O nouă piesă alături de colegii săi, şi prima alături de marea actriţă Rodica Mandache, cea care îi este şi profesoară. Este vorba despre buzoianul Dănuţ Biţescu, absol­vent al Liceului de Arte „Margareta Steian”, în prezent student în anul I la Facultatea de Arte a Universităţii Hyperion din Bucureşti.

După ce luna trecută a jucat în spectacol „Punctul de vedere”, sub coordonarea profesoarei sale Rodica Mandache, acum, buzoianul şi colegii săi de grupă vor avea ocazia de a o avea chiar parteneră de scenă pe marea actriţă. Sub moto-ul „Întâlnire între generaţii”, spectacolul „Durere scurtă”, după un text de Truman Capote, se va juca marţi, 6 martie, de la ora 18,00, la Muzeul Naţional al Literaturii Române, cu sediul în strada Nicolae Creţulescu, nr. 8.

Rodica Mandache îi va avea parteneri de scenă pe studenţii săi de la Universitatea Hype­rion: Diana Iorgu, Emanuel Varga, Laurenţiu Bondarenco, Gianina Crivăţ, Dragoş Stoica, Ionela Buzatu, Alexandra Zamfirescu şi Magdalena Pisaltu.

„Această lecţie de zbor predată de Rodica Mandache este despre dragostea pentru Actorie, ca o coloană a infinitului între Cer şi Pământ, despre începuturi cu speranţă şi dăruire pentru cea mai frumoasă meserie din lume. Sub numele <Integrala prozei scurte>, Truman Capote reuneşte câteva povestiri care recompun sensibilitatea, aducând la lumină lucrurile de care noi, oamenii, pare că am uitat. Autorul stăpâneşte detaliul abstract al realităţii la modul perfect, aşezându-ne în palme o abundenţă de minunăţii, făcându-ne curioşi, dar şi fericiţi”, se arată în prezentarea spectacolului.

Rolul de profesor i se potriveşte perfect 

Rodica Mandache s-a impus în galeria marilor artişti români prin zecile de roluri interpretate în teatru, dar şi în cinematografie, de-a lungul a peste 40 de ani de carieră. Unul dintre cele mai mari succese din carieră le-a înregistrat cu rolul din „Visul unei nopţi de iarnă” (1980), de Tudor Muşatescu, unde a jucat alături de Florin Piersic. Actriţa a rămas şi în prezent aceeaşi persoană cu voce caldă şi cu blândeţea care i-a caracterizat primele roluri. Poate tocmai de aceea, rolul de profesoară, de călăuză pentru tinerele ­ge­neraţii de actori, i se potriveşte atât de bine.

Accesul la eveniment este gratuit şi se face în ordinea sosirii participanţilor, în limita locurilor disponibile, acest lucru realizându-se între orele 17,30-18,00.