27 de ani
de presa libera
Sambata, Octombrie 21, 2017 22:36 PM

Educatie

Ion Dobre, liderul SÎP Buzău: „Dacă argumentele celor de la Liceului «Radu Vlădescu» din Pătârlagele se susţin, nu vom fi de acord cu reducerea numărului de clase“

de Cristian IONESCU
Educatie  |
23.02.2017, 00:00
1475

   Reducerea numărului de clase din cadrul Liceului Teoretic „Radu Vlădescu” din Pătârlagele tulbură în conti­nuare apele în învăţământ. Profesorii din zonă contestă datele care au stat la baza deciziei de a desfiinţa o clasă de liceu şi cer Sindicatului Învăţământului Preuniversitar (SÎP) Buzău să le susţină demersurile. Mai exact, părinţi şi profesori din Pătârlagele consideră că numărul elevilor de clasa a VIII-a nu a scăzut atât de mult încât să se impună reducerea claselor la Liceul „Radu Vlădescu”.

   Liderul profesorilor buzoieni, Ion Dobre, a declarat că diminuarea numărului de elevi în judeţ este o realitate probată prin statistici şi le cere celor din Pătârlagele să vină cu date exacte referitoare la situaţia din zonă.

   „Am discutat cu liderul de sindicat din şcoală,  care ne-a solicitat un punct de vedere şi sprijin. L-am rugat să verifice dacă numărul de elevi care termină clasa a VIII-a în toate şcolile  în care, în mod tradi­ţional, absolvenţii aleg să frecventeze cursurile acestui liceu, corespunde cu numărul de elevi în baza căruia I.S.J. Buzău a luat decizia de redu­cere a numărului de clase de la 4 la 3. În funcţie de rezultat, ţinând cont şi de statistica ­anu­ală a celor care preferă un colegiu/liceu din altă localitate, se poate constata formarea numărului de clase propus. Dacă argumentele se susţin, nu vom fi de acord cu redu­cerea numărului de clase  care ar obliga elevii să facă naveta sau să stea în gazdă, întrucât costurile şi timpul pierdut cu transportul ar duce la creşterea abandonului şcolar. S.Î.P. «Prof. I. Neacşu» Buzău, în toate demersurile pe care le-a întreprins în lunga sa exi­stenţă, a avut ca scop interesul  primordial al elevului şi al membrilor de sindicat”, se arată într-un comunicat semnat de liderul SÎP Buzău, Ion Dobre.

 

Comentarii

Dobre este degeaba (24 Feb, 15:08)
Sindicatul

Dobre eu zic sa iti dai demisia. Meseria ta era sa protejezi profesorii. Tu nu intelegi ca nu mai avem nevoie de tine. Pleaca si cat mai repede. Apropo vezi ca floricica ta pleaca si ea. Isi face bagajul.

Raspunde
Sindicatul Drangheta (25 Feb, 09:47)
Unforgiven

Acest individ pe nume Dobre Ion este un mare mincinos...Cerem instituțiilor abilitate sa se autosesizeze și sa cerceteze activitatea SIP Buzău pe perioada conducerii lui...Propunem concurs și alegeri prin vot secret pentru functia de lider de sindicat...Da-ti demisia și pune fluierul în cui...Rușine!

Raspunde
sip (27 Feb, 07:35)
sip

Suntem nemulțumiri pt ca ne pasa.Vrem oameni obiectivi la orice conducere care sa tina cu profesorii, iar daca altii sunt mai pregatiti, lasati- i pe ei.Mai stati cumintei!

Raspunde

Stiri Agerpres

Mureș: Membrii Ștafetei Invictus au ținut un moment de reculegere la mormântul unui ofițer ucis în Afganistan
Sambata, Octombrie 21, 2017 22:14 PM

Membrii Ștafetei Veteranilor Invictus 2017 de pe traseul galben, care au parcurs sâmbătă, în alergare și pe bicicletă, distanța de 55 de kilometri între Sighișoara și Târgu Mureș, au depus flori și au ținut un moment de reculegere la mormântul maiorului post-mortem Tiberius-Marcel Petre, ucis într-un schimb de focuri, pe 3 aprilie 2009, în Afganistan.

Sibiu: Iosif Demian a obținut cu filmul "Baloane de curcubeu" premiul de excelență la Festivalul Astra Film
Sambata, Octombrie 21, 2017 21:26 PM

Cineastul român Iosif Demian, stabilit în Australia, a obținut sâmbătă seara premiul de excelență la Festivalul Astra Film, cu "Baloane de curcubeu", o creație cinematografică lansată după 35 de ani la festivalul de la Sibiu.

Simona Halep, despre Turneul Campioanelor - Fiecare meci va fi ca o finală
Sambata, Octombrie 21, 2017 20:46 PM

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul unu mondial, a declarat, sâmbătă, la Singapore, că fiecare meci de la Turneul Campioanelor va fi ca o finală, potrivit site-ului WTA.

Protest în Piața Universității pentru legalizarea parteneriatului civil
Sambata, Octombrie 21, 2017 20:43 PM

Asociația MozaiQ a organizat, sâmbătă, în Piața Universității din Capitală, un protest pentru a cere legalizarea parteneriatului civil în România.

UPDATE Manifestație cu sute de mii de persoane la Barcelona, în frunte cu liderul catalan Carles Puigdemont (GALERIE FOTO)
Sambata, Octombrie 21, 2017 20:20 PM

Sute de mii de manifestanți catalani, în frunte cu liderul separatist Carles Puigdemont, au umplut sâmbătă centrul Barcelonei pentru a cere independența după ce guvernul central a solicitat destituirea executivului catalan, relatează AFP.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
21 Oct, 00:13 Fara pile!
O.Ureche a comentat pentru articolul Concursul pentru şefia Bibliotecii Judeţene se reia, după ce ambilor candidaţi li s-au respins dosarele:
Oamenii cei mai priceputi,bine pregatiti si cu aptitudini certe trebuie sa ajunga in aceste functii!
20 Oct, 19:40 carte
nick a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari ! A fost unul din idolii tineretii mele. Din cauza unor probleme personale nu am putut participa la intalnirea de la Hasdeu. Cum pot procura 2 carti scrise de Penu. Cu multumiri !
20 Oct, 19:31 Intalnirea cu un sportiv de geniu!
Un admirator a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari pentru intreaga cariera, d-nule Penu! Imi pare rau ca nu am participat la intalnire! Mi-as fi dorit sa-l vad! Pacat insa de faptul ca terenurile de fotbal si baschet din curtea liceului Hasdeu, care odinioara erau pline, chiar si in zilele de vacanta sau weekend acum putrezesc in paragina!
Google PageRank Checker