Invitație la film pentru publicul buzoian. Joi, 9 mai, și vineri, 10 mai, buzoienii sunt invitați să ia parte la Festivalul Filmului Francez din România, eveniment ajuns la cea de a 23-a ediție, care se derulează în 13 orașe. La Buzău, va avea loc, la Teatrul „George Ciprian”, proiecția a patru filme. Toate filmele sunt prezentate în limba franceză, cu subtitrare în limba română. Intrarea este liberă.

Actuala ediție a Festivalul Filmului Francez propune o temă care transcende timpul, „Paris, toujours…”, purtând publicul, printr-un periplu cinematografic având ca reper capitala Franței, de la momentul fondator al ­Re­voluției din 1789 până într-un prezent al tinerei generații. Acest slogan este firul conducător al unei programări extrem de diverse, publicul fiind invitat să descopere, în cele 13 orașe, o selecție de 23 de filme inedite, structurate în jurul a patru secțiuni devenite reper de-a lungul edițiilor precedente: „Competiția tinerilor regizori”, „Panorama filmelor franceze ale anului”, „Săptămâna Cahiers du Cinéma” și „Retrospectiva”.

Programul Festivalul Filmului Francez la Buzău este următorul:

  • Joi, 9 mai, ora 16,00, rulează filmul „Edmond – Cyrano, mon amour” (pentru elevi de liceu)
  • Joi, 9 mai, ora 18,30, rulează filmul „Place publique” (+18 ani)
  • Vineri, 10 mai, ora 11,00, rulează filmul „Le grand méchant renard” – film de animație pentru elevi din clasele III-VIII
  • Vineri, 10 mai, ora 13,00, rulează filmul „Le grand méchant renard”

La Buzău, Festivalul Filmului Francez este organizat de Centrul Cultu­ral Francofon Buzău. Proiec­țiile de film vor fi dedicate și celebrării Zilei Europei, prin parteneriatul cu Centrul de Informare Europe Direct Buzău. La trei dintre cele patru proiecții de film, vor participa elevi de la peste 15 unității de învățământ din județul Buzău și benefici­ari de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecție a Copilului, Buzău, cu scopul perfecționării competențelor interculturale și lingvistice ale elevilor.

DISTRIBUIȚI
loading...