Uniunea Europeană oferă granturi de 15.000 euro administraţiilor locale din mediul rural şi urban mic pentru achiziţionarea şi instalarea de echipamente destinate hotspoturilor WiFi, anunţă, într-un comunicat de presă, deputatul social-democrat de Buzău Ionela Dobrică, vicepreşedinte al Comisiei pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor din camera inferioară a Parlamentului. Ea spune că a tri­mis tuturor primăriilor din judeţ adrese cu privire la programul de acordare de vouchere pentru infrastructura de wireless.

,,Zilele trecute am trimis tuturor primarilor din judeţul Buzău o adresă cu privire la programul de acordare de vouchere pentru infrastructura wireless, WiFi4EU. Acest program, despre care se pot afla detalii complete de aici https://www.wifi4eu.eu/#/home, prevede acordarea de granturi în valoare de 15.000 de euro pentru localităţile din mediul rural şi urban mic în vederea achiziţionării şi instalării de echipamente destinate hotspoturilor WiFi. Consider că accesul la o reţea de internet stabilă, performantă şi cât mai modernă este în zilele noastre o necesitate şi, aşa cum a fost declarat de Organizaţia Naţiunilor Unite, un drept de bază al tuturor cetăţenilor. De aceea, atunci când am aflat despre dorinţa Uniunii Europene de a implementa acest program, în cadrul întâlnirii cu doamna Mariya Gabriel, Comisar european responsabil pentru economie digitală şi societate digitală, mi-am propus să încurajez autorităţile locale să acceseze acest program. Deja interesul pe care primarii l-au arătat în urma adresei pe care le-am trimis-o este un semnal bun că au înţeles cât de importantă este tehnologia, informaţia şi comunicarea pentru ca o societate, indiferent de dimensiunea sa, să progreseze şi să se dezvolte din toate punctele de vedere”, spune Ionela Dobrică.

Până în prezent, 21 de administraţii locale buzoiene s-au înscris în acest program; este vorba despre municipiile Buzău şi Râmnicu Sărat, oraşul Nehoiu, şi comunele Balta Albă, Beceni, Berca, Brădeanu, Gherăseni, Glodeanu Sărat, Glodeanu Siliştea, Luciu, Mihăileşti, Murgeşti, Padina, Poşta Câlnău, Robeasca, Săhăteni, Topliceni, Unguriu, Valea Râmnicului şi Valea Salciei.

DISTRIBUIȚI
loading...

2 COMENTARII

  1. E una dintre cele mai nerușinate afaceri, cu antecedente în afacerea Microsoft când, programul „Internet în școala mea”a adus ciubucuri imense. Adică venea echipa la o școală(2007-2010) care avea deja internet și „ștergea praful” DE PE CALCULATOARE apoi încasa, în medie, cam 50.000RON . Așa va fi și acum:toată infrastructura există deja, vin „enoriașii”firmei de Wi Fi, spun o „rugăciune” și primesc(pentru viitoarea campanie electorală)15.000 de euro. Simplu nu? Exagerat de simplu, dar eficient.

  2. Ce-i trebuie chelului? Dacă tot nu are trotuar și se urinează pe gardurile din apropierea buticurilor în lisa unui vc public, măcar să să aibă hotspoturi wifi. Probabil asta e urmarea răsturnării la Bz a căruței cu proști performeri pentru care domnul Ciolacul a ridicat prea jos „ștafeta” accederii în Parlament!!

Comments are closed.