27 de ani
de presa libera
Sambata, Aprilie 29, 2017 00:44 AM

Educatie

Ion Dobre, liderul SÎP Buzău: „Dacă argumentele celor de la Liceului «Radu Vlădescu» din Pătârlagele se susţin, nu vom fi de acord cu reducerea numărului de clase“

de Cristian IONESCU
Educatie  |
23.02.2017, 00:00
1256

   Reducerea numărului de clase din cadrul Liceului Teoretic „Radu Vlădescu” din Pătârlagele tulbură în conti­nuare apele în învăţământ. Profesorii din zonă contestă datele care au stat la baza deciziei de a desfiinţa o clasă de liceu şi cer Sindicatului Învăţământului Preuniversitar (SÎP) Buzău să le susţină demersurile. Mai exact, părinţi şi profesori din Pătârlagele consideră că numărul elevilor de clasa a VIII-a nu a scăzut atât de mult încât să se impună reducerea claselor la Liceul „Radu Vlădescu”.

   Liderul profesorilor buzoieni, Ion Dobre, a declarat că diminuarea numărului de elevi în judeţ este o realitate probată prin statistici şi le cere celor din Pătârlagele să vină cu date exacte referitoare la situaţia din zonă.

   „Am discutat cu liderul de sindicat din şcoală,  care ne-a solicitat un punct de vedere şi sprijin. L-am rugat să verifice dacă numărul de elevi care termină clasa a VIII-a în toate şcolile  în care, în mod tradi­ţional, absolvenţii aleg să frecventeze cursurile acestui liceu, corespunde cu numărul de elevi în baza căruia I.S.J. Buzău a luat decizia de redu­cere a numărului de clase de la 4 la 3. În funcţie de rezultat, ţinând cont şi de statistica ­anu­ală a celor care preferă un colegiu/liceu din altă localitate, se poate constata formarea numărului de clase propus. Dacă argumentele se susţin, nu vom fi de acord cu redu­cerea numărului de clase  care ar obliga elevii să facă naveta sau să stea în gazdă, întrucât costurile şi timpul pierdut cu transportul ar duce la creşterea abandonului şcolar. S.Î.P. «Prof. I. Neacşu» Buzău, în toate demersurile pe care le-a întreprins în lunga sa exi­stenţă, a avut ca scop interesul  primordial al elevului şi al membrilor de sindicat”, se arată într-un comunicat semnat de liderul SÎP Buzău, Ion Dobre.

 

Comentarii

Dobre este degeaba (24 Feb, 15:08)
Sindicatul

Dobre eu zic sa iti dai demisia. Meseria ta era sa protejezi profesorii. Tu nu intelegi ca nu mai avem nevoie de tine. Pleaca si cat mai repede. Apropo vezi ca floricica ta pleaca si ea. Isi face bagajul.

Raspunde
Sindicatul Drangheta (25 Feb, 09:47)
Unforgiven

Acest individ pe nume Dobre Ion este un mare mincinos...Cerem instituțiilor abilitate sa se autosesizeze și sa cerceteze activitatea SIP Buzău pe perioada conducerii lui...Propunem concurs și alegeri prin vot secret pentru functia de lider de sindicat...Da-ti demisia și pune fluierul în cui...Rușine!

Raspunde
sip (27 Feb, 07:35)
sip

Suntem nemulțumiri pt ca ne pasa.Vrem oameni obiectivi la orice conducere care sa tina cu profesorii, iar daca altii sunt mai pregatiti, lasati- i pe ei.Mai stati cumintei!

Raspunde

Stiri Agerpres

Joi, Ianuarie 01, 1970 02:00 AM

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
28 Apr, 21:47 Comentariu
Un alt cetățean! a comentat pentru articolul Înglodat în datorii la furnizori și la stat, Căminul de bătrâni de la Vintilă Vodă, în pericol iminent de desființare:
Poate să-i dea Consiliul județean oricât,tot nu va face nimic pentru că este prea comod;aveți dreptate,leafa merge,iar el abia așteaptă să se întoarcă la "căldură"de la Primărie,iar cu noi nici nu vorbește,ne ignora total;Consiliul județean știe asta?
28 Apr, 21:29 Olimpiada
Valeria a comentat pentru articolul Concurenții Olimpiadei Naționale de Istorie de la Buzău, vizită la Comandamentul Diviziei 2:
Comentariile negative aparțin celor care sperau ca Olimpiada să fie un eşec şi nu pot accepta ideea că a fost o mare reuşită.
28 Apr, 21:19 Problema este legea electorală.
Pixelu original a comentat pentru articolul Bârlă s-a cerut afară din PSD, Ciolacu îi face pe plac:
Cum să fie votul lui imitatorule? Este votul pesedeului. Era votul lui dacă era ales de electorat din postura de candidat independent, nu pe listă de partid. După ce va fi exclus din PSD și va pierde funcția de consilier are ocazia să participe la viitoarele alegeri ca independent și să nu mai rănească pe nimeni cu votul lui.
Google PageRank Checker