27 de ani
de presa libera
Marti, August 22, 2017 11:56 AM

Opinii

Iordache, începutul sfârşitului lui Dragnea

de Călin BOSTAN
Opinii  |
07.02.2017, 00:00
479

   Numai un cetăţean de talia ministrului Justiţiei, cu studiile juridice încheiate la 42 de ani, poate insista în tâmpenia împachetării celebrei Ordonanţe 13/2017 într-o poleială numită proiect de lege, pe care să o vrea să o promoveze în Parlament, unde, ştie el, va trece fără probleme. Şi aceasta în condiţiile în care premierul l-a pus, deja, în mod public, în fruntea listei primei remanieri şi chiar s-a delimitat, tot public, de orice act normativ pe această temă promovat fără prealabile consultări, inclusiv cu opoziţia şi cu societatea civilă. Adică nu în stilul simulacrului organizat de Iordache înainte de noua ,,marţe neagră”. 

   Bineînţeles că Florin Iordache se bazează pe ceva. Iar acel ceva nu poate fi decât cuvântul neabătutului conducător în apărarea infractorilor cu gulere albe din sfera politicului şi criminaltăţii economice de mare anvergură, Liviu Dragnea. Categorie din care face parte, cu acte în regulă, însuşi preşedintele Partidului Social Democrat.

   Un lucru nu pare a fi înţeles – la inteligenţa lui nici nu este de mirare! – Florin Iordache. Că ţapul ispăşitor în întreaga poveste va fi el. Mai mult, că omul în care a crezut, şi dă semne că încă mai crede, Liviu Dragnea, nu se simte nici el prea bine. Mai ales după ce a văzut că vicleanul bănăţean Grindeanu i-a muşcat mâna imediat ce a avut ocazia. Şi, mai mult, că muşcătura premierului a avut un feed-back pozitiv în teritoriu. Pentru că social-democraţii cu putere de decizie din ţară şi-au manifestat, cel puţin pe parcursul zilei de sâmbătă, susţinerea făţişă faţă de guvernul condus de Sorin Grindeanu, nicidecum faţă de ,,El Lider Maximo”, faţă de pielea lui penală ori faţă de ordonanţa clocită special să-l spele. 

  Plecarea lui Iordache, care este o chestiune de zile, va fi o măsură pusă, cu bilă albă, în contul lui Grindeanu. Nicidecum într-al lui Dragnea, care degeaba se străduieşte să se alinieze vremurilor. Este începutul sfârşitului pentru liderul național social-democrat.

Comentarii

Noroc si altu'n loc ! (07 Feb, 15:15)
Boborul

Se va ridica altu' de jos , Altu' mai dragnic si mai frumos !

Raspunde
lucruri importante! (07 Feb, 21:04)
Copernicus

Mă gândesc la referendumul din 2012, când un act de voință națională și cetățenească era anulat in mod arbitrar de niște funcționărași străini de mâna a doua. E bine să te ocupi de Dragnea, de alții....nutreț bun pentru oligofreni.

Raspunde

Stiri Agerpres

KO Goetz, reprezentant de marcă al picturii abstracte germane, a murit la vârsta de 103 ani
Marti, August 22, 2017 11:52 AM

Pictorul Karl Otto Goetz, ale cărui lucrări abstracte au contribuit la revirimentul pe piața internațională a artei germane după încheierea celui de-Al Doilea Război Mondial și prăbușirea celui de-Al Treilea Reich, a murit la vârsta de 103 ani, a anunțat luni fundația sa, informează DPA.

Directorul Tel Drum, Petre Pitiș, la DNA
Marti, August 22, 2017 11:50 AM

Directorul societății Tel Drum, Petre Pitiș, s-a prezentat marți la sediul Direcției Naționale Anticorupție pentru a participa la desigilarea sistemelor informatice ridicate în urma perchezițiilor efectuate de anchetatori.

China: Peste 4.000 de persoane evacuate din calea taifunului Hato
Marti, August 22, 2017 11:45 AM

Peste 4.000 de persoane au fost evacuate din calea taifunului Hato, cel de-al 13-lea fenomen meteorologic de acest tip din 2017, care înaintează spre coasta de sud-est a Chinei, informează marți Xinhua.

Stoltenberg: NATO nu va lăsa niciodată Afganistanul ''să redevină un sanctuar pentru teroriști''
Marti, August 22, 2017 11:43 AM

Organizația Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), care a intervenit în Afganistan a doua zi după atentatele din 11 septembrie 2001, la cererea SUA, nu va lăsa niciodată această țară ''să redevină un sanctuar pentru teroriști'', a declarat marți secretarul general al Alianței, Jens Stoltenberg, salutând discursul președintelui american Donald Trump, informează AFP.

Un fost avocat al cântărețului Michael Jackson îl va apăra pe Bill Cosby
Marti, August 22, 2017 11:38 AM

Tom Mesereau, fost avocat al cântărețului Michael Jackson, se va ocupa de apărarea în instanță a actorului de comedie Bill Cosby, a anunțat luni un purtător de cuvânt al artistului, citat de AFP.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
22 Aug, 11:14 Lumea de ieri și lumea de azi!
Pixelu razna a comentat pentru articolul Torţionarul Vişinescu se vrea liber ,,din motive medicale“:
Din aceeași categorie cu „nu suportă detenția” sau dementul ăla norvegian, Breivik, care a dat statul în judecată că este supus unui tratament inuman pentru că este izolat și nu socializează și i se încălzește mâncarea la microunde. Și statul norvegian a luat în serios plângerea. Demența este totală. Personajul are și pagină pe Wikipedia. Mai nou, și-a schimbat legal numele.
22 Aug, 10:46 Justitie divina...
Unforgiven a comentat pentru articolul Florina Stoian, revocată prin fax de ministrul Educației:
Florina Stoian,nu te supara,dar era si timpul sa fii schimbata!...La cate mizerii si abuzuri ai facut in perioada concursului pentru functia de director de scoala-2016,la cata incompetenta crasa ai demonstrat in ciuda inaltelor studii economice de la Academia din Brosteni,la cat rafinament intelectual ai afisat de fiecare data cand ai reprezentat invatamantul buzoian,la ce /in ce concurs de imprejurari politice ai obtinut postul!...Probabil e prea mult pentru tine si functia de director la gradinita "Boboceii din Micro III"...Sorry,Florina go home!
22 Aug, 10:13 Unde dai și unde crapă!
Pixelu corporatist a comentat pentru articolul Ministrul Educaţiei a desfăcut din greşeală contractul altcuiva când a demis-o pe Florina Stoian:
Observ o întreagă propagandă legată de faptul că: „A luat concursul, să-și ducă mandatul la bun sfârșit!”. Principial vorbind, este o cretinătate. Dacă câștigătorul concursului o ia razna în timpul mandatului este firesc să fie înlăturat. Că se pot face abuzuri, cum pare a fi și cazul de față, este cu totul altă discuție, care în principiu sunt generate de însăși natura legislației. Guvernarea corporatistă a fost legiferată tocmai pentru a legaliza abuzul.
Google PageRank Checker