27 de ani
de presa libera
Sambata, Septembrie 23, 2017 05:05 AM
opinia-balcescu

Educatie

Investiţie de 60.000 lei pentru cei 125 de elevi de la clasele de step-by-step din Şcoala „Vasile Cristoforeanu”

de Cristian IONESCU
Educatie  |
12.09.2017, 00:00
770

   În timp ce o mare parte din şcolile buzoiene au început anul şcolar cu probleme legate de autorizaţiile sanitare, Şcoala „Vasile Cristoforeanu” din Rm. Sărat şi-a primit, ieri, elevii într-o clădire proaspăt reabilitată.

   Mizând pe o investiţie provenind în cea mai mare parte din surse proprii, completată cu bani de la autorităţile locale, conducerea şcolii a reabilitat clădirea care serveşte drept sală de mase pentru cei 125 de elevi de la învăţământul step-by-step. În plus, treptele interioare au fost înfrumuseţate într-un mod ingenios, pe fiecare contratreaptă fiind imprimate mesaje motivaţionale pentru cei mici. Tot­odată, au fost reabilitate şi holurile clădirii. Întreaga investiţie se ridică la suma de 60.000 lei.

   „Am recurs la această idee pentru ca elevii noştri să nu fie nevoiţi să părăsească şcoala când vor să servească masa. Ei vor primi mâncare în regim de catering în aceste săli reabilitate. Este deci şi o măsură de securitate. Este vorba despre două încăperi care servesc drept săli de masă, holuri şi treptele de acces în local. Decoraţiunile sunt unele ingenioase, inspirându-ne de la un liceu din Bucureşti cu care suntem parteneri”, a declarat directorul Şcolii „Vasile Cris­toforeanu”, Ionel Meiroşu.

Staţie de purificare a apei

   Investiţia a fost realizată prin asociaţia de părinţi, beneficiind de o sponsorizare în valoare de 40.000 lei din partea unui sponsor care doreşte să rămână anonim. Această sumă a fost completată cu 10.000 lei din partea Consiliului Local şi alţi 10.000 lei din fondurile şcolii.

   De asemenea, elevii de la step-by-step de la Şcoala „Vasile Cristoforeanu” vor beneficia, începând de anul acesta, şi de o staţie de purificare a apei, astfel încât cei care vor să consume apă de la şcoală vor avea parte de apă la cei mai înalţi parametri de calitate.  

Comentarii

Nota 10 (12 Sep, 20:48)
Vasile

Doar un an a trecut și amprenta unui manager adevărat își spune cuvântul. Cum era foarte de asteptat, în ciuda unei administrații locale naucita, care s-a trezit în scaune aterizata pe voturile de partid, omul potrivit, care în orice funcție a dovedit o excelenta aplicare a leadershipului modern, demn de anul 2017, ne face sa apreciem aceasta scoala cea mai de frunte a urbei doar la nivelul notei zece.

Raspunde
Râmnicenii (12 Sep, 21:23)
ionescu o.

Râmnicenii au avut de multe ori inițiative lăudabile. Informația de mai sus îmi întărește convingerea că nivelul învățământului preuniversitar din Rm.Sărat începe să se apropie de standardele europene. Au mai fost personalități care, în decursul timpului au făcut să strălucească emblema învățământului preuniversitar local. Se pare că directorul școlii, remarcabilul inginer-profesor Ionel Meiroșu,le calcă pe urme. Un exemplu ce trebuie urgent multiplicat. Pentru această idee susțin reforma sistemului de învățământ preuniversitar:elevul vine la școală să ÎNVEȚE .Învățătura lui e munca de fiecare zi. Acasă el vine să se relaxeze și să se odihnească, fără să care în spate tarhatul cărților și caietelor. Brovo râmniceni!! Mare grijă la ocrotirea sănătății și igiena localurilor căci invidia poate naște tot felul de isprăvi...

Raspunde
Renume (14 Sep, 22:38)
Nume

Oamenii sistemului nu prea au cuvinte de lauda pentru acest domn. Stiu ei mai bine de ce.

Raspunde
Sala (15 Sep, 20:15)
Dorel G

Dacă nu dădea bani sponsorul cu 20000 ai lor nu făceau nimic, da să vedem dacă va fi folosită pt cãfirmele de catering nu aduc mâncare pe bani puțini, va rămâne școala cu sala.

Raspunde
Salã (15 Sep, 20:18)
Traian

Ce a făcut? Cinea făcut?,La-au stors bine pe sponsor șiacum se laudă ca au făcut, nu o vor folosi pt ca va trebui diferență la mâncare de la părinți și nu e putin

Raspunde

Stiri Agerpres

G4 cere ONU reformarea urgentă a Consiliului de Securitate
Sambata, Septembrie 23, 2017 03:56 AM

Mai multe țări cer Organizației Națiunilor Unite să își reformeze Consiliul de Securitate. Subiectul, care revine periodic în dezbatere, a fost redeschis de așa-numitul grup G4 cu ocazia celei de-a 72-a Adunări Generale a ONU, relatează AFP.

DOCUMENTAR: Zodia BALANȚEI (23 septembrie -22 octombrie)
Sambata, Septembrie 23, 2017 03:39 AM

Se spune că cei născuți în zodia Balanței ori au o familie numeroasă, ori sunt niște singuratici. La data de 23 septembrie, din punct de vedere astrologic, se face trecerea în această zodie, a 7-a pe cercul zodiacal clasic european, care cuprinde 12 zodii. Se încheie pe 22 octombrie.

ZILE NAȚIONALE: Regatul Arabiei Saudite
Sambata, Septembrie 23, 2017 03:36 AM

Regatul Arabiei Saudite, cel mai mare stat din Orientul Mijlociu, cu o suprafață de peste 2,1 milioane km pătrați, sărbătorește, la 23 septembrie, ziua națională - aniversarea constituirii Regatului Arabiei Saudite, în 1932, conform mae.ro.

CITATUL ZILEI
Sambata, Septembrie 23, 2017 03:31 AM

SĂRBĂTORI RELIGIOASE - 23 septembrie
Sambata, Septembrie 23, 2017 03:17 AM

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
22 Sep, 23:27 Foarte interesant
Spectaculos! a comentat pentru articolul Buzoianca Anca Neculăiasa a devenit din model, stewardesă!:
Articole platite. Cine Doamne iarta-ma mai e si duduia asta si ce a facut pentru comunitate? Sa fim seriosi!
22 Sep, 19:59 Mizerabil om !
secuiu a comentat pentru articolul Mocanu: ,,Social-democraţii manipulează chiar şi vremea“:
Asta l-a prostit pe Basescu, o data atunci cand a fost pus sa distruga org .jud. PMP, si acum cand incearca disperat sa treaca la PNL sau PSD.Atat de mizerabil este incat nici ciumatii rosii nu-l mai primesc in randul lor.
22 Sep, 15:26 adevarul
max bengosu' a comentat pentru articolul Mocanu: ,,Social-democraţii manipulează chiar şi vremea“:
din textul lui mocanu nu-ti sare-n ochi mai pixelule,n-am spus ca portocalii sau liberalii au fost mai breji,da' judetul ala doar de ciuma aia rosie a fost condus(boscodeala,vasile)
Google PageRank Checker