27 de ani
de presa libera
Marti, Noiembrie 21, 2017 14:11 PM

Educatie

Investiţie de 60.000 lei pentru cei 125 de elevi de la clasele de step-by-step din Şcoala „Vasile Cristoforeanu”

de Cristian IONESCU
Educatie  |
12.09.2017, 00:00
871

   În timp ce o mare parte din şcolile buzoiene au început anul şcolar cu probleme legate de autorizaţiile sanitare, Şcoala „Vasile Cristoforeanu” din Rm. Sărat şi-a primit, ieri, elevii într-o clădire proaspăt reabilitată.

   Mizând pe o investiţie provenind în cea mai mare parte din surse proprii, completată cu bani de la autorităţile locale, conducerea şcolii a reabilitat clădirea care serveşte drept sală de mase pentru cei 125 de elevi de la învăţământul step-by-step. În plus, treptele interioare au fost înfrumuseţate într-un mod ingenios, pe fiecare contratreaptă fiind imprimate mesaje motivaţionale pentru cei mici. Tot­odată, au fost reabilitate şi holurile clădirii. Întreaga investiţie se ridică la suma de 60.000 lei.

   „Am recurs la această idee pentru ca elevii noştri să nu fie nevoiţi să părăsească şcoala când vor să servească masa. Ei vor primi mâncare în regim de catering în aceste săli reabilitate. Este deci şi o măsură de securitate. Este vorba despre două încăperi care servesc drept săli de masă, holuri şi treptele de acces în local. Decoraţiunile sunt unele ingenioase, inspirându-ne de la un liceu din Bucureşti cu care suntem parteneri”, a declarat directorul Şcolii „Vasile Cris­toforeanu”, Ionel Meiroşu.

Staţie de purificare a apei

   Investiţia a fost realizată prin asociaţia de părinţi, beneficiind de o sponsorizare în valoare de 40.000 lei din partea unui sponsor care doreşte să rămână anonim. Această sumă a fost completată cu 10.000 lei din partea Consiliului Local şi alţi 10.000 lei din fondurile şcolii.

   De asemenea, elevii de la step-by-step de la Şcoala „Vasile Cristoforeanu” vor beneficia, începând de anul acesta, şi de o staţie de purificare a apei, astfel încât cei care vor să consume apă de la şcoală vor avea parte de apă la cei mai înalţi parametri de calitate.  

Comentarii

Nota 10 (12 Sep, 20:48)
Vasile

Doar un an a trecut și amprenta unui manager adevărat își spune cuvântul. Cum era foarte de asteptat, în ciuda unei administrații locale naucita, care s-a trezit în scaune aterizata pe voturile de partid, omul potrivit, care în orice funcție a dovedit o excelenta aplicare a leadershipului modern, demn de anul 2017, ne face sa apreciem aceasta scoala cea mai de frunte a urbei doar la nivelul notei zece.

Raspunde
Râmnicenii (12 Sep, 21:23)
ionescu o.

Râmnicenii au avut de multe ori inițiative lăudabile. Informația de mai sus îmi întărește convingerea că nivelul învățământului preuniversitar din Rm.Sărat începe să se apropie de standardele europene. Au mai fost personalități care, în decursul timpului au făcut să strălucească emblema învățământului preuniversitar local. Se pare că directorul școlii, remarcabilul inginer-profesor Ionel Meiroșu,le calcă pe urme. Un exemplu ce trebuie urgent multiplicat. Pentru această idee susțin reforma sistemului de învățământ preuniversitar:elevul vine la școală să ÎNVEȚE .Învățătura lui e munca de fiecare zi. Acasă el vine să se relaxeze și să se odihnească, fără să care în spate tarhatul cărților și caietelor. Brovo râmniceni!! Mare grijă la ocrotirea sănătății și igiena localurilor căci invidia poate naște tot felul de isprăvi...

Raspunde
Renume (14 Sep, 22:38)
Nume

Oamenii sistemului nu prea au cuvinte de lauda pentru acest domn. Stiu ei mai bine de ce.

Raspunde
Sala (15 Sep, 20:15)
Dorel G

Dacă nu dădea bani sponsorul cu 20000 ai lor nu făceau nimic, da să vedem dacă va fi folosită pt cãfirmele de catering nu aduc mâncare pe bani puțini, va rămâne școala cu sala.

Raspunde
Salã (15 Sep, 20:18)
Traian

Ce a făcut? Cinea făcut?,La-au stors bine pe sponsor șiacum se laudă ca au făcut, nu o vor folosi pt ca va trebui diferență la mâncare de la părinți și nu e putin

