27 de ani
de presa libera
Joi, Septembrie 21, 2017 13:19 PM
opinia-balcescu

Monden

Ionuț Popescu, cu „Pisica Verde“ la Festivalul național de Teatru Tânăr

de Silvia HERGHELEGIU
Monden  |
11.08.2017, 00:00
1353
  • Buzoianul este regizorul piesei jucată de membrii trupei de teatru „3,14” a Colegiului Hasdeu

   Astăzi, buzoienii din trupa de teatru „3,14” a Colegiului Hasdeu vor juca piesa „Pisica verde” în cadrul celei mai importante competiții-concurs destinată tea­trului tânăr și profesionist, ce are loc la Alexandria.

   Festivalul Național de Tea­tru Tânăr „Ideo Ideis“ se află la cea de-a XII-a ediție, iar buzoienii Alexandru Popa, Elena Zamfirescu, Darius Cor­neci, Angelica Vlad, Teodora Stan și Vlad Ionuț Popescu (regizor) vor fi pe scenă vineri,11 august, pentru al doilea an consecutiv, coordonați de profesorul Dănuț Solcan, inițiatorul proiectului Clubul „3,14”.

   „Există un festival la care oamenii vin, intră în sală și pășesc la un moment dat pe scenă ca actori, indiferent de-s adulți sau copii, interpretând de la un anumit punct unul din roluri. Există un festival făcut din bucăți de vieți adevărate, ale unor oameni diferiți, dar care trăiesc aceeași poveste. Există un festival la care un tânăr, un adult, un părinte, un copil pot să se vadă în oglindă. Există un festival la care spectatorii au revelații succesive. Există un festival la care oamenii plâng cu sufletul și râd cu mintea. Există un festival-melodie, acesta a devenit un șlagăr: Ideo Ideis! Ne bucurăm că trupa de teatru 3,14 din Buzău rezistă și va fi prezentă pentru a doua oară la IDEO IDEIS, de data aceasta cu spectacolul «Pisica Verde> de Elise Wilk. Noi v-am anunțat. Dacă vreți să veniți, știți unde să ne găsiți!”, a precizat regizorul piesei ce intră în concurs vineri, Vlad Popescu.

Președinte de onoare al festivalului este Marcel Iureș

   A XII-a ediție a festivalului fenomen de la Alexandria, Ideo Ideis, s-a deschis luni seara în ropote de aplauze.

   Deschiderea a avut loc la Casa de Cultură din Alexandria, însă spectacolele profesioniste și cele de teatru tânăr se desfășoară la Sala Polivalentă, pentru că sala de spectacole a Casei de Cultură nu are aviz ISU.

   Nouă trupe din mai multe zone ale țării vor participa la numeroase ateliere și vor susține spectacole de teatru pe parcursul festivalului. Nu vor lipsi nici spectacolele de teatru profesionist, care vor aduce nume mari ale teatrului românesc. Liceenii pasionați de actorie, veniți din întreaga țară, participă, în primele patru zile ale festivalului, la Atelierele de Teatru Tânăr, coordonate de tineri actori și regizori, iar ulterior își vor prezenta spectacolele de teatru în fața unor actori consacrați precum Me­deea Marinescu, Marius Ma­nole, Vlad Zamfirescu,  Pa­vel Bartoș, Cătălin Ște­fănescu, dar și în fața comunității din Alexandria, într-un cadru non-competitiv.

   Președinte de onoare al Ideo Ideis, Marcel Iureș, va urca și anul acesta pe scena festivalului Ideo Ideis din Alexandria alături de alți mari actori ai scenei românești.

   Piesa „Pisica verde” de Elise Wilk spune povestea a șase adolescenți dintr-un oraș de provincie și a unei seri de sâmbătă care le va schimba viețile pentru totdeauna.

   Lumea lor înseamnă car­tierul de blocuri din spatele combinatului, școala, primele iubiri și clubul President, unde merg sâmbătă seara. Dar lumea lor mai înseamnă și îngeri care beau vodkă, vrăji făcute la miezul nopții, pisici verzi care apar în mijlocul intersecției și pastile colorate pe care le înghiți ca să uiți. Este o lume din care părinții lipsesc: fie sunt plecați la muncă în străinătate, fie n-au timp, fie copiii sunt nevoiți să joace rolul părinților. Toți adolescenții din această poveste se refugiază în lumi paralele, care par mult mai frumoase și mai suportabile decât cea în care trăiesc.

   Pisica verde spune o poveste de dragoste. Ca multe povești de dragoste din adolescență, e vorba despre o iubire neîmpărtășită.

Pisica verde spune o poveste despre o crimă. E o poveste pe care o știm cu toții: am citit-o în ziar sau am văzut-o la știri.

