Inițiativa municipalității de a instala mese de tenis în parcurile din Buzău și în zona centrală a orașului este aplaudată la scenă deschisă de președintele Federației Ro­mâne de Tenis de Masă și vicepreședinte al federației europene, deputatul liberal de Buzău Cristinel Romanescu. Acesta spune că primarul Constantin Toma a luat respectiva decizie la inițiativa sa, inițiativă care face parte dintr-un plan pe termen lung al Federației Române de Tenis de Masă care, cu sprijinul autorităților locale, vrea să creeze copiilor toate condițiile pentru a-i atrage spre acest sport.

„Pentru copii este un lucru excelent să facă mișcare, să mai facă și altceva în afară de tablete, console și telefoane, iar faptul că se îndreaptă spre tenis de masă nu poate decât să ne bucure. Poate nu toți se vor îndrăgosti atât de tare de tenisul de masă, dar dacă reușim, ca din multitudinea de copii care vin să se joace la mesele amplasate de municipalitate, să atragem doi-trei tineri care să facă performanță, atunci scopul nostru este atins”, a declarat, pentru „Observatorul Buzoian”, Cris­tinel Romanescu, care conduce Federația Română de Tenis de Masă din anul 2001 și este, din 2016, vicepreședinte al forului european de profil.

Acesta a mai spus, pentru sursa citată, că discuțiile cu primarul municipiului Buzău au avut loc imediat după preluarea mandatului de către acesta din urmă, însă un rol decisiv în decizia amplasării meselor de tenis l-a avut și vizita lui Constantin Toma în China, unde tenisul de masă este sport național: „După ce a vizitat China, domnul Toma a fost foarte impresionat de multitudinea de mese de joc din locuri publice. Apoi s-a înființat și SCM Gloria, unde s-a făcut o echipă de tenis de masă puternică, unde au fost legitimați Ovidiu Ionescu, Rareș Sipoș și alții, iar anul acesta s-au amplasat și mesele de tenis în parcuri, în centrul orașului și îmi doresc ca acest lucru să continue și în școli”, a mai precizat preșe­din­tele Federației Române de Tenis de Masă.

El a mai spus, pentru „Observatorul Buzoian”, că își dorește ca Buzăul să fie un exemplu pentru toate celelalte orașe din țară și să po­pu­larizeze astfel tenisul de masă, sport la care România excelează și se clasează, în acest moment, după ani de muncă, în primele patru-cinci națiuni din lume ca și rezultate obținute. „Îmi doresc mult ca Buzăul să fie un exemplu pentru celelalte orașe din țară, mai ales că noi, ca si federație, suntem foarte bine văzuți în toată lumea după ultimele rezultate obținute. Și eu prima dată am început tenisul de masă la mesele din beton din spatele blocului și acela a fost primul pas spre performanță și poate că și așa vom descoperi campionii de mâine”, mai spune președintele Federației Române de Tenis de Masă, deputatul PNL de Buzău Cristinel Romanescu, care este și președinte al organizației județene a Partidului Național Liberal.

Partea hazlie a întregii povești este cu totul alta: în timp ce liderul județean liberal Romanescu nu se sfiește să laude public o inițiativă a primarului social-democrat Constantin Toma, consilierii municipali PNL nu mai știu cum să îi pună bețe în roate acestuia din urmă, votând împotriva unor hotărâri benefice buzoienilor, fie din rea-voință, fie pentru că nu citesc înainte proiectele și se lasă duși de nas de cel care se erijează în li­de­rul de grup al aleșilor municipali liberali, Constantin Ionescu, președintele organizației municipale PNL.

DISTRIBUIȚI
loading...

2 COMENTARII

  1. Este bine, dar Buzaul inca nu-i pregatit ptr. aceasta initiativa. O sa fie exact ca si initiativa candva cu bancute ptr. varstnici , in fata unor blocuri. Le foloseau varstnicii ziua, dar noaptea erau pangarite de neamurile proaste ale orasului, toate se adunau si strigau si urlau facand din bietele canapele un fel de loc de adunare a celor fara minte, a celor care stiu doar sa deranjeze. Cu mesele de tenis va fi ceva la fel, vor fi degradate rapid si vor fi folosite nu numai de copii si si de acele neamuri cum le denumea bunicul demult, „nemurile proaste”, care nu te intelegi cu ele . Banuiesc ca ar trebui restrictionate anumite ore , ceva de genul, alminteri nu vad sa functioneze ideia, mai ales prin centru.

    • Amplasate și camere de luat vederi, amenzi cât China pentru distrugerea bunurilor publice, să vezi ce se civilizează buzoianul!

Comments are closed.