Raspunde
Ce bine ar fi (24 Sep, 18:28)
Calicul

Ce bine ar fi dacă în loc să ne luăm la mișto sau să subestimăm o realizare, am încerca să găsim soluții pentru experiențe asemănătoare. Conflictele politice ne-a dezumnizat. În patru țări din occident-unde am intrat masiv, ca timp și calcule, în școli(Franța, Germania, Finlanda, Marea Britanie)-este o preocupare incomparabilă față de noi pentru viața cotidiană a elevilor și profesorilor. Nici elevii și nici profesorii nu duc grija mâncării și a zilei de mâine. De regulă toate școliel încep programul DIMINEAȚA, au pauză de masă, și-și termină ziua de școală după ora 15 sau 16. La fel și profesorii. TOȚI ÎNVAȚĂ, STUDIAZĂ, LUCREAZĂ, ETC. LA ȘCOALĂ . După program fiecare își vede de grijile lui. Nu se dau teme pentru acasă, nu se cară ghizdanele cu cărți, la clasele mici, de exemplu în M. Britanie, se face evaluare zilnică și se trimite părinților acasă. În școlile în care selecția copiilor se face printr-o evaluare inițială științifică, cam la vârsta de 3 ani, în primii ani de la vârsta de 5 ani împliniți, pentru 9(nouă) copii e un învățător. Clasa are 18 elevi doi învățători activi cu grupe de 9 elevi și un învățător evaluator.Sunt așa numitele școli de elită. Elevii intră la trei ani și ies la terminarea liceului. Evaluarea școlii se face în funcție de admiterea la primele trei universități din top 500.NU EXISTĂ NOTE CA LA NOI ȘI NICI CORIGENȚI SAU REPETENȚI AICI. Noi când vom acea complexe școlare de elită și școli în care nici elevii, profesorii și nici părinții să nu ducă grija hranei.

Raspunde

Stiri Agerpres

Tenis: Ana Bogdan, calificată în optimile turneului WTA de la Mumbai (India)
Marti, Noiembrie 21, 2017 14:01 PM

Jucătoarea română de tenis Ana Bogdan s-a calificat, marți, în optimile de finală ale turneului WTA de la Mumbai (India), dotat cu premii totale de 115.000 dolari, după 6-1, 6-1 cu Victoria Rodriguez (Mexic).

Argeș: Doi răniți în urma exploziei unei butelii în incinta unui restaurant din Pitești
Marti, Noiembrie 21, 2017 13:57 PM

Două persoane au fost rănite, marți, în urma exploziei unei butelii care s-a produs în incinta unui restaurant din municipiul Pitești.

Un asteroid descoperit în octombrie este un vizitator dintr-un alt sistem solar
Marti, Noiembrie 21, 2017 13:56 PM

Un misterios obiect stâncos care avea forma unei țigări detectat în luna octombrie provine dintr-un alt sistem solar, o apariție fără precedent care a fost confirmată luni de astronomi, relatează marți AFP.

Băsescu: Pentru ieșirea Republicii Moldova din zona gri trebuie luată în considerare varianta reunificării cu România
Marti, Noiembrie 21, 2017 13:53 PM

Menținerea Republicii Moldova într-o zonă gri nu este o soluție, a declarat marți fostul președinte Traian Băsescu, lider al PMP, în opinia sa o soluție fiind varianta reîntregirii țării.

Dragnea: Aprobarea legii de achiziționare a rachetelor Patriot mută România într-un alt nivel de dotare militară
Marti, Noiembrie 21, 2017 13:50 PM

Aprobarea proiectului de lege pentru realizarea "Capabilității de apărare aeriană cu baza la sol" aferentă programului de înzestrare esențial "Sistem de rachete sol-aer cu bătaie mare (HSAM)" mută România într-un alt nivel de dotare militară, a declarat marți președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
21 Nov, 10:28 Prima ,,plimbare,, deasupra Buzaului cu un avion alaturi de parasutisti !!!
Vasile Bugeac a comentat pentru articolul Români de excepţie care au promovat Buzăul / Primul general de paraşutişti, Grigore Baştan, omul care a sărit din avion cu fiul său în braţe:
In una din vizitele mele acasa (Fam.Bugeac era prietena cu Fam. Bastan )Gr. Bastan ma dat in ,prmire , cdt.de zbor ca sa vad cum se antreneaza parasutisti .Afost deosebit mai ales ca avionul era un aparat german cu 3 motoare di al doilea razboi . Nu voi uita nici-o data grija prieteneasca pe care a avuto Gr. Bastsn pentru mine !!
21 Nov, 07:55 e bine, bine, e foarte bine
bady@sula a comentat pentru articolul O fostă judecătoare la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a băgat în corzi decidenţii Prefecturii pentru un teren de 5,44 ha:
Oricum,titlul de proprietate nr.109917/20.07.2017 era un document fals.A se vedea corespondenta ulterioara emiterii acestuia,dintre OCPI Buzau si Comisaia locala Beceni.Se vede treaba ca n-o sa le mearga smecheriile cu doamna judecator Circei.
21 Nov, 07:19 4,64 mld $ patrioate ~ 1/4 din 19,95 mld $ cât a împrumutat Băse de la FMI și BM
Pixelu patriot, ca și ținătorul mâinii drepte în dreptul inimii a comentat pentru articolul Ciolacu: ,,E important ca achiziţia de rachete Patriot să treacă săptămâna asta de Parlament“:
Interesantă este metoda prin care Dragnea a intrat în clubul select al imunilor la detenție, alături de Băsescu, Tăriceanu, Ponta, Iohannis și Isărescu. Nu s-a pus niciodată problema blocării achiziției (tehnică militară de pe vremea războiului din Vietnam), amânarea adoptării proiectului de achiziție a avut doar scopul de a obține asigurări că cele două noi dosare ale lui Dragnea se vor finaliza cu achitări. Pentru acest lucru a fost nevoie de vizita fulger a secretarului de stat american, Tillerson, care să parafeze înțelegerea. Happy end. Americanii cu banii pe patrioate expirate iar Dragnea cu imunitate la pușcărie.
Dacă chiar se dorea întărirea securității naționale, de ce nu s-au achiziționat patrioate de ultimă generație precum au făcut polonezii? Este drept, prețul era dublu, dar măcar aveai garanția că în eventualitatea unui conflict, chiar făceau ceva.
Google PageRank Checker