În primul rând însă, piesa vorbește despre puterea ima­ginației cea care ne salvează de lumea gri în care trăim.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Ajutoare pentru județele din vest afectate de furtună și trecerea Institutului Cantacuzino la MApN-pe ordinea de zi a Guvernului
Joi, Septembrie 21, 2017 13:10 PM

Guvernul va aproba în ședința de joi, printr-o Hotărâre, alocarea unei sume din Fondul de intervenție, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2017, pentru înlăturarea efectelor calamităților naturale produse de furtuni în vestul țării.

Romsilva: Peste 700 de hectare de pădure, afectate de fenomenele meteo extreme din ultimele zile
Joi, Septembrie 21, 2017 13:10 PM

Peste 700 de hectare de pădure de pe raza mai multor județe din vestul țării, aflate în administrarea statului, au fost afectate de fenomenele meteo extreme produse în ultima săptămână, arată datele provizorii centralizate de Regia Națională a Pădurilor - Romsilva, publicate joi.

Gabriela Firea: Nu putem să tratăm cu superficialitate prognozele meteo; pe rețelele de socializare au fost făcute aprecieri răutăcioase
Joi, Septembrie 21, 2017 13:08 PM

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat joi că trebuie respectată legislația cu privire la informațiile furnizate de Administrația Națională de Meteorologie (ANM) prin transmiterea lor către cetățeni și că prognozele nu trebuie tratate "cu superficialitate".

S&P a retrogradat ratingul suveran al Chinei la "A plus", perspectiva atribuită fiind stabilă
Joi, Septembrie 21, 2017 13:02 PM

Agenția de evaluare financiară Standard & Poor's (S&P) a revizuit în scădere, cu o treaptă, ratingul suveran al Chinei, de la de la "AA minus" la "A plus", și a îmbunătățit perspectiva atribuită, de la negativă la stabilă, transmit Financial Times și Bloomberg.

Nicoară (PNL): Să nu fie îngrădit dreptul persoanelor de a refuza vaccinarea din diferite motive
Joi, Septembrie 21, 2017 13:01 PM

Prim-vicepreședintele PNL Cluj, senatorul Marius Nicoară, a declarat, joi, într-o conferință de presă, că a propus un amendament la proiectul Legii vaccinării, astfel încât cetățenii români să poată refuza vaccinarea profilactică sistematică din motive care țin de libertatea lor de gândire sau religioasă.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
21 Sep, 10:25 "Expertii lui boscodeala"
Un buzoian a comentat pentru articolul Experţii din dosarul „Orizont“ al fostului primar Boşcodeală au făcut cărare către Tribunalul Dâmboviţa:
Cand vad aceasta figura il asociez cu imaginea dezastruoasa a orasului nostru.Doamne,cat a putut sa-si bata joc de noi.Poate viata o sa-i intoarca "serviciile".
21 Sep, 09:22 Trezește-te dodane și deschide ochii!
Pixelu eurosceptic a comentat pentru articolul Ionela Dobrică: ,,Implementarea sistemului de alertare a populaţiei, absolut necesară“:
Ce simpatici sunt cei care mai speră că se pot îndrepta lucrurile! Statutul neoficial de colonie nu pare să deranjeze clasa politică românească, singura ei grijă fiind propria bunăstare. Orice partid sau coaliție ajunsă la guvernare nu poate juca decât rolul vătafului, degeaba își face planuri și strategii de dezvoltare, nemaiavând pârghii și resurse să le pună în practică. Stăpânul de drept al României face ce dorește, nu întâmpină nici cea mai mică rezistență din partea clasei politice actuale române. Dacă voi observa la vreun partid sau coaliție intenția de a începe lupta de eliberare de sub jugul colonialiștilor moderni prin planuri și strategii de redobândire măcar a celor trei piloni ce definesc un stat național independent (exploatarea resurselor naturale, distribuțiile de energie și băncile) atunci voi mai merge la vot, altminteri mi se pare un gest inutil.
21 Sep, 09:17 CULOARUL PRESEI
buzoian a comentat pentru articolul În aşteptarea codului portocaliu / Şefii Inspectoratului Şcolar nici nu s-au sinchisit să participe la şedinţa unde se putea decide închiderea şcolilor:
Geta Burducea este intrata demult pe CULOARUL PRESEI! ACESTEI PRESE BUZOIENE S.R.I-ste! Deranjeaza tare sistemul securist de se urla asa de tare impotriva ei? Nu vi se pare ca jigniti inteligenta cititorilor, atatia cat or mai fi ei in mod real? ACEST articol era scris deja! Fie ca scolile au avut program normal (decizie foarte buna!), fie ca erau inchise, TOT RAU ERA!
Google PageRank Checker