27 de ani
de presa libera
Duminica, Martie 26, 2017 06:31 AM

Educatie

Ion Dobre, liderul SÎP Buzău: „Dacă argumentele celor de la Liceului «Radu Vlădescu» din Pătârlagele se susţin, nu vom fi de acord cu reducerea numărului de clase“

de Cristian IONESCU
Educatie  |
23.02.2017, 00:00
1231

   Reducerea numărului de clase din cadrul Liceului Teoretic „Radu Vlădescu” din Pătârlagele tulbură în conti­nuare apele în învăţământ. Profesorii din zonă contestă datele care au stat la baza deciziei de a desfiinţa o clasă de liceu şi cer Sindicatului Învăţământului Preuniversitar (SÎP) Buzău să le susţină demersurile. Mai exact, părinţi şi profesori din Pătârlagele consideră că numărul elevilor de clasa a VIII-a nu a scăzut atât de mult încât să se impună reducerea claselor la Liceul „Radu Vlădescu”.

   Liderul profesorilor buzoieni, Ion Dobre, a declarat că diminuarea numărului de elevi în judeţ este o realitate probată prin statistici şi le cere celor din Pătârlagele să vină cu date exacte referitoare la situaţia din zonă.

   „Am discutat cu liderul de sindicat din şcoală,  care ne-a solicitat un punct de vedere şi sprijin. L-am rugat să verifice dacă numărul de elevi care termină clasa a VIII-a în toate şcolile  în care, în mod tradi­ţional, absolvenţii aleg să frecventeze cursurile acestui liceu, corespunde cu numărul de elevi în baza căruia I.S.J. Buzău a luat decizia de redu­cere a numărului de clase de la 4 la 3. În funcţie de rezultat, ţinând cont şi de statistica ­anu­ală a celor care preferă un colegiu/liceu din altă localitate, se poate constata formarea numărului de clase propus. Dacă argumentele se susţin, nu vom fi de acord cu redu­cerea numărului de clase  care ar obliga elevii să facă naveta sau să stea în gazdă, întrucât costurile şi timpul pierdut cu transportul ar duce la creşterea abandonului şcolar. S.Î.P. «Prof. I. Neacşu» Buzău, în toate demersurile pe care le-a întreprins în lunga sa exi­stenţă, a avut ca scop interesul  primordial al elevului şi al membrilor de sindicat”, se arată într-un comunicat semnat de liderul SÎP Buzău, Ion Dobre.

 

Comentarii

Dobre este degeaba (24 Feb, 15:08)
Sindicatul

Dobre eu zic sa iti dai demisia. Meseria ta era sa protejezi profesorii. Tu nu intelegi ca nu mai avem nevoie de tine. Pleaca si cat mai repede. Apropo vezi ca floricica ta pleaca si ea. Isi face bagajul.

Raspunde
Sindicatul Drangheta (25 Feb, 09:47)
Unforgiven

Acest individ pe nume Dobre Ion este un mare mincinos...Cerem instituțiilor abilitate sa se autosesizeze și sa cerceteze activitatea SIP Buzău pe perioada conducerii lui...Propunem concurs și alegeri prin vot secret pentru functia de lider de sindicat...Da-ti demisia și pune fluierul în cui...Rușine!

Raspunde
sip (27 Feb, 07:35)
sip

Suntem nemulțumiri pt ca ne pasa.Vrem oameni obiectivi la orice conducere care sa tina cu profesorii, iar daca altii sunt mai pregatiti, lasati- i pe ei.Mai stati cumintei!

Raspunde

Stiri Agerpres

Atac la Londra: Poliția britanică vrea informații suplimentare
Duminica, Martie 26, 2017 05:39 AM

Poliția britanică vrea să obțină mai multe informații pentru a stabili circumstanțele exacte în care Khalid Masood a decis să comită atentatul de la Londra, revendicat de gruparea jihadistă Stat Islamic, transmite AFP.

ZILE NAȚIONALE: Republica Populară Bangladesh
Duminica, Martie 26, 2017 05:05 AM

Republica Populară Bangladesh sărbătorește Ziua Națională la 26 martie, dată la care aniversează proclamarea independenței, în anul 1971.

Ziua internațională a luptei împotriva epilepsiei (Purple Day)
Duminica, Martie 26, 2017 04:54 AM

Ziua internațională a luptei împotriva epilepsiei, cunoscută la nivel mondial sub denumirea de Purple Day, este marcată în fiecare an pe 26 martie, vizând creșterea gradului de conștientizare la nivel mondial a bolii.

"Un binecunoscut lider terorist Al-Qaida", ucis de o lovitură americană în Afganistan (Pentagon)
Duminica, Martie 26, 2017 04:47 AM

Pentagonul a precizat sâmbătă că o lovitură a SUA în Afganistan l-a ucis în urmă cu șase zile pe un militant al grupării Al Qaida care era responsabil pentru moartea a doi membri ai serviciilor americane și acuzat pentru implicare în atacul asupra unui autobuz ce transporta echipa de cricket a statului Sri Lanka, în 2009, transmite Reuters.

DOCUMENTAR: 195 de ani de la moartea compozitorului Ludwig van Beethoven
Duminica, Martie 26, 2017 04:46 AM

Compozitorul german Ludwig van Beethoven s-a născut la Bonn, la 16 decembrie 1770.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
25 Mar, 13:09 POLITIA LOCALA
POPESCU LEONTIN a comentat pentru articolul Poliţiştii locali angajaţi ilegal, cu un pas mai aproape de concediere:
DEOARECE UNITATIILE PARTICULARE LUCREAZA CU UN TARIF FOARTE MIC PE CIND UNITATIILE DE STAT PRESTATOARE DE SERVICI LUCTREZA DUPA NORME LEGE .
25 Mar, 13:06 politia locala referitor
popescu leontin a comentat pentru articolul Poliţiştii locali angajaţi ilegal, cu un pas mai aproape de concediere:
Referitor la HAUSUL CARE EXISTA INTRE POLITIA LOCALA POLITIA NATIONALA SI DIRECTIILE PUBLICE DE PAZA ALE STATULUI SINT URMATOARELE . DATORITA UNITATIILOR DIN TARA PRIN DESFINTAREA CORPURIILOR GARDIENILOR PUBLICI SA AJUNS LA HAUS
25 Mar, 08:39 ???
Virgil a comentat pentru articolul Cum a încercat Neagu să îl execute public pe Toma, dar gloanțele l-au nimerit pe Tescaru:
Au inceput lucrarile de primavara in fata locuintei lui Neagu, la Poieni, pe banii primariei. La restul populatiei cand incepe?
Google PageRank Checker