Astăzi, 7 noiembrie, între orele 10.00 – 11.00, buzoienii asistă la  un exercițiu de alarmare pe care Inspectoratul General pentru Situații de Urgență l-a gândit să se desfășoare la  nivel național.

Sirenele de pe raza județului Buzău emit semnalul de ”Alarmă la dezastre” care presupune iminența producerii unor calamități cu impact major asupra comunităților, buzoienii auzind un semnal compus din 5 sunete a câte 16 secunde fiecare cu pauză de 10 secunde între ele. Totodată, la finalul exercițiului va fi introdus semnalul de încetare a alarmei compus dintr-un sunet continuu, de aceeași intensitate, cu durata de 2 minute.

Acțiunea face parte din seria antrenamentelor și exercițiilor pentru verificarea funcționării sistemelor de alarmare publică desfășurate lunar, începând din august 2017, în prima zi de miercuri a lunii.

Scopul principal  al acțiunii îl reprezintă verificarea modului de funcționare a mijloacelor tehnice de alarmare a populației existente la nivelul comunităților, precum și îmbunătățirea timpului de reacție al autorităților în situații de urgență speciale.

 

DISTRIBUIȚI
loading...

1 COMENTARIU

  1. Nu credeti ca ar fi benefic ca o data cu verificarea sirenelor sa se antreneze si o institutire publica, scolara sau una privata. Cum se fac antrenamentele acum suna a „frectie la un picior de lemn”. Oare in Japonia antrenamentele la dezastre s-or face tot in dorul lelii ca la Buzau?

Comments are closed.