
Un admirator a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari pentru intreaga cariera, d-nule Penu! Imi pare rau ca nu am participat la intalnire! Mi-as fi dorit sa-l vad! Pacat insa de faptul ca terenurile de fotbal si baschet din curtea liceului Hasdeu, care odinioara erau pline, chiar si in zilele de vacanta sau weekend acum putrezesc in paragina!
Google PageRank Checker